Λήξη συναγερμού για τον Alvaro Bautista - Παραμένει στην Ducati μέχρι το 2024

Ο Ισπανός πρωταθλητής έβαλε τέλος στα σενάρια απόσυρσης του από την ενεργό δράση
Alvaro Bautista stays with Ducati
Από το

motomag

4/5/2023

Τελικά οι φήμες περί απόσυρσης του Alvaro Bautista από τo WSBK και την ενεργό δράση δεν επιβεβαιώθηκαν, με τον Ισπανό αναβάτη να ανακοινώνει την παραμονή του στην Ducati μέχρι το 2024.

Τελικά όπου υπάρχει καπνός δεν υπάρχει πάντα και φωτιά και αυτό το ανακάλυψαν με τον χειρότερο τρόπο αρκετά δημοσιογραφικά site τα οποία διατυμπάνιζαν ως τετελεσμένο γεγονός εδώ και αρκετές εβδομάδες πως ο αναβάτης της Aruba.it Racing - Ducati, Alvaro Bautista θα κρεμάσει την αγωνιστική του φόρμα στο τέλος της χρονιάς.

Αυτό όχι μόνο τελικά δεν συνέβη αλλά σε συνέντευξη τύπου που έδωσε την Πέμπτη 4/5 ο 38χρονος Bautista στην πίστα της Βαρκελώνης, έκανε γνωστό πως θα παραμείνει στο WSBK και στην οικογένεια της Ducati μέχρι το 2024.

Μετά την ανακοίνωση της παραμονής του ο Alvaro Bautista δήλωσε: "Μετά από 21 χρόνια που πέρασα στα paddocks του MotoGP και του WorldSBK, αισθάνομαι πλέον σε εξαιρετική κατάσταση, τόσο σωματικά όσο και πνευματικά. Μπορώ να πω ότι βρίσκομαι στην καλύτερη στιγμή της καριέρας μου. Διασκεδάζω πολύ οδηγώντας τη μοτοσυκλέτα και έχω την ευχαρίστηση να συνεργάζομαι με μια ομάδα που τη θεωρώ δεύτερη οικογένειά μου. Παρεμπιπτόντως, σε προσωπικό επίπεδο, η οικογένειά μου μεγαλώνει και τα μωρά μου επίσης μεγαλώνουν, γι' αυτό η απόφαση να αγωνιστώ το 2024 ήταν μια επιλογή που ήθελα να κάνω μαζί τους. Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε και είμαι πολύ χαρούμενος που θα παραμείνω στην ομάδα Aruba.it Racing - Ducati με την οποία είχα πάντα μια υπέροχη σχέση. Είμαι χαρούμενος που με θέλουν ακόμα, παρόλο που είμαι λίγο μεγάλος. Ακόμα ένα χρόνο μαζί, με την ελπίδα να διατηρήσουμε το φανταστικό συναίσθημα με τη μοτοσυκλέτα, τη βεβαιότητα μιας εξαιρετικής σχέσης συνεργασίας και, φυσικά, τον στόχο τα σπουδαία αποτελέσματα".

Ο Stefano Cecconi, Team Principal της Aruba.it Racing - Ducati, πρόσθεσε: "Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι που επεκτείνουμε τη σχέση μας με τον Alvaro και θα είναι χαρά μας να συνεχίσουμε μια συνεργασία που ήταν πάντα εξαιρετική τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε ανθρώπινο επίπεδο. Ο Alvaro έφερε στην ομάδα μας την πρώτη μεγάλη επιτυχία, αυτή που κυνηγούσαμε από το 2015, όταν αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε αυτή τη συναρπαστική περιπέτεια με τη Ducati αλλά αντί να μας δίνει μόνο ικανοποίηση, αυτή η επιτυχία μας ωθεί να κάνουμε ακόμα περισσότερα. Η αποφασιστικότητα και η αφοσίωση που μας επέτρεψαν να επιτύχουμε αυτόν τον στόχο εξασφάλισαν επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα στους τρεις πρώτους γύρους της τρέχουσας σεζόν, κοινός μας στόχος είναι, λοιπόν, να συνεχίσουμε προς αυτή την κατεύθυνση, ώστε να πετύχουμε μαζί και άλλες σημαντικές επιτυχίες στο μέλλον".

Ο Luigi Dall'Igna, Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse, δήλωσε: "Η Ducati Corse είναι η καλύτερη εταιρεία που έχει ποτέ συμμετάσχει σε μια τέτοια διοργάνωση. Η κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου πέρυσι, αλλά και το συγκλονιστικό ξεκίνημα της φετινής σεζόν αποτελούν μια ακόμη απόδειξη της μαγικής στιγμής που περνάει ο Bautista. Ο Alvaro είναι ένας πολύ ταλαντούχος και έμπειρος αναβάτης και με την Panigale V4 R, έχει βρει μια φανταστική ισορροπία που αυτή τη στιγμή του επιτρέπει να κάνει την πραγματική διαφορά. Επομένως, είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να συνεχίσουμε μαζί του το 2024. Τώρα ο στόχος είναι να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι στην τρέχουσα σεζόν και να προσπαθήσουμε να διατηρήσουμε αυτή τη θετική τάση και στο μέλλον".

Ετικέτες

MOTUL WSBK, Misano: Στις 25 νίκες το σερί του άπιαστου Bulega – Άτυχος ο Γιάννης Περιστεράς

Στην WSSP παραμένει πρώτος ο Albert Arenas που πήρε και νίκη
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/6/2026

Στην πίστα του Misano στην Ιταλία διεξήχθη ο 7ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που δεν είχε εκπλήξεις στη μεγάλη κατηγορία, με τον Nicolo Bulega να πετυχαίνει ένα ακόμη “τρία στα τρία”.

WSBK

1ος αγώνας: Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) κατέκτησε άνετα την πρώτη του νίκη στο Misano, τερματίζοντας έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του Iker Lecuona. Με τη νίκη αυτή ο Bulega έφτασε τις 23 σερί νίκες, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Yari Montella (Barni Spark Racing Team). Ο Miguel Oliveira επέστρεψε στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του, κατακτώντας την 8η θέση, ενώ οι Sam Lowes και Lorenzo Baldassarri είχαν πτώσεις.

WSBK

Superpole race: Πτώση σημείωσε ο Sam Lowes στην αρχή του αγώνα, την ώρα που Bulega, Lecuona και Montella είχαν φύγει μπροστά. Το βάθρο παρέμεινε το ίδιο με τον πρώτο αγώνα, με τον Bassani (bimota by Kawasaki Racing Team) να τερματίζει 4ος, τον Baldassarri (Team GoEleven) 5ο και την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Oliveira που ξεκίνησε 11ος.

2ος αγώνας: Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στον δεύτερο αγώνα, με τα δύο εργοστασιακά Ducati να φεύγουν μπροστά, την ίδια στιγμή που ο Alvaro Bautista είχε πτώση. Ο Bassani βρισκόταν στην τρίτη θέση, έπεσε όμως και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Montella που συμπλήρωσε το βάθρο πίσω από τους Lecuona και Bulega που πέτυχε την 25η του σερί νίκη στον θεσμό. 4ος τερμάτισε ο Alex Lowes, 5ος ο Mackenzie και έκτος ο Surra, που έκανε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Nicolo Bulega

Aruba.it Racing - Ducati

434

2

Iker Lecuona

Aruba.it Racing - Ducati

313

3

Yari Montella

Barni Spark Racing Team

170

4

Alex Lowes

bimota by Kawasaki Racing Team

156

5

Sam Lowes

ELF Marc VDS Racing Team

148

6

Axel Bassani

bimota by Kawasaki Racing Team

128

7

Lorenzo Baldassarri

Team Goeleven

123

8

Alvaro Bautista

Barni Spark Racing Team

99

9

Miguel Oliveira

ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

97

10

Alberto Surra

Motocorsa Racing

95

 

WSSP

Ο Valentin Debise (EASTROC ZXMOTO Factory Evan Bros Racing) ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα στο Misano και παράλληλα ισοφάρισε τους Sam Lowes και Yari Montella στη 13η θέση της λίστας με τις περισσότερες νίκες όλων των εποχών στο WorldSSP. Στο βάθρο τον συνόδευσε ο Albert Arenas (AS BLU CRU Racing Team) που πέτυχε το 10ο βάθρο του στην πρώτη του σεζόν και το τρίτο του στη σειρά, ενώ ο Can Oncu (Pata Yamaha Ten Kate Racing) κατέκτησε το 36ο βάθρο του στο WorldSSP και το έκτο του αυτή τη σεζόν.

WSBK

Τον δεύτερο αγώνα κέρδισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Albert Arenas (AS BLU CRU Racing Team), αφήνοντας δεύτερο τον Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing) και τρίτο τον Aldi Mahendra (AS BLU CRU Racing Team).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Albert Arenas

AS BLU CRU Racing Team

251

2

Valentin Debise

EASTROC ZXMOTO Evan Bros Factory

195

3

Jaume Masia

Orelac Racing Verdnatura

179

4

Can Oncu

Pata Yamaha Ten Kate Racing

159

5

Philipp Oettl

Feel Racing WorldSSP Team

122

6

Tom Booth-Amos

PTR Triumph Factory Racing

115

7

Matteo Ferrari

WRP Racing

110

8

Alessandro Zaccone

Ecosantagata Althea Racing Team

109

9

Jeremy Alcoba

Kawasaki WorldSSP Team

100

10

Aldi Mahendra

AS BLU CRU Racing Team

95

 

WSPB

Ο Γιάννης Περιστεράς ήταν άτυχος καθώς στον πρώτο αγώνα έσπασε ο κινητήρας του και δεν κατάφερε να πετύχει κάτι θετικό, ενώ στον δεύτερο αγώνα αρκέστηκε στην 20η θέση.