Eugene Laverty - Επέστρεψε επιτέλους σπίτι του μετά τον τραυματισμό του στο Phillip Island

Χρειάστηκε να νοσηλευτεί και δεύτερη φορά μετά από επιπλοκές!
O Eugene Laverty επιστρέφει σπίτι
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

12/12/2022

Όχι μία, αλλά δύο φορές χρειάστηκε να νοσηλευτεί στην Αυστραλία ο Eugene Laverty μετά το ατύχημα που είχε στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, καταφέρνοντας εν τέλει να βγει οριστικά από το νοσοκομείο και να επιστρέψει σπίτι του στις 10/12, είκοσι μέρες μετά την πτώση του.

Στο ατύχημα που είχε στην πίστα του Phillip Island, ο Eugene Laverty είχε πέσει στην 1η στροφή του 18ου γύρου στον αγώνα των WSBK, με τον Xavi Fores να μην μπορεί να τον αποφύγει και να συγκρούεται μαζί του, με αποτέλεσμα κατάγματα σε λεκάνη και ισχίο για τον Ιρλανδό.

Ο Laverty παρέμεινε στο νοσοκομείο της Μελβούρνης για 4 ημέρες αρχικά, καταφέρνοντας να αποφύγει το χειρουργείο, όμως όταν βγήκε παρουσίασε επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης και εσωτερικής αιμορραγίας, οπότε ξαναέκανε εισαγωγή στο Alfred Hospital.

Τέλος καλό, όλα καλά, και έφτασε η στιγμή που ο Ευγένιος βγήκε για δεύτερη φορά από το νοσοκομείο, και επέστρεψε στην Πορτογαλία όπου και είναι η έδρα του.

Eugene Laverty: “Ήμουν τυχερός που είχε δίπλα τη γυναίκα μου, Pippa, και είμαστε κι οι δυο πολύ χαρούμενοι που επιτέλους επιστρέφουμε σπίτι. Αυτός δεν ήταν ο τρόπος με τον οποίο ήθελα να τελειώσω την καριέρα μου στα WSBK, αλλά τα έδωσα όλα, και έτσι θα πρέπει να κάνει κανείς. Θέλω να ευχαριστήσω την οργάνωση του WSBK που διέκοψε αμέσως τον αγώνα λόγω του ατυχήματος μου, και το ιατρικό προσωπικό της πίστας που με φρόντισαν μετά την πτώση μου.”

Ετικέτες

MOTUL WSBK Misano Test: Ταχύτερος ο Bulega – Νέο ψαλίδι της Suter δοκίμασε η Barni

Οι πιο ενδιαφέρουσες ειδήσεις της ημέρας ήταν η επιστροφή του Jake Dixon και το νέο ψαλίδι του Yari Montella
bulega
Από τον

Παύλο Καρατζά

22/5/2026

Ο Nicolo Bulega ολοκλήρωσε τις δοκιμές Superbike στο Misano με θετικό πρόσημο. Τη δεύτερη και τελευταία ημέρα των δοκιμών, ο αναβάτης της Aruba έφτασε μόλις ένα δέκατο του δευτερολέπτου από το ρεκόρ πίστας, το οποίο είχε καταρρίψει ο ίδιος τον περασμένο Ιούνιο.

Ο αναβάτης της Ducati σημείωσε τον καλύτερο χρόνο 1’31”769 τερματίζοντας σχεδόν μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον teammate του, Lecuona. Τρίτος ήταν ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team, Yari Montella, μπροστά από τον Sam Lowes, της Marc VDS.

Την πρόοδο του έδειξε ο Alberto Surra με μία ακόμη Panigale V4 R στην πέμπτη θέση, ενώ την κυριαρχία των Ducati αμφισβήτησε Axel Bassani της Bimota.

Βέβαια την παράσταση έκλεψε το ψαλίδι που χρησιμοποίησε ο Yari Montella και προερχόταν από την εταιρεία Suter Racing. Το νέο ψαλίδι έχει φτιαχτεί για να εστιάσει στην ακαμψία και τη σταθερότητα της μοτοσυκλέτας. Την εταιρεία έχει ο Eskil Suter που έχει άμεση συμμετοχή στη διαδικασία εξέλιξης των αγωνιστικών μοτοσυκλετών, αφού προμηθεύει και συνεργάζεται με αγωνιστικές ομάδες σε GP και WSBK από την εποχή των δίχρονων μέχρι και σήμερα.

suter

Μάλιστα το MOTO, μία δεκαετία πριν, βρέθηκε με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και τη χειροποίητη δίχρονη μοτοσυκλέτα Suter MMX 500 στην πίστα των Μεγάρων, όπου συνομιλήσαμε με τον δημιουργό της και οδηγήσαμε τη δίχρονη V4 στην πίστα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε και το βίντεο εκείνης της ημέρας:

Αποτελέσματα WSBK Misano Test (Top 10):

1 - Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) 1’31.769s

2 - Iker Lecuona (Aruba.it Racing - Ducati) +0.413s

3 - Yari Montella (Barni Spark Racing Team) +0.513s

4 - Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) +0.515s

5 - Alberto Surra (Motocorsa Racing) +0.630s

6 - Axel Bassani (bimota by Kawasaki Racing Team) +0.661s

7 - Garrett Gerloff (Kawasaki WorldSBK Team) +0.688s

8 - Alex Lowes (bimota by Kawasaki Racing Team) +0.727s

9 - Lorenzo Baldassarri (Team GoEleven) +0.746s

10 - Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team) +0.792s