Valentino Rossi: Μίλησα με Ducati για τον Marini

Επαφές για μια θέση στην Avintia
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/9/2020

Ο Valentino Rossi επιβεβαίωσε, όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές μέρες, ότι ο ετεροθαλής αδερφός του Luca Marini θα μπορούσε να είναι ένας από τους αναβάτες που θα ανέβουν στα MotoGP το 2021, με την ομάδα της Avintia Racing.

Παρ' όλα αυτά, παραμένει ασαφές το αν θα υπάρξει κενή θέση στην ισπανική ομάδα, μετά και τις δηλώσεις των ανθρώπων της Avintia ότι το συμβόλαιο του Tito Rabat παραμένει σε ισχύ και την επόμενη χρονιά. Για τον Luca Marini, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία της Moto2, υπήρχε η πεποίθηση ότι θα διεκδικούσε μια θέση στην Avintia Racing Team μαζί με τον Enea Bastanini. Αφού όμως επιβεβαιώθηκε ότι ο Bastianini υπέγραψε συμφωνία με την Ducati και ότι θα ήταν αυτός που θα αντικαθιστούσε τον Zarco στην ομάδα για το 2021, φαινόταν ότι οι ελπίδες του Marini χάθηκαν, με δεδομένο ότι ο Rabat έχει άλλη μια χρονιά συμβολαίου μπροστά του.

Πέρα όμως από αυτές τις εξελίξεις, ο Rossi δήλωσε πως έχουν προκύψει συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα να τρέξει ο Marini με Ducati του χρόνου, όντας ένας εκ των τριών πρώην αναβατών της Moto2, από τους έξι συνολικά αναβάτες που θα έχει η Ducati στo grid του 2021, μαζί με τους Bastianini και Jorge Marin, που έχει κλείσει μια θέση στην Pramac.

"Έχουμε μιλήσει με την Ducati για την πιθανότητα να ανέβει στα MotoGP του χρόνου με την Avintia", δήλωσε ο Rossi. "Είναι πάρα πολύ καλό αυτό γιατί η Ducati είναι ανταγωνιστική και έχει επενδύσει πολλά στα MotoGP. Επιπλέον ψάχνουν για νέους αναβάτες, οπότε αν ο Luca μπορέσει να μεταπηδήσει στην μεγάλη κατηγορία και να τρέξει με Ducati, θα είναι πολύ καλό γι' αυτόν".

Ο Rossi είπε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθεί τώρα στην Moto2 και να προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα, γιατί κι αυτό θα αποτελεί τον μεγαλύτερο "άσο" του για του χρόνου. Πάντως, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, η Avintia φαίνεται να έχει απορρίψει την προσφορά του Marini μένοντας δεσμευμένη με τον Rabat, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στην Moto2 μπορεί να αποχωρήσει από μόνος του.

Υπήρχαν επίσης αναφορές και ότι η Avintia εξέταζε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει εντελώς από τα MotoGP, αλλά και αυτό είναι κάτι που η ομάδα το διέψευσε.

 

 

MotoGP: Η Honda ανακοίνωσε τον David Alonso, όχι όμως για ποια ομάδα της

Ο νεαρός Κολομβιανός προάγεται από τη Moto2 στη μεγάλη κατηγορία το 2027
david-alonso
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

21/7/2026

O David Alonso είναι μόλις 20 ετών, μα σε αυτά τα λίγα χρόνια έχει προλάβει να γράψει ιστορία στα Grand Prix. To 2024 κατέκτησε το παγκόσμιο πρωτάθλημα Moto3 για να γίνει ο πρώτο Κολομβιανός αναβάτης που καταφέρνει κάτι τέτοιο σε οποιαδήποτε κατηγορία του MotoGP, ενώ ταυτόχρονα συνέδεσε το όνομά του για πάντα με την αγωνιστική ιστορία της CFMOTO, καθώς μαζί του έγινε η πρώτη κατασκευάστρια από την Κίνα που κατακτά παγκόσμιο πρωτάθλημα Κατασκευαστών – έστω κι αν κάτω από τα φέρινγκ βρισκόταν μια KTM RC250GP.

Με εκείνη την κυριαρχική και άκρως εντυπωσιακή σεζόν του στη Moto3 ο Alonso προήχθη άμεσα στη Moto2, στην οποία ωστόσο δεν έχει καταφέρει να επιδείξει σταθερότητα στην απόδοσή του. Στη δεύτερη χρονιά του στη μεσαία κατηγορία φέτος, ο Κολομβιανός που έχει γεννηθεί στη Μαδρίτη έχει δώσει δείγματα των ικανοτήτων του, αλλά δεν παλεύει για τον τίτλο όπως πολλοί θα περίμεναν.

Παρόλα αυτά ήταν γνωστό εδώ και καιρό πως οι μνηστήρες τον περιτριγύριζαν από την αρχή της φετινής χρονιάς θέλοντας να τον προσελκύσουν στο δικό τους άρμα για το πρωτάθλημα MotoGP του 2027, ενώ θεωρούταν σχεδόν σίγουρος για τη Honda εδώ και αρκετό καιρό.

Η σιγουριά αυτή μετατράπηκε σε βεβαιότητα με την επίσημη ανακοίνωση της Honda Racing Corporation, λίγη ώρα πριν επισημοποιηθεί και η μεταγραφή του Fabio Quartararo.

Υπάρχει ωστόσο μια ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο ανακοινώσεων, καθώς η Honda δεν έχει αποκαλύψει ακόμη αν ο Κολομβιανός θα ενταχθεί στην εργοστασιακή Honda HRC ή στην LCR του Lucio Cecchinello.

Το γεγονός πως η ομάδα του Alonso δεν έχει κοινοποιηθεί ακόμη από τη Honda σημαίνει πιθανότατα πως απομένουν κάποιες εκκρεμότητες προς επίλυση, χωρίς να είναι σαφές αν αυτό αφορά στο συμβόλαιο του αναβάτη ή αν οι Ιάπωνες περιμένουν κάποια άλλη μεταγραφική εξέλιξη που θα καθορίσει ποιος θα πάει στην εργοστασιακή ομάδα δίπλα στον Quartararo.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τη διοίκηση της Honda να αμφιταλαντεύεται μεταξύ του Diogo Moreira και του Alonso για τη δεύτερη εργοστασιακή μοτοσυκλέτα, καθώς ο Βραζιλιάνος έχει ήδη πάρει το βάπτισμα του πυρός στη μεγάλη κατηγορία και μάλιστα έχει ανταπεξέλθει πολύ καλά, παίρνοντας βαθμούς στους περισσότερους αγώνες που έχει τρέξει. Αν η Honda HRC επιλέξει τον Moreira, τότε ο Alonso θα αγωνιστεί με τη μοτοσυκλέτα της LCR, στη θέση του Βραζιλιάνου και δίπλα στον Johann Zarco.

Ετικέτες