WSBK: Δεν θα συνεχίσουν μαζί Andrea Iannone και Pata GoEleven

Η συνεργασία τους θα ολοκληρωθεί με το πέρας της σεζόν
and
Από τον

Παύλο Καρατζά

31/7/2025

Σύμφωνα με Ιταλικά δημοσιεύματα, στον τελευταίο γύρο πριν το καλοκαιρινό διάλλειμα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στην Ουγγαρία, αποκαλύφθηκε ότι ο Andrea Iannone και η ομάδα Pata GoEleven πιθανότατα θα χωρίσουν τους δρόμους τους στο τέλος του 2025.

Αυτή είναι η δεύτερη σεζόν της συνεργασίας των Iannone και Pata GoEleven και θα είναι και η τελευταία όπως φαίνεται, καθώς ο Denis Sacchetti, Team Manager της ομάδας Pata GoEleven, παραδέχτηκε ότι η ομάδα του αναζητά εναλλακτικές λύσεις για την επόμενη χρονιά.

Ο ίδιος δήλωσε “ Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Andrea το επόμενο έτος. Κατά τη γνώμη μου, είναι δύσκολο να συνεχίσουμε μαζί με την GoEleven. Δυστυχώς, αυτή η σεζόν έχει επηρεαστεί αρνητικά από κάποια λάθη, πτώσεις και ποινές, αλλά τώρα πρέπει να σκεφτούμε να τα πάμε καλά και να τερματίσουμε καλά στο πρωτάθλημα, απολαμβάνοντας ό,τι μπορούμε να πετύχουμε, αφού η ομάδα μας είναι ενωμένη και δυνατή. Επίσης, είμαστε τυχεροί που έχουμε μία από τις πιο ανταγωνιστικές μοτοσυκλέτες στο grid, κάτι που μας επιτρέπει να τα πάμε καλά”.

Στην συνέχεια ρωτήθηκε για τους στόχους της ομάδας και δήλωσε πως είναι ξεκάθαρα το βάθρο σε κάθε αγώνα, όπως συνήθως πετυχαίνει ο ο Danilo Petrucci και η Barni Spark Racing Team. Είπε επίσης πως ο Bulega και ο Toprak είναι σε άλλο επίπεδο αλλά θα μπορούσαν να είναι πίσω τους, όμως δεν εκμεταλλεύτηκαν το πλεονέκτημα τους, εννοώντας την Ducati Panigale V4R.

Παρόλο που δεν ανέφερε ονόματα, παραδέχτηκε ότι η ομάδα αναζητά ενεργά εναλλακτικούς αναβάτες για το 2026, δηλώνοντας “Επιστρέφοντας στην αγορά, νομίζω ότι μετά από δύο χρόνια μαζί, η συνεργασία μας με τον Andrea έφτασε στο τέλος της. Ψάχνουμε για εναλλακτικές λύσεις για το 2026. Σίγουρα μοιραστήκαμε μια ωραία περιπέτεια και είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό”.

MotoGP – Η MotorLand Aragon παίρνει αγώνα το 2027 και συνεχίζει ως ρεζέρβα για μια τετραετία

Επισήμως πλέον το Aragon Grand Prix προστίθεται στο καλεντάρι της επόμενης χρονιάς
aragon
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

11/6/2026

Σε μια τελετή που έλαβε χώρα στην ισπανική πόλη Zaragosa, η διοίκηση της πίστας MotorLand Aragon και η διοργανώτρια MotoGP Sports Entertainment Group  ανακοίνωσαν τη συμφωνία τους για ένταξη της πίστας στο πρόγραμμα αγώνων του MotoGP.

Η συμφωνία προβλέπει αγώνα στην Aragon μόνο το 2027, ενώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, 2028-2031, θα παραμείνει στους κόλπους του πρωταθλήματος ως εφεδρική, σε περίπτωση δηλαδή που για οποιονδήποτε λόγο προκύψει κώλυμα με κάποια άλλη πίστα του προγράμματος.

aragon

Η ανακοίνωση πάντως δεν κάνει λόγο για το αν η ένταξη της Aragon το 2027 θα γίνει εις βάρος κάποιας άλλης πίστας ή αν πρόκειται για έναν επιπλέον αγώνα, κάτι που λογικά θα αποσαφηνιστεί το αργότερο όταν ανακοινωθεί το πρόγραμμα του 2027.

Στη MotorLand Aragon έχει γίνει μια επένδυση 12 εκατομμυρίων ευρώ για να συμμορφωθεί με τις απαραίτητες προδιαγραφές ενός αγώνα Grand Prix, χρήματα που κατά τη διοίκησή της θα επιστραφούν πολλαπλάσια χάρη στο MotoGP.

Η εκτίμηση υπολογίζει ετήσια έσοδα της τάξης των 50 εκατομμυρίων, τόσο άμεσα στην πίστα όσο και έμμεσα στην τοπική οικονομία της περιοχής, με περίπου τα μισά εξ αυτών να προέρχονται από το MotoGP Grand Prix.