Aruba.it Racing - Ducati 2025: Nicolo Bulega, Alvaro Bautista - οι σφετεριστές!

Στόχος, τι άλλο, ο τίτλος που κέρδισαν το 2024 Toprak Razgatlioglu και BMW
Ducati WorldSBK Team 2025
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/2/2025

Στο κέντρο του data center του μεγάλου χορηγού Aruba, έγινε η παρουσίαση της εργοστασιακής ομάδας WorldSBK της Ducati για το 2025, με τον Nicolo Bulega που έχασε πέρυσι τον τίτλο για μια ανάσα, τον δυο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Alvaro Bautista που παλεύει να ορθοποδήσει, και το κορυφαίο Panigale V4 R.

Με τη μοτοσυκλέτα που προτιμά το μεγαλύτερο μέρος των αναβατών του WorldSBK το 2025, στην πλέον εξελιγμένη εργοστασιακή μορφή της, θα αγωνιστούν ο Ιταλός και ο Ισπανός το 2025, με τον πρώτο να αποτελεί αδιαμφισβήτητο φαβορί, και με τον δεύτερο να πρέπει να ξεπεράσει τη δυστοκία στην οποία έχει περιπέσει, σε σχέση πάντα με τις δάφνες του παρελθόντος και τους τίτλους του.

Το 2024, με 484 βαθμούς ο Bulega τερμάτισε 2ος πίσω από τον Toprak (547 βαθμοί), με τρίτο τον Bautista που συνέλεξε 357 βαθμούς. Κακή σίγουρα δεν τη λες την τρίτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όμως ο Alvaro μας είχε “κακομάθει” στο παρελθόν, όταν ήταν σχεδόν απόλυτος κυρίαρχος στην πορεία του για τα δύο Πρωταθλήματα. Όμως μετά ήρθαν τα όρια βάρους και τα όρια στροφών, που στόχο είχαν να μειώσουν την απόσταση του 40χρονου Alvaro από τους υπόλοιπους, και τελικά μάλλον η κατάσταση μετακινήθηκε στο άλλο άκρο. Παρόλα αυτά, ο Bulega μπόρεσε να προσαρμοστεί πολύ καλύτερα στους νέους κανονισμούς -και μάλιστα στο ντεμπούτο του με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati- και αυτό φάνηκε και από τα αποτελέσματα.

Τώρα, μένει να δούμε το πώς θα ξεκινήσουν τη σεζόν του 2025 οι δυο ομόσταυλοι αναβάτες, στον πρώτο γύρο της χρονιάς στις 21-23 Φεβρουαρίου, στην Αυστραλία.

Ετικέτες

MOTUL WSBK, Misano: Στις 25 νίκες το σερί του άπιαστου Bulega – Άτυχος ο Γιάννης Περιστεράς

Στην WSSP παραμένει πρώτος ο Albert Arenas που πήρε και νίκη
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/6/2026

Στην πίστα του Misano στην Ιταλία διεξήχθη ο 7ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που δεν είχε εκπλήξεις στη μεγάλη κατηγορία, με τον Nicolo Bulega να πετυχαίνει ένα ακόμη “τρία στα τρία”.

WSBK

1ος αγώνας: Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) κατέκτησε άνετα την πρώτη του νίκη στο Misano, τερματίζοντας έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του Iker Lecuona. Με τη νίκη αυτή ο Bulega έφτασε τις 23 σερί νίκες, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Yari Montella (Barni Spark Racing Team). Ο Miguel Oliveira επέστρεψε στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του, κατακτώντας την 8η θέση, ενώ οι Sam Lowes και Lorenzo Baldassarri είχαν πτώσεις.

WSBK

Superpole race: Πτώση σημείωσε ο Sam Lowes στην αρχή του αγώνα, την ώρα που Bulega, Lecuona και Montella είχαν φύγει μπροστά. Το βάθρο παρέμεινε το ίδιο με τον πρώτο αγώνα, με τον Bassani (bimota by Kawasaki Racing Team) να τερματίζει 4ος, τον Baldassarri (Team GoEleven) 5ο και την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Oliveira που ξεκίνησε 11ος.

2ος αγώνας: Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στον δεύτερο αγώνα, με τα δύο εργοστασιακά Ducati να φεύγουν μπροστά, την ίδια στιγμή που ο Alvaro Bautista είχε πτώση. Ο Bassani βρισκόταν στην τρίτη θέση, έπεσε όμως και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Montella που συμπλήρωσε το βάθρο πίσω από τους Lecuona και Bulega που πέτυχε την 25η του σερί νίκη στον θεσμό. 4ος τερμάτισε ο Alex Lowes, 5ος ο Mackenzie και έκτος ο Surra, που έκανε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Nicolo Bulega

Aruba.it Racing - Ducati

434

2

Iker Lecuona

Aruba.it Racing - Ducati

313

3

Yari Montella

Barni Spark Racing Team

170

4

Alex Lowes

bimota by Kawasaki Racing Team

156

5

Sam Lowes

ELF Marc VDS Racing Team

148

6

Axel Bassani

bimota by Kawasaki Racing Team

128

7

Lorenzo Baldassarri

Team Goeleven

123

8

Alvaro Bautista

Barni Spark Racing Team

99

9

Miguel Oliveira

ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

97

10

Alberto Surra

Motocorsa Racing

95

 

WSSP

Ο Valentin Debise (EASTROC ZXMOTO Factory Evan Bros Racing) ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα στο Misano και παράλληλα ισοφάρισε τους Sam Lowes και Yari Montella στη 13η θέση της λίστας με τις περισσότερες νίκες όλων των εποχών στο WorldSSP. Στο βάθρο τον συνόδευσε ο Albert Arenas (AS BLU CRU Racing Team) που πέτυχε το 10ο βάθρο του στην πρώτη του σεζόν και το τρίτο του στη σειρά, ενώ ο Can Oncu (Pata Yamaha Ten Kate Racing) κατέκτησε το 36ο βάθρο του στο WorldSSP και το έκτο του αυτή τη σεζόν.

WSBK

Τον δεύτερο αγώνα κέρδισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Albert Arenas (AS BLU CRU Racing Team), αφήνοντας δεύτερο τον Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing) και τρίτο τον Aldi Mahendra (AS BLU CRU Racing Team).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Albert Arenas

AS BLU CRU Racing Team

251

2

Valentin Debise

EASTROC ZXMOTO Evan Bros Factory

195

3

Jaume Masia

Orelac Racing Verdnatura

179

4

Can Oncu

Pata Yamaha Ten Kate Racing

159

5

Philipp Oettl

Feel Racing WorldSSP Team

122

6

Tom Booth-Amos

PTR Triumph Factory Racing

115

7

Matteo Ferrari

WRP Racing

110

8

Alessandro Zaccone

Ecosantagata Althea Racing Team

109

9

Jeremy Alcoba

Kawasaki WorldSSP Team

100

10

Aldi Mahendra

AS BLU CRU Racing Team

95

 

WSPB

Ο Γιάννης Περιστεράς ήταν άτυχος καθώς στον πρώτο αγώνα έσπασε ο κινητήρας του και δεν κατάφερε να πετύχει κάτι θετικό, ενώ στον δεύτερο αγώνα αρκέστηκε στην 20η θέση.