Ανακοινώθηκε το πρόγραμμα των Motul WSBK 2020!

Επιστροφή στην δράση
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

19/6/2020

Πλέον είναι επιβεβαιωμένο, έγκυρο και απολύτως σίγουρο: Τα Motul WSBK ξεκινούν και πάλι με την αρχή να γίνεται μέσα στον Ιούλιο. Πριν από λίγο δόθηκε στην δημοσιότητα η επίσημη ανακοίνωση, ότι μετά από διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις χωρών, την FIM, τις πίστες και το προσωπικό των paddocks και με την διοργανώτρια Dorna (DWO), εγκρίθηκε το ημερολόγιο για τους εναπομείναντες αγώνες του 2020. O πρώτος αγώνας της χρονιάς είχε προλάβει να γίνει πριν το ξέσπασμα της πανδημίας στο Phillip Island της Αυστραλίας και η επανεκκίνηση θα δοθεί στην πίστα της Jerez στα τέλη Ιουλίου.

Είχε προηγηθεί μια εισήγηση προς την ισπανική κυβέρνηση τον Μάιο, για τον αγώνα στη Jerez τις ημερομηνίες από 31 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου, και πλέον επιβεβαιώθηκε ότι αυτός θα πραγματοποιηθεί. Το επόμενο σαββατοκύριακο το πρωτάθλημα θα μεταφερθεί στο Portimao (7-9 Αυγούστου) και στην συνέχεια στην Aragon (28-30 Αυγούστου). Επίσης έχει προγραμματιστεί ένας ακόμη γύρος στην Aragon, στις 4-6 Σεπτεμβρίου.

Ο πρώτος αγώνας των Superbikes στην Καταλονία, θα γίνει όπως είχε προγραμματιστεί στις 18-20 Σεπτεμβρίου, λίγο πριν τον αγώνα στο Magny Cours στις 2-4 Οκτωβρίου. Στην συνέχεια είναι ο αγώνας της Αργεντινής, ο οποίος όμως δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη και ο τελευταίος αγώνας της χρονιάς είναι προγραμματισμένος για το Misano στις 6-8 Νοεμβρίου.

Εκτός από αυτούς τους αγώνες, υπάρχουν μερικοί ακόμη, για τους οποίους εκκρεμεί η επιβεβαίωση, όπως ο αγώνας στο Donington Park, στο Assen και στο Qatar. Γι' αυτούς τους αγώνες θα βγουν ανακοινώσεις σύντομα, σύμφωνα με την Dorna.

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται ακόμη ότι η DWO έδωσε προτεραιότητα στην διασφάλιση των κανόνων ασφαλείας για όλο το προσωπικό που θα εργαστεί στην διοργάνωση. Όλα τα πρωτόκολλα θα εφαρμοστούν ευλαβικά, και ανάλογα με το τι θα ισχύει την περίοδο διεξαγωγής του κάθε αγώνα.

Δείτε εδώ το ανανεωμένο ημερολόγιο των Motul WSBK:

Ημερομηνία
Χώρα
Πίστα
WSBK
WSSP
WSSP300
28/2-1/3
Αυστραλία
Phillip Island
X
X
 
31/7-2/8
Ισπανία
Circuito de Jerez
X
X
X
7-9/8
Πορτογαλία
Autodromo di Algavre
X
X
X
28-30/8
Ισπανία
Motorland Aragon
X
X
X
4-6/9
Ισπανία
Motorland Aragon
X
X
X
18-20/9
Ισπανία
Circuito di Barcelona
X
X
X
2-4/10
Γαλλία
Magny Cours
X
X
X
9-11/10
Αργεντινή*
Circuito San Juan Villicum
X
X
 
6-8/11
Ιταλία*
Misano
X
X
X
Θ.Α.
Ηνωμένο Βασίλειο**
Donington Park
X
X
X
Θ.Α.
Ολλανδία**
TT Cirvuit Assen
X
X
X
Θ.Α.
Κατάρ**
Losail
X
X

 

 

*Επίκειται επιβεβαίωση

**Αναμένεται να καθοριστεί

 

Motul WSBK: Ερωτηματικά για την συμμετοχή του Andrea Iannone – Θα πρέπει να νοικιάσει μία Panigale V4!

Ένας αγώνας δρόμου περιμένει τον Ιταλό
Iannone
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/12/2025

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, δημοσιεύτηκε η λίστα συμμετοχών για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και ένας από τους αναβάτες ήταν και ο Andrea Iannone, με μια εντελώς νέα ομάδα, άγνωστη μέχρι σήμερα στο paddock, με την ονομασία Cainam Racing Team.

Να τονίσουμε εδώ πως η λίστα αυτή είναι προσωρινή και η τελική λίστα θα γίνει γνωστή μόνο τον Ιανουάριο–Φεβρουάριο, κοντά στην έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike — και αφού έχει υπογραφεί το συμβόλαιο μεταξύ του διοργανωτή και των ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Ακόμη και σήμερα, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των συμμετοχών, η κυριολεκτικά παντελώς άγνωστη ομάδα Cainam Racing Team – που ίσως προέρχεται από το Maniac που είναι το παρατσούκλι του Ιταλού αλλά ανάποδα γραμμένο – είχε δημιουργήσει μία νέα σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα που πλέον δεν υπάρχει, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του αναβάτη από το Vasto τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί επίσημες ανακοινώσεις και ότι αυτές θα γίνουν όταν πρέπει!

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το 2026 θα είναι η χρονιά που η Ducati θα φέρει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τη νέα Panigale V4. Στο Borgo Panigale εργάζονται εντατικά για να καλύψουν τις απαιτήσεις των ομάδων μέχρι την αρχή της χρονιάς, όσον αφορά τα ανταλλακτικά, κινητήρες και οτιδήποτε αφορά τη νέα μοτοσυκλέτα. Για τον λόγο αυτό, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην παραγωγή, η Ducati είχε θέσει μία συγκεκριμένη προθεσμία στις παραγγελίες για τη νέα μοτοσυκλέτα που ήταν η 31η Ιουλίου.

Ο Iannone όμως δεν είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του μέχρι τότε και η μόνη επιλογή που φαίνεται να έχει ο “The Maniac” είναι να ενοικιάσει μοτοσυκλέτες από την ομάδα δοκιμών για τις χειμερινές δοκιμές και για τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία στο Phillip Island. Δυστυχώς, η κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας από το μηδέν μέχρι τον Ιανουάριο δεν είναι εφικτή στη Ducati, λόγω των πολλών παραγγελιών που ήδη υπάρχουν για τα διάφορα πρωταθλήματα (BSB, MotoAmerica, κ.λπ.).

Αν ο Iannone επιλέξει αυτή την οδό, που είναι και η μόνη πρακτικά διαθέσιμη αυτή τη στιγμή και παράλληλα παραγγείλει μία νέα Panigale V4, αυτή πιθανότατα θα είναι έτοιμη στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στο Portimao.

Η πρόκληση λοιπόν για τον Andrea Iannone δεν είναι ακόμη η προετοιμασία του και η απόδοσή του στο WSBK του 2026, αλλά να είναι εκεί, πρώτα απ’ όλα!