Valentino Rossi: Μίλησα με Ducati για τον Marini

Επαφές για μια θέση στην Avintia
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/9/2020

Ο Valentino Rossi επιβεβαίωσε, όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές μέρες, ότι ο ετεροθαλής αδερφός του Luca Marini θα μπορούσε να είναι ένας από τους αναβάτες που θα ανέβουν στα MotoGP το 2021, με την ομάδα της Avintia Racing.

Παρ' όλα αυτά, παραμένει ασαφές το αν θα υπάρξει κενή θέση στην ισπανική ομάδα, μετά και τις δηλώσεις των ανθρώπων της Avintia ότι το συμβόλαιο του Tito Rabat παραμένει σε ισχύ και την επόμενη χρονιά. Για τον Luca Marini, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία της Moto2, υπήρχε η πεποίθηση ότι θα διεκδικούσε μια θέση στην Avintia Racing Team μαζί με τον Enea Bastanini. Αφού όμως επιβεβαιώθηκε ότι ο Bastianini υπέγραψε συμφωνία με την Ducati και ότι θα ήταν αυτός που θα αντικαθιστούσε τον Zarco στην ομάδα για το 2021, φαινόταν ότι οι ελπίδες του Marini χάθηκαν, με δεδομένο ότι ο Rabat έχει άλλη μια χρονιά συμβολαίου μπροστά του.

Πέρα όμως από αυτές τις εξελίξεις, ο Rossi δήλωσε πως έχουν προκύψει συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα να τρέξει ο Marini με Ducati του χρόνου, όντας ένας εκ των τριών πρώην αναβατών της Moto2, από τους έξι συνολικά αναβάτες που θα έχει η Ducati στo grid του 2021, μαζί με τους Bastianini και Jorge Marin, που έχει κλείσει μια θέση στην Pramac.

"Έχουμε μιλήσει με την Ducati για την πιθανότητα να ανέβει στα MotoGP του χρόνου με την Avintia", δήλωσε ο Rossi. "Είναι πάρα πολύ καλό αυτό γιατί η Ducati είναι ανταγωνιστική και έχει επενδύσει πολλά στα MotoGP. Επιπλέον ψάχνουν για νέους αναβάτες, οπότε αν ο Luca μπορέσει να μεταπηδήσει στην μεγάλη κατηγορία και να τρέξει με Ducati, θα είναι πολύ καλό γι' αυτόν".

Ο Rossi είπε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθεί τώρα στην Moto2 και να προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα, γιατί κι αυτό θα αποτελεί τον μεγαλύτερο "άσο" του για του χρόνου. Πάντως, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, η Avintia φαίνεται να έχει απορρίψει την προσφορά του Marini μένοντας δεσμευμένη με τον Rabat, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στην Moto2 μπορεί να αποχωρήσει από μόνος του.

Υπήρχαν επίσης αναφορές και ότι η Avintia εξέταζε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει εντελώς από τα MotoGP, αλλά και αυτό είναι κάτι που η ομάδα το διέψευσε.

 

 

MotoGP: Επιστρέφει στους αγώνες ο Maverick Vinales μετά από τρίμηνη απουσία

Αναμένεται να αγωνιστεί στην Ιαπωνία
 vinales return
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/9/2026

Η Red Bull KTM Tech3 επιβεβαίωσε ότι ο Maverick Vinales θα επιστρέψει στη δράση του MotoGP στο GP της Ιαπωνίας αυτό το Σαββατοκύριακο, σηματοδοτώντας την επιστροφή του στη γραμμή εκκίνησης μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αποκατάστασης λόγω χειρουργικής επέμβασης στον ώμο.

Ο Ισπανός απουσιάζει από το Γερμανικό GP τον Ιούλιο, μετά από επιπλοκές που σχετίζονταν με τον τραυματισμό στον ώμο που είχε υποστεί προηγουμένως. Αφού υποβλήθηκε σε διορθωτική χειρουργική επέμβαση νωρίτερα φέτος, ο Vinales παρέμεινε επικεντρωμένος στο πρόγραμμα αποκατάστασής του, σε συνεργασία με την ιατρική του ομάδα, την KTM και την Tech3.

Μετά από περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις και αξιολογήσεις φυσικής κατάστασης, ο Vinales έλαβε πλέον την έγκριση να επιστρέψει στους αγώνες τον 16ο γύρο της σεζόν.

Η επιστροφή στην Ιαπωνία έρχεται μετά από αρκετούς γύρους απουσίας, κατά τη διάρκεια των οποίων ο δοκιμαστής και αναπληρωματικός αναβάτης της KTM, Pol Espargaro, αντικατέστησε τον Vinales σε Silverstone, Aragon, Misano και Αυστρία.

Maverick Vinales: “Είμαι πραγματικά χαρούμενος που επιτέλους μπορώ να πω ότι επιστρέφω στους αγώνες. Οι τελευταίοι μήνες ήταν μια μακρά διαδικασία και δούλεψα σκληρά κάθε μέρα για να φτάσω σε αυτό το σημείο.

"Δεν είμαι ακόμα στο 100%, αλλά βρίσκομαι στον σωστό δρόμο και νιώθω έτοιμος να κάνω το επόμενο βήμα. Στο Motegi θα επικεντρωθώ στο να προχωρήσω βήμα-βήμα, να καταλάβω σε ποιο σημείο βρίσκομαι σωματικά και να ξαναβρώ την αίσθηση πάνω στη μοτοσυκλέτα.

"Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους στο Red Bull APC και τους γιατρούς μου για όλη τη δουλειά και την υποστήριξή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της αποθεραπείας μου. Ανυπομονώ να ξαναοδηγήσω τη μοτοσυκλέτα και να αγωνιστώ ξανά.”