Motul-WSBK Aragon: Επιστροφή στις νίκες για Bautista και Ducati

Όπως την πρώτη φορά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

11/4/2022

Ο εναρκτήριος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Motul-WSBK στο Aragon θύμισε σε όλους μας την πρώτη χρονιά του Alvaro Bautista στην σέλα της Ducati V4R. Τότε, το δίδυμο είχε κάνει ένα εξωπραγματικό ξεκίνημα, με αδιαπραγμάτευτη κυριαρχία στους πρώτους αγώνες, αλλά και με μια απότομη κοιλιά από τη μέση της σεζόν, που στο τέλος οδήγησε στο διαζύγιο.

Φέτος δεν μπορεί να μην έριξε μισή πίστα στους υπόλοιπους συναθλητές του, όμως και τα 4,393 δευτερόλεπτα που ήταν η τελική διαφορά του Bautista από την Kawasaki του Rea στην δεύτερη θέση, κάθε άλλο παρά μικρή διαφορά το λες, ειδικά αν λάβεις υπόψη σου πόσο μικρές ήταν οι διαφορές πέρσι μεταξύ Rea και Toprak.

Βέβαια για να τερματίσει στη δεύτερη θέση ο Rea χρειάστηκε να θυμηθεί τον καλύτερο εαυτό του, καθώς έπρεπε να ξεπεράσει το “εμπόδιο” του Michael Ruben Rinaldi με την δεύτερη εργοστασιακή Ducati V4R και φυσικά του περσινού παγκόσμιου πρωταθλητή Toprak Razgatlioglu.

Αυτή η μάχη για την δεύτερη και Τρίτη θέση του βάθρου, έδωσαν τη δυνατότητα στον Bautista να κάνει έναν αγώνα χωρίς ιδιαίτερη πίεση μετά τον τρίτο γύρο.

Πίσω του όμως τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα για τους υπόλοιπους αναβάτες που διεκδικούν το πρωτάθλημα φέτος.

Ο Rea βρέθηκε στην τέταρτη θέση στην αρχή του αγώνα, όταν βγήκε ανοιχτά στην Κ1, κάτι που δεν θα άφηνε να περάσει ανεκμετάλλευτο ο Rinaldi και ο Toprak. Στη συνέχεια όμως ο Rea κατάφερε να περάσει στα φρένα τον Τούρκο αναβάτη της Yamaha και να βρεθεί στην τρίτη θέση πίσω από τον Rinaldi.

Η πίεση του Rea στον αναβάτη της Ducati έφερε αποτέλεσμα στο 11ο γύρο, όπου ο Rinaldi μπήκε με περισσότερη φόρα στη στροφή, άνοιξε τη γραμμή του και επέτρεψε στον Rea να βρεθεί στη δεύτερη θέση.

Τώρα ήταν η σειρά του Toprak να κάνει ό,τι μπορεί για να βρεθεί στο βάθρο και πράγματι στον 15 γύρο έκανε την επίθεσή του στον Rinaldi και βρέθηκε στην τρίτη θέση.

Με τον ρυθμό που είχε εκείνη τη στιγμή φάνηκε πως ίσως προλάβει να δώσει μια μάχη με τον Rea για την δεύτερη θέση, όμως τελικά φαίνεται πως αποφάσισε να μην ρισκάρει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και κράτησε τους πολύτιμους βαθμούς της τρίτης θέσης.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

RACE 1

SUPERPOLE

 

RACE 2


 

MOTUL WSBK, Most: Πρόγραμμα μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες – Πότε αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς

Κυριαρχία Bulega έως τώρα – Μάχη στις υπόλοιπες κατηγορίες
wsbk
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/5/2026

Μετά το GP της Ουγγαρίας και τη - μία ακόμη - απόλυτη επικράτηση του Nicolo Bulega, μεταφερόμαστε στην Τσεχία και συγκεκριμένα στην πίστα Autodrom Most για τον 5ο γύρο του WSBK 2026.

Η φετινή χρονιά έχει ήδη χαρακτηριστεί από την κυριαρχία του Nicolo Bulega που έχει κερδίσει όλους τους φετινούς αγώνες και μαζί με τις τέσσερις μαζεμένες νίκες που έκανε στο φινάλε της περσινής σεζόν, έχει φτάσει τις 16 σερί νίκες στον θεσμό, ξεπερνώντας κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Toprak Razgatlioglu με 13. Στην Τσεχία μάλιστα θα έχει την ευκαιρία να επεκτείνει περαιτέρω το ρεκόρ αυτό.

Στον προηγούμενο γύρο στην κατηγορία WSSP, η ZXMOTO πέτυχε ακόμη μία νίκη με τον Debise αποδεικνύοντας πως η διπλή νίκη του δεύτερου γύρου μόνο τυχαία δεν ήταν, ενώ τον δεύτερο αγώνα κέρδισε ο Arenas με Yamaha R9, που προηγείται στη γενική κατάταξη.

peristeras.

Παράλληλα με τον 5ο γύρο του WSBK θα διεξαχθεί και ο 3ος γύρος της κατηγορίας Sportbike, εκεί που έχουμε ελληνικό ενδιαφέρον καθώς αγωνίζεται ο Γιάννης Περιστεράς με Aprilia RS 660 Factory και την υποστήριξη της ομάδας MMR. Στον τελευταίο γύρο, ο Έλληνας αναβάτης ήταν κάποια χιλιοστά του δευτερολέπτου μακριά από το να συλλέξει τους πρώτους του βαθμούς και στην Τσεχία θα επιδιώξει να το καταφέρει.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Most, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 15/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:40-11:20

WorldSSP

Free Practice

11:35-12:20

WorldSBK

Free Practice 1

12:35-13:00

WorldSPB

Free Practice

14:35-15:15

WorldSSP

Superpole

16:00-16:45

WorldSBK

Free Practice 2

17:00-17:25

WorldSPB

Superpole

Σάββατο 16/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:00-10:10

WorldSSP

Warm-Up

10:20-10:30

WorldSPB

Warm-Up

10:40-11:00

WorldSBK

Free Practice 3

12:15-12:30

WorldSBK

Superpole

13:30

WorldSSP

Race 1

15:00

WorldSBK

Race 1

16:15

WorldSPB

Race 1

Κυριακή 17/5

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:15-10:25

WorldSBK

Warm-Up

10:35-10:45

WorldSPB

Warm-Up

10:55-11:05

WorldSSP

Warm-Up

12:10

WorldSBK

Superpole Race

14:00

WorldSPB

Race 2

15:00

WorldSSP

Race 2

16:30

WorldSBK

Race 2