Ana Carrasco - Με Honda CBR600RR απέναντι στους άντρες, στο WorldSSP 2025!

Στην υποκατηγορία Supersport Challenge, στους ευρωπαϊκούς γύρους, έτοιμη να συνεχίσει να γράφει ιστορία
Ana Carrasco
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/12/2024

Η Ana Carrasco συνεχίζει να γράφει ιστορία στους αγώνες μοτοσυκλέτας, καθώς το 2025 θα συμμετέχει στους ευρωπαϊκούς γύρους του WorldSBK με Honda CBR600RR στα Supersport, στην υποκατηγορία Supersport Challenge που αφορά στους ευρωπαϊκούς γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supersport.

Το 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3, η Ισπανίδα έγινε η πρώτη γυναίκα αγωνιζόμενη που κέρδισε βαθμούς σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM με μια 15η θέση, ενώ αργότερα την ίδια χρονιά τερμάτισε ακόμα πιο πάνω σε αγώνα, με μια 8η θέση.

Το 2017 έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει αγώνα μοτοσυκλέτας της FIM, στην κατηγορία WorldSSP300 του WorldSBK, τερματίζοντας 8η στη βαθμολογία, ενώ το 2018 -η χρονιά της-, έγινε η πρώτη γυναίκα που παίρνει pole position στο WorldSSP300, η πρώτη γυναίκα που προηγείται σε βαθμολογία του WorldSSP300, και τέλος η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το WorldSSP300 και παράλληλα η πρώτη γυναίκα που κερδίζει Πρωτάθλημα της FIM, απέναντι στους άντρες.

Το 2024 η Carrasco κέρδισε στο ντεμπούτο του νέου θεσμού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών (FIM Women’s Motorcycling World Championship), ενώ τώρα βάζει πλώρη για νέα ρεκόρ, αφού υπέγραψε με τη Honda France για να συμμετέχει το 2025 στο WorldSSP.

Δίπλα στην Carrasco, στην ίδια ομάδα, θα αγωνίζεται ο full-timer του WorldSSP Corentin Perolari, ο οποίος επιστρέφει στην κατηγορία, με την Carrasco να συμμετέχει στην κατηγορία Supersport Challenge, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Η Carrasco απόλαυσε μια θριαμβευτική χρονιά στο WorldWCR, κατακτώντας τέσσερις νίκες, απέναντι στην… “αιώνια” αντίπαλό της, Maria Herrera.

Ο Corentin Perolari, ο οποίος έχει μια καριέρα που κυμαίνεται από τα Red Bull Rookies μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance.

Είμαστε περίεργοι να δούμε πώς θα προσαρμοστεί η Carrasco στη σέλα του CBR600RR και πόσο ανταγωνιστική θα μπορέσει να είναι και πάλι απέναντι στους άντρες.

Ετικέτες

Motul WSBK: Jonathan Rea, επιστροφή στο HRC!

Κλείνει τον κύκλο ο GOAT του Πρωταθλήματος, επιστρέφοντας στο παλιό του "σπίτι", ως δοκιμαστής
Jonathan Rea - Επιστρέφει στο HRC!
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/11/2025

Η Honda HRC ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με τον έξι φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike και πρώην αναβάτη της Honda, Jonathan Rea, ο οποίος θα ενταχθεί ξανά στην ιαπωνική εταιρεία, αυτή τη φορά ως δοκιμαστής του WSBK, το 2026.

Ο 38χρονος αναβάτης δεν χρειάζεται συστάσεις, καθώς είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης του WSBK όλων των εποχών, με 6 παγκόσμιους τίτλους, 119 νίκες και 264 βάθρα στο ενεργητικό του.

Από το 2015 έως το 2020, ο Rea ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του WSBK, εξασφαλίζοντας τον τίτλο του Πρωταθλήματος σε έξι συνεχόμενες σεζόν, ένα ρεκόρ που δύσκολα θα καταρριφθεί.

Να σημειωθεί πως ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης συμμετείχε στον θεσμό για επτά συναπτά έτη με Honda CBR1000RR (στην εποχή που η μοτοσυκλέτα βρισκόταν πολύ πίσω σε εξέλιξη σε σχέση με τον ανταγωνισμό), πριν μετακομίσει στην Kawasaki και ξεκινήσει να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, ενώ πριν από το WSBK, έτρεχε και πάλι με Honda στα British Superbike από το 2005 έως το 2007.

Jonathan Rea 2013 Honda

Αφού αποφάσισε να αποσυρθεί από τους επαγγελματικούς αγώνες στο τέλος του 2025, ο Jonathan Rea αναζητούσε μια νέα πρόκληση, την οποία βρήκε τώρα με την επιστροφή του στη Honda. Ο Rea είναι πρόθυμος να προσφέρει την τεράστια εμπειρία και γνώση του στο πρόγραμμα Honda HRC Superbike, ενώ η εταιρεία όχι μόνο αναγνωρίζει την τεράστια αξία ενός αναβάτη του επιπέδου του, αλλά και επιδεικνύει τη σταθερή δέσμευσή της να ενισχύσει την παρουσία της στην κατηγορία.

Jonathan Rea

Ο Jonathan Rea δήλωσε: “Από τη στιγμή που η HRC μοιράστηκε τα σχέδιά της και τον νέο ρόλο που οραματίζεται για μένα, ενθουσιάστηκα αμέσως με την ιδέα του πώς θα μπορούσα να συνεισφέρω. Νιώθω ότι ο κύκλος κλείνει με την επιστροφή μου στη Honda, τον κατασκευαστή με τον οποίο απέκτησα την πρώτη μου εμπειρία στο WorldSBK και την πρώτη μου νίκη στην κατηγορία. Αν και ο ρόλος μου θα είναι αρκετά διαφορετικός από αυτόν που είχα ως πλήρους απασχόλησης οδηγός αγώνων, είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτό το νέο κεφάλαιο. Στόχος μου είναι να αξιοποιήσω όλη την εμπειρία και τις γνώσεις που έχω αποκτήσει κατά τη διάρκεια της καριέρας μου και να τις χρησιμοποιήσω για να υποστηρίξω την ανάπτυξη της CBR1000RR-R και της εργοστασιακής ομάδας Honda HRC με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που θα συνεργαστώ ξανά με τον Chris Pike, τον project manager της ομάδας δοκιμών της Honda HRC και πρώην αρχηγό της ομάδας μου, με τον οποίο μοιράζομαι υπέροχες αναμνήσεις και αμοιβαίο σεβασμό. Δουλεύοντας μαζί ως ομάδα, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να χτίσουμε κάτι πραγματικά θετικό για το μέλλον και ανυπομονώ να ξεκινήσω”.

Yuji Mori – Διευθυντής της ομάδας Honda HRC: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι που καλωσορίζουμε τον Jonathan πίσω στο πρόγραμμα WorldSBK και στην οικογένεια της Honda. Το γεγονός ότι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στην ιστορία του WorldSBK εντάσσεται στην ομάδα μας σε έναν τόσο σημαντικό ρόλο όπως αυτός του δοκιμαστή της HRC είναι πραγματικά σημαντικό για όλους μας και, πιστεύουμε, για την ίδια τη σειρά αγώνων. Ο Jonathan ξεκίνησε την διεθνή του καριέρα με την Honda και το γεγονός ότι επιστρέφει τώρα με τόσο πλούσια γνώση και εμπειρία κάνει αυτή τη συνεργασία ιδιαίτερα πολύτιμη και υπογραμμίζει την πλήρη και συνεχή δέσμευσή μας στο πρόγραμμα Superbike. Η συμβολή του θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο καθώς συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε το πρόγραμμά μας και να εργαζόμαστε για να επαναφέρουμε την Honda στο επίπεδο που στοχεύουμε στο πρωτάθλημα”.