Honda WSBK Team 2020: Επίσημη παρουσίαση εργοστασιακής ομάδας

Υπό τον φόβο του Κορονοϊού!
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/2/2020

Μετά από την ολοκλήρωση των ιδιωτικών δοκιμών στην πίστα της Jerez, το HRC παρουσίασε στο Honda Welcome Plaza της Aoyama την εργοστασιακή ομάδα των SBK για το 2020 με αναβάτες τους Leon Haslam και Alvaro Bautista, η οποία συμπληρώνεται από την δορυφορική ομάδα της  MIE Althea και αναβάτη τον Ιάπωνα Takumi Takahashi (ο δεύτερος αναβάτης θα είναι Jordi Torres, ο οποίος όμως δεν ήταν παρόν στην Ιαπωνία). Πέρα από την ολοκαίνουρια μοτοσυκλέτα, η Honda έχει κάνει τεράστιες δομικές αλλαγές στο επιτελείο της ομάδας, που πλέον ελέγχεται απευθείας από το HRC. Μάλιστα η έδρα της είναι μαζί με εκείνη των MotoGP στη Βαρκελώνη της Ισπανίας, κάτι που δείχνει πόσο σοβαρή είναι πλέον η εμπλοκή της Honda στο θεσμό των WSBK από την στιγμή που τα ανέλαβε η Dorna. Μάλιστα επικεφαλής για την εργοστασιακή ομάδα των WSBK είναι ένας πολύ γνωστός άνθρωπος στον κόσμο των GP, ο κύριος Jaume Colom, που ήταν “ομαδάρχης” του Dani Pedrosa όταν κέρδισε το παγκόσμιο πρωτάθλημα των GP250.

Επιπρόσθετα, η επιλογή του Haslam και του Bautista, αποτελεί άλλη μια ένδειξη πως ο στόχος φέτος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος και τίποτα λιγότερο. Η Honda πλήρωσε πάρα πολλά χρήματα τον Bautista για να τον πάρει από την Ducati, κι όπως είπε ο Carmelo Ezpeleta της Dorna: “Βγάζει περισσότερα χρήματα στα SBK από εκείνα που παίρνουν οι δορυφορικοί αναβάτες στα MotoGP”. Όμως και ο Leon Haslam  είναι από τα “βαριά” ονόματα στον κόσμο των SBK, με πολλές νίκες στο ενεργητικό του και μεγάλη εμπειρία από την οδήγηση διαφορετικών εργοστασιακών μοτοσυκλετών, ενώ είχε κάνει ακριβώς την ίδια δουλειά για την BMW στα πρώτα χρόνια της εμπλοκής της στον θεσμό.

Η παρουσίαση έγινε χωρίς την παρουσία κοινού, δηλαδή κεκλεισμένων των θυρών υπό τον φόβο του… Κορονοϊού! Στις 24-25 Φεβρουαρίου όλες οι ομάδες του παγκοσμίου πρωταθλήματος SBK θα βρεθούν μαζί στο Philip Island της Αυστραλίας στα πλαίσια των επίσημων δοκιμών. Μία εβδομάδα αργότερα (28-1) θα φιλοξενηθεί και ο πρώτος αγώνας της χρονιάς στην ίδια πίστα.  

Ο Brad Binder πλησιάζει στην εργοστασιακή ομάδα της BMW στo WSBK

Θα αγωνίζεται δίπλα στον Miguel Oliveira
binder
Από τον

Παύλο Καρατζά

29/7/2026

Μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike βρίσκεται σε καλοκαιρινή ανάπαυλα, όμως πολλές ομάδες και κατασκευαστές εκμεταλλεύονται αυτήν την περίοδο για να θέσουν τις βάσεις για το 2027.

Αυτό φαίνεται να συμβαίνει και στην εργοστασιακή ομάδα της BMW, η οποία έχει σίγουρο τον έναν αναβάτη - από δύο συνολικά - για την επόμενη σεζόν και φυσικά αυτός είναι ο Miguel Oliveira.

Σύμφωνα λοιπόν με το γερμανικό Speedweek, οι Βαυαροί θα ολοκληρώσουν τη συνεργασία τους με τον Danilo Petrucci στο τέλος της σεζόν, καθώς ο Ιταλός δεν έχει αποδώσει τα αναμενόμενα και βρίσκεται μόλις στην 16η θέση της γενικής κατάταξης. Σύμφωνα μάλιστα με το ίδιο δημοσίευμα, τη δεύτερη θέση στην εργοστασιακή ομάδα ROKiT-BMW, δίπλα στον Miguel Oliveira, θα καταλάβει ο Brad Binder.

Ο Νοτιοαφρικανικός αγωνίζεται στα GP από το 2012, ενώ το 2016 αναδείχθηκε πρωταθλητής της Moto3. Έπειτα μεταπήδησε στην Moto2 και από το 2020 αγωνίζεται στην κορυφαία κατηγορία με καλύτερη επίδοση την 4η θέση της γενικής κατάταξης που κατάφερε το 2023.

Ο Binder δεν έχει καταφέρει να βρει ακόμη συμβόλαιο στο MotoGP για την επόμενη σεζόν και σύμφωνα με το δημοσίευμα έχει συμφωνήσει με την εργοστασιακή ομάδα της BMW, που θεωρούν πως το οδηγικό του στυλ θα ταιριάξει πολύ καλά στην M 1000 RR, αλλά και στα Superbikes γενικότερα.