Γράφτηκε από: 
τον Πάνο Καραβοκύρη

Υπέγραψε ο Petrucci και για το 2020!

Άλλον ένα χρόνο στη Ducati

Μετά από την τετραετή θητεία του στην Pramac, ο Petrucci φέτος εκπλήρωσε ένα απ’ τα όνειρά του, καθώς έγινε εργοστασιακός αναβάτης της Ducati. Κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος ξεκίνησαν όμως να υπάρχουν διάφορες φήμες που τον ήθελαν να μην είναι του χρόνου στην ομάδα, λόγω του μονοετούς συμβολαίου που έχει υπογράψει με αυτή. Μάλιστα, οι φήμες συνεχίστηκαν ακόμη και μετά τα βάθρα αλλά και τη νίκη που κατέκτησε στο MugelloΣτην αρχή της σεζόν ήταν πολύ χαρούμενος και είχε αποδεχτεί πλήρως τον υποστηρικτικό του ρόλο ως δεύτερος αναβάτης της ομάδας, με σκοπό να δοκιμάζει περισσότερα νέα εξαρτήματα στη Desmosedici, σε αντίθεση με τον Dovi που ο στόχος του είναι να κατακτήσει το πρωτάθλημα, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στη ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του. Ίσως και γι' αυτό το λόγο να δημιουργήθηκαν οι φήμες...

Η Ducati τώρα αποφάσισε να δώσει επίσημα τέλος σ' αυτές και παράλληλα να αναγνωρίσει πλήρως την αξία του Danilo Petrucci, ανανεώνοντας τη συνεργασία τους για μια ακόμη αγωνιστική σεζόν. Βέβαια, ο Miller είχε ήδη ανοίξει το στόμα του πριν τον αγώνα στο Assen, λέγοντας πως του χρόνου η Ducati δεν θα προβεί στην αναδιάρθρωση των ομάδων, τόσο της εργοστασιακής όσο και της δορυφορικής, με αποτέλεσμα να ακυρώνεται το σενάριο της μεταγραφής του Alex Marquez και να επισφραγίζεται η παραμονή του Petrucci στη Ducati.

Ο πιο γρήγορος αστυνομικός του κόσμου, ο Petrucci, ανέφερε πως είναι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσει τη συνεργασία του με τη Ducati και παραδέχτηκε πως αυτός ήταν ο στόχος του εξ αρχής. “Η χημεία που έχω με την ομάδα είναι εξαιρετική” είπε. “Η ανανέωση του συμβολαίου πριν το καλοκαιρινό διάλειμμα με καθησύχασε και έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση για το μέλλον. Τώρα μένει μόνο να παραμείνω συγκεντρωμένος και να συνεχίσω να βελτιώνομαι σαν αναβάτης ώστε να έχω καλύτερα αποτελέσματα. Είμαι τρίτος στη γενική βαθμολογία του πρωταθλήματος και θέλω παραμείνω μέσα στην τριάδα μέχρι το τέλος.”

Ο Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, Luigi Dall’Igna  είπε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που τα βρήκαμε με τον Petrucci και που θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας και την επόμενη χρονιά. Ο Danilo έχει δείξει τον επαγγελματισμό και το ταλέντο του απ’ την πρώτη φορά που βγήκε στην πίστα με την εργοστασιακή Desmosedici GP και πιστεύω πως η αξία του αναγνωρίζεται από όλους, μέσα απ’ τα αποτελέσματά του φέτος που συμπεριλαμβάνουν την παρθενική του νίκη στα MotoGP στον αγώνα του Mugello. Με τον Danilo δίπλα στον Dovi μέσα στη πίστα, ο στόχος μας είναι να παλέψουμε για τον τίτλο, τόσο των κατασκευαστών όσο και των αναβατών.”

Tags: