Honda WSBK: Ο Iker Lecuona πάει στα SBK για την Honda
Ολοκληρώθηκε η ομάδα
Από τον
Μπάμπη Μέντη
26/10/2021
Μετά την είδηση πως ο Alvaro Bautista φεύγει από την Honda και επιστρέφει στην Ducati για το 2022, το HRC έπρεπε να βρει έναν αναβάτη υψηλού επιπέδου για την εργοστασιακή ομάδα των SBK. Την ίδια χρονική περίοδο, η KTM ανακοίνωνε πως ο Iker Lecuona δεν θα συνεχίσει μαζί της την επόμενη χρονιά. Η μοναδική ομάδα των MotoGP που είχε ελεύθερες θέσεις ήταν η δορυφορική ομάδα της Yamaha, όμως λίγο αργότερα η μία θέση καλύφθηκε από τον Andrea Dovizioso και την προηγούμενη εβδομάδα ανακοινώθηκε επίσημα και ο Darryn Binder, κλείνοντας οριστικά κάθε πιθανότητα για τον Lacuona να παραμείνει στα MotoGP. Έτσι η μεταπήδησή του στο WSBK αποτέλεσε μια ρεαλιστική εναλλακτική λύση, ακολουθώντας το παράδειγμα του Bautista. Θυμίζουμε πως από τότε που η Dorna ανέλαβε και το πρωτάθλημα των WSBK, προωθεί με κάθε δυνατό τρόπο την μετακίνηση αναβατών από τα MotoGP στο WSBK. Επίσημα έχει ειπωθεί πως ο ίδιος ο Ezpeleta μεσολάβησε για την μετακίνηση του Bautista και πως η Dorna έβαλε το χεράκι της και για να διευκολύνει τον Abraham να τρέξει αγώνες στα WSBK μετά την αδυναμία του να βρει μοτοσυκλέτα στα MotoGP.
Δίπλα στον Iker Lacuona την επόμενη χρονιά στο HRC θα είναι ο νεαρός αναβάτης Xavi Vierge που επίσης μετακόμισε από την Moto2.
MOTUL WSBK, Aragon: Ακάθεκτος ο Bulega – Εκτός βαθμών ο Περιστεράς
Zaccone και Masia πήραν από μία νίκη στα WSSP
Από τον
Παύλο Καρατζά
2/6/2026
Ο Nicolo Bulega πήρε την 22η σερί νίκη του στη διοργάνωση, ενώ ο αγώνας της Superpole ήταν ο πιο εντυπωσιακός που έχουμε δει τη φετινή σεζόν. Ο Γιάννης Περιστεράς τερμάτισε 16ος και ήταν πολύ κοντά στο να πετύχει τον πρώτο του βαθμό στη Sportbike.
WSBK
Στον πρώτο αγώνα Bulega και Lecuona έφυγαν κατευθείαν μπροστά, με τον SamLowes να ακολουθεί. Ο Bulega δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τον Lecuona και πήρε μία σχετικά άνετη νίκη, με δεύτερο τον teammate του και τρίτο τον SamLowes. Τέταρτος τερμάτισε ο AlexLowes, πέμπτος ο Bridewell και έκτος ο Baldassarri.
Ο σύντομος αγώνας της Superpole ήταν εντυπωσιακός! Ο Lecuona πήρε το προβάδισμα στην πρώτη στροφή, όταν ο Bulega άνοιξε τη γραμμή του και βρέθηκε τρίτος πίσω και από τον Surra, ενώ έναν γύρο αργότερα ήταν τέταρτος, όταν τον πέρασε και ο SamLowes. Στον 3ο γύρο ο SamLowes και ο Lecuona είχαν επαφή, όταν ο Lowes επιχείρησε να περάσει από την εσωτερική. Οι δυο τους έδωσαν μία εντυπωσιακή μάχη με συνεχόμενες αλληλοπροσπεράσεις. Τη μάχη αυτή εκμεταλλεύτηκε ο Bulega που πέρασε τρίτος και άρχισε να τους πλησιάζει και με μία απίστευτη κίνηση προσπέρασε και τους δύο πέντε γύρους πριν το τέλος. Ο Bulega πιέστηκε πολύ από τον teammate του και τονSam Lowes μέχρι και το τέλος, όμως ήταναυτός που πήρε τη νίκη, αφήνοντας δεύτερο τονLecuona και τρίτο τονSam Lowes, στον πιο εντυπωσιακό αγώνα της σεζόν.
Στον δεύτερο αγώνα, οι δύο αναβάτες της Ducati έφυγαν και πάλι μπροστά, με πρώτο τον Bulega, δεύτερο τον Lecuona και τρίτο τον Sam Lowes. Η πρώτη τριάδα έμεινε έτσι μέχρι και το τέλος, με τον Bulega να σημειώνει την 22η σερί νίκη του στον θεσμό
WSSP
Στον πρώτο αγώνα, ο Alessandro Zaccone (Ecosantagata Althea Racing Team) πέρασε πρώτος τη γραμμή τερματισμού, κατακτώντας την πρώτη του νίκη σε αγώνα WorldSSP, Πίσω του στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο AlbertArenas, κατακτώντας το όγδοο βάθρο της σεζόν του ως rookie, ενώ την τρίτη θέση πήρε ο Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing), το δεύτερο για τη φετινή σεζόν και το 12ο συνολικά στην κατηγορία. O Jaume Masia (Orelac Racing Verdnatura) τερμάτισε 5ος και ο Valentin Debise (EASTROC ZXMOTO Evan Bros Factory) 8ος.
Στον δεύτερο αγώνα, ο Jaume Masia (Orelac Racing VerdNatura) έκλεισε με εντυπωσιακό τρόπο τον αγώνα της Aragon, κατακτώντας την πρώτη θέση, σημειώνοντας την πέμπτη νίκη του στο WorldSSP. Δεύτερος τερμάτισε ο AlbertArenas, που ανέβηκε στο βάθρο για ένατη φορά και παραμένει πρώτος στη γενική κατάταξη, ενώ ο MatteoFerrari (WRP Racing) συμπλήρωσε το βάθρο των νικητών.
WSPB
Ο Γιάννης Περιστεράς αντιμετώπισε τεχνικό θέμα με την Aprilia RS600 στις δοκιμές και έτσι ξεκίνησε και τους δύο αγώνες από την 28ή θέση. Στον πρώτο αγώνα ανέβηκε μερικές θέσεις, όμως ο αγώνας διακόπηκε με κόκκινη σημαία και ολοκληρώθηκε πρόωρα, με τον Έλληνα αναβάτη να παίρνει την 24η θέση.
Στον δεύτερο αγώνα, ο Περιστεράς ήταν εμφανώς βελτιωμένος και προσπερνούσε συνεχώς συναθλητές του. Το τέλος του αγώνα τον βρήκε στην 16η θέση, ένα δέκατο του δευτερολέπτου μακριά από τον πρώτο του βαθμό στον θεσμό.