Motul WSBK 2019 Magny Cours: Πεντάστερος ο Rea!

Πρωταθλητής ο Rea, νικητής ο Razgatlioglu
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

30/9/2019

Ο 11ος γύρος του πρωταθλήματος στο Magny Cours της Γαλλίας, πέρα από πλούσιο θέαμα και επικές μάχες, ανέδειξε και τον πρωταθλητή της φετινής χρονιάς! Κοιτάζοντας την βαθμολογία του πρωταθλήματος, πριν ξεκινήσει το αγωνιστικό τριήμερο, ο Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) μπορούσε να πάρει μια παράταση και να μεταφέρει τη μάχη για τον τίτλο στον επόμενο γύρο, έαν τερμάτιζε μπροστά ή πίσω απ’ τον Rea που ηγούνταν κατά 95 βαθμούς. Ένα εγχείρημα ιδιαίτερα δύσκολο, διότι δεν είχε ξαναγωνιστεί σε αυτή τη πίστα, ωστόσο όχι και ακατόρθωτο κατά τις δηλώσεις του, αφού στα ελεύθερα δοκιμαστικά είπε πως δεν του φαινόταν τόσο δύσκολη όσο η Imola και το Portimao. Παρόλα αυτά, ο άστατος καιρός με τις σποραδικές καταιγίδες στα δοκιμαστικά, έκανε τα πράγματα πιο δύσκολα για τους αναβάτες ώστε να βρούν τις ιδανικές ρυθμίσεις στις μοτοσυκλέτες τους, ενώ το γεγονός ότι όλοι οι αγώνες έγιναν τελικά με στεγνή άσφαλτο, περιέπλεκε περισσότερο την κατάσταση. Παρόλα αυτά, η αυλαία του πρωταθλήματος έπεσε νωρίς εξαιτίας του συμβάντος μεταξύ του Bautista και του Razgatlioglu, που σήμανε τις καμπάνες για τη στέψη του Rea ως πρωταθλητή! Το μόνο που έπρεπε να κάνει βέβαια ο πρωταθλητής ήταν να πάρει τη νίκη και δεν ήταν μια εύκολη…

Πρώτο Σκέλος

Οι θέσεις στη σχάρα εκκίνησης αποφασίστηκαν στις βρεγμένες δοκιμές νωρίς το πρωί του Σαββάτου, ωστόσο μετά από αρκετή καθυστέρηση το πρώτο σκέλος ξεκίνησε με στεγνή άσφαλτο και θερμοκρασία στους 21 οC. Με το που έσβησαν τα φώτα, ο Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) κατάφερε να διατηρήσει το πλεονέκτημα της pole, έχοντας πίσω του τον εξαιρετικά δυνατό Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team), ο οποίος δεν άργησε να επιτεθεί και στην Adelaide Hairpin (σ.σ. την πέμπτη στροφή της πίστας) έκανε την κίνησή του στον αναβάτη της Kawasaki από την εξωτερική. Οι δύο τους ήρθαν σε επαφή χωρίς να πέσουν και έδωσαν την ευκαιρία στον Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK) να τους πλησιάσει. Παράλληλα, ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) ήταν πίσω τους καθώς είχε σκαρφαλώσει στην τέταρτη θέση από έκτος. Πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, ο Sykes βρισκόταν στην ουρά του περσινού του teammate Rea, έχοντας αφήσει προς το παρόν τους van der Mark και Haslam να λύσουν τις διαφορές τους, ενώ την ίδια ώρα ο Bautista από 14ος ήταν ήδη εντός δεκάδας στην ένατη θέση! Ο Toprak Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing) παρότι ξεκίνησε 16ος, στο στεγνό ήταν εξαιρετικά δυνατός και κατάφερε μέσα στον πρώτο κιόλας γύρο να κερδίσει εννέα θέσεις!

Στην τρίτη στροφή της πίστας είδαμε τον φοβερό Sykes να απειλεί τον Rea, παίρνοντας την εσωτερική μόνο και μόνο για να παραμείνει δεύτερος, μέχρι την Adelaide Hairpin όπου το λάθος του Rea στα φρένα έδωσε την ευκαιρία στον αναβάτη της BMW να τον περάσει με περίσσεια ευκολία και αυτό ήταν μόνο η αρχή για έναν γύρο γεμάτο μάχες για την διεκδίκηση της πρώτης θέσης. Όσοι οι Rea και Sykes έκαναν τους θεατές να παραμιλούν απ’ το θέαμα, ο Razgatlioglu κέρδιζε με σταθερό ρυθμό θέσεις και ήταν εντός της πεντάδας. Ο Davies (Aruba.IT Racing – Ducati) μέσα σε δύο γύρους βρέθηκε από 11ος που ήταν, τρίτος και προσπέρασε μάλιστα με επιτυχία τον Rea σκαρφαλώνοντας στη δεύτερη θέση. Την ίδια ώρα ο Razgatlioglu προσπέρασε τον van der Mark και ήταν τέταρτος, όλα αυτά σε έναν αγώνα που αποδείχτηκε απο τους πιο δυνατούς της χρονιάς.

Με την ολοκλήρωση του τρίτου γύρου, ο Davies ήταν ο γρηγορότερος αναβάτης στην πίστα και δεν άργησε να προσπεράσει τον Sykes. Ωστόσο, στην έξοδο της όγδοης στροφής, παρατρίχα να πέσει από ένα τίναγμα της μοτοσυκλέτας του, που θα μπορούσε να εξελιχθεί σε ένα πολύ σοβαρό highside και έτσι έχασε την πρωτιά, απ’ τον Sykes που καραδοκούσε! Αμέσως μετά ακολούθησαν τα βήματα του Sykes και οι Rea, Razgatlioglu και van der Mark, προσπερνώντας τον Davies που έδειχνε να έχει χάσει προς στιγμήν το ρυθμό του. Στον τέταρτο γύρο, ο Razgatlioglu έδειξε τα δόντια του για άλλη μια φορά στον περσινό πρωταθλητή Jonathan Rea και μόλις τον προσπέρασε ξεκίνησε να κυνηγά τον Sykes, ο οποίος είχε γλιτώσει απ’ τις μάχες που γινόντουσαν πίσω του διατηρώντας μια μικρή απόσταση ασφαλείας. Ο Davies ανέκτησε το ρυθμό του και προσπέρασε για άλλη μια φορά τον Rea δείχνοντας πως έχει όλα τα φόντα για μια θέση στο βάθρο.

Όμως, όταν αργότερα  προσπάθησε να περάσει τον Razgatlioglu απ’ την εσωτερική της Κ15, η Ducati του ήρθε σε επαφή με την Kawasaki του Τούρκου, με αποτέλεσμα να πέσει και να αποσυρθεί νωρίς από έναν πολύ θεαματικό αγώνα, ενώ ο Razgatlioglu γλίτωσε από τύχη την πτώση! Αυτό έδωσε την ευκαιρία στον van der Mark να ανέβει στην τρίτη θέση, ο οποίος έκανε τον ταχύτερο χρόνο σε εκείνο το γύρο. Λίγο αργότερα ο Rea στην προσπάθειά του να ανακτήσει τα ηνία του αγώνα απ’ τον Sykes, στην εσωτερική της Κ13, ένα έντονο γλίστρημα του πίσω τροχού της ZX-10RR του στοίχισε τη δεύτερη θέση, καθώς ο van der Mark περίμενε το λάθος του και άδραξε την ευκαιρία! Δύο στροφές μετά, ο Rea απάντησε στις επιθέσεις, όμως άργησε πολύ στα φρένα της 15 και ενώ προσπέρασε τους van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) και Sykes, δεν παρέμεινε στην κορυφή, με τον αναβάτη της Yamaha να μπαίνει μπροστά.

Μπαίνοντας στον έβδομο γύρο, ο Bautista ήταν όγδοος, ενώ πρώτος ήταν ο van der Mark, με τους Sykes, Razgatlioglu και Rea να είναι πίσω του με αυτή τη σειρά. Ωστόσο η τράπουλα ανακατεύτηκε για άλλη μια φορά και είδαμε τον Rea να περνά μπροστά απ’ τον Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) όπως έκανε και ο Razgatlioglu, αφήνοντας προς το παρόν τον αναβάτη της BMW εκτός βάθρου. Παράλληλα, ο Loris Baz (Ten Kate Racing – Yamaha) είχε ανέβει στην πέμπτη θέση απ’ την όποια ξεκίνησε και στο τελευταίο chicane της πίστας πήρε την εσωτερική και προσπέρασε τον Sykes! Όσο εξελισσόντουσαν οι μάχες για την κατάκτηση των θέσεων «4» και «5», o van der Mark είχε καταφέρει να ξεφύγει από τους Rea και Razgatliolgu, χτίζοντας μια απόσταση ασφαλείας στο ένα δευτερόλεπτο.

Στα μέσα του αγώνα ο Razgatlioglu βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε και στην Adelaide Hairpin προσπέρασε τον Rea για να κυνηγήσει τον van der Mark! Έναν γύρο αργότερα όμως, στο ίδιο σημείο, έκανε ένα λάθος στα φρένα και άνοιξε τη γραμμή του στην κορυφή της στροφής, με αποτέλεσμα ο Rea να περάσει ξανά στη δεύτερη θέση. Με το ένα τρίτο του αγώνα να έχει απομείνει, ο Rea άρχισε να ανεβάζει το ρυθμό του και να κατεβάζει τη διαφορά που τον χώριζε από τον van der Mark, αποτελώντας τον ταχύτερο αναβάτη στην πίστα, ενώ την ίδια ώρα ο Bautista πάνω που πλησίαζε τον Alex Lowes (Pata Yamaha WorldSBK Team), έχασε το μπροστινό –μαζί και μερικούς χτύπους απ’ την καρδιά του- χωρίς όμως να πέσει. Λίγο πριν μπει στους πέντε τελευταίους γύρους του αγώνα, ο Leon Haslam πάτησε στο kerb της 17ης στροφής με αποτέλεσμα η ZX-10RR του να βρεθεί στιγμιαία στον αέρα και να προσγειωθεί άγαρμπα, καταλήγοντας σε πτώση και εγκατάλειψη, ενώ ήταν όγδοος.

Με τρείς γύρους να απομένουν πριν την καρό σημαία, ο Rea κατάφερε με ένα σερί από ταχύτατους γύρους να ψαλιδίσει τη διαφορά απ’ τον van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) και πριν καλά-καλά προλάβει να του επιτεθεί, το τιμόνι της R1 δίπλωσε στην Adelaide Hairpin, με αποτέλεσμα ο “Ιπτάμενος Ολλανδός” να πέσει και να χάσει μια πιθανή νίκη μέσα απ’ τα χέρια του. Η αγωνία είχε χτυπήσει κόκκινο και δύο γύρους πριν το τέλος είδαμε τον Sykes να κάνει μια εκπληκτική προσπέραση στον Loris Baz και να περνά τρίτος, όπου και τερμάτισε. Ο Razgatlioglu έχοντας δει τον van der Mark να πέφτει νωρίτερα, ξεκίνησε να πιέζει τη μοτοσυκλέτα του, φτάνοντας στο όριο της κι έτσι στον τελευταίο γύρο ήταν σε απόσταση βολής απ’ τον Rea! Τέσσερις στροφές πριν το τέλος, με μια επιθετική προσπέραση απ’ την εσωτερική, ο Razgatlioglu πέρασε μπροστά και κατέκτησε την πρώτη νίκη της καριέρας του στα Superbike! Έτσι, στον 800ο αγώνα του πρωταθλήματος κατάφερε να γίνει ο πρώτος Τούρκος νικητής της κατηγορίας, αφήνοντας τον Rea στη δεύτερη θέση! Τέταρτος είδε την καρό σημαία ο Loris Baz, με τον Bautista να κλείνει την πεντάδα. Ο Alex Lowes ολοκλήρωσε τον αγώνα έκτος, με τον Leon Camier (Moriwaki Althea Honda Team) να πετυχαίνει τον καλύτερο τερματισμό για την Honda φέτος, καθώς ήρθε έβδομος. O Marco Melandri (GRT Yamaha WorldSBK) ήρθε όγδοος, με τον Eugene Laverty (Team Goeleven) να τερματίζει πίσω του και τον Sandro Cortese (GRT Yamaha WorldSBK) να κλείνει τη δεκάδα.

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο Razgatlioglu που γιόρτασε την πρώτη του νίκη στα Superbike, ενώ παράλληλα ο Rea τον παραδέχτηκε για τις ικανότητές του, λέγοντας πως είναι εκνευρισμένος με τον εαυτό του που του άφησε πολύ χώρο για να του πάρει την πρωτιά...

 

Tissot Superpole Race

Ο Sprint Race έδωσε στον Michael van der Mark (Pata Yamaha WorldSBK Team) μια επιπλέον ευκαιρία για ένα καλό αποτέλεσμα, κι έτσι στην εκκίνηση κατάφερε να στρίψει πρώτος αφήνοντας πίσω του τον Rea. Ο Tom Sykes (BMW Motorrad WorldSBK Team) έκανε μια εξαιρετική εκκίνηση και από όγδοος βρέθηκε τέταρτος, κυνηγώντας τον Leon Haslam (Kawasaki Racing Team WorldSBK Team). Σε αντίθεση με το πρώτο σκέλος, ο Rea δεν έδωσε την ευκαιρία στον van der Mark να απομακρυνθεί κι έτσι στον δεύτερο γύρο κατάφερε να τον περάσει στο πρώτο chicane της Magny-Cours! Παράλληλα, ο Razgtlioglu (Turkish Puccetti Racing) ήταν ήδη πέμπτος και κυνηγούσε τον Sykes, τον οποίο προσπέρασε στην Adelaide Hairpin. Λίγο αργότερα, ο Τούρκος προσπέρασε και τον Haslam, βάζοντας στο στόχαστρο τους van der Mark και Rea που ήταν μπροστά του.

Στα μέσα του αγώνα η τράπουλα είχε ανακατευτεί με τον Rea να είναι στη κορυφή και τους Razgatlioglu, van der Mark, Davies και Haslam να ολοκληρώνουν την πεντάδα με αυτή τη σειρά, ενώ ο Bautista είχε ανέβει στην έβδομη θέση, κυνηγώντας τον Sykes μπροστά του. Με τέσσερις γύρους να απομένουν μέχρι την πτώση της καρό σημαίας, ο Razgatlioglu επιτέθηκε στον Rea, στην Adelaide Hairpin, εκεί που ήταν καλύτερος στα φρένα και ηγήθηκε του αγώνα μέχρι το τέλος, παρά την ύστατη προσπάθεια του Rea στον τελευταίο γύρο να τον προσπεράσει. Στο τρίτο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ο van der Mark, με τους Davies και Bautista να τερματίζουν τέταρτος και πέμπτος αντίστοιχα. Ο Lowes τερμάτισε έκτος, με τον Baz να βρίσκεται πίσω του και τον Sykes να περνά τη γραμμή τερματισμού όγδοος. Ο Haslam τερμάτισε ένατος, ενώ ο Rinaldi έκλεισε τη δεκάδα.

Δεύτερο Σκέλος

Με τη σχάρα εκκίνησης να έχει αλλάξει από τον Sprint Race, ο Razgatlioglu είχε την pole και ο Bautista ήταν στην πέμπτη θέση. Ωστόσο, με το που έσβησαν τα φώτα ο Rea με μια εκρηκτική εκκίνηση πήρε τα ηνία του αγώνα και ο Bautista κέρδισε μια θέση στρίβοντας τέταρτος, έχοντας μπροστά του τον van der Mark. Από την πίεση που δέχτηκε ο Razgatlioglu έκανε ένα τρομερό λάθος στην Κ5, κάνοντας την ZX-10RR να ταλαντεύεται επικίνδυνα! Αναγκάστηκε να κόψει ταχύτητα και βρέθηκε τέταρτος πίσω απ’ τον Bautista, με τον Davies να τον καταδιώκει! Έναν γύρο αργότερα, η αυλαία του πρωταθλήματος θα έπεφτε νωρίτερα απ’ ότι περίμενε ο Bautista και αυτό εξαιτίας του Razgatlioglu (Turkish Puccetti Racing). Στην Κ13 ο Τούρκος πήρε την εσωτερική προσπερώντας επιτυχώς τον Bautista, ωστόσο έχασε το μπροστινό και μόλις έπεσε βρέθηκε μπροστά στη V4 R του “Bau” (σ.σ. το παρατσούκλι του Bautista), με αποτέλεσμα να πέσουν και οι δύο. Ο Bautista, παρότι προσπάθησε να ξανακαβαλήσει τη μοτοσυκλέτα, ήταν αδύνατο να συνεχίσει τον αγώνα, καθώς είχαν κοπεί τα σωληνάκια των εμπρός φρένων.

Παρά το ατυχές γεγονός όμως, ο Rea δεν είχε εξασφαλίσει ακόμη τον τίτλο, διότι δεν έπρεπε απλά να ολοκληρώσει τον αγώνα αλλά να τερματίσει και πρώτος, κάτι που αποδείχτηκε ιδιαίτερα δύσκολο, αφού ο “Ιπτάμενος Ολλανδός” Michael van der Mark δεν θα παρέδιδε έτσι εύκολα τα όπλα! Οι δύο τους επέλεξαν –όπως οι περισσότεροι αναβάτες- την Adelaide Hairpin για να επιτεθούν ο ένας στον άλλον και αντάλλαξαν πολλές φορές τα ηνία του αγώνα μέχρι το τέλος. Ο Alex Lowes ήταν τρίτος στο μεγαλύτεο μέρος του α και σε απόσταση βολής, έτοιμος να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που θα του δινόταν. Στο ενδιάμεσο, είχαμε και την απόσυρση του Cortese.

Ο ρυθμός των Rea και van der Mark, όμως ήταν πολύ γρήγορος για τον Lowes και τελικά δεν κατάφερε να τους απειλήσει, ωστόσο τερμάτισε τρίτος χωρίς να απειληθεί απ’ τον Davies που ήρθε τέταρτος. Την πεντάδα έκλεισε ο Loris Baz, έχοντας πίσω του τον Marco Melandri, ενώ έβδομος τερμάτισε ο Haslam. Όγδοος πέρασε τη γραμμή τερματισμού ο Sykes, ενώ οι Camier και Jordi Torres (Team Pedercini Racing) ολοκλήρωσαν τη δεκάδα τερματίζοντας ένατος και δέκατος αντίστοιχα.

Ο van der Mark παρά τις προσπάθειές του, δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο ανάμεσα στον Rea και τον τίτλο κι έτσι τερμάτισε δεύτερος. Ο Rea, έγινε πρωταθλητής για πέμπτη συνεχόμενη φορά, κατακτώντας ένα απ’ τα πιο δύσκολα πρωταθλήματα τα τελευταία χρόνια στην καριέρα του! Τόσο η Kawasaki όσο και ο Rea φρόντισαν να το γιορτάσουν με έναν ξεχωριστό τρόπο, με τον Βορειοϊρλανδό να φοράει το σμόκιν του και ένα πράσινο παπιγιόν ενώ άφησε το αποτύπωμα των χεριών του σε ένα γύψινο καλούπι, δίνοντας έναν αέρα από Hollywood στο πρωτάθλημα.

Η υπόθεση τίτλος μπορεί να έληξε φέτος νωρίτερα, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως απ’ τον αγώνα της Imola και έπειτα απέκτησε το ενδιαφέρον που πρέπει να έχει, ενώ του χρόνου με την μεταγραφή του Bautista στη Honda και τον ερχομό του Redding στην Aruba.IT αναμένεται να δούμε ακόμη πιο επικές μάχες!

Ετικέτες

Motul WSBK 2024, Assen, FP2 – Ο Bautista μπροστά με την βροχή να μπερδεύει τα πράγματα

Βροχή, ήλιος, βροχή και χρόνοι που δεν λένε την αλήθεια
motomag Motul WSBK 2024, Assen, FP2 – Ο Bautista μπροστά με την βροχή να μπερδεύει τα πράγματα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

19/4/2024

Το FP2 στην πίστα του Assen τα είχε όλα καθώς ξεκινήσαμε με βροχή συνεχίσαμε με ήλιο ενώ λίγο αργότερα η βροχή έκανε και πάλι την εμφάνιση της με τους αναβάτες να δοκιμάζουν τις μοτοσυκλέτες τους κυριολεκτικά σε όλες τις συνθήκες.

Στην αρχή της διαδικασίας στο FP2 είχαμε μία επανάληψη του σκηνικού που είδαμε στο FP1. Οι περισσότεροι αναβάτες προτίμησαν να μείνουν στα pits μέχρι να στεγνώσει η πίστα καθώς υπήρχαν αρκετά σημεία με νερό. Καθώς δεν υπήρχε αγωνιστική δράση οι κάμεραμαν των οργανωτών έκαναν βόλτες στα box των ομάδων, με τους αναβάτες να χαμογελούν και να περιμένουν καρτερικά για το πότε θα ανέβουν στις μοτοσυκλέτες τους.

Motul WSBK 2024, Assen, FP2 – Ο Bautista μπροστά με την βροχή να μπερδεύει τα πράγματα

Έχοντας διανύσει 10 λεπτά στο FP2, ο Toprak Razgatlioglu (ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team), είχε σημειώσει τον ταχύτερο χρόνο με τον teammate του Michael Van Der Mark να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τον Scott Redding της Bonovo Action BMW να κάνει το 1-2-3 για την γερμανική εταιρεία.

Με την πίστα να στεγνώνει ταχύτατα ο Michael Ruben Rinaldi (Motocorsa Ducati), είχε περάσει στην πρώτη θέση με τον Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) να ανεβαίνει με τη σειρά του στη δεύτερη θέση.

WSBK

Είκοσι λεπτά πριν το τέλος του FP2, οι χρόνοι είχαν ξεκινήσει να κατεβαίνουν καθώς η πίστα στρωνόταν με γόμα ενώ και η θερμοκρασία τόσο στον αέρα όσο και στην πίστα είχε ανέβει κατά μερικούς βαθμούς.

Στην κορυφή των χρόνων είχε ανέβει ο Alvaro Bautista (Aruba.it Racing - Ducati), ο οποίος στη στροφή 12 πλαγιολίσθαινε εντυπωσιακά με την Ducati Panigale V4R. Σε καλό ρυθμό πίσω από τον Bautista βρισκόταν ο Remy Gardner (GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team), ο οποίος είδε λίγο αργότερα να περνά μπροστά του ο Toprak.

Και ενώ όλα κυλούσαν ομαλά 17 λεπτά πριν το τέλος είδαμε να κυματίζει η κόκκινη σημαία ωστόσο κανείς δεν γνώριζε τον λόγο για την διακοπή της διαδικασίας καθώς δεν είχε συμβεί κάποια έξοδος ή κάποιο ατύχημα.

2024 WorldSBK Championship | Dutch Round | TT Assen | FP2 Results | Round 3/12 Pos	Rider	Nat.	WorldSBK Team	Superbike	Timing 1	Alvaro Bautista	ESP	Aruba.it Racing Ducati	Ducati Panigale V4 R	1:35.473 2	Toprak Razgatlioglu	TUR	ROKiT BMW Motorrad	BMW M 1000 RR	1:35.750 3	Remy Gardner	AUS	GYTR GRT Yamaha	Yamaha R1	1:35.827 4	Michael Ruben Rinaldi	ITA	Motocorsa Racing	Ducati Panigale V4 R	1:35.919 5	Jonathan Rea	GBR	Pata Prometeon Yamaha	Yamaha R1	1:35.922 6	Nicolo Bulega	ITA	Aruba.it Racing Ducati	Ducati Panigale V4 R	1:35.941 7	Sam Lowes	GBR	Marc VDS Racing Team	Ducati Panigale V4 R	1:36.066 8	Michael van der Mark	NED	ROKiT BMW Motorrad	BMW M 1000 RR	1:36.127 9	Dominique Aegerter	SUI	GYTR GRT Yamaha	Yamaha R1	1:36.216 10	Andrea Iannone	ITA	Team Go Eleven	Ducati Panigale V4 R	1:36.249 11	Philipp Oettl	GER	GMT94 Yamaha	Yamaha R1	1:36.401 12	Scott Redding	GBR	Bonovo Action BMW	BMW M 1000 RR	1:36.725 13	Tito Rabat	ESP	Puccetti Racing	Kawasaki ZX-10RR	1:36.834 14	Iker Lecuona	ESP	Team HRC	Honda CBR1000RR-R	1:36.955 15	Garrett Gerloff	USA	Bonovo Action BMW	BMW M 1000 RR	1:37.097 16	Alex Lowes	GBR	Kawasaki Racing Team	Kawasaki ZX-10RR	1:37.177 17	Axel Bassani	ITA	Kawasaki Racing Team	Kawasaki ZX-10RR	1:37.240 18	Andrea Locatelli	ITA	Pata Prometeon Yamaha	Yamaha R1	1:37.257 19	Xavi Vierge	ESP	Team HRC	Honda CBR1000RR-R	1:37.956 20	Bradley Ray	ITA	GMT94 Yamaha	Yamaha R1	1:38.351 21	Tarran Mackenzie	GBR	Petronas MIE Racing Team	Honda CBR1000RR-R	1:38.933 22	Nicholas Spinelli	ITA	Barni Spark Racing	Ducati Panigale V4 R	1:40.114 23	Adam Norrodin	MAS	Petronas MIE Racing Team	Honda CBR1000RR-R	1:42.02

Λίγα λεπτά αργότερα οι οργανωτές ενημέρωσαν πως ο λόγος της διακοπής ήταν ο αέρας που είχε δυναμώσει επικίνδυνα με αποτέλεσμα κάποιες προστατευτικές πλαστικές μπαριέρες να φύγουν από την θέση τους.

Σαν να μην έφτανε αυτό ξαφνικά ο αέρας έφερε βροχή και μέσα σε μερικά λεπτά άλλαξαν όλα στο Assen. Οι μηχανικοί των ομάδων ξεκίνησαν τις διαδικασίες για να αλλάξουν το set-up των μοτοσυκλετών ενώ τα slick ελαστικά έδωσαν την σειρά τους στα βρόχινα.

WSBK

Μετρώντας αντίστροφα πρώτος στην βρεγμένη πίστα βγήκε ο Bulega, ενώ λίγο αργότερα την εμφάνιση τους έκαναν και οι υπόλοιποι αναβάτες. Όπως ήταν λογικό οι χρόνοι δεν βελτιώθηκαν ωστόσο άπαντες δοκίμασαν τις μοτοσυκλέτες τους στο βρεγμένο καθώς υπάρχει μεγάλη πιθανότητα η βροχή να είναι ο κύριος πρωταγωνιστής καθόλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου.

Με τους χρόνους να μην αλλάζουν μέχρι το τέλος, ταχύτερος στο FP2 στο Assen ήταν ο Bautista με τον Toprak να τερματίζει στη δεύτερη θέση. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Gardner με τον Rinaldi να ολοκληρώνει το FP2 στην τέταρτη θέση. Καλή εμφάνιση έκανε ο Jonathan Rea με τον αναβάτη της Pata Yamaha Prometeon WorldSBK να βρίσκεται και πάλι στην πέμπτη θέση. Στην έκτη θέση μετά το τέλος της διαδικασίας συναντάμε τον Bulega.

1. Bautista A. Aruba.it Racing–Ducati 1:35.473 14 2. Razgatlioglu T. BMW Motorrad WorldSBK Team +0.277 17 3. Gardner R. GRT Yamaha WorldSBK +0.354 17 4. Rinaldi M. R. Motocorsa Racing +0.446 15 5. Rea J. Pata Yamaha with Brixx +0.449 10 6. Bulega N. Aruba.it Racing–Ducati +0.468 14 7. Lowes S. Elf Marc VDS Racing Team +0.593 15 8. van der Mark M. BMW Motorrad WorldSBK Team +0.654 9 9. Aegerter D. GRT Yamaha WorldSBK +0.743 14 10. Iannone A. Team GoEleven +0.776 12 11. Oettl P. GMT94 Yamaha +0.928 19 12. Redding S. Bonovo Action BMW +1.252 10 13. Rabat T. Kawasaki Puccetti Racing +1.361 12 14. Lecuona I. Team HRC +1.482 11 15. Gerloff G. Bonovo Action BMW +1.624 11 16. Lowes A. Kawasaki Racing Team +1.704 11 17. Bassani A. Kawasaki Racing Team +1.767 6 18. Locatelli A. Pata Yamaha with Brixx +1.784 12 19. Vierge X. Team HRC +2.483 13 20. Ray B. Yamaha Motoxracing +2.878 13 21. Mackenzie T. MIE Racing Honda Team +3.460 10 22. Spinelli N. Tech3 E-Racing +4.641 9 23. Norrodin A. MIE Racing Honda Team +6.548 14

Οι χρόνοι του FP2 στo Assen:

 

Θέση Αναβάτης Εθνικότητα Ομάδα Χρόνοι
1 Alvaro Bautista SPA Aruba.It Racing Ducati 1:35.473s
2 Toprak Razgatlioglu TUR ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team +0.277s
3 Remy Gardner AUS GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team +0.354s
4 Michael Ruben Rinaldi SPA Motocorsa Ducati +0.446s
5 Jonathan Rea GBR Pata Yamaha Prometeon WorldSBK +0.449s
6 Nicolo Bulega ITA Aruba.It Racing Ducati +0.468s
7 Sam Lowes GBR Marc VDS Ducati +0.593s
8 Michael Van Der Mark NED ROKIT BMW Motorrad WorldSBK Team +0.654s
9 Dominique Aegerter SWI GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team +0.743s
10 Andrea Iannone ITA GoEleven Ducati +0.776s
11 Philipp Oettl GER GMT94 Yamaha +0.928s
12 Scott Redding GBR Bonovo Action BMW +1.252s
13 Tito Rabat SPA Puccetti Kawasaki +1.361s
14 Iker Lecuona SPA Team HRC WorldSBK +1.482s
15 Garrett Gerloff USA Bonovo Action BMW +1.624s
16 Alex Lowes GBR Kawasaki Racing Team WorldSBK +1.704s
17 Axel Bassani ITA Kawasaki Racing Team WorldSBK +1.767s
18 Andrea Locatelli ITA Pata Yamaha Prometeon WorldSBK +1.784s
19 Xavi Vierge SPA Team HRC WorldSBK +2.483s
20 Bradley Ray GBR Motoxracing Yamaha WorldSBK Team +2.878s
21 Tarran Mackenzie GBR Petronas Mie Honda +3.460s
22 Nicholas Spinelli ITA Barni Spark Racing Team +4.641s
23 Adam Norrodin MAL Petronas Mie Honda +6.548s
Ετικέτες