Repsol Honda Team - Η μετά Marc Marquez εποχή [VIDEO]

Joan Mir και Luca Marini καβάλα στη νέα RC213V
motomag Repsol Honda Team – Παρουσιάστηκαν τα νέα χρώματα της RC213V [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Η Repsol Honda ήταν αυτή που συνέχισε τον χορό των παρουσιάσεων λίγες ημέρες πριν από το διήμερο τεστ του Qatar (19-20 Φεβρουαρίου), με τους Joan Mir και Luca Marini να αποκαλύπτουν τα νέα χρώματα της RC213V.

Στη Μαδρίτη oι άνθρωποι της Honda είχαν τοποθετήσει έξω από το κτίριο όπου θα γινόταν η παρουσίαση της ομάδας για τη νέα χρονιά στο MotoGP, αγωνιστικές RC213V του παρελθόντος με αυτή του Mick Doohan να κλέβει τις εντυπώσεις. Αρχικά στην αίθουσα προβλήθηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο οι δύο νέες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Honda έπαιρναν σιγά σιγά μορφή.

Honda

Αναμφίβολα σε σχέση με τις υπόλοιπες παρουσιάσεις των ομάδων οι άνθρωποι της Honda ήταν πιο ευφάνταστοι καθώς υπήρχε το στοιχείο του εντυπωσιασμού με τα νέα χρώματα των RC213V των Joan Mir και Luca Marini να αποκαλύπτονται μετά την προβολή του βίντεο.

Honda

Η μετά Marc Marquez εποχή φέρνει όπως είδαμε αλλαγές και στα αγωνιστικά χρώματα του HRC, καθώς το πορτοκαλί κόκκινο χρώμα που βλέπαμε όλα αυτά τα χρόνια πλέον θα εμπεριέχει και άλλα χρώματα. Στην RC213V του 2024 το μπλε χρώμα κυριαρχεί με το κόκκινο πορτοκαλί να βρίσκεται σε επιμέρους σημεία της μοτοσυκλέτας. Αυτό που σίγουρα θα παρατήρησαν αρκετοί είναι πως μετά την αποχώρηση της Red Bull από το HRC δεν υπάρχει κάποιος χορηγός ενεργειακών ποτών στην νέα μοτοσυκλέτα της Honda.

Honda

Αφού παρατηρήσαμε τα νέα χρώματα της RC213V, στη σκηνή ανέβηκαν ο Γενικός Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata και ο Marcos Fraga, Υπεύθυνος επικοινωνίας της Repsol, με τους δύο τους να αναφέρονται στα τριάντα χρόνια συνεργασίας μεταξύ Repsol και Honda. Λίγο αργότερα οι Joan Mir και Luca Marini πήραν τη θέση τους με τις νέες αγωνιστικές τους φόρμες εμπρός από τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα αγωνιστούν το 2024. Τελευταίος στη σκηνή βρέθηκε ο Team Manager του HRC, Alberto Puig ο οποίος μίλησε και αυτός για τη νέα εποχή της ομάδας.

Honda

O Joan Mir δήλωσε: “Νομίζω ότι τα χρώματα για φέτος είναι πραγματικά διαφορετικά και πολύ τολμηρά, σίγουρα κάτι μοναδικό από την ομάδα. Η πρώτη δοκιμή της μοτοσυκλέτας ήταν θετική και είχαμε πέντε παραγωγικές ημέρες στη Sepang, τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά στις δοκιμές του Qatar και τον αγώνα.”

Repsol Honda Team – Παρουσιάστηκαν τα νέα χρώματα της RC213V [VIDEO]

Ο Luca Marini ανέφερε: “H μοτοσυκλέτα φαίνεται πραγματικά όμορφη, τα χρώματα είναι ιδιαίτερα. Έχω οδηγήσει μόλις έξι ημέρες με τη μοτοσυκλέτα, οπότε θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την τελευταία δοκιμή και να ξεκινήσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

Ο Γενικός Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata είπε με τη σειρά του: "Το 2024 είναι μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς γιορτάζουμε τα 30 χρόνια συνεργασίας με τη Repsol. Δουλεύουμε πολύ σκληρά προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα είναι άλλη μια σεζόν εξελίξεων, καθώς προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε."

Honda
Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”