Honda - Επιστροφή στα WSSP 600 το 2023!

Με το CBR600RR και τους Tarran Mackenzie & Adam Norrodin
Η Honda επιστρέφει στα WSSP 600
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

15/12/2022

Μπορεί η Suzuki να αποχαιρετά τους αγώνες, όμως η Honda ενδυναμώνει τις δραστηριότητες της σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα από το 2023, επιστρέφοντας στην κατηγορία WSSP (600) του WorldSBK με το CBR600RR και τους Tarran Mackenzie & Adam Norrodin.

Η επιστροφή της Honda στην κατηγορία των 600 έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς το CBR600RR δεν είναι Euro 5 και δεν πωλείται πλέον στην Ευρώπη, ούτε ως track-day μοτοσυκλέτα. Πωλείται όμως στην Ιαπωνία, στις Η.Π.Α. στην Αυστραλία, και σε μερικές ακόμα ασιατικές χώρες, τόσο ως μοτοσυκλέτα δρόμου, όσο και σε αγωνιστική έκδοση.

Honda CBR600RR

Φαίνεται πως η παρουσία της μοτοσυκλέτας στις παραπάνω χώρες είναι αρκετή για τη Honda ώστε να της δώσει κίνητρο για την επιστροφή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP.

Η επιστροφή θα γίνει μέσω της MIE Racing, της Midori International Engineering, ιδιοκτησίας της Midori Moriwaki που έχει τον βελτιωτικό οίκο Moriwaki Engineering. Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι ιδιαίτερα σπάνιο για ιαπωνική εταιρεία να έχει ηγέτη γυναίκα, και χαιρόμαστε να βλέπουμε εξαιρέσεις όπως της Midori, η οποία έχει ιστορικό γενεαλογικό δέντρο, καθώς είναι εγγονή του Hideo “Pops” Yoshimura και ιδιρυτή της Yoshimura Ιαπωνίας, και κόρη του Mamoru Moriwaki που ίδρυσε τη Moriwaki Engineering.

Η αρχή της συνεργασίας Honda-Moriwaki για το WorldSBK ξεκίνησε το 2019, με τη Moriwaki να παίρνει τη θέση της Ten Kate Racing, με τη Midori στο τιμόνι της ομάδας, και αναβάτες τους Leon Camier & Ryuichi Kiyonari.

 

Για τη νέα προσπάθεια στα 600, η MIE Racing θα συνεργαστεί με την MS Racing Team, με τους εξής αναβάτες:

Tarran Mackenzie

Τον 27χρονο Βρετανό Tarran Mackenzie (γιο του Niall Mackenzie), που έχει στεφθεί Πρωταθλητής BSB στα 600 το 2016 και στα Superbike το 2021...

Adam Norrodin Midori Moriwaki

...και τον Μαλαισιανό Adam Norrodin, που είχε αγωνιστεί τρεις σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto3, στη Moto2 και στα SS600 του Asia Road Racing Championship, κατακτώντας τη 2η θέση το 2020.

Honda WSBK team 2023

Σημειώστε πως για το WorldSBK η περιφερειακή ομάδα της Honda Moriwaki θα αποτελείται το 2023 από τον 26χρονο Eric Granado που το 2022 ήταν 2ος στη MotoE (και το 23 θα τρέξει τόσο στο WorldSBK όσο και στη MotoE του MotoGP!) και τον Hafizh Syahrin, που αγωνιζόταν ήδη με την ομάδα στο WorldSBK το 2022

Sam Lowes - Πτώση στην Αυστραλία και κάταγμα στον καρπό

Αμφίβολη τώρα δείχνει η συμμετοχή του Βρετανού στο Portimao
Sam Lowes
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/2/2026

Αν στα δοκιμαστικά WorldSBK του Phillip Island ο αναβάτης της Marc VDS και αδελφός του Alex, Sam Lowes έδειχνε ένας από τους λίγους αναβάτες που θα μπορούσε να αμφισβητήσει τον Bulega, ο Βρετανός είχε μια άσχημη πτώση στον βρόχινο 2ο αγώνα, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στον καρπό.

Ο Sam βρισκόταν στην 4η θέση στον 2ο αγώνα του τριημέρου της Αυστραλίας, όταν υπό δυνατή βροχή είχε μια άσχημη πτώση στον τρίτο από τους οκτώ γύρους.

Μετά την πτώση του ο Βρετανός αναβάτης της περιφερειακής ομάδας της Ducati μετέβη στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου μέσα στις αρκετές μελανιές του στο δεξί χέρι, στον αριστερό αστράγαλο, κλπ., οι γιατροί διέγνωσαν σπασμένο αριστερό καρπό.

Παρόλο τώρα που ο Lowes θέλει να ακουστεί αισιόδοξος, γράφοντας στα social media “see you in Portimao”, ο τραυματισμός θέλει επανεξέταση -κάτι που θα κάνει ο Βρετανός στην πατρίδα του-, και μένει να δούμε αν τελικά οι γιατροί του δώσουν το πράσινο φως για να συμμετάσχει πρώτα στα δοκιμαστικά της Πορτογαλίας στις 9-10 Μαρτίου, και κατόπιν στον επόμενο αγώνα της σεζόν που γίνεται στην ίδια πίστα στις 27-29 Μαρτίου.

Για την ώρα ο Sam Lowes βρίσκεται στην 9η θέση της γενικής βαθμολογίας του Πρωταθλήματος, με 16 βαθμούς.

Ετικέτες