Τραυματισμός Marquez: Η άποψη των γιατρών

Χάνει τον επόμενο αγώνα!
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

20/7/2020

Η τρομακτική πτώση του Marc Marquez και ο τραυματισμός του, ήταν σίγουρα μία από τις στιγμές που στιγμάτισε τον πρώτο αγώνα της χρονιάς για τα MotoGP. Είναι μάλιστα σχεδόν βέβαιο πως ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα χάσει τον επόμενο αγώνα, που είναι σε λίγες μέρες στην ίδια πίστα του Ισπανικού νότου, καθώς ο Marquez κατέληξε στο νοσοκομείο με σπασμένο χέρι.

Η πτώση ήταν αποτέλεσμα ενός ξέφρενου και πολύ επιθετικού ρυθμού, μετά από ένα λάθος που τον ανάγκασε σε έξοδο, για να ξαναμπεί από την 18η θέση. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα έφτασε να παλεύει για την δεύτερη θέση, όταν η μοτοσυκλέτα του πάτησε την λευκή γραμμή στο πλάι της πίστας κι ένα βίαιο highside τον έστειλε στον αέρα και μετά με φόρα πάνω στην άσφαλτο.

Η διάγνωση από τους γιατρούς ήταν κάταγμα στον βραχίονα του δεξιού χεριού, ένας τραυματισμός που απαιτεί να γίνει χειρουργείο. Αυτό όμως δεν μπορεί να γίνει νωρίτερα από τις 21 Ιουλίου, καθώς οι γιατροί πρέπει πρώτα να σταθεροποιήσουν τo χέρι του. Παρά όμως τη σφοδρότητα του highside, οι γιατροί είπαν πως ήταν το σχετικά ελαφρύ χτύπημα που δέχτηκε το χέρι του στα τελευταία στάδια της πτώσης, αυτό που έκανε την μεγαλύτερη ζημιά.

Ο ειδικευμένος τραυματολόγος των MotoGP, Dr. Mir, είπε πως "ο Marquez τραυματίστηκε, όπως φαίνεται, από ένα άμεσο χτύπημα από το λάστιχο στο δεξί χέρι, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει ο βραχίονας. Αν και είναι συντριπτικό κάταγμα δεν έχει φύγει από τη θέση του, με πιθανή μερική παράλυση των νεύρων, αν και δεν είμαστε ακόμη βέβαιοι. Το τραυματισμένο σημείο έχει ακινητοποιηθεί εδώ, για να είναι έτοιμος όταν θα τον μεταφέρουν στην Βαρκελώνη για μια ολοκληρωμένη θεραπεία."

Βάσει των λεγομένων του, θα πρέπει να θεωρούμε βέβαιο ότι ο Marquez δεν θα συμμετέχει στον αγώνα της Jerez το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, με τον Ιατρικό Διευθυντή των MotoGP, Dr Charte, να υπολογίζει πιθανή επιστροφή του στον αγώνα του Brno ή ακόμη και στον τέταρτο αγώνα της Αυστρίας. Πιο συγκεκριμένα, δήλωσε πως "αύριο ο Dr Mir θα φύγει για Βαρκελώνη για να προχωρήσει με την θεραπεία και αν δεν υπάρξει κάποια αλλαγή, θα κάνει εγχείρηση στον βραχίονα του Marquez. Με αυτό το δεδομένο, δεν είμαστε σε θέση να προσδιορίσουμε αν θα επιστρέψει στον επόμενο αγώνα, στο Brno ή στην Αυστρία. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή γι' αυτό, και θα δούμε το θέμα την επόμενη εβδομάδα."

 

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες