Motul-WSBK Assen: Επιστροφή Rea

Ο μοναδικός με 13 νίκες στην ίδια πίστα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/7/2021

Αρχικά ο αγώνας του Assen φαινόταν πως θα εξελιχθεί όπως οι δύο προηγούμενοι, όπου η Yamaha του Toprak θε πέρναγε εμπρός από την Kawasaki του Rea, που είχε ξανά την pole position και οι δυο τους θα ξεκινούσαν μια μονομαχία, αφήνοντας πίσω όλους τους υπόλοιπους… Μόνο που η επιθετική διάθεση του Τούρκου τον οδήγησε σε ένα λάθος, χάνοντας την γραμμή του και φυσικά τέτοια λάθη κοστίζουν όταν έχεις πίσω σου τον Rea, αλλά και τον Scott Redding που είχε εξαιρετικά γυρολόγια όλες τις προηγούμενες ημέρες. Αυτή η τριάδα των αναβατών έμελλε να ξεκινήσει μια σκληρή μονομαχία πολλών γύρων, μέχρι τη στιγμή που ο Scott Redding έκανε το λάθος, δίνοντας στο Toprak την ευκαιρία να περάσει στη δεύτερη θέση, όμως την ίδια στιγμή, αυτή η αψιμαχία μεταξύ τους, βοήθησε τον Rea να απομακρυνθεί και να πάρει άλλη μια νίκη στο Assen. Πρόκειται για την 13η νίκη του Rea σε αυτή την πίστα και σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία της Dorna είναι και ο μοναδικός που έχει καταφέρει να έχει 13 νίκες σε μία πίστα.  

Με αυτή τη νίκη, ο Rea επανέρχεται στην κορυφή της βαθμολογίας και μάλιστα με μια καλή διαφορά 37 βαθμών από τον Toprak.  

Αποτελέσματα RACE 1

 

Αποτελέσματα RACE 2

 

Motul WSBK: Εξετάζεται επιστροφή στις ΗΠΑ

Ενδεχόμενες αλλαγές στο καλεντάρι θα μπορούσαν να ανοίξουν θέση για το Barber Motorsports Park
USA
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/9/2026

Το WSBK δεν έχει επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2019 και τη Laguna Seca.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes (WSBK) θα μπορούσε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα χρόνια, με το Barber Motorsports Park στο Birmingham της Alabama να έχει εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον του για τη φιλοξενία ενός γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα δεν έχει πραγματοποιήσει αγώνα στις ΗΠΑ από το 2019, όταν ο γύρος διεξήχθη στη Laguna Seca. Η απουσία της αμερικανικής αγοράς από το καλεντάρι έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης, ιδιαίτερα για τους κατασκευαστές που συμμετέχουν στο WSBK.

WSBK

Ο Διευθυντής της BMW Motorrad, Markus Flasch, αναφέρθηκε πρόσφατα στην περιορισμένη γεωγραφική παρουσία του πρωταθλήματος, δηλώνοντας ότι το WSBK έχει στην πράξη εξελιχθεί σε ένα πρωτάθλημα με έντονα ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

"Ως παγκόσμιος κατασκευαστής, έχουμε φυσικά ενδιαφέρον να αγωνιζόμαστε σε μια παγκόσμια σειρά. Στην πραγματικότητα, το WSBK έχει πλέον γίνει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα", δήλωσε ο Flasch.

USA

Η προσθήκη ενός νέου γύρου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι, ωστόσο, απλή υπόθεση. Το σημερινό καλεντάρι περιλαμβάνει 12 γύρους και η διοργάνωση λειτουργεί με συγκεκριμένο προϋπολογισμό για αυτόν τον αριθμό αγώνων. Επιπλέον, η διεξαγωγή ενός γύρου εκτός Ευρώπης συνεπάγεται σημαντικά υψηλότερο κόστος για όλους τους συμμετέχοντες.

Μία πιθανή ευκαιρία θα μπορούσε να προκύψει εάν κάποιος από τους υπάρχοντες αγώνες δεν διατηρηθεί στο μελλοντικό καλεντάρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, οι γύροι σε Balaton Park και Jerez είναι μεταξύ εκείνων των οποίων η μελλοντική παρουσία δεν θεωρείται δεδομένη.

Σε περίπτωση που ανοίξει θέση, αυτή θα μπορούσε να καλυφθεί από μία νέα πίστα. Αν και η επέκταση του πρωταθλήματος προς την Ασία θεωρείται εξίσου, αν όχι περισσότερο, πιθανή επιλογή, η επιστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείεται.

USA

Το Barber Motorsports Park έχει δείξει εδώ και χρόνια ενδιαφέρον για τη φιλοξενία ενός γύρου WSBK. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωπος της πίστας δήλωσε ότι υπάρχουν "μεγάλα σχέδια", ενώ έχει αναφερθεί ακόμη και το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας διάρκειας πέντε ετών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την επιστροφή του WSBK στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ενδιαφέρον του Barber Motorsports Park είναι δεδομένο, όμως η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τις επιλογές των διοργανωτών για τη διαμόρφωση του μελλοντικού αγωνιστικού ημερολογίου.

USA