Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Motul WSBK 2021 Misano: Πρώτη νίκη Toprak Razgatlioglu με πρωταγωνιστή τον Rinaldi

Αυτή τη φορά ήπιε νερό

Ο τούρκος Toprak Razgatlioglu ήταν “θαμώνας” του βάθρου αλλά μέχρι τώρα η δεύτερη θέση ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα που είχε πετύχει. Αυτή τη φορά όμως. Όχι μόνο έφτασε στην πηγή αλλά ήπιε και πρώτος νερό, παρά την πίεση του Ιταλού Michael Ruben Rinaldi.

Από την αρχή του αγώνα ο Toprak είχε βάλει στον μάτι τον Rinaldi, γνωρίζοντας πως ο Ιταλός αναβάτης ήταν ο άνθρωπος που έπρεπε να περάσει για να πάρει την πρώτη του νίκη φέτος στο Misano. Οι πρόωρες αψιμαχίες μεταξύ τους έδωσαν την ευκαιρία στο Rea να βρεθεί μπροστά και να οδηγήσει τον αγώνα, όμως ο Rinaldi βρήκε τον τρόπο να κρατήσει πίσω του το Τούρκο και να ανεβάσει ρυθμό πριν τους κουνήσει το μαντίλι ο Rea και δεν το ξαναδούν.

Πράγματι, ο Rinaldi εκμεταλλεύτηκε το γεγονός πως ξέρει την πίστα καλύτερα από το σπίτι του και κατάφερε να φτάσει και να περάσει τον Rea, έχοντα πάντα κοντά του τον Toprak, που επίσης έκανε αυτό ακριβώς που χρειαζόταν, την κατάλληλη στιγμή για να περάσει τον Rea και να παραμείνει κολλημένος στον Rinaldi. Ήταν θέμα χρόνου για τον Toprak να πάρει τα ηνία του αγώνα και να αφήσει τον Rinaldi να έχει την πίεση του Rea για τους επόμενους γύρους. Παρά την προσπάθεια του Ιταλού να πάρει άλλη μια νίκη μέσα στην πατρίδα του, ο Toprak έδειξε πως μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό του αγώνα έως το τέλος και πράγματι αυτό έκανε. Με τις θέσεις του βάθρου να έχουν γεμίσει πλέον, ο Redding περιορίστηκε στην 4η θέση, πίσω από τον Rea που τερμάτισε τρίτος, οπότε δεν κατάφερε να μειώσει την διαφορά στην βαθμολογία από τον πρωτοπόρο.

Αποτελέσματα 2ου αγώνα Misano:

 

  1.        Toprak Razgatlioglu (Pata Yamaha with BRIXX WorldSBK)

 

2.        Michael Ruben Rinaldi (Aruba.it Racing - Ducati) +1.286s

 

3.        Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +2.987s

 

4.        Scott Redding (Aruba.it Racing - Ducati) +9.102s

 

5.        Garrett Gerloff (GRT Yamaha WorldSBK Team) +10.695

 

6.        Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WorldSBK) +13.117s