Motul-SBK Phillip Island, Αυστραλία: Ο Bautista έκλεισε δυνατά τη σεζόν

Διπλό χατ-τρικ για τη Ducati σε WSBK & MotoGP
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/11/2022

Μπορεί ο Alvaro Bautista να είχε ήδη κερδίσει τον Παγκόσμιο Τίτλο αναβατών στο WSBK 2022 από τον προηγούμενο γύρο, όμως ο Ισπανός δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του, κερδίζοντας τους 2 από τους 3 αγώνες του τελευταίου γύρου της χρονιάς.

Στον πρώτο αγώνα, η Ducati αναδείχθηκε νικήτρια τόσο στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών όσο και στων ομάδων, κάνοντας διπλό χατ-τρικ για το 2022, καθώς κέρδισε τους ίδιους 3 τίτλους και στο MotoGP!

Μετά από 24 αγώνες και 181 ημέρες χωρίς νίκη, ο Jonathan Rea έσπασε το αρνητικό για εκείνον ρεκόρ, με μια άψογη εμφάνιση στον πρώτο αγώνα του τελευταίου γύρου της σεζόν, με καίριο ρόλο να παίζει η στιγμή που έκανε το pit stop του, στις μεικτές καιρικές συνθήκες. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ιρλανδού αναβάτη της Kawasaki από τον 2ο αγώνα του Estoril τον Μάιο, σε μια σεζόν που δεν είχε απάντηση απέναντι στους Bautista και Razgatlioglu. Και καθώς μιλάμε για την Kawasaki, ο ομόσταυλος του Rea, Alex Lowes είχε ένα καλό τριήμερο στην Αυστραλία, καθώς πήρε δύο βάθρα σε γύρο για πρώτη φορά το 2022.

Με τον καιρό να παίζει τα παιχνίδια του, και με τη βροχή να διαδέχεται τον ήλιο και τανάπαλιν, οι αναβάτες κλήθηκαν να ρισκάρουν με την επιλογή των ελαστικών τους, ένα ρίσκο που απέδωσε καρπούς ειδικά στην περίπτωση του Alvaro Bautista. Στον επόμενο αγώνα (Superpole race), ο Πρωταθλητής του 2022 αποφάσισε να εκκινήσει με slick παρά τη βρεγμένη πίστα, για να πέσει στην 14η θέση στον αρχικό γύρο. Όμως με την πίστα να στεγνώνει σταδιακά, ο αναβάτης της εργοστασιακής Ducati ξεκίνησε μια τρελή κούρσα προς τα μπροστά, για να πάρει τελικά τη νίκη, καθώς οι αντίπαλοι του είχαν επιλέξει να αγωνιστούν με βρόχινα ελαστικά και δεν μπορούσαν να κρατήσουν γρήγορο ρυθμό στο στεγνό.

Στον 2ο αγώνα, ο Bautista αντιστάθηκε στις επιθέσεις του Jonathan Rea, για να πάρει την 16η νίκη του για το 2022, σε έναν αγώνα με λιγότερους γύρους από τους προγραμματισμένους, λόγω κόκκινης σημαίας. Η κόκκινη σημαία βγήκε μετά από τη σύγκρουση του Xavi Fores της Barni Spark Racing Team με τον Eugene Laverty της Bonovo Action BMW στη στροφή 1, με τον Laverty να μεταφέρεται στο ιατρικό κέντρο της πίστας για check-up, όπου διαγνώσθηκε με τραύμα στη λεκάνη. Οι γιατροί κατόπιν τον μετέφεραν στο Alfred Hospital της Μελβούρνης με ελικόπτερο για περισσότερες εξετάσεις.

Με τη νίκη του αυτή ο Bautista έχει πλέον 32 νίκες στην καριέρα του, ισοφαρίζοντας τους Chaz Davies και Razgatlioglu. Όσον αφορά στον Jonathan Rea, παρά τις καλές του επιδόσεις στην Αυστραλία, δεν κατάφερε να “κλέψει” την 2η θέση από τον Τούρκο αναβάτη της Yamaha, με την τελική τους διαφορά να είναι 27 βαθμοί.

Το TOP-5 της τελικής βαθμολογίας του WSBK 2022 διαμορφώνεται ως εξής:

1 Alvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) 601 points

2. Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 529

3. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) 502

4. Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing – Ducati) 293

5. Andrea Locatelli (Pata Yamaha with Brixx WorldSBK) 274

Motul WSBK - O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο Nicholas Spinelli που προέρχεται από τη MotoE
motomag Motul WSBK – O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Ο Danilo Petrucci ο οποίος φιγουράρει στην έκτη θέση της βαθμολογίας του Motul WSBK, δεν θα βρίσκεται στον αγώνα τoυ Assen, καθώς αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης motocross στην Ιταλία.

Ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team ο οποίος δήλωσε πως είχε την πιο τρομακτική πτώση στην ζωή του με motocross μοτοσυκλέτα, θα χρειαστεί να μείνει στα “pits” για μερικές εβδομάδες καθώς μετά το ατύχημα απέκτησε αρκετά παράσημα -σπασμένα δόντια, σπασμένο σαγόνι σε δύο σημεία καθώς και σπασμένη κλείδα και ωμοπλάτη.

Το θετικό για τον Ιταλό αναβάτη είναι πως ο θεσμός του Motul WSBK μετά τον αγώνα του Assen θα έχει επτά εβδομάδες διάλειμμα κάτι που σημαίνει πως ο Petrux θα προλάβει τον εντός έδρας αγώνα στο Misano.

Spinelli

Τη θέση του τραυματία Petrucci θα πάρει ο συμπατριώτης του Nicholas Spinelli ο οποίος αγωνίζεται στην MotoE με την Tech3 E-Racing. O Spinelli θα έχει δύσκολο έργο καθώς δεν έχει αγωνιστεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία, με τον ίδιο όμως να έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα CIV Moto3 ενώ πέρυσι αγωνίζονταν στο WorldSSP με την ομάδα της Yamaha.

Ο Spinelli έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως αντικαταστάτης του Petrucci: "Λυπάμαι πολύ για το ατύχημα του Danilo και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα πάω καλά και να απολαύσω αυτή την εμπειρία”.

Η ατυχία του ενός είναι η ευκαιρία του άλλου στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Nicholas Spinelli το προσεχές Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Ολλανδίας.

Spinelli
Ετικέτες