Valentino Rossi: Μίλησα με Ducati για τον Marini

Επαφές για μια θέση στην Avintia
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/9/2020

Ο Valentino Rossi επιβεβαίωσε, όπως είχαμε γράψει πριν από μερικές μέρες, ότι ο ετεροθαλής αδερφός του Luca Marini θα μπορούσε να είναι ένας από τους αναβάτες που θα ανέβουν στα MotoGP το 2021, με την ομάδα της Avintia Racing.

Παρ' όλα αυτά, παραμένει ασαφές το αν θα υπάρξει κενή θέση στην ισπανική ομάδα, μετά και τις δηλώσεις των ανθρώπων της Avintia ότι το συμβόλαιο του Tito Rabat παραμένει σε ισχύ και την επόμενη χρονιά. Για τον Luca Marini, ο οποίος αυτή την στιγμή είναι ο πρωτοπόρος στην βαθμολογία της Moto2, υπήρχε η πεποίθηση ότι θα διεκδικούσε μια θέση στην Avintia Racing Team μαζί με τον Enea Bastanini. Αφού όμως επιβεβαιώθηκε ότι ο Bastianini υπέγραψε συμφωνία με την Ducati και ότι θα ήταν αυτός που θα αντικαθιστούσε τον Zarco στην ομάδα για το 2021, φαινόταν ότι οι ελπίδες του Marini χάθηκαν, με δεδομένο ότι ο Rabat έχει άλλη μια χρονιά συμβολαίου μπροστά του.

Πέρα όμως από αυτές τις εξελίξεις, ο Rossi δήλωσε πως έχουν προκύψει συζητήσεις σχετικά με την πιθανότητα να τρέξει ο Marini με Ducati του χρόνου, όντας ένας εκ των τριών πρώην αναβατών της Moto2, από τους έξι συνολικά αναβάτες που θα έχει η Ducati στo grid του 2021, μαζί με τους Bastianini και Jorge Marin, που έχει κλείσει μια θέση στην Pramac.

"Έχουμε μιλήσει με την Ducati για την πιθανότητα να ανέβει στα MotoGP του χρόνου με την Avintia", δήλωσε ο Rossi. "Είναι πάρα πολύ καλό αυτό γιατί η Ducati είναι ανταγωνιστική και έχει επενδύσει πολλά στα MotoGP. Επιπλέον ψάχνουν για νέους αναβάτες, οπότε αν ο Luca μπορέσει να μεταπηδήσει στην μεγάλη κατηγορία και να τρέξει με Ducati, θα είναι πολύ καλό γι' αυτόν".

Ο Rossi είπε επίσης ότι είναι πολύ σημαντικό να επικεντρωθεί τώρα στην Moto2 και να προσπαθήσει να πάρει το πρωτάθλημα, γιατί κι αυτό θα αποτελεί τον μεγαλύτερο "άσο" του για του χρόνου. Πάντως, σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα AS, η Avintia φαίνεται να έχει απορρίψει την προσφορά του Marini μένοντας δεσμευμένη με τον Rabat, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν αναφορές ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2014 στην Moto2 μπορεί να αποχωρήσει από μόνος του.

Υπήρχαν επίσης αναφορές και ότι η Avintia εξέταζε το ενδεχόμενο να αποχωρήσει εντελώς από τα MotoGP, αλλά και αυτό είναι κάτι που η ομάδα το διέψευσε.

 

 

MotoGP: Με τα χρώματα του Sete Gibernau εμφανίστηκε η Gresini στο Sachsenring [Video]

Ρετρό εμφάνιση εμπνευσμένη από το 2003 – Δεν έφερε τύχη στον Ισπανό που εγκατέλειψε
Gresini
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/7/2026

Η Gresini Racing γιόρτασε τα 30 χρόνια της επαναφέροντας τα θρυλικά χρώματα του Sete Gibernau από το γερμανικό Grand Prix του 2003. Ωστόσο, το νοσταλγικό livery δεν έφερε ιδιαίτερη τύχη στον Alex Marquez.

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την ίδρυσή της, η Gresini Racing παρουσίασε στο Grand Prix Γερμανίας μια μοναδική επετειακή εμφάνιση, εμπνευσμένη από τη μοτοσυκλέτα με την οποία ο Sete Gibernau είχε θριαμβεύσει στο Sachsenring το 2003.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MotoGP™ (@motogp)

Η Ducati Desmosedici GP του Alex Marquez ντύθηκε στα χαρακτηριστικά μπλε και πράσινα χρώματα της εποχής της Movistar. Για λόγους χορηγιών, φυσικά, τα λογότυπα της ισπανικής εταιρείας Telefonica δεν υπήρχαν στη μοτοσυκλέτα, όμως ο σχεδιασμός παρέπεμπε ξεκάθαρα στην εμβληματική Honda του Gibernau, ο οποίος είχε χαρίσει τότε στη Gresini μία από τις πιο αξέχαστες νίκες της ιστορίας της, περνώντας τον Valentino Rossi στον τελευταίο γύρο. Με τα χρώματα αυτά, ως Telefonica Movistar, στην ομάδα της Gresini είχαν αγωνιστεί και άλλοι θρύλοι των Grand Prix, όπως ο Marco Melandri, ο Colin Edwards και ο αείμνηστος Daijiro Kato, μεταξύ άλλων.

Το επετειακό livery χρησιμοποιήθηκε μόνο από τον Alex Marquez, καθώς ο Fermín Aldeguer δεν συμμετείχε στο Grand Prix εξαιτίας του κατάγματος στον θωρακικό σπόνδυλο που υπέστη στο Assen, με την Gresini να έχει αποφασίσει πως δεν θα αντικατασταθεί.

Η εμφάνιση της μοτοσυκλέτας συγκέντρωσε διθυραμβικά σχόλια από φιλάθλους και ανθρώπους του paddock, όμως η αγωνιστική κατάληξη δεν ήταν η ιδανική.

Ο Alex Marquez είχε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό Σαββατοκύριακο, κατακτώντας τη δεύτερη θέση τόσο στις κατατακτήριες όσο και στον αγώνα Sprint. Στον κυρίως αγώνα της Κυριακής ακολουθούσε τον Marc Marquez στη δεύτερη θέση και έδειχνε ικανός να διεκδικήσει ακόμη και τη νίκη, μέχρι που στον 10ο γύρο έχασε το μπροστινό στη στροφή 13 και βρέθηκε στην αμμοπαγίδα, εγκαταλείποντας την προσπάθειά του.

Μετά τον αγώνα, ο Ισπανός ανέλαβε πλήρως την ευθύνη για την πτώση, παραδεχόμενος ότι ίσως είχε αποκτήσει υπερβολική αυτοπεποίθηση ενώ προσπαθούσε να διατηρηθεί κοντά στον αδελφό του. Η εγκατάλειψη του κόστισε πολύτιμους βαθμούς σε έναν αγώνα όπου η δεύτερη θέση έμοιαζε σχεδόν εξασφαλισμένη.

Έτσι, π φόρος τιμής στον Sete Gibernau έμεινε ως μία από τις πιο ξεχωριστές εικόνες του Grand Prix Γερμανίας, χωρίς όμως να συνοδευτεί από το παραμύθι που ονειρευόταν η Gresini. Είκοσι τρία χρόνια μετά τον ιστορικό θρίαμβο του Gibernau στο Sachsenring, η ιστορία δεν επαναλήφθηκε, καθώς η πτώση του Alex Marquez στέρησε από την ομάδα την ευκαιρία να συνδυάσει το επετειακό livery με ένα καλό αποτέλεσμα.