Motul WSBK 2020: Το Oschersleben επιστρέφει στο καλεντάρι

Μετά από 15 χρόνια
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

12/11/2019

Η Γερμανία αποτελούσε πάντοτε μέρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbikes από την απαρχή του θεσμού, καθώς από 1988 φιλοξενούσε έναν αγώνα του, εκτός από τα τελευταία δύο χρόνια. Μάλιστα, η πρώτη πίστα στην οποία πραγματοποιήθηκε αγώνας των Superbikes ήταν το Hockenheimring το ’88 και ο Alex Vieira είχε την pole position. Το 2001 έχασε τη θέση του στο ημερολόγιο, πριν αλλάξει ριζικά η χάραξη της πίστας και από τότε το Hockenheimring δεν έχει ξαναενταχθεί στο πρόγραμμα των αγώνων.

Το 1998, το Nurburgring προστέθηκε ως η δεύτερη γερμανική πίστα που φιλοξένησε αγώνα των Superbikes, αντικαθιστώντας το Hockenheimring εκείνη τη σεζόν. Τα βουνά του Eifel ήταν αμείλικτα όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες κι έτσι οι αγώνες έγιναν στο βρεγμένο με νικητές τους Aaron Slight και Pierfrancesco Chili. Ένα χρόνο αργότερα ήταν και οι δύο πίστες (Hockenheimring και Nurburgring) στο πρόγραμμα όμως, ένα περιστατικό με λάδια στο Nurbugring συνέβαλε στην απόφαση να βγει απ’ το πρόγραμμα, μέχρι το 2008 που επέστρεψε έως το 2013. Μετά την επιστροφή του, είδαμε τους Tom Sykes και Chaz Davies να κατακτούν τις πρώτες  νίκες στην καριέρα τους στα Superbikes.

Ωστόσο, στις αρχές της χιλιετίας το Oscherleben αντικατέστησε το Nurburgring και μας πρόσφερε θεαματικούς αγώνες, που κρίνονταν συνήθως στους τελευταίους γύρους, λόγω της χάραξής του που επιτρέπει στους αναβάτες να οδηγούν γρήγορα και με ροή μέσα στη πίστα. Μάλιστα, ο πιο επιτυχημένος αναβάτης στο Oscherleben δεν είναι άλλος απ’ τον Colin Edwards, ο οποίος έχει στεφθεί νικητής πέντε φορές. Το Oscherleben μπορεί να μην έχει την τεράστια ιστορία του Nurburgring ή του Hockenheimring, όμως είναι μια εξαιρετική πίστα που θα ταιριάξει τέλεια στο καλεντάρι της επερχόμενης σεζόν.

Συγκεκριμένα, οι αγώνες στη Γερμανία θα πραγματοποιηθούν από τις 31 Ιουλίου έως τις 2 Αυγούστου και μας υπόσχεται μπόλικο θέαμα, μάχες! Ο Διευθυντής του Oscherleben, Ralph Bohnhorst ανέφερε: “Πρώτα απ’ όλα είμαι πολύ χαρούμενος που τα Superbikes επιστρέφουν στη Γερμανία. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για τη Motosport Arena (σ.σ. το Oscherleben) να φιλοξενήσει έναν αγώνα του πρωταθλήματος. Μάλιστα, έχω αναλάβει το θέμα πολύ σοβαρά ώστε να επιστρέψει επιτυχώς το Motul WSBK απ’ την τελευταία του φορά απ’ το 2000 έως το 2004.”

Ο Gregorio Lavilla, εκτελεστικός διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος του Motul WSBK δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος με την επιστροφή του πρωταθλήματος στο Oscherleben καθώς έχει πολλές αναμνήσεις και καλά αποτελέσματα σε αυτό. “Ανυπομονώ για τον αγώνα μπροστά στο γερμανικό κοινό και την ώρα που θα δούμε τη δράση να αναβιώνετε στη γερμανία μετά από τρία χρόνια.”
Ετικέτες

MOTUL WSBK, Misano: Στις 25 νίκες το σερί του άπιαστου Bulega – Άτυχος ο Γιάννης Περιστεράς

Στην WSSP παραμένει πρώτος ο Albert Arenas που πήρε και νίκη
WSBK
Από τον

Παύλο Καρατζά

15/6/2026

Στην πίστα του Misano στην Ιταλία διεξήχθη ο 7ος αγώνας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike που δεν είχε εκπλήξεις στη μεγάλη κατηγορία, με τον Nicolo Bulega να πετυχαίνει ένα ακόμη “τρία στα τρία”.

WSBK

1ος αγώνας: Ο Nicolo Bulega (Aruba.it Racing - Ducati) κατέκτησε άνετα την πρώτη του νίκη στο Misano, τερματίζοντας έξι δευτερόλεπτα μπροστά από τον teammate του Iker Lecuona. Με τη νίκη αυτή ο Bulega έφτασε τις 23 σερί νίκες, ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Yari Montella (Barni Spark Racing Team). Ο Miguel Oliveira επέστρεψε στους αγώνες μετά τον τραυματισμό του, κατακτώντας την 8η θέση, ενώ οι Sam Lowes και Lorenzo Baldassarri είχαν πτώσεις.

WSBK

Superpole race: Πτώση σημείωσε ο Sam Lowes στην αρχή του αγώνα, την ώρα που Bulega, Lecuona και Montella είχαν φύγει μπροστά. Το βάθρο παρέμεινε το ίδιο με τον πρώτο αγώνα, με τον Bassani (bimota by Kawasaki Racing Team) να τερματίζει 4ος, τον Baldassarri (Team GoEleven) 5ο και την πρώτη εξάδα έκλεισε ο Oliveira που ξεκίνησε 11ος.

2ος αγώνας: Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στον δεύτερο αγώνα, με τα δύο εργοστασιακά Ducati να φεύγουν μπροστά, την ίδια στιγμή που ο Alvaro Bautista είχε πτώση. Ο Bassani βρισκόταν στην τρίτη θέση, έπεσε όμως και αυτό εκμεταλλεύτηκε ο Montella που συμπλήρωσε το βάθρο πίσω από τους Lecuona και Bulega που πέτυχε την 25η του σερί νίκη στον θεσμό. 4ος τερμάτισε ο Alex Lowes, 5ος ο Mackenzie και έκτος ο Surra, που έκανε ακόμη μία πολύ καλή εμφάνιση.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και τη βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Nicolo Bulega

Aruba.it Racing - Ducati

434

2

Iker Lecuona

Aruba.it Racing - Ducati

313

3

Yari Montella

Barni Spark Racing Team

170

4

Alex Lowes

bimota by Kawasaki Racing Team

156

5

Sam Lowes

ELF Marc VDS Racing Team

148

6

Axel Bassani

bimota by Kawasaki Racing Team

128

7

Lorenzo Baldassarri

Team Goeleven

123

8

Alvaro Bautista

Barni Spark Racing Team

99

9

Miguel Oliveira

ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team

97

10

Alberto Surra

Motocorsa Racing

95

 

WSSP

Ο Valentin Debise (EASTROC ZXMOTO Factory Evan Bros Racing) ήταν ο νικητής του πρώτου αγώνα στο Misano και παράλληλα ισοφάρισε τους Sam Lowes και Yari Montella στη 13η θέση της λίστας με τις περισσότερες νίκες όλων των εποχών στο WorldSSP. Στο βάθρο τον συνόδευσε ο Albert Arenas (AS BLU CRU Racing Team) που πέτυχε το 10ο βάθρο του στην πρώτη του σεζόν και το τρίτο του στη σειρά, ενώ ο Can Oncu (Pata Yamaha Ten Kate Racing) κατέκτησε το 36ο βάθρο του στο WorldSSP και το έκτο του αυτή τη σεζόν.

WSBK

Τον δεύτερο αγώνα κέρδισε ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Albert Arenas (AS BLU CRU Racing Team), αφήνοντας δεύτερο τον Tom Booth-Amos (PTR Triumph Factory Racing) και τρίτο τον Aldi Mahendra (AS BLU CRU Racing Team).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε και την βαθμολογία των δέκα πρώτων αναβατών:

Θέση

Αναβάτης

Ομάδα

Βαθμοί

1

Albert Arenas

AS BLU CRU Racing Team

251

2

Valentin Debise

EASTROC ZXMOTO Evan Bros Factory

195

3

Jaume Masia

Orelac Racing Verdnatura

179

4

Can Oncu

Pata Yamaha Ten Kate Racing

159

5

Philipp Oettl

Feel Racing WorldSSP Team

122

6

Tom Booth-Amos

PTR Triumph Factory Racing

115

7

Matteo Ferrari

WRP Racing

110

8

Alessandro Zaccone

Ecosantagata Althea Racing Team

109

9

Jeremy Alcoba

Kawasaki WorldSSP Team

100

10

Aldi Mahendra

AS BLU CRU Racing Team

95

 

WSPB

Ο Γιάννης Περιστεράς ήταν άτυχος καθώς στον πρώτο αγώνα έσπασε ο κινητήρας του και δεν κατάφερε να πετύχει κάτι θετικό, ενώ στον δεύτερο αγώνα αρκέστηκε στην 20η θέση.