Jonathan Rea - Του απονεμήθηκε ο τίτλος OBE

Δεύτερος τίτλος… ιπποσύνης, μετά τον MBE
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/10/2022

Ως αναγνώριση της επιτυχίας του στους αγώνες, ο 6 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής WSBK Jonathan Rea βραβεύτηκε στο παλάτι του Μπάκινγχαμ, όπου του απονεμήθηκε ο τίτλος Order of the British Empire (OBE) από την πριγκίπισσα Άννα. Θυμίζουμε πως ο Ιρλανδός αναβάτης της Kawasaki κατέχει ήδη τον τίτλο Member of the British Empire, που του είχε απονείμει ο Πρίγκηπας Ουίλιαμ το 2017.

Το Τάγμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (Order of the British Empire) είναι ένα τάγμα ιπποσύνης της Μεγάλης Βρετανίας, το οποίο τιμά ανθρώπους των τεχνών, των επιστημών, και του αθλητισμού.

Ο τίτλος του ΜΒΕ στον χώρο των αγώνων μοτοσυκλέτας έχει απονεμηθεί στο παρελθόν μεταξύ άλλων στους Joey Dunlop, John McGuinness, Barry Sheene,  Phil Read, John Surtees, David Knight, Dougie Lampkin, Carl Fogarty, Mike Hailwood, Maria Costello, ενώ λιγότεροι είναι εκείνοι που έχουν τιμηθεί με ΟΒΕ.

Σημειώστε πως οι τίτλοι ιπποσύνης στη Βρετανία είναι τρεις, κατά σειρά προτεραιότητας από τον χαμηλότερο στον ψηλότερο βαθμό: “M.B.E.: Member of the British Empire”, “O.B.E : Officer of the British Empire”, και “C.B.E.: Commander of the British Empire”.

Άντε και Commander, Jonathan.

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες