Νέα τροπή με την επίθεση οδηγού αυτοκινήτου σε μοτοσυκλετιστή, καθώς το video έγινε viral

Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

20/10/2015

Από το Σάββατο που αρχικά κοινοποιήθηκε, ένα video που δείχνει την επίθεση ενός ηλικιωμένου οδηγού αυτοκινήτου, σ’ έναν μοτοσυκλετιστή που προσπερνά σε διπλή διαχωριστική, η αντίδραση του κόσμου ξέφυγε από τα όρια του Texas, όπου και συνέβη. Ενώ αρχικά η αστυνομία δεν είχε απαγγείλει κάποιο κακούργημα στον William Crum, 68 ετών οδηγό του αυτοκινήτου, ούτε και στον Eric Sanders, τον μοτοσυκλετιστή που ο Crum έριξε, παρόλο που ο Saders είχε καταθέσει το video στις αρχές, σήμερα τα πράγματα πήραν νέα τροπή. Αφού τις προηγούμενες μέρες το video του περιστατικού έγινε viral, τα τοπικά κανάλια άρχισαν να ασχολούνται με το θέμα, και η αστυνομία συνέλαβε τελικά τον W.Crum. Αντιμετωπίζει την κατηγορία της επίθεσης με θανατηφόρο όπλο, και άλλες παραβάσεις, κάθε μία από τις οποίες μπορεί να επισύρει το μέγιστο της 20ετούς φυλάκισης. Ορίστηκε εγγύηση ύψους 150.000 δολαρίων και ο Crum τέθηκε υπό παρακολούθηση καθώς απείλησε με απεργία πείνας. Τόσο σε συνεντεύξεις, όσο και αργότερα στην αστυνομία, ο Crum εξέφρασε μια διαφορετική άποψη από αυτή που εκφράζει στο video τους περιστατικού.

 

 

Ισχυρίζεται ότι τον τσίμπησε μία σφήγκα, (στην πρώτη συνέντευξη) ή μία αράχνη (στη δεύτερη συνέντευξη) και ενστικτωδώς τράβηξε το τιμόνι, μη γνωρίζοντας ότι εκείνη τη στιγμή υπάρχει μοτοσυκλέτα που τον προσπερνά. Αυτό έρχεται σε αντίθεση με την αρχική του δήλωση στο video, που ακούγεται καθαρά να λέει «δεν με νοιάζει» όταν δέχεται την επίκριση του φίλου του Sanders που ακολουθούσε, και κατέγραψε και το περιστατικό. Το γεγονός ότι ο Crum ήθελε να τιμωρήσει τον μοτοσυκλετιστή, φαίνεται και από άλλο σημείο, όταν σε συνέντευξή του, ζητά συγνώμη μονάχα από την κοπέλα του Eric Sanders και όχι από τον ίδιο, γιατί όπως λέει χαρακτηριστικά «έκανε κάτι παράνομο και πρέπει να τιμωρηθεί». Η άτυχη συνεπιβάτισσα είναι κι εκείνη που υποφέρει και περισσότερο από την ενέργεια του Crum, καθώς έσπασε τον καρπό της, και έχει ακόμα ένα κάταγμα στο χέρι, καθώς και πολλαπλές κακώσεις που επέβαλλαν να μείνει στην εντατική μέχρι και εχθές, με την κατάσταση της πλέον να είναι σταθερή.

 

 

Παράλληλα με την σύλληψη του Crum, η αστυνομία επέβαλλε πρόστιμο και στον Sanders για την προσπέραση σε διπλή διαχωριστική, και τα υπόλοιπα θα συνεχιστούν την Πέμπτη, στην ακροαματική διαδικασία που έχει οριστεί. Ο Sanders δηλώνει πως δεν τον πείθει η νέα εξήγηση του Crum και πως ότι έγινε, ήταν εσκεμμένο από την επιμονή του εξηνταοχτάχρονου, να επιβάλλει ο ίδιος τον νόμο, και μάλιστα αυστηρά.

Αν πράγματι αποδειχτεί ότι ο Crum ενήργησε εσκεμμένα, δεν θα είναι η πρώτη φορά, ιδιαίτερα στο Texas, που οδηγός αυτοκινήτου επιτίθεται με αυτό τον τρόπο σε μοτοσυκλετιστή. Έχουν υπάρξει πολλά περιστατικά και στην Καλιφόρνια, τον πρώτο καιρό που επιτράπηκε η διήθηση των μοτοσυκλετών, από οδηγούς αυτοκινήτων που χωρίς καμία σκέψη για τις συνέπειες, έκοβαν απότομα τον δρόμο στους μοτοσυκλετιστές, με την δικαιολογία ότι «αυτή είναι η λωρίδα μου». Σε μια κίνηση τύπου “Judge Dredd” όπου δικάζουν και εκτελούν ταυτόχρονα, οδηγοί αυτοκινήτων έχουν έρθει αντιμέτωποι με την κατηγορία της επίθεσης με φονικό όπλο, απλά γιατί έχασαν την ψυχραιμία τους στον δρόμο, χωρίς δηλαδή σημαντικό λόγο. Στη χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό φυλακισμένων, όπου τηρούνται αυστηρά τα ελάχιστα όρια φυλάκισης, που επίσης είναι μεγαλύτερα από κάθε άλλη χώρα, αυτό πολύ απλά σημαίνει, ότι καταστρέφονται οικογένειες από την λανθασμένη απόφαση της στιγμής.

Το περιστατικό του Crum, που με τα λεγόμενά του στο video φαίνεται ως μία επίθεση προς τον μοτοσυκλετιστή, φέρνει στην επιφάνεια και το θέμα της διήθησης των μοτοσυκλετών στο Texas που ακόμα δεν έχει ισχύσει. Είναι ακόμα σε συζήτηση για το αν θα επιτραπεί, όταν η κίνηση των αυτοκινήτων είναι κάτω από τα είκοσι μίλια. Φέρνει επίσης στο προσκήνιο και τις διαφορές σε κουλτούρα που υπάρχουν στην δική μας πλευρά της Μεσογείου με την υπόλοιπη Ευρώπη και την Αμερική, όπου οι μοτοσυκλέτες δεν έχουν την ίδια ελευθερία. Χωρίς καμία εξιδανίκευση της δικής μας πραγματικότητας, που η συμπεριφορά στους δρόμους δεν είναι πολλές φορές αντιπροσωπευτική ενός πολιτισμένου λαού, δεν γίνεται από την άλλη να μην σχολιάσει κανείς, ότι τουλάχιστον οι οδηγοί των αυτοκινήτων δεν προσπαθούν να σκοτώσουν τους αναβάτες, επίτηδες…   

 

 

MotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην ενεργό δράση!

Ο Βρετανός αναβάτης αναμένεται να κάνει τρεις wildcard MotoGP εμφανίσεις
motomagMotoGP – Ο Cal Crutchlow επιστρέφει στην δράση
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

26/4/2024

Με ανακοίνωση στα κοινωνικά της δίκτυα, η Monster Energy Yamaha MotoGP μας ενημερώνει ότι ο αναβάτης εξέλιξής της, Cal Crutchlow, αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση των MotoGP, ως wildcard συμμετοχή σε τρεις γύρους, με στόχο να συλλέξει δεδομένα για την εξέλιξη της M1.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Βρετανός αναμένεται αρχικά να βρεθεί στο Mugello -31 Μαΐου μέχρι 2 Ιουνίου. Επόμενος σταθμός είναι το Silverstone (2-4 Αυγούστου), με την τρίτη και τελευταία του συμμετοχή για φέτος να είναι στο San Marino στις 6-8 Σεπτεμβρίου.

Δύο χρόνια σχεδόν μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση, ο Crutchlow επιστρέφει, με στόχο να βοηθήσει την Yamaha με την εξέλιξη της M1. Εκκρεμεί, ωστόσο, ακόμα η έγκριση από την IRTA, που πιθανότατα δεν θα αργήσει να έρθει.

Ετικέτες