Motul-WSBK Assen: Επιστροφή Rea

Ο μοναδικός με 13 νίκες στην ίδια πίστα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/7/2021

Αρχικά ο αγώνας του Assen φαινόταν πως θα εξελιχθεί όπως οι δύο προηγούμενοι, όπου η Yamaha του Toprak θε πέρναγε εμπρός από την Kawasaki του Rea, που είχε ξανά την pole position και οι δυο τους θα ξεκινούσαν μια μονομαχία, αφήνοντας πίσω όλους τους υπόλοιπους… Μόνο που η επιθετική διάθεση του Τούρκου τον οδήγησε σε ένα λάθος, χάνοντας την γραμμή του και φυσικά τέτοια λάθη κοστίζουν όταν έχεις πίσω σου τον Rea, αλλά και τον Scott Redding που είχε εξαιρετικά γυρολόγια όλες τις προηγούμενες ημέρες. Αυτή η τριάδα των αναβατών έμελλε να ξεκινήσει μια σκληρή μονομαχία πολλών γύρων, μέχρι τη στιγμή που ο Scott Redding έκανε το λάθος, δίνοντας στο Toprak την ευκαιρία να περάσει στη δεύτερη θέση, όμως την ίδια στιγμή, αυτή η αψιμαχία μεταξύ τους, βοήθησε τον Rea να απομακρυνθεί και να πάρει άλλη μια νίκη στο Assen. Πρόκειται για την 13η νίκη του Rea σε αυτή την πίστα και σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Dorna είναι και ο μοναδικός που έχει καταφέρει να έχει 13 νίκες σε μία πίστα.  

Με αυτή τη νίκη, ο Rea επανέρχεται στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα με μια καλή διαφορά 37 βαθμών από τον Toprak.  

Αποτελέσματα RACE 1

 

Αποτελέσματα RACE 2

 

Danilo Petrucci: Στο MotoAmerica με τη BMW! Έκανε ήδη δοκιμή στο Austin [Βίντεο]

Ο Ιταλός φεύγει από το WSBK αλλά η σχέση του με τη BMW δεν τελειώνει εδώ
petrucci
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

17/9/2026

Στις αρχές του Σεπτέμβρη ο Danilo Petrucci ανακοίνωσε πως η συνεργασία του με τη BMW στο Motul WSBK θα λάβει τέλος μετά το πέρας της φετινής αγωνιστικής σεζόν, επιβεβαιώνοντας όλα τα ρεπορτάζ που επί μήνες έβλεπαν τη σχέση του με τους Γερμανούς να μην πηγαίνει καθόλου καλά ελλείψει καλών αποτελεσμάτων το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Στο μεταξύ, λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση Petrucci η BMW ανανέωσε το συμβόλαιο του Miguel Oliveira και τρεις μέρες αργότερα ανακοίνωσε τον Brad Binder ως αντικαταστάτη του Petrux από το 2027.

Όπως αποδεικνύεται τώρα όμως, η σχέση του Petrucci με τη BMW δεν τελειώνει με τη φετινή χρονιά του WSBK, καθώς ο Ιταλός πιθανότατα ετοιμάζεται για το αμερικανικό πρωτάθλημα SBK, MotoAmerica, με την M 1000 RR.

Αυτό που κυκλοφορούσε ως χαμηλόφωνη φήμη, απέκτησε ένταση όταν πριν μερικές μέρες ο Petrucci δοκίμασε στην πίστα του Austin, Circuit of the Americas (COTA), την M 1000 RR ως καλεσμένος της OrangeCat Racing. Πρόκειται για την ομάδα που τρέχει ως εργοστασιακή της BMW στο αμερικανικό πρωτάθλημα και μάλιστα φέτος διεκδικεί τον τίτλο με τον Αμερικανό Sean Dylan Kelly, αναβάτη που είχε περάσει και από τη Moto2.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Danilo Petrucci (@petrux9)

 

Ο Petrucci κοινοποίησε την είδηση στον λογαριασμό του στο Instagram, ανεβάζοντας ένα βίντεο που έχει και πλάνα από τη δοκιμή, ωστόσο επί του παρόντος δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επισημότερο πέραν της δοκιμής.

Το MotoAmerica δεν είναι άγνωστο στον Petrucci, καθώς είχε αγωνιστεί εκεί το 2022 με τη Ducati Panigale V4 R της Warhorse HSBK Racing, κάνοντας μεγάλη εντύπωση από την πρώτη στιγμή. Παρότι αγωνίστηκε σε άγνωστες γι’ αυτόν πίστες, πέρασε μεγάλο μέρος του πρωταθλήματος στην πρώτη θέση και στο τέλος έκλεισε τη σεζόν δεύτερος, πίσω από τον πρωταθλητή Jake Cagne και την R1 της ομάδας Attack Performance Yamaha.

Πιθανότατα λοιπόν αυτό ήταν που υπονόησε ο Petrucci όταν ανακοίνωνε το διαζύγιο με την ομάδα WSBK της BMW, λέγοντας πως, “αποφασίσαμε από κοινού με τη BMW να μη συνεχίσουμε μαζί στο WSBK του χρόνου. Θα θέλαμε να συνεχίσουμε μαζί, σε κάποιο άλλο πόστο ή άλλο πρωτάθλημα, μα είναι ακόμη πολύ νωρίς”.

Πλέον αναμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις, κάτι που μοιάζει να είναι θέμα χρόνου.