Alvaro Bautista - Διαγνώστηκε με τραύμα στον αυχένα

Το οποίο απέκτησε στη Jerez, πριν την συμμετοχή του ως wildcard στο GP της Μαλαισίας
motomagAlvaro Bautista – Διαγνώστηκε με τραύμα στον αυχένα
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

21/11/2023

Μετά την κατάκτηση του δεύτερου συνεχόμενου Παγκόσμιου τίτλου του και αφού συμμετείχε ως wildcard στο GP της Μαλαισίας όπου και είχε παραπονεθεί για πόνους που δεν τον άφησαν να οδηγήσει όπως θα μπορούσε, ο Alvaro Bautista υπεβλήθη σε εξετάσεις, όπου διαγνώστηκε με ρήξη σπονδύλων και δισκοκήλη στην περιοχή του αυχένα, τραύματα τα οποία είχε πριν τη Sepang.

Όπως μας ενημέρωσε η ομάδα του στα Motul WSBK, Aruba.it Ducati, μετά την συμμετοχή του ως wildcard στο GP της Μαλαισίας, ο Πρωταθλητής WSBK του ’23 υπεβλήθη σε εξετάσεις από τον Dr. Angel Villamor στη Μαδρίτη, λόγω των συμπτωμάτων αδυναμίας, μουδιάσματος και ενοχλήσεων στο αριστερό άνω άκρο.

Μετά και τη μαγνητική τομογραφία, διαγνώστηκε με ρήξη στους σπονδύλους C6-C7 και κήλη στον δίσκο μεταξύ C5-C6. Περαιτέρω εξετάσεις τις επόμενες μέρες θα δείξουν αν υπάρχουν πιθανές βλάβες που μπορεί να έχει δημουργήσει η συμπίεση των αυχενικών νεύρων, ενώ για την ώρα ο Bautista δεν θα βρεθεί στο χειρουργικό τραπέζι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση τα τραύματα αυτά προϋπήρχαν του αγώνα των MotoGP στην Μαλαισία, όπου βρέθηκε ως wildcard συμμετοχή, χωρίς να σημειώσει κάποια πτώση. Αυτή ήρθε λίγες μέρες νωρίτερα στα post-season δοκιμαστικά του Motul WSBK στη Jerez, χαρίζοντάς του τον τραυματισμό στον αυχένα.

Η ανακοίνωση αυτή της ομάδας του εξηγεί εν μέρει και την απογοητευτική απόδοση του Ισπανού στο GP της Μαλαισίας, όπου τόσο στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, όσο και τον αγώνα της Κυριακής, βρέθηκε στις τελευταίες θέσεις στον τερματισμό -22ος και 17ος, αντίστοιχα.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι ο Bautista βρέθηκε τέταρτος στον κατάλογο με τις περισσότερες πτώσεις στην σεζόν του 2023, πίσω μόνο από τους Sam Lowes (15), Iker Lecuona (13) και Lorenzo Baldassari (11).

Ετικέτες

Jonathan Rea - “Είμαι σώος και αβλαβής, έπεσα την ώρα που έβρισκα την αυτοπεποίθηση μου πάνω στην R1”

Από την αρχή πρέπει να χτίσει ο Ιρλανδός την εμπιστοσύνη του στην R1...
motomag Motul WSBK – “Είμαι σώος και αβλαβής, έπεσα την ώρα που έβρισκα την αυτοπεποίθηση μου πάνω στην R1”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

27/2/2024

Ο Jonathan Rea είχε μία τρομακτική πτώση στη στροφή 11 στον δεύτερο αγώνα του Philip Island με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο κοντινότερο νοσοκομείο ώστε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο Rea θα θέλει να ξεχάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τον πρώτο αγώνα της χρονιάς. Ο νέος αναβάτης της Yamaha καθόλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου δεν κατάφερε να είναι ανταγωνιστικός με τη νέα του μοτοσυκλέτα ενώ σαν να μην έφτανε αυτό, στον δεύτερο αγώνα είχε και μια τρομακτική πτώση στη στροφή 11.

Motul WSBK – “Είμαι σώος και αβλαβής, έπεσα την ώρα που έβρισκα την αυτοπεποίθηση μου πάνω στην R1”

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής του WSBΚ, κατέληξε μετά από αυτή την πτώση στο κοντινότερο νοσοκομείο ενώ το ότι δεν είχαμε ενημέρωση για την κατάσταση του -παρά μόνο ότι έχει τις αισθήσεις του- ήταν άκρως ανησυχητικό. Ωστόσο ο Rea με ανακοίνωση του καθησύχασε τους φαν του για την κατάσταση της υγείας του.

Rea

"Πρώτα απ' όλα, σωματικά είμαι εντάξει, εκτός από το ότι χτύπησα αρκετά δυνατά το ισχίο μου από την πτώση, ωστόσο δεν υπάρχουν περαιτέρω τραυματισμοί. Είχα δύο μεγάλες πτώσεις (σσ. εκτός από τον αγώνα έπεσε και στα δοκιμαστικά) στο Philip Island αλλά είμαι σώος και αβλαβής. Είμαι πραγματικά απογοητευμένος, επειδή η πτώση ήρθε χωρίς να το περιμένω.

Αυτή συνέβη όταν αποκτούσα αυτοπεποίθηση πάνω στην μοτοσυκλέτα και εκείνες τις στιγμές ένιωθα αρκετά καλά πάνω στην R1. Είχα κερδίσει και κάποιες θέσεις μετά το πρόβλημα του σπασμένου κινητήρα του Toprak, αλλά μόλις ένιωσα αυτοπεποίθηση, έπεσα. Τώρα θα επιστρέψω σπίτι μου και θα προετοιμαστούμε ώστε να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στην Βαρκελώνη.”

Motul WSBK – “Είμαι σώος και αβλαβής, έπεσα την ώρα που έβρισκα την αυτοπεποίθηση μου πάνω στην R1”