Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Για άλλα δύο χρόνια μαζί Razgatlıoğlu-Yamaha

Ανανέωσε ο Τούρκος για την παραμονή του στα Motul WSBK

Η Yamaha ανακοίνωσε πριν από λίγο την επέκταση του συμβολαίου για άλλα δύο χρόνια στο FIM Superbike World Championship, με τον Τούρκο αναβάτη Toprak Razgatlıoğlu.

Μετά από μια εξαιρετική πρώτη σεζόν πάνω στο Yamaha R1 το 2020, όπου ο Razgatlıoğlu κέρδισε στον πρώτο του αγώνα στο Phillip Island, ενώ πέτυχε άλλες δύο νίκες μέσα στη χρονιά τερματίζοντας στην τέταρτη θέση του πρωταθλήματος, ο Toprak βρίσκεται ήδη στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας με εφτά τερματισμούς στο βάθρο, συμπεριλαμβανομένης και της νίκης του στο Misano.

Αυτές οι επιδόσεις του έχουν προσελκύσει μεγάλο ενδιαφέρον από ομάδες, τόσο από τα WSBK όσο και από τα MotoGP, αλλά λίγο πριν τον αγώνα στο Donington Park, η Yamaha Motor Europe και ο 24χρονος Τούρκος συμφώνησαν για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι και το 2023.

Yamaha έχει γίνει οικογένειά μου", δήλωσε ο Razgatlıoğlu "και είμαι ευτυχής που υπέγραψα για άλλα δύο χρόνια. Νομίζω ότι έχουμε βελτιώσει την μοτοσυκλέτα πολύ από το 2020 που μπήκα στην ομάδα, οπότε ήταν μια εύκολη απόφαση για μένα. Έχω δίπλα μου τους καλύτερους και είμαι ευτυχισμένος εδώ. Ίσως τα MotoGP να με απασχολήσουν στο μέλλον, αλλά τώρα έχω εστιάσει να γίνει η δουλειά εδώ, στα WSBK."

Ο Andrea Dosoli, αγωνιστικό διευθυντής Road Racing της Yamaha Motor Europe, είπε ότι το 2020 ήταν μια περίεργη χρονιά για όλους, αλλά και μια χρόνια που έχτισαν μια εξαιρετική σχέση με τον Toprak. Αυτή μάλιστα θεωρεί ότι είναι και η βάση για τις καλές φετινές επιδόσεις της Yamaha, τις καλύτερες που είχε ποτέ από τότε που επέστρεψε στα WSBK. Η απόφαση για ανανέωση του συμβολαίου του ήρθε νωρίτερα απ' ό,τι περίμεναν, καθώς είναι πεπεισμένοι πως τα καλύτερα έπονται!

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Paolo Pavesio, Διευθυντή του Τμήματο Marketin Και Motosport στην Yamaha Europe, ο οποίος τόνισε πως από τη σεζόν του 2020 ο Toprak έδειξε τη δυναμική του ταλέντου του και την προοπτική του για νίκες, ενώ φέτος θεωρείται εκ των διεκδικητών του Πρωταθλήματος.