Repsol Honda Team - Η μετά Marc Marquez εποχή [VIDEO]

Joan Mir και Luca Marini καβάλα στη νέα RC213V
motomag Repsol Honda Team – Παρουσιάστηκαν τα νέα χρώματα της RC213V [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Η Repsol Honda ήταν αυτή που συνέχισε τον χορό των παρουσιάσεων λίγες ημέρες πριν από το διήμερο τεστ του Qatar (19-20 Φεβρουαρίου), με τους Joan Mir και Luca Marini να αποκαλύπτουν τα νέα χρώματα της RC213V.

Στη Μαδρίτη oι άνθρωποι της Honda είχαν τοποθετήσει έξω από το κτίριο όπου θα γινόταν η παρουσίαση της ομάδας για τη νέα χρονιά στο MotoGP, αγωνιστικές RC213V του παρελθόντος με αυτή του Mick Doohan να κλέβει τις εντυπώσεις. Αρχικά στην αίθουσα προβλήθηκε ένα εντυπωσιακό βίντεο στο οποίο οι δύο νέες αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Honda έπαιρναν σιγά σιγά μορφή.

Honda

Αναμφίβολα σε σχέση με τις υπόλοιπες παρουσιάσεις των ομάδων οι άνθρωποι της Honda ήταν πιο ευφάνταστοι καθώς υπήρχε το στοιχείο του εντυπωσιασμού με τα νέα χρώματα των RC213V των Joan Mir και Luca Marini να αποκαλύπτονται μετά την προβολή του βίντεο.

Honda

Η μετά Marc Marquez εποχή φέρνει όπως είδαμε αλλαγές και στα αγωνιστικά χρώματα του HRC, καθώς το πορτοκαλί κόκκινο χρώμα που βλέπαμε όλα αυτά τα χρόνια πλέον θα εμπεριέχει και άλλα χρώματα. Στην RC213V του 2024 το μπλε χρώμα κυριαρχεί με το κόκκινο πορτοκαλί να βρίσκεται σε επιμέρους σημεία της μοτοσυκλέτας. Αυτό που σίγουρα θα παρατήρησαν αρκετοί είναι πως μετά την αποχώρηση της Red Bull από το HRC δεν υπάρχει κάποιος χορηγός ενεργειακών ποτών στην νέα μοτοσυκλέτα της Honda.

Honda

Αφού παρατηρήσαμε τα νέα χρώματα της RC213V, στη σκηνή ανέβηκαν ο Γενικός Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata και ο Marcos Fraga, Υπεύθυνος επικοινωνίας της Repsol, με τους δύο τους να αναφέρονται στα τριάντα χρόνια συνεργασίας μεταξύ Repsol και Honda. Λίγο αργότερα οι Joan Mir και Luca Marini πήραν τη θέση τους με τις νέες αγωνιστικές τους φόρμες εμπρός από τις μοτοσυκλέτες με τις οποίες θα αγωνιστούν το 2024. Τελευταίος στη σκηνή βρέθηκε ο Team Manager του HRC, Alberto Puig ο οποίος μίλησε και αυτός για τη νέα εποχή της ομάδας.

Honda

O Joan Mir δήλωσε: “Νομίζω ότι τα χρώματα για φέτος είναι πραγματικά διαφορετικά και πολύ τολμηρά, σίγουρα κάτι μοναδικό από την ομάδα. Η πρώτη δοκιμή της μοτοσυκλέτας ήταν θετική και είχαμε πέντε παραγωγικές ημέρες στη Sepang, τώρα πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά στις δοκιμές του Qatar και τον αγώνα.”

Repsol Honda Team – Παρουσιάστηκαν τα νέα χρώματα της RC213V [VIDEO]

Ο Luca Marini ανέφερε: “H μοτοσυκλέτα φαίνεται πραγματικά όμορφη, τα χρώματα είναι ιδιαίτερα. Έχω οδηγήσει μόλις έξι ημέρες με τη μοτοσυκλέτα, οπότε θέλουμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο την τελευταία δοκιμή και να ξεκινήσουμε τη χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο."

Ο Γενικός Διευθυντής του HRC, Tetsuhiro Kuwata είπε με τη σειρά του: "Το 2024 είναι μια ξεχωριστή χρονιά, καθώς γιορτάζουμε τα 30 χρόνια συνεργασίας με τη Repsol. Δουλεύουμε πολύ σκληρά προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί. Θα είναι άλλη μια σεζόν εξελίξεων, καθώς προσπαθούμε να βελτιωνόμαστε."

Honda
Ετικέτες

MotoGP - Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir

Τσάμπα (ή μήπως όχι) η γκρίνια του Ισπανού όλο αυτό το διάστημα
MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/6/2024

To τελευταίο διάστημα ο Joan Mir είτε γκρίνιαζε για την κατάσταση που επικρατεί στην Honda ελέω της μη ανταγωνιστικότητας της RC213V είτε έλεγε πως θα αποσυρθεί στο τέλος της χρονιάς καθώς αυτή είναι η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας του. Τελικά όχι μόνο δεν θα δούμε τον Mir να κρεμάει την φόρμα του αλλά ο Ισπανός φαίνεται πως θα παραμείνει εργοστασιακός αναβάτης της Honda για τα επόμενα δύο χρόνια! Τσάμπα η γκρίνια ή μήπως αυτή πέτυχε τον σκοπό της, ήτοι ένα καλύτερο συμβόλαιο;

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2020 ο οποίος με τη Honda δεν έχει καταφέρει ακόμη να πανηγυρίσει κάποια νίκη ή βάθρο, θα συνεχίσει και την επόμενη χρονιά να βρίσκεται δίπλα στον Luca Marini, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του 2025. Οι λόγοι της απόφασης του Mir να παραμείνει στην ιαπωνική εταιρεία είναι προφανείς: πρώτον τα χρήματα που θα πάρει θα είναι παραπάνω από αρκετά, ενώ θα έχει και την σταθερότητα που ψάχνει ένας αναβάτης στην καριέρα του. Επιπρόσθετα οι “θέσεις εργασίας” στο MotoGP ολοένα και λιγοστεύουν αν αναλογιστούμε πως έρχεται η νέα φουρνιά αναβατών από την Moto2 όπως ο Pedro Acosta για παράδειγμα. Τέλος... πού θα πάει, δεν θα καταφέρουν να βελτιώσουν την RC213V οι Ιάπωνες; Ακόμα και αυτή η βραδύτητά των αντιδράσεών τους σίγουρα θα έχει κάποια όρια!

MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir

Ο Mir με την επέκταση του συμβολαίου του θέλει ταυτόχρονα να δείξει στα αφεντικά της Honda πως μπορεί να βοηθήσει στο να γίνει εκ νέου ανταγωνιστική η RC213V και γιατί όχι να πορευτεί μαζί τους και το 2027, χρονιά στην οποία αλλάζουν οι κανονισμοί του MotoGP.

MotoGP – Για ακόμη δύο χρόνια στη Honda o Mir
Ετικέτες