Andrea Iannone - Αγωνιστική επιστροφή το 2024, στο MOTUL WSBK με την ομάδα της GoEleven

Μετά από τέσσερα χρόνια στον πάγκο, λόγω της τιμωρίας του για χρήση απαγορευμένων ουσιών, θα τον δούμε στη σέλα μιας Ducati Panigale V4R
motomag MOTUL WSBK – Επιστροφή του Iannone στους αγώνες με την ομάδα της GoEleven
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

18/10/2023

Η υπόθεση ντόπινγκ του Andrea Iannone λόγω χρήσης αναβολικών στο GP της Sepang το 2019 είχε συγκλονίσει τον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού και κυρίως το MotoGP, με το ανώτατο αθλητικό δικαστήριο (CAS) το 2020 να επιβάλει στον Ιταλό ποινή τετραετούς αποκλεισμού από τους αγώνες.

Το όνομα του Ιταλού αναβάτη είχε ακουστεί στα paddock του WSBK εδώ και πολύ καιρό ενώ ο εκτελεστικός διευθυντής του Ducati Corse, Luigi Dall’Igna, στη Βαρκελώνη είχε επιβεβαιώσει πως ο “The Maniac” θα επιστρέψει στην ενεργό δράση, στη σέλα μιας δορυφορικής μοτοσυκλέτας της Ducati, χωρίς ωστόσο να αναφέρει την ομάδα. Τελικά τα λόγια του Dall’Igna επιβεβαιώθηκαν, με την ομάδα της GoEleven να ανακοινώνει πως ο Iannone θα επιστρέψει στους αγώνες το 2024 πάνω στη σέλα της Ducati Panigale V4R.

Μετά την ανακοίνωση πως ο Iannone επιστρέφει στο WSBK το 2024 με την ομάδα της GoEleven στη θέση του Γερμανού Phillip Oetl, άπαντες ανυπομονούν να δουν σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Ιταλός και αν θα τον δούμε να γυρνά με επιτυχία σελίδα, όσον αφορά την αγωνιστική του καριέρα.

Iannone
Ετικέτες

Ο Brad Binder μιλά για τη μετάβαση στο WSBK με τη BMW από το 2027

"Θέλω να πετύχω καλά πράγματα εκεί"
Binder WSBK
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

11/9/2026

Ο Νοτιοαφρικανός αφήνει τα MotoGP μετά από επτά σεζόν και ετοιμάζεται για το νέο κεφάλαιο της καριέρας του με την εργοστασιακή BMW

Ο Brad Binder βλέπει θετικά τη νέα πορεία που ανοίγεται μπροστά του, μετά την ανακοίνωση της μετακίνησής του στο WSBK για το 2027. Ο Νοτιοαφρικανός θα αντικαταστήσει τον Danilo Petrucci στην εργοστασιακή ομάδα της BMW, φέρνοντας μαζί του την εμπειρία επτά σεζόν MotoGP αλλά και δύο νίκες στην κορυφαία κατηγορία.

Η μετακίνηση του Binder αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό κομμάτι στην αγορά αναβατών για το 2027, καθώς η BMW επενδύει σε έναν αναβάτη που έχει αποδείξει ότι διαθέτει την ταχύτητα για να βρίσκεται στο MotoGP, ακόμη κι αν τα αποτελέσματά του των δύο τελευταίων ετών δεν έχουν αποτυπώσει πλήρως τις δυνατότητές του.

Ο Binder ανέβηκε συνολικά 11 φορές στο βάθρο του MotoGP και πήρε δύο νίκες. Από το 2021 έως και το 2024 ήταν σταθερά μέσα στην πρώτη εξάδα της τελικής βαθμολογίας, ενώ το 2023 ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τέταρτη θέση, έχοντας πέντε παρουσίες στο βάθρο.

Τώρα, στα 31 του, αποφασίζει να αλλάξει εντελώς περιβάλλον.

"Είναι πραγματικά συναρπαστικό να ξεκινάω κάτι καινούργιο. Είχα μια καλή πορεία εδώ, επτά καλές σεζόν, αλλά ανυπομονώ για την επόμενη περιπέτεια. Θα είναι συναρπαστικό, ένα εντελώς καινούργιο paddock, μια εντελώς καινούργια μοτοσυκλέτα.

"Ανυπομονώ σίγουρα να ξεκινήσω εκεί, αλλά ταυτόχρονα ανυπομονώ και για τους τελευταίους μου αγώνες εδώ στη MotoGP και ελπίζω να μπορέσουμε να τους κάνουμε καλούς. Έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ μπροστά και εκεί που βρίσκομαι αυτή τη στιγμή είναι πολύ πιο διασκεδαστικό όταν είσαι στην κορυφή της μάχης. Θέλω να πετύχω καλά πράγματα εκεί."

Ξανά μαζί με τον Oliveira

Η μετάβαση στα WSBK θα φέρει στον Binder και έναν πολύ γνώριμο ομόσταυλο. Στην εργοστασιακή BMW θα συναντήσει ξανά τον Miguel Oliveira, με τον οποίο έχουν μοιραστεί γκαράζ για συνολικά έξι σεζόν σε διαφορετικές κατηγορίες.

Οι δύο αναβάτες έχουν αγωνιστεί μαζί σε MotoGP, Moto2 και Moto3, αλλά η κοινή τους ιστορία ξεκινά ακόμη νωρίτερα, από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 125 το 2011.

Η καλή σχέση που έχουν διατηρήσει όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί ένα ενδιαφέρον στοιχείο για τη BMW, η οποία θα έχει δύο αναβάτες με κοινό αγωνιστικό παρελθόν και σημαντική εμπειρία από διαφορετικές κατηγορίες. Το ζητούμενο θα είναι αυτή η σχέση να μεταφραστεί και σε αποτελεσματικότερη εξέλιξη της M 1000 RR.

"Ο Miguel κι εγώ τα πηγαίνουμε εξαιρετικά καλά. Θα έπρεπε να καθίσω να μετρήσω όλες τις σεζόν που έχουμε αγωνιστεί μαζί, είναι αρκετές, με διαφορετικές μοτοσυκλέτες και σε διαφορετικές κατηγορίες.

"Συνήθως, αυτό που λειτουργεί για εκείνον λειτουργεί και για μένα, οπότε είμαι ενθουσιασμένος. Θα είναι ωραίο. Επτά χρόνια στο ίδιο μέρος, οπότε το να ξεκινάω κάτι καινούργιο θα είναι καλό".

Ο Binder αφήνει έτσι το MotoGP έχοντας ήδη καταγράψει μια αξιόλογη πορεία στην κορυφαία κατηγορία, αλλά χωρίς να κρύβει ότι η αλλαγή περιβάλλοντος αποτελεί πλέον κάτι που περιμένει με ανυπομονησία. Στο WSBK θα βρεθεί σε ένα πρωτάθλημα που γνωρίζει ελάχιστα, με διαφορετικές μοτοσυκλέτες, ελαστικά και αγωνιστική φιλοσοφία.

Ταυτόχρονα, όμως, δεν θα ξεκινήσει εντελώς μόνος: απέναντί του θα έχει αρκετούς γνωστούς από τα MotoGP. Για την BMW, η συνύπαρξη Binder και Oliveira αποτελεί ένα από τα ενδιαφέροντα στοιχήματα της νέας εποχής της στο WSBK.