Alvaro Bautista - Διαγνώστηκε με τραύμα στον αυχένα

Το οποίο απέκτησε στη Jerez, πριν την συμμετοχή του ως wildcard στο GP της Μαλαισίας
motomagAlvaro Bautista – Διαγνώστηκε με τραύμα στον αυχένα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/11/2023

Μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Παγκόσμιου τίτλου του και αφού συμμετείχε ως wildcard στο GP της Μαλαισίας όπου και είχε παραπονεθεί για πόνους που δεν τον άφησαν να οδηγήσει όπως θα μπορούσε, ο Alvaro Bautista υπεβλήθη σε εξετάσεις, όπου διαγνώστηκε με ρήξη σπονδύλων και δισκοκήλη στην περιοχή του αυχένα, τραύματα τα οποία είχε πριν τη Sepang.

Όπως μας ενημέρωσε η ομάδα του στα Motul WSBK, Aruba.it Ducati, μετά την συμμετοχή του ως wildcard στο GP της Μαλαισίας, ο Πρωταθλητής WSBK του ’23 υπεβλήθη σε εξετάσεις από τον Dr. Angel Villamor στη Μαδρίτη, λόγω των συμπτωμάτων αδυναμίας, μουδιάσματος και ενοχλήσεων στο αριστερό άνω άκρο.

Μετά και τη μαγνητική τομογραφία, διαγνώστηκε με ρήξη στους σπονδύλους C6-C7 και κήλη στον δίσκο μεταξύ C5-C6. Περαιτέρω εξετάσεις τις επόμενες μέρες θα δείξουν αν υπάρχουν πιθανές βλάβες που μπορεί να έχει δημουργήσει η συμπίεση των αυχενικών νεύρων, ενώ για την ώρα ο Bautista δεν θα βρεθεί στο χειρουργικό τραπέζι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα τραύματα αυτά προϋπήρχαν του αγώνα των MotoGP στην Μαλαισία, όπου βρέθηκε ως wildcard συμμετοχή, χωρίς να σημειώσει κάποια πτώση. Αυτή ήρθε λίγες μέρες νωρίτερα στα post-season δοκιμαστικά του Motul WSBK στη Jerez, χαρίζοντάς του τον τραυματισμό στον αυχένα.

Η ανακοίνωση αυτή της ομάδας του εξηγεί εν μέρει και την απογοητευτική απόδοση του Ισπανού στο GP της Μαλαισίας, όπου τόσο στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, όσο και τον αγώνα της Κυριακής, βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις στον τερματισμό -22ος και 17ος, αντίστοιχα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Bautista βρέθηκε τέταρτος στον κατάλογο με τις περισσότερες πτώσεις στην σεζόν του 2023, πίσω μόνο από τους Sam Lowes (15), Iker Lecuona (13) και Lorenzo Baldassari (11).

Ετικέτες

WorldWCR - Ταχύτερη όλων η Carrasco την 1η μέρη των δοκιμών στην Cremona

Τη δεύτερη όμως μέρα οι χρόνοι πέφτουν θεαματικά και αναδεικνύεται το αστέρι της Roberta Ponziani
Roberta Ponziani
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/5/2024

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα γυναικών της FIM, που θα αποτελεί υποστηρικτική κατηγορία του WorldSBK και θα διεξαχθεί με Yamaha R7 ξεκινά. Εικοσιδύο αγωνιζόμενες (από τις 25 γυναίκες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στον θεσμό) λαμβάνουν μέρος στο πρώτο διήμερο τεστ του θεσμού, στην πίστα της Cremona στην Ιταλία, με την Ana Carrasco να γράφει τον ταχύτερο γύρο την 1η ημέρα των δοκιμών, που διεξήχθησαν σε στεγνή πίστα το πρωί και υπό βροχή το απόγευμα.

Θυμίζουμε πως το νεότευκτο Πρωτάθλημα Γυναικών της FIM ξεκινά στο Misano σε ένα μήνα από σήμερα, με τις πρώτες δοκιμές στην Cremona να φέρνουν τις αγωνιζόμενες στην παρθενική τους επαφή με τα R7 τους, βάζοντας τη μία απέναντι στην άλλη.

WorldWCR

Το μεγαλύτερο αστέρι από τις 22 συμμετοχές είναι φυσικά η Ana Carrasco που εδώ και χρόνια αγωνίζεται ενάντια στους άντρες και έχει μάλιστα στεφθεί και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια to 2018 στα Supersport 300 με μοτοσυκλέτα της Kawasaki.

Ana Carrasco

Έτσι δεν αποτέλεσε έκπληξη ο πρώτος χρόνος της Ισπανίδας αγωνιζόμενης της Evan Bros Racing την Πέμπτη, όπου σημείωσε 1:45.949, γυρίζοντας 4 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερα από τη δεύτερη, τη 19χρονη Lucy Michel της TSL-Racing. Τρίτος ταχύτερος χρόνος ήταν το 1:47.250 της Adela Ourednickova (DafitMotorading), με την Τσέχα να έχει και την πρώτη πτώση του Πρωταθλήματος, ευτυχώς χωρίς συνέπειες. Ενδιαφέρον έχει και το γεγονός πως στις εννέα πρώτες θέσεις αντιπροσωπεύτηκαν εννέα διαφορετικές χώρες!

Lucy Michel

Το απόγευμα, στη βρεγμένη πίστα, ταχύτερη όλων ήταν η Chun Mei Liu (WT Racing Team Taiwan) με 1:54.139.

Η Παρασκευή 17/5, η ημέρα που διανύουμε, είναι η δεύτερη ημέρα του τεστ, και μέχρι το μεσημέρι οι χρόνοι είχαν πέσει θεαματικά. Σε στεγνή πίστα, ταχύτερο χρόνο έγραψε η Ιταλίδα Roberta Ponziani με 1:42.438 (η μοναδική στο 1:42), αφήνοντας δεύτερη την Carasco, έξι δέκατα του δευτερολέπτου πιο πίσω! Τρίτη ήταν η Τσέχα Ourednickova, τέταρτη η Γερμανίδα έφηβη Lucy Michel και η πρώτη πεντάδα έκλεισε με την Sara Sanchez Tamayo.

Καλή αρχή σε όλες τις αγωνιζόμενες, και ευχόμαστε να δούμε ένα ανταγωνιστικό όσο και θεαματικό Πρωτάθλημα

Ετικέτες