TEAM SUZUKI ECSTAR 2017

Παρουσίαση αγωνιστικής ομάδας
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

30/1/2017

H SUZUKI ECSTAR παρουσίασε την νέα αγωνιστική της ομάδα στο Sepang της Μαλαισίας

Με βάση το πρόγραμμα που είχαμε δημοσιεύσει εδώ, η επόμενη ομάδα που παρουσιάστηκε, ήταν της Suzuki από την Μαλαισία:

 

Δελτίο Τύπου

Η Ιαπωνική ομάδα με αρχηγό τον Davide Brivio (Τeam Manager), τον Satoru Terada(Project Leader) και τον Ken Kawauchi
(Technical Manager), ξεκινά την τρίτη περίοδο στην κορυφαία κατηγορία. Μετά από 2 χρόνια δημιουργίας, σκληρής δουλειάς και βελτιώσεων, το 2017 θα είναι καθοριστική άσκηση κατά την οποία η TEAM SUZUKI ECSTAR στοχεύει να γίνει μια από τις κορυφαίες ομάδες στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.


Με κατεύθυνση την κορυφή γι’ αυτή τη χρονιά, η TEAM SUZUKI ECSTAR απέκτησε τον Ιταλό Andrea Iannone και τον νεαρό Ισπανό Alex Rins που προέρχεται από την κατηγορία Moto2.
Το GSX-RR1000, με πολλές βελτιώσεις με στόχο την ενίσχυση των επιδόσεών του, θα αγωνιστεί μεταξύ των κορυφαίων μοτοσικλετών του κόσμου.
Ο 28χρονος Iannone, γεννημένος στο Vasto της Ιταλίας, πρωτοεμφανίστηκε στην πρώτη κατηγορία το 2013 με την Ducati Pramac και έδειξε από την αρχή τα διαπιστευτήρια του με την
κορυφαία και επιθετική του οδήγηση η οποία τον κατέταξε μεταξύ των πιο γρήγορων αναβατών παγκοσμίως.

Τέσσερα χρόνια μετά, έχοντας κερδίσει τον πρώτο του αγώνα στην κατηγορία πέρυσι στην Αυστρία, η TEAM SUZUKI ECSTAR θέλει να ενισχύσει τον Andrea στην επίτευξη των νέων στόχων του μεταξύ των κατακτητών των κορυφαίων βάθρων.
Ο 21χρονος Rins από την Barcelona είναι ο νέος αναβάτης της ομάδας, που ξεκινά την καριέρα του ανάμεσα στους κορυφαίους αναβάτες. Με τις ιδιαίτερες ικανότητες που διαθέτει ο Rins έχει θέσει
υψηλά τον πήχη για το 2017, το οποίο θα αποτελέσει και έτος εκπαίδευσής του στην κατηγορία με στόχο την απόκτηση της εμπειρίας και την επίτευξη υψηλότερων στόχων για τα επόμενα χρόνια.

Η TEAM SUZUKI ECSTAR με έδρα το Hamamatsu, είναι μια από τις πιο δημοφιλής ομάδες στην κατηγορία των MotoGP.
Η αγωνιστική της ιστορία είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη από τη δεκαετία του ’70 όταν ο θρυλικός Βρετανός αναβάτης Barry Sheene κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο στα 500 c.c. το 1976. Από τότε ανέλαβαν
και άλλοι διάσημοι διάδοχοι αυτής της κληρονομιάς όπως οι: Marco Lucchinelli, Franco Uncini, Kevin Schwantz & Kenny Roberts Jr.
Η πιο πρόσφατη νίκη της TEAM SUZUKI ECSTAR είναι αυτή στο Silverstone της Μεγάλης Βρετανίας την προηγούμενη χρονιά.

Ετικέτες

MotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford

Υπήρξε Παγκόσμιος Πρωταθλητής στα 125 και 250 κυβικά και δύο φορές νικητής του Isle of Man TT
motomagMotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

29/11/2023

Πέθανε σε ηλικία 95 ετών ο Βρετανός αγωνιζόμενος στα MotoGP και Isle of Man TT, Cecil Standford, ο οποίος μάλιστα χάρισε στην MV Agusta τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία στα 125 κυβικά.

Γεννημένος στις 21 Φεβρουαρίου του 1928, ο Cecil Sandford στο Gloucestershire της Αγγλίας, ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τις μοτοσυκλέτες συμμετέχοντας σε αγώνες MX και Grasstrack (παρόμοιο με το Speedway, αλλά με περισσότερους συμμετέχοντες). Έκανε το ντεμπούτο του στα GP το 1950, σε ηλικία 22 ετών με μοτοσυκλέτα της AJS και ομόσταυλό του τον, επίσης Βρετανο, Les Graham. Tο 1952 θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της MV Agusta, χαρίζοντάς τον πρώτο της τίτλο στην ιστορία στην κατηγορία των 125 κυβικών.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1957 και έχοντας περάσει από Moto Guzzi και DKW στις κατηγορίες 125/250/350 κυβικών, θα καταφέρει να πάρει τον Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 250 κυβικών πάνω σε μία Mondial. Αυτή θα είναι και η χρονιά που θα κρεμάσει την φόρμα του, αποχωρώντας από την αγωνιστική δράση των GP.

Το γεγονός ότι αγώνες όπως το Isle of Man TT και το Ulster GP αποτελούσαν εκείνη την εποχή μέρος του προγράμματος των GP, έδωσε στον Standford την δυνατότητα να αναδειχθεί δύο φορές νικητής στο IOMTT, το 1952 και το 1957.

MotoGP – Πλήρης ημερών έφυγε από την ζωή ο Cecil Sandford

Το 2019 σε ηλικία 91 ετών επισκέφτηκε το box της MV Agusta, στα πλαίσια του GP του Silverstone, με τον τίτλο του γηραιότερου Παγκόσμιου Πρωταθλητή εν ζωή. Ένα ρεκόρ που μένει να δούμε αν θα υπάρξει κάποιος άλλος να το σπάσει.

Ετικέτες