Aprilia WSBK: Ανακοίνωσε την ομάδα της για το 2017

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/10/2016

Το εργοστάσιο από το Noale ανακοίνωσε το αγωνιστικό του πρόγραμμα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes του 2017, με δύο μοτοσυκλέτες RSV4 και τα χρώματα της ομάδας Milwaukee Aprilia. Πρόκειται για μια συμφωνία διάρκειας δύο ετών (μέχρι και το 2018) η οποία προβλέπει την παροχή τεχνικού υλικού και σχετικής βοήθειας και υποστήριξη απευθείας από την Aprilia Racing, ακόμα και για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, ώστε να αναγνωρίζεται η Milwaukee ως επίσημη εργοστασιακή ομάδα.

Να θυμίσουμε ότι η Aprilia με την RSV4 έχει κατακτήσει επτά Παγκόσμιους Τίτλους (τρεις Αναβατών και τέσσερις Κατασκευαστών) από το 2010 έως το 2014, αποδεικνύοντας πως είναι η πιο νικηφόρα μοτοσυκλέτα στην πρόσφατη ιστορία του WSBK.

Η ομάδα, που έχει στο παλμαρές της ήδη δύο τίτλους στη Μ. Βρετανία, και με τον Shaun Muir ως team manager, θα διαθέτει στις τάξεις της δύο αναβάτες: τον Πρωταθλητή Superstock 2015 Lorenzo Savadori, και τον Eugene Laverty, τον Ιρλανδό αναβάτη που είχε κατακτήσει με την Aprilia RSV4 το πρωτάθλημα του 2013 και που από του χρόνου θα επιστρέψει στα WSBK μετά την σύντομη θητεία στα MotoGP.

Για τους στόχους της ομάδας και ολόκληρου του project, o Romano Albesiano (Υπεύθυνος Aprilia Racing) δήλωσε: "Η ομάδα του Shaun Muir, έχοντας αναγνωριστεί στο βρετανικό πρωτάθλημα, επιθυμεί να κατακτήσει την κορυφή σε παγκόσμια κλάση. Η μεταξύ μας σχέση προβλέπει, πέραν της διάθεσης της μοτοσυκλέτας και των υλικών, υποστήριξη από το προσωπικό της Aprilia Racing για τη διαχείριση και την εξέλιξη των RSV4, στο πλαίσιο μίας σχέσης επιπέδου εργοστασιακής υποστήριξης. Η δημιουργία της αγωνιστικής ομάδας Milwaukee Aprilia σηματοδοτεί την επιστροφή του Eugene Laverty στο WSBK, ενός αναβάτη που γνωρίζουμε καλά και εκτιμούμε ως επαγγελματία και ως άνθρωπο. Θα πλαισιωθεί από τον Lorenzo Savadori, έναν νέο αναβάτη που συμμετέχει στο αγωνιστικό μας σχεδιασμό εδώ και δύο σεζόν, κατά τη διάρκεια των οποίων κατέκτησε αρχικά το Superstock 1000 και στη συνέχεια κέρδισε τις εντυπώσεις στο WSBK με μία εξαιρετικά θετική πρώτη χρονιά."

Με τη σειρά του ο Shaun Muir (Γενικός Διευθυντής SMR) είπε πως για την SMR η συνεργασία με την Aprilia Racing σημαίνει μία πραγματική ευκαιρία για να φτάσουν στην κορυφή και πως η παρουσία των Eugene και Lorenzo συμβάλλει στο να δημιουργηθεί μία κορυφαία ομάδα.

 

Ετικέτες

Motul WSBK: Ερωτηματικά για την συμμετοχή του Andrea Iannone – Θα πρέπει να νοικιάσει μία Panigale V4!

Ένας αγώνας δρόμου περιμένει τον Ιταλό
Iannone
Από τον

Παύλο Καρατζά

11/12/2025

Πριν περίπου δύο εβδομάδες, δημοσιεύτηκε η λίστα συμμετοχών για το επερχόμενο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και ένας από τους αναβάτες ήταν και ο Andrea Iannone, με μια εντελώς νέα ομάδα, άγνωστη μέχρι σήμερα στο paddock, με την ονομασία Cainam Racing Team.

Να τονίσουμε εδώ πως η λίστα αυτή είναι προσωρινή και η τελική λίστα θα γίνει γνωστή μόνο τον Ιανουάριο–Φεβρουάριο, κοντά στην έναρξη του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike — και αφού έχει υπογραφεί το συμβόλαιο μεταξύ του διοργανωτή και των ομάδων που θα συμμετάσχουν.

Ακόμη και σήμερα, δύο εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των συμμετοχών, η κυριολεκτικά παντελώς άγνωστη ομάδα Cainam Racing Team – που ίσως προέρχεται από το Maniac που είναι το παρατσούκλι του Ιταλού αλλά ανάποδα γραμμένο – είχε δημιουργήσει μία νέα σελίδα στα κοινωνικά δίκτυα που πλέον δεν υπάρχει, ενώ η εταιρεία που διαχειρίζεται τα συμφέροντα του αναβάτη από το Vasto τόνισε ότι προς το παρόν δεν έχουν προγραμματιστεί επίσημες ανακοινώσεις και ότι αυτές θα γίνουν όταν πρέπει!

Όπως ήδη γνωρίζουμε, το 2026 θα είναι η χρονιά που η Ducati θα φέρει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τη νέα Panigale V4. Στο Borgo Panigale εργάζονται εντατικά για να καλύψουν τις απαιτήσεις των ομάδων μέχρι την αρχή της χρονιάς, όσον αφορά τα ανταλλακτικά, κινητήρες και οτιδήποτε αφορά τη νέα μοτοσυκλέτα. Για τον λόγο αυτό, ώστε να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην παραγωγή, η Ducati είχε θέσει μία συγκεκριμένη προθεσμία στις παραγγελίες για τη νέα μοτοσυκλέτα που ήταν η 31η Ιουλίου.

Ο Iannone όμως δεν είχε εκφράσει το ενδιαφέρον του μέχρι τότε και η μόνη επιλογή που φαίνεται να έχει ο “The Maniac” είναι να ενοικιάσει μοτοσυκλέτες από την ομάδα δοκιμών για τις χειμερινές δοκιμές και για τον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία στο Phillip Island. Δυστυχώς, η κατασκευή μιας μοτοσυκλέτας από το μηδέν μέχρι τον Ιανουάριο δεν είναι εφικτή στη Ducati, λόγω των πολλών παραγγελιών που ήδη υπάρχουν για τα διάφορα πρωταθλήματα (BSB, MotoAmerica, κ.λπ.).

Αν ο Iannone επιλέξει αυτή την οδό, που είναι και η μόνη πρακτικά διαθέσιμη αυτή τη στιγμή και παράλληλα παραγγείλει μία νέα Panigale V4, αυτή πιθανότατα θα είναι έτοιμη στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στο Portimao.

Η πρόκληση λοιπόν για τον Andrea Iannone δεν είναι ακόμη η προετοιμασία του και η απόδοσή του στο WSBK του 2026, αλλά να είναι εκεί, πρώτα απ’ όλα!