Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Valentino Rossi: Μίλησα με Ducati για τον Marini

Επαφές για μια θέση στην Avintia

Ο Valentino Rossi επιβεβαίωσε, όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές μέρες, ότι ο ετεροθαλής αδερφός του Luca Marini θα μπορούσε να είναι ένας από τους αναβάτες που θα ανέβουν στα MotoGP το 2021, με την ομάδα της Avintia Racing.

Παρ' όλα αυτά, παραμένει ασαφές το αν θα υπάρξει κενή θέση στην ισπανική ομάδα, μετά και τις δηλώσεις των ανθρώπων της Avintia ότι το συμβόλαιο του Tito Rabat παραμένει σε ισχύ και την επόμενη χρονιά. Για τον Luca Marini, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία της Moto2, υπήρχε η πεποίθηση ότι θα διεκδικούσε μια θέση στην Avintia Racing Team μαζί με τον Enea Bastanini. Αφού όμως επιβεβαιώθηκε ότι ο Bastianini υπέγραψε συμφωνία με την Ducati και ότι θα ήταν αυτός που θα αντικαθιστούσε τον Zarco στην ομάδα για το 2021, φαινόταν ότι οι ελπίδες του Marini χάθηκαν, με δεδομένο ότι ο Rabat έχει άλλη μια χρονιά συμβολαίου μπροστά του.

Πέρα όμως από αυτές τις εξελίξεις, ο Rossi δήλωσε πως έχουν προκύψει συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα να τρέξει ο Marini με Ducati του χρόνου, όντας ένας εκ των τριών πρώην αναβατών της Moto2, από τους έξι συνολικά αναβάτες που θα έχει η Ducati στo grid του 2021, μαζί με τους Bastianini και Jorge Marin, που έχει κλείσει μια θέση στην Pramac.

"Έχουμε μιλήσει με την Ducati για την πιθανότητα να ανέβει στα MotoGP του χρόνου με την Avintia", δήλωσε ο Rossi. "Είναι πάρα πολύ καλό αυτό γιατί η Ducati είναι ανταγωνιστική και έχει επενδύσει πολλά στα MotoGP. Επιπλέον ψάχνουν για νέους αναβάτες, οπότε αν ο Luca μπορέσει να μεταπηδήσει στην μεγάλη κατηγορία και να τρέξει με Ducati, θα είναι πολύ καλό γι' αυτόν".

Ο Rossi είπε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθεί τώρα στην Moto2 και να προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα, γιατί κι αυτό θα αποτελεί τον μεγαλύτερο "άσο" του για του χρόνου. Πάντως, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, η Avintia φαίνεται να έχει απορρίψει την προσφορά του Marini μένοντας δεσμευμένη με τον Rabat, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στην Moto2 μπορεί να αποχωρήσει από μόνος του.

Υπήρχαν επίσης αναφορές και ότι η Avintia εξέταζε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει εντελώς από τα MotoGP, αλλά και αυτό είναι κάτι που η ομάδα το διέψευσε.