Eugene Laverty - Επέστρεψε επιτέλους σπίτι του μετά τον τραυματισμό του στο Phillip Island

Χρειάστηκε να νοσηλευτεί και δεύτερη φορά μετά από επιπλοκές!
O Eugene Laverty επιστρέφει σπίτι
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/12/2022

Όχι μία, αλλά δύο φορές χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Αυστραλία ο Eugene Laverty μετά το ατύχημα που είχε στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, καταφέρνοντας εν τέλει να βγει οριστικά από το νοσοκομείο και να επιστρέψει σπίτι του στις 10/12, είκοσι μέρες μετά την πτώση του.

Στο ατύχημα που είχε στην πίστα του Phillip Island, ο Eugene Laverty είχε πέσει στην 1η στροφή του 18ου γύρου στον αγώνα των WSBK, με τον Xavi Fores να μην μπορεί να τον αποφύγει και να συγκρούεται μαζί του, με αποτέλεσμα κατάγματα σε λεκάνη και ισχίο για τον Ιρλανδό.

Ο Laverty παρέμεινε στο νοσοκομείο της Μελβούρνης για 4 ημέρες αρχικά, καταφέρνοντας να αποφύγει το χειρουργείο, όμως όταν βγήκε παρουσίασε επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης και εσωτερικής αιμορραγίας, οπότε ξαναέκανε εισαγωγή στο Alfred Hospital.

Τέλος καλό, όλα καλά, και έφτασε η στιγμή που ο Ευγένιος βγήκε για δεύτερη φορά από το νοσοκομείο, και επέστρεψε στην Πορτογαλία όπου και είναι η έδρα του.

Eugene Laverty: “Ήμουν τυχερός που είχε δίπλα τη γυναίκα μου, Pippa, και είμαστε κι οι δυο πολύ χαρούμενοι που επιτέλους επιστρέφουμε σπίτι. Αυτός δεν ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στα WSBK, αλλά τα έδωσα όλα, και έτσι θα πρέπει να κάνει κανείς. Θέλω να ευχαριστήσω την οργάνωση του WSBK που διέκοψε αμέσως τον αγώνα λόγω του ατυχήματος μου, και το ιατρικό προσωπικό της πίστας που με φρόντισαν μετά την πτώση μου.”

Ετικέτες

MOTUL WSBK 2026 - Honda HRC: O Jonathan Rea θα αγωνιστεί στο Portimao δίπλα στον Somkiat Chantra

Επιστροφή στην ενεργό δράση για τον Βορειοϊρλανδό πρωταθλητή
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/3/2026

Η ομάδα Honda HRC επιβεβαιώνει ότι οι Somkiat Chantra και Jonathan Rea θα αποτελέσουν το δίδυμο των αναβατών της στον επερχόμενο δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike 2026, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Portimao στις 27-29 Μαρτίου.

Ο Somkiat Chantra θα επιστρέψει στη δράση με την εργοστασιακή CBR1000RR-R, έχοντας χάσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού. Ο Ταϊλανδός αναβάτης συμμετείχε λίγες ημέρες νωρίτερα και στο τεστ που πραγματοποιήθηκε στην ίδια πίστα και θα πρέπει να περάσει τον τελικό ιατρικό έλεγχο της FIM πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Ο Jonathan Rea που είναι αναβάτης εξέλιξης της ομάδας, θα αντικαταστήσει τον Βρετανό αναβάτη Jake Dixon, ο οποίος συνεχίζει να αναρρώνει από τους τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Phillip Island.

rea

Για τον Rea, ο αγώνας στο Portimao θα σηματοδοτήσει μια σημαντική επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες με μοτοσυκλέτα Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ο πολυπρωταθλητής αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη Honda στον τελευταίο αγώνα της σεζόν 2014 στο Κατάρ, όπου πήρε την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη, μπροστά από τον Marco Melandri και πίσω από τον Tom Sykes και τον πρωταθλητή Sylvain Guintoli. Την επόμενη σεζόν ο Rea πήγε στην Kawasaki κατακτώντας έξι σερί τίτλους και γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του WSBK.