Valentino Rossi: Μίλησα με Ducati για τον Marini

Επαφές για μια θέση στην Avintia
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/9/2020

Ο Valentino Rossi επιβεβαίωσε, όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές μέρες, ότι ο ετεροθαλής αδερφός του Luca Marini θα μπορούσε να είναι ένας από τους αναβάτες που θα ανέβουν στα MotoGP το 2021, με την ομάδα της Avintia Racing.

Παρ' όλα αυτά, παραμένει ασαφές το αν θα υπάρξει κενή θέση στην ισπανική ομάδα, μετά και τις δηλώσεις των ανθρώπων της Avintia ότι το συμβόλαιο του Tito Rabat παραμένει σε ισχύ και την επόμενη χρονιά. Για τον Luca Marini, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία της Moto2, υπήρχε η πεποίθηση ότι θα διεκδικούσε μια θέση στην Avintia Racing Team μαζί με τον Enea Bastanini. Αφού όμως επιβεβαιώθηκε ότι ο Bastianini υπέγραψε συμφωνία με την Ducati και ότι θα ήταν αυτός που θα αντικαθιστούσε τον Zarco στην ομάδα για το 2021, φαινόταν ότι οι ελπίδες του Marini χάθηκαν, με δεδομένο ότι ο Rabat έχει άλλη μια χρονιά συμβολαίου μπροστά του.

Πέρα όμως από αυτές τις εξελίξεις, ο Rossi δήλωσε πως έχουν προκύψει συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα να τρέξει ο Marini με Ducati του χρόνου, όντας ένας εκ των τριών πρώην αναβατών της Moto2, από τους έξι συνολικά αναβάτες που θα έχει η Ducati στo grid του 2021, μαζί με τους Bastianini και Jorge Marin, που έχει κλείσει μια θέση στην Pramac.

"Έχουμε μιλήσει με την Ducati για την πιθανότητα να ανέβει στα MotoGP του χρόνου με την Avintia", δήλωσε ο Rossi. "Είναι πάρα πολύ καλό αυτό γιατί η Ducati είναι ανταγωνιστική και έχει επενδύσει πολλά στα MotoGP. Επιπλέον ψάχνουν για νέους αναβάτες, οπότε αν ο Luca μπορέσει να μεταπηδήσει στην μεγάλη κατηγορία και να τρέξει με Ducati, θα είναι πολύ καλό γι' αυτόν".

Ο Rossi είπε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθεί τώρα στην Moto2 και να προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα, γιατί κι αυτό θα αποτελεί τον μεγαλύτερο "άσο" του για του χρόνου. Πάντως, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, η Avintia φαίνεται να έχει απορρίψει την προσφορά του Marini μένοντας δεσμευμένη με τον Rabat, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στην Moto2 μπορεί να αποχωρήσει από μόνος του.

Υπήρχαν επίσης αναφορές και ότι η Avintia εξέταζε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει εντελώς από τα MotoGP, αλλά και αυτό είναι κάτι που η ομάδα το διέψευσε.

 

 

MotoGP, Barcelona 850 Test: Ο Bulega ταχύτερος των αναβατών δοκιμών

Γύρισε στην Catalunya ταχύτερα από τον ρεκόρ γύρου σε αγώνα του Pedro Acosta
bulega
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/7/2026

Η ιδιωτική δοκιμή του MotoGP που έγινε στην πίστα Barcelona-Catalunya δεν αφορούσε τους αναβάτες του πρωταθλήματος, ούτε τις μοτοσυκλέτες τους. Δεν δημοσιεύτηκαν αποτελέσματα, δεν βγήκαν φωτογραφίες και οι χρόνοι των λιγοστών αναβατών που έδωσαν το παρών αρχίζουν τώρα να διαρρέουν μέσω του διεθνούς Τύπου.

Ο λόγος για το τεστ που έγινε στη Βαρκελώνη με παρόντες μόνο αναβάτες δοκιμών των εργοστασίων: Nicolo Bulega για τη Ducati, Dani Pedrosa για την KTM, Takaaki Nakagami για τη Honda και Lorenzo Savadori για την Aprilia.

Οι χρόνοι τους είχαν ως εξής:

Nicolo Bulega - 1:39.232

Dani Pedrosa - 1:39.998

Takaaki Nakagami - 1:40.058

Lorenzo Savadori - 1:40.172

Ο Bulega ήταν ο ταχύτερος όλων, γεγονός που πιθανότατα δείχνει τον βαθμό ετοιμότητας του πρωτοτύπου της Ducati να φαντάζει πιο μπροστά από τον ανταγωνισμό, αλλά επίσης ενδέχεται να επηρεάζεται και από το γεγονός πως η ιταλική ομάδα έχει στις τάξεις της έναν ενεργό και φορμαρισμένο αθλητή που σαφώς βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση ετοιμότητας από τους τρεις βετεράνους δοκιμαστές των άλλων εργοστασίων.

Ενδεικτικά, ο χρόνος του Bulega απέχει περίπου 1,7 δευτερόλεπτα από το ρεκόρ πίστας που κατέχει ο Alex Marquez από το 2025 με 1:37.536. Ομολογουμένως οι χρόνοι δεν είναι συγκρίσιμοι, καθώς μιλάμε για χρόνο που επιτεύχθηκε σε κατατακτήριες δοκιμές (qualifying) με μαλακά λάστιχα και από έναν πιο έμπειρο αναβάτη σε μια διαδικασία time attack στην οποία δεδομένα πήρε ρίσκα για τον ταχύτερο χρόνο σε έναν γύρο.

Αν όμως τον αντιπαραβάλλουμε με γυρολόγια αγώνα, τότε ο χρόνος αυτός είναι ταχύτερος και από το απόλυτο ρεκόρ σε αγώνα του Pedro Acosta (1:39.664, το 2024) και από τον καλύτερο γύρο του φετινού νικητή του Grand Prix της Καταλονίας, Raul Fernandez (1:39.852).

Αυτή ήταν η τελευταία δοκιμή του MotoGP πριν την καλοκαιρινή διακοπή.