MOTUL WSBK: Απάντηση Redding στον δεύτερο αγώνα της Most

“Most perfect than ever”
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/8/2021

Επεισοδιακό το ξεκίνημα του δεύτερο αγώνα με πτώσεις στις πίσω γραμμές από τους Axel Bassani και Alessandro Delbianco. Ο Toprak Razgatlioglu με τον Andrea Locatelli κατάφεραν να ξεφύγουν μαζί με τους Redding και Rea. Ο ένας και μοναδικός των WSBK, ο Rea, ήταν και ο μόνος στην πρώτη δεκάδα που έτρεχε με τα SC0 ελαστικά έναντι των πιο μαλακών SCX που χρησιμοποιούσαν οι υπόλοιποι.

Τους τέσσερις πρώτους ακολούθησαν στον πρώτο γύρο ο Alex Lowes, Tom Sykes, Leon Haslam και Michael Ruben Rinaldi την στιγμή που ο Razgatlioglu έκανε ταχύτερο χρόνο όσο ο Redding έκανε επιθέσεις για την δεύτερη θέση παλεύοντας με τον Locatelli, την ώρα που ο Sykes έμενε πίσω. Τελικά ο Redding τα κατάφερε και κάνοντας και ταχύτερο χρόνο άρχισε να πλησιάζει τον Razgatlioglu με στόχο να μην μείνει στην δεύτερη θέση.

Οι δυο τους έκαναν τότε ένα φοβερό δίδυμο οδηγώντας τροχό-τροχό με εναλλάξ ταχύτερους χρόνους και με τον Redding να αποφασίζει να κάνει το πλέον δύσκολο για να περάσει τον Razgatlioglu, να φρενάρει πιο κάτω από εκείνον. Ο Razgatlioglu έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στην μέχρι τώρα καριέρα του ακριβώς για αυτό, δεν είναι ένας τομέας που θέλεις να του πας κόντρα και ο Redding το κατάλαβε αυτό χάνοντας εκείνη την αναμέτρηση. Δοκίμασε πιο κάτω και τα κατάφερε.

Ο Rea άρχισε να μένει πίσω έχοντας τέταρτη θέση στον έβδομο γύρο και δείχνοντας πως η νέα πίστα της Most δεν του ταιριάζει και πάρα πολύ. Ο Rea με τον Lowes έκαναν ένα δίδυμο μόνοι τους, όσο ο Sykes και ο Haslam ακολουθούσαν πολύ πιο πίσω. Τα πάντα έδειχναν πως ο αγώνας θα έμενε εκεί, όμως ο Redding με τον Razgatlioglu αντί να χάνουν χρόνο στην μεταξύ τους μάχη, άνοιγαν απόσταση από τον Locatelli που άρχισε να μένει πίσω, έτοιμος να πέσει στα δόντια του Rea.

Ο Redding ανοίγει την απόσταση από τον Razgatlioglu, γλιτώνει και μία πτώση όσο ο Rea μπαίνει τρίτος και πλέον οι μάχες έχουν αξία για την έκτη θέση και πίσω. Michael van der Mark, Tom Sykes, Leon Haslam, Michael Ruben Rinaldi και Garrett Gerloff παλεύουν όλοι για το ίδιο πράγμα.

Με τις αποστάσεις μπροστά να είναι τεράστιες και καμία αλλαγή να μην είναι εφικτή αν δεν γίνει κάποιο λάθος ή πτώση, το ενδιαφέρον για την έκτη θέση μεγάλωνε, όσο μεγάλωνε και η μάχη που δινόταν. Οι δύο BMW παίζουν αγκωνιές με τον Rinaldi να επικρατεί και λίγο πριν το τέλος να πιάνει τον Lowes και να αρχίζει τις προετοιμασίες για να τον περάσει, επιλέγοντας τις γραμμές με τις οποίες θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία μόλις αυτή εμφανιστεί. Μπροστά εξακολουθούσαν οι υπόλοιποι να κάνουν μοναχικό track day με τέτοιες αποστάσεις και τον Redding να χαίρεται σούζες στις εξόδους.

Τελικά ο Rinaldi μπαίνει 5ος αλλά δεν υπήρχε χρόνος για τους Michael van der Mark και Garrett Gerloff να παλέψουν με τον Lowes για την θέση. Η συνέχεια δόθηκε εκτός πίστας, εκεί που ο Redding έκανε πρόταση γάμου στην μελλοντική σύζυγό του και ταυτόχρονα ζήτησε και ένα συγνώμη για τα σχόλια που έκανε εχθές. Παρά την συγνώμη, έχει εκρηκτικό χαρακτήρα κι όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά μπορεί και πάλι να μιλήσει με τρόπο που δεν θα ήθελε αν ήταν χαρούμενος, με λίγα λόγια αυτό είναι κάτι που θα το ξανά δούμε να συμβαίνει. Σε κάθε περίπτωση ήταν μία όμορφη νίκη με τον Razgatlioglu να επιβεβαιώνει την μεγάλη του πρόοδο και τον Rea να περιμένει να αλλάξουν πίστα...

 

Θέση
N#
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Διαφ.
1
45
S. REDDING
Ducati Panigale V4 R
 
2
54
T. RAZGATLIOGLU
Yamaha YZF R1
3.587
3
1
J. REA
Kawasaki ZX-10RR
12.460
4
55
A. LOCATELLI
Yamaha YZF R1
15.206
5
21
M. RINALDI
Ducati Panigale V4 R
19.479
6
22
A. LOWES
Kawasaki ZX-10RR
19.901
7
60
M. VAN DER MARK
BMW M 1000 RR
20.034
8
31
G. GERLOFF
Yamaha YZF R1
20.250
9
66
T. SYKES
BMW M 1000 RR
24.043
10
19
A. BAUTISTA
Honda CBR1000 RR-R
25.257
11
91
L. HASLAM
Honda CBR1000 RR-R
29.203
12
7
C. DAVIES
Ducati Panigale V4 R
38.396
13
53
T. RABAT
Ducati Panigale V4 R
41.674
14
3
K. NOZANE
Yamaha YZF R1
45.843
15
23
C. PONSSON
Yamaha YZF R1
54.144
16
94
J. FOLGER
BMW M 1000 RR
54.354
17
32
I. VINALES
Kawasaki ZX-10RR
1'05.085
18
98
K. HANIKA
Yamaha YZF R1
1'08.662
19
17
M. FRITZ
Yamaha YZF R1
1'12.286
20
84
L. CRESSON
Kawasaki ZX-10RR
1'12.374
21
14
J. URIBE
Kawasaki ZX-10RR
1 Lap
RET
47
A. BASSANI
Ducati Panigale V4 R
 
RET
52
A. DELBIANCO
Honda CBR1000 RR-R
 

 

Ετικέτες

Η Tzortzopoulos Fashion & Accessories Χορηγός του Γιάννη Περιστερά #41

Με κράνος SHOEI, φόρμα και γάντια IXS και μπότες SIDΙ
Γιάννης Περιστεράς και Γιάννης Τζωρτζόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/3/2023

Ο 17χρονος Γιάννης Περιστεράς, ο μόνος Έλληνας οδηγός που συμμετέχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSSP300, που γίνεται μαζί με το WorldSBK, θα έχει και το 2023 μεγάλο Χορηγό στην ασφάλειά του, τα κράνη SHOEI, τις φόρμες και γάντια IXS και τις μπότες SIDΙ, της Tzortzopoulos Fashion & Accessories.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου του Γιάννη Περιστερά:

"Ο Γιάννης Τζωρτζόπουλος, που είναι χορηγός του “John #41” από το ξεκίνημά του ως οδηγού πριν 13 χρόνια, καλωσόρισε τον Γιάννη Περιστερά στα κεντρικά γραφεία της αντιπροσωπείας των κρανών SHOEI και του έδειξε το νέο κορυφαίο μοντέλο της SHOEI, X-SPR PRO, ενώ οι δύο τους συζήτησαν τις ανάγκες εξοπλισμού του Έλληνα οδηγού, σε σχέση με τις αυξημένες απαιτήσεις του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ – Αντιπρόσωπος SHOEI / IXS / SIDI

“Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που υποστηρίζουμε το μοναδικό Έλληνα οδηγό που συμμετέχει τα τελευταία χρόνια σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και βέβαια τα προϊόντα μας έχουν τις προδιαγραφές ασφαλείας που ζητάει η FIM, η Διεθνής Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας, για το απαιτητικό περιβάλλον των πιστών των Superbike. Ευχόμαστε στον Γιάννη Περιστερά μια καλή πορεία σε αυτήν τη δεύτερη συνεχόμενη χρονιά του ανάμεσα στους 30 καλύτερους οδηγούς του κόσμου της κατηγορίας WSSP300 και ελπίζουμε να τον δούμε και στο βάθρο των νικητών”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός World Supersport 300

“Από μικρός είχα μεγάλη εκτίμηση στον κύριο Γιάννη Τζωρτζόπουλο, που τον έβλεπα στις πίστες και ήξερα ότι είναι Πρωταθλητής στις μικρές κατηγορίες. Από τότε που ξεκίνησα να τρέχω σε αγώνες φοράω πάντα κράνη της SHOEI και στην κίνησή μου και στο δρόμο είναι το κράνος που μου δίνει αίσθηση ασφάλειας. Η συνεργασία μας τη χρονιά που πέρασε ήταν τρομερή και πάντα είχα ό,τι χρειάστηκα και σε φόρμες, γάντια και μπότες. Είμαι πολύ χαρούμενος που συνεχίζουμε και φέτος τη συνεργασία μας με την Tzortzopoulos Fashion & Accessories και ελπίζω να δείχνει ακόμη περισσότερο φέτος η τηλεόραση την Ελληνική σημαία που έχω πάνω στη φόρμα μου”."