MOTUL WSBK: Απάντηση Redding στον δεύτερο αγώνα της Most

“Most perfect than ever”
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/8/2021

Επεισοδιακό το ξεκίνημα του δεύτερο αγώνα με πτώσεις στις πίσω γραμμές από τους Axel Bassani και Alessandro Delbianco. Ο Toprak Razgatlioglu με τον Andrea Locatelli κατάφεραν να ξεφύγουν μαζί με τους Redding και Rea. Ο ένας και μοναδικός των WSBK, ο Rea, ήταν και ο μόνος στην πρώτη δεκάδα που έτρεχε με τα SC0 ελαστικά έναντι των πιο μαλακών SCX που χρησιμοποιούσαν οι υπόλοιποι.

Τους τέσσερις πρώτους ακολούθησαν στον πρώτο γύρο ο Alex Lowes, Tom Sykes, Leon Haslam και Michael Ruben Rinaldi την στιγμή που ο Razgatlioglu έκανε ταχύτερο χρόνο όσο ο Redding έκανε επιθέσεις για την δεύτερη θέση παλεύοντας με τον Locatelli, την ώρα που ο Sykes έμενε πίσω. Τελικά ο Redding τα κατάφερε και κάνοντας και ταχύτερο χρόνο άρχισε να πλησιάζει τον Razgatlioglu με στόχο να μην μείνει στην δεύτερη θέση.

Οι δυο τους έκαναν τότε ένα φοβερό δίδυμο οδηγώντας τροχό-τροχό με εναλλάξ ταχύτερους χρόνους και με τον Redding να αποφασίζει να κάνει το πλέον δύσκολο για να περάσει τον Razgatlioglu, να φρενάρει πιο κάτω από εκείνον. Ο Razgatlioglu έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην μέχρι τώρα καριέρα του ακριβώς για αυτό, δεν είναι ένας τομέας που θέλεις να του πας κόντρα και ο Redding το κατάλαβε αυτό χάνοντας εκείνη την αναμέτρηση. Δοκίμασε πιο κάτω και τα κατάφερε.

Ο Rea άρχισε να μένει πίσω έχοντας τέταρτη θέση στον έβδομο γύρο και δείχνοντας πως η νέα πίστα της Most δεν του ταιριάζει και πάρα πολύ. Ο Rea με τον Lowes έκαναν ένα δίδυμο μόνοι τους, όσο ο Sykes και ο Haslam ακολουθούσαν πολύ πιο πίσω. Τα πάντα έδειχναν πως ο αγώνας θα έμενε εκεί, όμως ο Redding με τον Razgatlioglu αντί να χάνουν χρόνο στην μεταξύ τους μάχη, άνοιγαν απόσταση από τον Locatelli που άρχισε να μένει πίσω, έτοιμος να πέσει στα δόντια του Rea.

Ο Redding ανοίγει την απόσταση από τον Razgatlioglu, γλιτώνει και μία πτώση όσο ο Rea μπαίνει τρίτος και πλέον οι μάχες έχουν αξία για την έκτη θέση και πίσω. Michael van der Mark, Tom Sykes, Leon Haslam, Michael Ruben Rinaldi και Garrett Gerloff παλεύουν όλοι για το ίδιο πράγμα.

Με τις αποστάσεις μπροστά να είναι τεράστιες και καμία αλλαγή να μην είναι εφικτή αν δεν γίνει κάποιο λάθος ή πτώση, το ενδιαφέρον για την έκτη θέση μεγάλωνε, όσο μεγάλωνε και η μάχη που δινόταν. Οι δύο BMW παίζουν αγκωνιές με τον Rinaldi να επικρατεί και λίγο πριν το τέλος να πιάνει τον Lowes και να αρχίζει τις προετοιμασίες για να τον περάσει, επιλέγοντας τις γραμμές με τις οποίες θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία μόλις αυτή εμφανιστεί. Μπροστά εξακολουθούσαν οι υπόλοιποι να κάνουν μοναχικό track day με τέτοιες αποστάσεις και τον Redding να χαίρεται σούζες στις εξόδους.

Τελικά ο Rinaldi μπαίνει 5ος αλλά δεν υπήρχε χρόνος για τους Michael van der Mark και Garrett Gerloff να παλέψουν με τον Lowes για την θέση. Η συνέχεια δόθηκε εκτός πίστας, εκεί που ο Redding έκανε πρόταση γάμου στην μελλοντική σύζυγό του και ταυτόχρονα ζήτησε και ένα συγνώμη για τα σχόλια που έκανε εχθές. Παρά την συγνώμη, έχει εκρηκτικό χαρακτήρα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά μπορεί και πάλι να μιλήσει με τρόπο που δεν θα ήθελε αν ήταν χαρούμενος, με λίγα λόγια αυτό είναι κάτι που θα το ξανά δούμε να συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση ήταν μία όμορφη νίκη με τον Razgatlioglu να επιβεβαιώνει την μεγάλη του πρόοδο και τον Rea να περιμένει να αλλάξουν πίστα...

 

Θέση
N#
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Διαφ.
1
45
S. REDDING
Ducati Panigale V4 R
 
2
54
T. RAZGATLIOGLU
Yamaha YZF R1
3.587
3
1
J. REA
Kawasaki ZX-10RR
12.460
4
55
A. LOCATELLI
Yamaha YZF R1
15.206
5
21
M. RINALDI
Ducati Panigale V4 R
19.479
6
22
A. LOWES
Kawasaki ZX-10RR
19.901
7
60
M. VAN DER MARK
BMW M 1000 RR
20.034
8
31
G. GERLOFF
Yamaha YZF R1
20.250
9
66
T. SYKES
BMW M 1000 RR
24.043
10
19
A. BAUTISTA
Honda CBR1000 RR-R
25.257
11
91
L. HASLAM
Honda CBR1000 RR-R
29.203
12
7
C. DAVIES
Ducati Panigale V4 R
38.396
13
53
T. RABAT
Ducati Panigale V4 R
41.674
14
3
K. NOZANE
Yamaha YZF R1
45.843
15
23
C. PONSSON
Yamaha YZF R1
54.144
16
94
J. FOLGER
BMW M 1000 RR
54.354
17
32
I. VINALES
Kawasaki ZX-10RR
1'05.085
18
98
K. HANIKA
Yamaha YZF R1
1'08.662
19
17
M. FRITZ
Yamaha YZF R1
1'12.286
20
84
L. CRESSON
Kawasaki ZX-10RR
1'12.374
21
14
J. URIBE
Kawasaki ZX-10RR
1 Lap
RET
47
A. BASSANI
Ducati Panigale V4 R
 
RET
52
A. DELBIANCO
Honda CBR1000 RR-R
 

 

Ετικέτες

Πρώτη επαφή Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

Κάποια τεχνικά προβλήματα περιόρισαν τη διάρκεια του τεστ στους μόλις 11 γύρους, με την BMW να μην δημοσιεύει χρόνους
motomag WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

4/12/2023

Ο Razgatlioglu ο οποίος απουσίαζε στο διήμερο τεστ της Jerez καθώς η Yamaha δεν του έδωσε την άδεια να δοκιμάσει εκεί τη νέα του μοτοσυκλέτα, πήρε την πρώτη γεύση από την εργοστασιακή BMW M 1000 RR στην πίστα του Portimao, με τον Τούρκο να δηλώνει ενθουσιασμένος από τη δύναμη της γερμανικής μοτοσυκλέτας.

Αν και το προγραμματισμένο τεστ της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team ήταν να διεξαχθεί στις 4 Δεκεμβρίου, λόγω του απρόβλεπτου καιρού η ομάδα αποφάσισε να το πραγματοποιήσει την Κυριακή 3 Δεκεμβρίου. Ο Toprak ο οποίος βγήκε στην πίστα μετά τις 12 το μεσημέρι είδε την BMW M 1000 RR να αντιμετωπίζει μηχανικό πρόβλημα μετά από μόλις δύο γύρους (σε βίντεο βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα του να βγάζει καπνούς με κάποιους να σχολιάζουν πως έσπασε ο κινητήρας, όμως ο Τούρκος ανέφερε πως ήταν πρόβλημα διαρροής λιπαντικού), επιστρέφοντας όμως στο pitbox με ένα πλατύ χαμόγελο -και με το παραδοσιακό για εκείνον endo. O Razgatlioglu o οποίος κατάφερε εν τέλει να πραγματοποιήσει 11 γύρους πάνω στη σέλα της BMW M 1000 RR μετά το τέλος του τεστ δήλωσε: "Πρώτον, λέω, επιτέλους! Περιμέναμε να τελειώσει το συμβόλαιό μου με τη Yamaha, αλλά επιτέλους, οδηγώ μια BMW. Για μένα είναι πολύ θετικό, μου αρέσει το δυνατό φρενάρισμα, αλλά το φρένο του κινητήρα δούλευε πολύ. Μέσα στην ομάδα όλοι είναι πολύ καλοί άνθρωποι, οπότε είμαι χαρούμενος γι' αυτό. Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε, το σύνολο ήταν μόνο 11 γύροι, αλλά ήταν σημαντικό να έχουμε μια πρώτη αίσθηση. Και αυτή η πρώτη αίσθηση ήταν πολύ καλή και θετική.”

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

"Προσπαθήσαμε να φέρουμε την μοτοσυκλέτα στα μέτρα μου, αλλά δεν ήταν έτοιμη. Χρησιμοποιήσαμε μισή μέρα από τις 12 το μεσημέρι και μετά. Είχαμε ένα πρόβλημα και όλοι υπέθεσαν ότι ήταν ο κινητήρας, αλλά στην πραγματικότητα υπήρχε πρόβλημα με τα λάδια της μοτοσυκλέτας. Έχασα χρόνο εξαιτίας αυτού, αλλά ο τελευταίος μου γύρος ήταν πολύ καλός. Προσπάθησα να μάθω τη μοτοσυκλέτα, καθώς η BMW σε αντίθεση με την Yamaha είναι διαφορετική. Είμαι πολύ χαρούμενος καθώς σε κάθε γύρο βελτιωνόμουν και κατανοούσα τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Χρειάζομαι να διαφοροποιήσω το στιλ οδήγησης μου αλλά στις αργές στροφές, αισθάνομαι καλύτερα τώρα."

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

“Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα. Ειδικά στις εξόδους των στροφών. Γνωρίζω πολύ καλά την παλιά μου μοτοσυκλέτα μετά από 4 χρόνια, αλλά με την BMW στην έξοδο της τελευταίας στροφής, ένιωσα απίστευτη δύναμη και πάνω στην ανηφόρα η BMW M 1000 RR συνέχιζε να επιταχύνει. Αυτή η μοτοσυκλέτα γίνεται όλο και πιο γρήγορη. Έπρεπε να προσαρμόσω το φρενάρισμα στην πρώτη στροφή γιατί το δοκίμαζα όπως και πριν αλλά φρέναρα πολύ. Επίσης στη στροφή 1, στην οποία υπήρχε λάδι στην αριστερή πλευρά της πίστας, έπρεπε να χρησιμοποιώ τη μεσαία πλευρά και δεν ήταν εύκολο για μένα να στρίψω. Τέλος πάντων, σε κάθε γύρο γινόμουν καλύτερος, κατανοώντας τη μοτοσυκλέτα και την πρόσφυση. Η απόκριση με το γκάζι είναι πολύ καλύτερη. Είμαι πολύ χαρούμενος και έχουμε πολλά εξαρτήματα να δοκιμάσουμε."

WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"WSBK - Πρώτη επαφή του Toprak Razgatlioglu με την BMW M 1000 RR - "Στον πρώτο γύρο, απλά χαμογελούσα... απίστευτη δύναμη!"

 

Ετικέτες