Πρώτη συνέντευξη Lorenzo-Repsol Honda Team [video]

"Περήφανος που ανήκω στην οικογένεια"
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/1/2019

Χθες, την δεύτερη μέρα του χρόνου και την δεύτερη μέρα που ο Jorge Lorenzo αποτελεί μέλος της ομάδας Repsol Honda Team, ο Ισπανός αναβάτης έδωσε την πρώτη του συνέντευξη φορώντας τα χρώματα της νέας του ομάδας. Μετά από 11 χρόνια στα MotoGP, πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα και 282 αγώνες, ο 31 ετών Lorenzo ανοίγει ένα καινούργιο κεφάλαιο στην καριέρα του και δίνει το πρώτο στίγμα για το πρωτάθλημα που πρόκειται να ξεκινήσει σε τρεις μήνες.
Όπως επιτάσσουν βέβαια οι προσταγές του μάρκετινγκ και των δημοσίων σχέσεων, ο Lorenzo ξεκίνησε τις δηλώσεις του λέγοντας πόσο περήφανος είναι που ανήκει στην οικογένεια της Repsol Honda, φορώντας τα χρώματα που αντιπροσωπεύουν πολλές επιτυχίες και παγκόσμιους τίτλους τα τελευταία 25 χρόνια. Μάλιστα δεν παρέλειψε να παρομοιώσει τις επιτυχίες της ομάδας με τις αντίστοιχες των Barcelona και Real από τον χώρο του ποδοσφαίρου, θέλοντας έτσι να δηλώσει το πόσο ξεχωρίζει σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που αγωνίζονται στο παγκόσμιο πρωτάθλημα MotoGP.


Σε ό,τι αφορά τις πρώτες του εντυπώσεις από την καινούργια του μοτοσυκλέτα, ο Jorge είπε ότι το Honda του ταιριάζει περισσότερο, καθώς προέρχεται από μια μοτοσυκλέτα που ήταν μεγαλύτερη σε μέγεθος και πιο ψηλή, όντας ίσως πολύ μεγάλη για τον ίδιο. Αισθάνεται το RCV πιο μικρό και πιο χαμηλό, κάτι που τον κάνει να πετυχαίνει μεγάλες κλίσεις πιο εύκολα. Όπως είπε, αισθάνεται πιο πολύ εμπιστοσύνη στις εισόδους των στροφών, λόγω της μικρότερης απόστασης από το έδαφος, ενώ από την πρώτη του κιόλας επαφή έχει αντιληφθεί ότι η μοτοσυκλέτα διαθέτει τεράστιες προοπτικές. Όταν ρωτήθηκε για το μεγάλο χαμόγελο που είχε όταν κατέβηκε από την πρώτη του βόλτα με το Honda, επιβεβαίωσε κι ο ίδιος ότι ήταν από εκείνες τις στιγμές που η έκφραση ενός ανθρώπου λέει πολλά περισσότερα από τις λέξεις. Δείτε εδώ το video με την συνέντευξή του:

Φυσικά, δεν παρέλειψε να τονίσει το πόσο εντυπωσιασμένος έμεινε από την ταχύτητα απόκρισης που έχει η νέα του ομάδα, παρέχοντάς του ότι έχει ζητήσει σε εξαιρετικό σύντομο διάστημα, αφήνοντας να αιωρηθεί έτσι κι ένα "καρφί" για την ομάδα της Ducati. Όπως δήλωσε, ήταν ξεκάθαρος από την αρχή σχετικά με το τι ήθελε και μέσα σε μερικές μέρες ήταν τα πάντα έτοιμα. Ακόμη και το ρεζερβουάρ ανταποκρίνεται σχεδόν 100% στα γούστα του, κι αυτό είναι πολύ σημαντικό για τον Lorenzo αν θυμηθούμε το πόσο επέμενε για την αλλαγή του όσο ήταν στην Ducati, αλλά και το πόσο βελτιώθηκε η απόδοσή του από τη στιγμή που οι "κόκκινοι" υλοποίησαν το αίτημά του.


Για την σχέση του με τον team mate του πλέον, Marc Marquez, εμμένει στην άποψή του ότι ο ένας θα μάθει από τον άλλον, λέγοντας ότι θα προσπαθήσει να πάρει πράγματα από τον Marquez στους τομείς που είναι δυνατός, κάτι που θεωρεί ότι θα κάνει και ο ομόσταυλός του. Παρόλα αυτά, όπως είπε, εννοείται ότι θέλει και θα προσπαθήσει να τον κερδίζει σε κάθε αγώνα, κάτι που θεωρεί ότι θα συμβάλλει στην εξέλιξη τόσο της ομάδας όσο και στο τεχνολογικό κομμάτι της μοτοσυκλέτας.
Μιλώντας για τα 25 γενέθλια της ομάδας την φετινή χρονιά, αλλά και την επέτειο των 50 χρόνων από τότε που μπήκε η Repsol στην λίστα με τους χορηγούς σε αθλήματα, ο Lorenzo είπε ότι είναι πολύ χαρούμενος που θα ανήκει στο ίδιο κλαμπ με το ίνδαλμά του, τον Max Biaggi, τον Doohan, το Criville, ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει και τον Rossi και φυσικά τον Nicky Hayden που πήρε το παγκόσμιο το 2006.

Ετικέτες

Ο Dani Pedrosa κέρδισε τη μάχη με τις ισπανικές φορολογικές αρχές

Επιστροφή φόρου άνω των 22.000.000 ευρώ για τον Ισπανό αναβάτη
motomag Ο Dani Pedrosa κέρδισε τη μάχη με τις ισπανικές φορολογικές αρχές
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

6/12/2023

Ο γνωστός Ισπανός πρώην αγωνιζόμενος του MotoGP και νυν δοκιμαστής της Red Bull KTM Factory Racing, από το 2006 ερευνάται για θέματα φοροδιαφυγής από τις ισπανικές αρχές που όλα αυτά τα χρόνια  προσπαθούσαν να αποδείξουν πως ο Dani Pedrosa είναι κάτοικος Ισπανίας και ως εκ τούτου έπρεπε να πληρώνει βαριά φορολογία. Ο Pedrosa όμως, από το 2006 είχε μετακομίσει στο Λονδίνο ενώ στη συνέχεια επέλεξε ως τόπο διαμονής την Ελβετία όπου διαμένει μέχρι και σήμερα.

Για να κατανοήσουμε καλύτερα την υπόθεση, οι ημέρες που θα πρέπει να βρίσκεται κάποιος στην ισπανική χώρα αν έχει δηλωμένη άλλη φορολογική κατοικία θα πρέπει να είναι μέχρι 183 το πολύ, ειδάλλως αν αυτός τις ξεπεράσει θεωρείται κάτοικος Ισπανίας. Τώρα, η υπόθεση του Dani Pedrosa η οποία απασχολεί όλα αυτά τα χρόνια τις ισπανικές αρχές φαίνεται πως φτάνει στο τέλος της σύμφωνα με τη δήλωση που εξέδωσε την Τρίτη ο δικηγόρος του Pedrosa David Gil Fernández. "Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, το τέταρτο τμήμα του Δικαστηρίου Διοικητικών Διαφορών της Audiencia Nacional (Εθνικό Ανώτατο Δικαστήριο) κοινοποίησε απόφαση που κάνει δεκτή την έφεση της διοικητικής διαφοράς που υπέβαλε ο Dani Pedrosa κατά της εκκαθάρισης του φόρου εισοδήματος για τα έτη 2005 και 2006, όταν εκείνος ζούσε στο Λονδίνο. Παρόλο που η απόφαση μπορεί ακόμη να προσβληθεί με έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, η Υπηρεσία Εσόδων θα πρέπει να επιστρέψει στον ενδιαφερόμενο 2.418.373,20 ευρώ συν τους σχετικούς τόκους, αλλά και να του καταβάλλουν τα δικαστικά του έξοδα! Αυτή η απόφαση είναι το τέλος μιας μακράς διαδρομής κατά την οποία η Υπηρεσία Εσόδων είδε πώς κάθε προσπάθεια να αποδείξει την κατοικία του Pedrosa στην Ισπανία δεν μπόρεσε να τελεσφορήσει.”

Ο Dani Pedrosa κέρδισε τη μάχη με τις ισπανικές φορολογικές αρχές

Ο δικηγόρος του Dani Pedrosa, David Gil Fernández ανέφερε επίσης όλες τις κινήσεις της Υπηρεσίας Εσόδων κατά του Ισπανού θρύλου του MotoGP, οι οποίες απορρίφθηκαν.

1. Εκκαθάριση του IRPF (προσωπικό εισόδημα) των ετών 2008 και 2009 καθώς και της σχετικής κύρωσης, που ακυρώθηκε από το Κεντρικό Οικονομικό-Διοικητικό Δικαστήριο στις 14 Φεβρουαρίου 2019.

2. Διακανονισμός για το φόρο εισοδήματος φυσικών προσώπων από το 2011 έως το 2014 συν το σχετικό πρόστιμο, που ακυρώθηκε από το Κεντρικό Οικονομικό-Διοικητικό Δικαστήριο στις 22 Φεβρουαρίου 2021.

3. Διακανονισμός για τον φόρο περιουσίας του 2013 και του 2014, συν τις σχετικές ποινές, που ακυρώνεται από το Κεντρικό Οικονομικό-Διοικητικό Δικαστήριο στις 22 Φεβρουαρίου 2021.

Όλες αυτές οι διαδικασίες, κατά των οποίων δεν υπάρχει πλέον δυνατότητα προσφυγής, κατέληξαν με την καταδίκη της Υπηρεσίας Εσόδων. Ως εκ τούτου αυτή καλείται να επιστρέψει άνω των 22.000.000 ευρώ πέραν της καταβολής των σχετικών τόκων υπερημερίας που κατέβαλε ο Pedrosa όλα αυτά τα χρόνια στο ισπανικό κράτος.

Ο David Gil Fernández ανέφερε και τα όσα είπε ο πελάτης του μετά το αίσιο τέλος της συγκεκριμένης υπόθεσης: "Ο Dani Pedrosa είναι πολύ ικανοποιημένος με την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, κατά την οποία αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν είπε ψέματα για τη φορολογική του κατοικία, όπως ισχυρίστηκε η εφορία. Ωστόσο, ο Pedrosa θυμάται επίσης με πικρία πολύ δυσάρεστα επεισόδια, όταν το όνομά του δημοσιεύθηκε άδικα στον κατάλογο των φορολογικών παραβατών το 2015 και το 2016, οπότε χρειάστηκε να υπομείνει κάποιες ανεπιθύμητες καταστάσεις, ή όταν πράκτορες της Υπηρεσίας Τελωνειακής Επιτήρησης παρενόχλησαν το οικογενειακό του περιβάλλον, αναγκάζοντας τον να υποβάλει επίσημη καταγγελία στο συμβούλιο υπεράσπισης φορολογουμένων της Υπηρεσίας Εσόδων."

Ετικέτες