Ana Carrasco - Με Honda CBR600RR απέναντι στους άντρες, στο WorldSSP 2025!

Στην υποκατηγορία Supersport Challenge, στους ευρωπαϊκούς γύρους, έτοιμη να συνεχίσει να γράφει ιστορία
Ana Carrasco
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/12/2024

Η Ana Carrasco συνεχίζει να γράφει ιστορία στους αγώνες μοτοσυκλέτας, καθώς το 2025 θα συμμετέχει στους ευρωπαϊκούς γύρους του WorldSBK με Honda CBR600RR στα Supersport, στην υποκατηγορία Supersport Challenge που αφορά στους ευρωπαϊκούς γύρους του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Supersport.

Το 2013 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3, η Ισπανίδα έγινε η πρώτη γυναίκα αγωνιζόμενη που κέρδισε βαθμούς σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της FIM με μια 15η θέση, ενώ αργότερα την ίδια χρονιά τερμάτισε ακόμα πιο πάνω σε αγώνα, με μια 8η θέση.

Το 2017 έγινε η πρώτη γυναίκα που κερδίζει αγώνα μοτοσυκλέτας της FIM, στην κατηγορία WorldSSP300 του WorldSBK, τερματίζοντας 8η στη βαθμολογία, ενώ το 2018 -η χρονιά της-, έγινε η πρώτη γυναίκα που παίρνει pole position στο WorldSSP300, η πρώτη γυναίκα που προηγείται σε βαθμολογία του WorldSSP300, και τέλος η πρώτη γυναίκα που κερδίζει το WorldSSP300 και παράλληλα η πρώτη γυναίκα που κερδίζει Πρωτάθλημα της FIM, απέναντι στους άντρες.

Το 2024 η Carrasco κέρδισε στο ντεμπούτο του νέου θεσμού το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γυναικών (FIM Women’s Motorcycling World Championship), ενώ τώρα βάζει πλώρη για νέα ρεκόρ, αφού υπέγραψε με τη Honda France για να συμμετέχει το 2025 στο WorldSSP.

Δίπλα στην Carrasco, στην ίδια ομάδα, θα αγωνίζεται ο full-timer του WorldSSP Corentin Perolari, ο οποίος επιστρέφει στην κατηγορία, με την Carrasco να συμμετέχει στην κατηγορία Supersport Challenge, η οποία λαμβάνει χώρα μόνο στους ευρωπαϊκούς αγώνες.

Η Carrasco απόλαυσε μια θριαμβευτική χρονιά στο WorldWCR, κατακτώντας τέσσερις νίκες, απέναντι στην… “αιώνια” αντίπαλό της, Maria Herrera.

Ο Corentin Perolari, ο οποίος έχει μια καριέρα που κυμαίνεται από τα Red Bull Rookies μέχρι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Endurance.

Είμαστε περίεργοι να δούμε πώς θα προσαρμοστεί η Carrasco στη σέλα του CBR600RR και πόσο ανταγωνιστική θα μπορέσει να είναι και πάλι απέναντι στους άντρες.

Ετικέτες

MOTUL WSSP 2026 Phillip Island Test: Jaume Masia και Ducati Panigale V2 στην κορυφή

Δεύτερος ο Oli Bayliss, γιος του παγκόσμιου πρωταθλητή Troy Bayliss
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/2/2026

Τελείωσε μόλις το διήμερο τεστ και της κατηγορίας Supersport, με τον Jaume Masia να είναι ο ταχύτερος, με δεύτερο τον Oli Bayliss που φαίνεται ιδιαίτερα ανταγωνιστικός. Θετική εντύπωση έκαναν οι μοτοσυκλέτες της ZXMOTO και αρνητική η επίδοση του Dominique Aegerter.

Η πρώτη ημέρα του διήμερου επίσημου τεστ της κατηγορίας Supersport βρήκε τον Jaume Masia της ομάδας Orelac Racing VerdNatura, που συμμετέχει με Ducati Panigale V2 στην πρώτη θέση της κατάταξης, με δεύτερο τον Oli Bayliss της PTR Triumph Factory Racing με Triumph Street Triple 765 RS και στην τρίτη θέση τον Philipp Oettl της Feel Racing WorldSSP Team, που συμμετέχει με Ducati Panigale V2.

Εντύπωση προκαλεί πως ο δευτεραθλητής της περσινής σεζόν Can Oncu της Pata Yamaha Ten Kate Racing με Yamaha YZF-R9 πέτυχε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο, αλλά και πως ο Oli Bayliss φαίνεται ξαφνικά ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην πέμπτη του σεζόν στον θεσμό και παρότι δεν είχε δείξει κάτι ιδιαίτερο τις προηγούμενες. Ο Oli είναι γιος του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή Superbike Troy Bayliss.

Οι δύο ZXMOTO ήταν αρκετά ανταγωνιστικές με τον Valentin Debise να παίρνει τη 12η θέση και τον Federico Caricasulo στη 17η, στα πρώτα δείγματα γραφής της ZXMOTO 820RR. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τους έξι ταχύτερους της πρώτης ημέρας:

1. Jaume Masia (Orelac Racing VerdNatura): 1’32.541s
2. Oli Bayliss (PTR Triumph Factory Racing): +0.344s
3. Philipp Oettl (Feel Racing WorldSSP Team): +0.450s
4. Can Oncu (Pata Yamaha Ten Kate Racing): +0.582s
5. Ondrej Vostatek (Compos Racing Team): +0.624s
6. Roberto Garcia (GMT94 Yamaha): +0.830s

Η δεύτερη ημέρα ήταν βροχερή, εκτός από το πρώτο 20λεπτο και βρήκε και πάλι τον Jaume Masia στην κορυφή της κατάταξης μπροστά από Oli Bayliss και τον  teammate του Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing). Την εξάδα συμπλήρωσαν οι Philipp Oettl (Feel Racing WorldSSP Team), Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) και Ondrej Vostatek (Compos Racing Team).

Δεν γίνεται να μη σχολιαστεί η κακή εμφάνιση του Dominique Aegerter που έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμιους τίτλους στην Supersport (2021 και 2022) και φέτος επανήλθε στην κατηγορία, όμως βρέθηκε σχεδόν στον πάτο της κατάταξης. Αντίθετα ο Valentin Debise ήταν μέσα στην πρώτη δεκάδα με την ZXMOTO 820RR. Παρακάτω μπορείτε να δείτε του έξι ταχύτερους της δεύτερης ημέρας:

1 Jaume Masia (Orelac Racing VerdNatura) 1’32.525s 39 Laps

2. Oli Bayliss (PTR Triumph Factory Racing) +0.034s 38 Laps

3. Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing) +0.188s 29 Laps

4. Philipp Oettl (Feel Racing WorldSSP Team) +0.233s 38 Laps

5. Lucas Mahias (GMT94 Yamaha) +0.334s 43 Laps

6. Ondrej Vostatek (Compos Racing Team) +0.337s 28 Laps

Περισσότερα αναμένουμε να δούμε και επί του πρακτέου το επόμενο Σαββατοκύριακο, στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος.