H προσωρινή λίστα συμμετοχών για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM

40 ήταν οι αιτήσεις συμμετοχής, με 24 τελικά να γίνονται δεκτές
motomag Αποκαλύφθηκε η προσωρινή λίστα συμμετοχών για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως στον τελευταίο αγώνα του Motul WSBK στη Jerez, o Πρόεδρος της FIM Jorge Viegas, η Διευθύντρια της Επιτροπής Γυναικών Μοτοσυκλέτας της FIM Janika Judeika, ο Εκτελεστικός Διευθυντής του WorldSBK Gregorio Lavilla και ο Πρόεδρος της Yamaha Motor Europe Eric de Seynes έκαναν γνωστό πως το 2024 θα διεξαχθεί για πρώτη φορά Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών σε ασφάλτινες πίστες.

Αποκαλύφθηκε η προσωρινή λίστα συμμετοχών για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM

Ο νέος αυτός θεσμός θα περιλαμβάνει έξι γύρους και ένα τεστ προετοιμασίας, -θα διεξαχθούν σε ευρωπαϊκό μόνο έδαφος κατά τη διάρκεια των αγώνων του Motul WSBK- ενώ όλες οι συμμετέχουσες θα αγωνιστούν με Yamaha YZF-R7, με τον Ιάπωνα κατασκευαστή να είναι ο μοναδικός τεχνικός και υλικοτεχνικός συνεργάτης ο οποίος θα επιβλέπει όλες τις τεχνικές πτυχές του Πρωταθλήματος, εξασφαλίζοντας ίσους όρους ανταγωνισμού για όλες τις αγωνιζόμενες.

Καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία για την έναρξη της χρονιάς του Motul WSBK, FIM και Dorna Dorna WSBK Organization (DWO) ανακοίνωσαν την προσωρινή λίστα συμμετοχών για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM. Αρχικά να πούμε πως 40 αγωνιζόμενες είχαν κάνει αίτηση συμμετοχής ωστόσο τελικά επιλέχθηκαν 24, με τον νέο θεσμό να εκκινεί από την Ιταλία στις 14-16 Ιουνίου.

Αποκαλύφθηκε η προσωρινή λίστα συμμετοχών για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM

Ο προσωρινές συμμετοχές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM

  • Emily Bondi (FRA), YART Zelos Black Knights Team
  • Andrea Sibaja Moreno (ESP), Deza - Box 77 Racing Team
  • Tayla Relph (AUS), TAYCO Motorsport
  • Ran Yochay (ISR), 511 Terra&Vita Racing Team
  • Mallory Dobbs (USA), Sekhmet Motorcycle Racing Team
  • Sarah Varon (COL), ITALIKA Racing FIMLA
  • Lucy Michel (GER), TSL-Racing
  • Adela Ourednickova (CZE), DafitMotoracing
  • Nicole Van Aswegen (RSA), Andalaft Racing
  • Ana Carrasco (ESP), Evan Bros Racing Yamaha Team
  • Ornella Ongaro (FRA), Team Flembbo PL Performances
  • Mia Stenseth Rusthen (NOR), Rusthen Racing
  • Chun Mei Liu (TPE), WT Racing Team Taiwan
  • Alyssia Whitmore (GBR), Sekhmet Motorcycle Racing Team
  • Lena Kemmer (AUT), Bertl K. Racing Team
  • Beatriz Neila Santos (ESP), Pata Prometeon Yamaha
  • Luna Hirano (JPN), Team Luna
  • Francisca Ruiz Vidal (ESP), PS Racing Team 46+1
  • Jessica Howden (RSA), Team Trasimeno
  • Iryna Nadieieva (UKR), MPS.RT
  • Sara Sanchez Tamayo (ESP), 511 Terra&Vita Racing Team
  • Astrid Madrigal (MEX), ITALIKA Racing FIMLA
  • Roberta Ponziani (ITA), Yamaha Motoxracing WCR Team
  • Isis Carreno Avila (CHI), AD78 FIM Latinoamerica by Team GP3
Αποκαλύφθηκε η προσωρινή λίστα συμμετοχών για το πρώτο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας Γυναικών της FIM

Οι έξι γύροι του Πρωταθλήματος

1. Pirelli Emilia-Romagna Round, Misano World Circuit “Marco Simoncelli” - Ιταλία 14-16 Ιουνίου
2. Prosecco DOC UK Round, Donington Park – Αγγλία 12-14 Ιουλίου
3. Pirelli Portuguese Round, Autódromo Internacional do Algarve – Πορτογαλία 9-11 Αυγούστου
4. Hungarian Round, Balaton Park Circuit – Ουγγαρία 23-25 Αυγούστου
5. Acerbis Italian Round, Cremona Circuit – Ιταλία 20-22 Σεπτεμβρίου
6. Prometeon Spanish Round, Circuito de Jerez - Ángel Nieto - Ισπανία 18-20 Οκτωβρίου

Ετικέτες

Motul WSBK: Honda HRC και Somkiat Chantra συνεχίζουν μαζί και το 2027

Ο Ταϊλανδός παραμένει στη σέλα της εργοστασιακής Fireblade για δεύτερη σεζόν στo WSBK
Chantra
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/10/2026

Ο Somkiat Chantra θα συνεχίσει με τη Honda HRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και το 2027, με την ομάδα να ανανεώνει τη συνεργασία μαζί του, μετά την πρώτη του σεζόν στη διοργάνωση.

Η Honda HRC ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Somkiat Chantra για το 2027, κλείνοντας ακόμη μία εκκρεμότητα στην αγορά αναβατών του WSBK. Ο Ταϊλανδός αναβάτης θα παραμείνει στην ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας περάσει μια δύσκολη πρώτη σεζόν στη διοργάνωση, η οποία επηρεάστηκε και από τραυματισμούς.

Ο Chantra βρίσκεται στην πρώτη του πλήρη σεζόν στo WSBK, έχοντας αφήσει τo MotoGP για να αγωνιστεί με τη Honda CBR1000RR-R SP. Παρά το περιορισμένο πρόγραμμα προετοιμασίας πριν από τη σεζόν, λόγω των καιρικών συνθηκών, σταδιακά έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία τόσο με τη μοτοσυκλέτα όσο και με τις πίστες του πρωταθλήματος Superbike.

Στον τελευταίο γύρο στην Cremona ο Chantra ισοφάρισε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, τερματίζοντας 13ος και στους τρεις αγώνες του τριημέρου. Παράλληλα, βελτίωση παρουσίασε και ο teammate του, Jake Dixon, με τη Honda HRC να δείχνει καλύτερο ρυθμό στους τελευταίους γύρους της σεζόν.

Η ανανέωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκτακτη επιστροφή του Chantra στo MotoGP, όπου αγωνίστηκε ως wildcard και κατάφερε να ισοφαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμά του στη μεγάλη κατηγορία. Πλέον, η Honda HRC επιθυμεί να συνεχίσει την εξέλιξη του project στo WSBK με το ίδιο δίδυμο και το 2027.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω με τη Honda HRC στo WSBK για ακόμη μία σεζόν. Αυτή η χρονιά ήταν μια νέα πρόκληση για εμένα, με ένα νέο Πρωτάθλημα, μια νέα μοτοσυκλέτα και πολλές νέες πίστες που έπρεπε να μάθω, αλλά βήμα-βήμα απέκτησα εμπειρία και καλύτερη κατανόηση της CBR1000RR-R SP", δήλωσε ο Chantra.

"Εκτιμώ πραγματικά την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να μου δείχνει η Honda HRC και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για όλη τη δουλειά και την υποστήριξή της. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμη μεγάλο περιθώριο βελτίωσης μαζί και είμαι ανυπόμονος να συνεχίσω να δουλεύω, να κάνω ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο και να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα το 2027."

Ο Γενικός Διευθυντής της Honda HRC, Taichi Honda, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα βλέπει περιθώριο εξέλιξης στη συνεργασία με τον Chantra: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε με τον Somkiat για τη σεζόν του 2027. Φέτος αντιμετώπισε την πρώτη του σεζόν στo WSBK με μεγάλη προσήλωση και πολύ θετική στάση, δουλεύοντας στενά με την ομάδα και τους μηχανικούς μας καθώς προσαρμοζόταν σε ένα νέο Πρωτάθλημα.

"Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη σημαντικό περιθώριο να εξελιχθούμε μαζί και η συνέχεια του ίδιου δίδυμου αναβατών θα είναι σημαντική καθώς η Honda HRC συνεχίζει να δουλεύει για την ενίσχυση του project της στo WSBK. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή με τον Somkiat και να τον δούμε να κάνει ακόμη περισσότερα βήματα μπροστά το 2027."