MOTUL WSBK Estoril: Ο Rea παγκόσμιος πρωταθλητής 2020 από τον 1ο αγώνα!

Με νίκη Razgatlioglou
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

17/10/2020

Με ζέστη που θα την ζήλευαν οι αναβάτες των MotoGP, στην μικρή σε μήκος πίστα του Estoril ο Rea πήρε μία τέταρτη θέση και μαζί και το πρωτάθλημα!

Για άλλη μία φορά όλοι τους θα επέλεγαν την ίδια γόμα, εκτός του Baz όμως που τώρα πήγε στην SCX. Ο Razgatlioglou κράτησε την πρώτη θέση με επίθεση από τον Rinaldi στην εκκίνηση και τον Gerloff να κερδίζει τον Haslam με τον Rea να τους αφήνει να παλέψουν μόνοι τους. Ο Redding ήταν πολύ πίσω και δεν έδειχνε σημάδια πως θα κυνηγούσε κάτι καλύτερο.

Ο Superpole είχε πάρει όλες τις δυνάμεις του Redding και του Rea και παρά λίγο να κοστίσει και τον τραυματισμό τους, σε ξεχωριστές πτώσεις από τις οποίες σηκώθηκαν με τον Redding πιο δύσκολα κουτσαίνοντας. Πρακτικά ήταν ο Superpole που προκήρυξε νωρίς τον Rea πρωταθλητή και όχι ο πρώτος αγώνας…

Πίσω στην εκκίνηση τώρα και έχοντας στρίψει την πρώτη στροφή, ο Gerloff θα πάρει την δεύτερη θέση από τον Rinaldi με τον Rea να βελτιώνει ταυτόχρονα την θέση του ανεβαίνοντας στην 7η. Λίγο αργότερα θα έδειχνε πως είχε σκοπό να ανέβει και στο βάθρο, γιατί πέρασε με μία κίνηση δύο αναβάτες, τον van der Mark και τον Lowes. Οι δυο τους θα έπαιζαν πίσω του αλλάζοντας θέσεις μεταξύ τους, ενώ ο Razgatliogou θα έκανε τον καλύτερο χρόνο στον 2ο και 3ο γύρο ανοίγοντας την απόσταση από τον Gerloff. Μαζί θα ανέβαινε και ο Rea μία θέση καθώς μπροστά είχε τον Haslam που ήταν εύκολο θύμα για εκείνον. Λίγο αργότερα με την ίδια ευκολία θα προσπερνούσε και τον Rinaldi έχοντας σκαρφαλώσει τρίτος από 15ος μέσα σε μόλις τρεις γύρους, αυτός είναι ο Rea! Και προφανώς είχε ανακτήσει και δυνάμεις...

Λίγο μετά ο Redding θα εγκατέλειπε τον αγώνα και αυτομάτως θα έχριζε τον Rea παγκόσμιο πρωταθλητή. Θα γινόταν έτσι κι αλλιώς, απλά ήρθε νωρίτερα.

Ο Razgatlioglou ήταν τώρα δύο δευτερόλεπτα πιο γρήγορος από τον Gerloff που πίσω του είναι τον Rea και τον van der Mark ενώ άρχισε να ανεβαίνει και ο Davies έχοντας κερδίσει την μάχη της πέμπτης θέσης, αφήνοντας τον Rinaldi που μόλις πρόσφατα του πήρε την εργοστασιακή θέση, να παλεύει με τον Lowes και τον Haslam.

Τότε ήταν που ο van der Mark θα έχανε το μπροστινό βγαίνοντας από τον αγώνα και ο Rea θα έπαιρνε την δεύτερη θέση από τον Gerloff ο οποίος και αντιστάθηκε.

Ο Razgatlioglou βέβαια οδηγούσε ανενόχλητος ανεβαίνοντας στα 4 δευτερόλεπτα διαφορά, ενώ στο παιχνίδι των πρώτων μπήκε και ο Bautista σε σφοδρή μάχη με Haslam και Lowes!

Ο Davies συνέχισε την επέλασή του περνώντας τον Gerloff και επιτέθηκε και στον Rea εξωθώντας σε λάθος που εκμεταλλεύτηκε ο Gerloff. Όχι για πολύ γιατί ο Rea θα έπαιρνε την τρίτη θέση ξανά.

Ο Davies δεν μείωνε την διαφορά από τον Razgatlioglou που εξακολουθούσε να είναι περίπου τέσσερα δευτερόλεπτα μπροστά, ενώ ο Rea έδειχνε να θέλει να το τελειώσει σήμερα, χωρίς να ρισκάρει ενδεχόμενη πτώση και ας μην ανέβαινε στο βάθρο. Φάνηκε πως άφησε την προσπάθεια και έκανε μία σοφή επιλογή να κρατήσει την τέταρτη θέση. Μετά από λίγο έπεσε και ο Bautista, μάλλον γιατί το ελαστικό είχε κρυώσει στην αριστερή πλευρά και φάνηκε ακόμη περισσότερο πως ο Rea είχε πάρει την σωστή απόφαση.

Ο Razgaltliogou τερματίζει με σούζα, μιας και είχε το προβάδισμα να παίξει και ο Rea ολοκληρώνει τον αγώνα και παίρνει το έκτο δαχτυλίδι που του πρόσφερε η ομάδα μαζί με το χρυσό κράνος.

Ο Redding τον περίμενε να τον συγχαρεί και οι δυο τους αγκαλιάστηκαν σε μία πολύ όμορφη στιγμή των WSBK!

Rea, ο μεγάλος νικητής του 2020, 6η φορά παγκόσμιος πρωταθλητής των WSBK!

 
Θέση
N#.
Αναβάτης
ΜΟΤΟ
Διαφ.
1
54
T. RAZGATLIOGLU
Yamaha YZF R1
 
2
7
C. DAVIES
Ducati Panigale V4 R
3.039
3
31
G. GERLOFF
Yamaha YZF R1
4.220
4
1
J. REA
Kawasaki ZX-10RR
9.645
5
91
L. HASLAM
Honda CBR1000RR-R
15.732
6
22
A. LOWES
Kawasaki ZX-10RR
15.926
7
21
M. RINALDI
Ducati Panigale V4 R
16.205
8
12
X. FORES
Kawasaki ZX-10RR
17.842
9
76
L. BAZ
Yamaha YZF R1
18.035
10
66
T. SYKES
BMW S1000 RR
18.404
11
94
J. FOLGER
Yamaha YZF R1
20.834
12
50
E. LAVERTY
BMW S1000 RR
30.026
13
36
L. MERCADO
Ducati Panigale V4 R
31.886
14
13
T. TAKAHASHI
Honda CBR1000RR-R
47.164
16
32
S. MORAIS
Kawasaki ZX-10RR
56.970
17
19
A. BAUTISTA
Honda CBR1000RR-R
1'32.677
18
84
L. CRESSON
Kawasaki ZX-10RR
1 Lap
Εγκ.
64
F. CARICASULO
Yamaha YZF R1
12
Εγκ.
60
M. VAN DER MARK
Yamaha YZF R1
14 Laps
Εγκ.
45
S. REDDING
Ducati Panigale V4 R
16 Laps
Εγκ.
71
M. FERRARI
Ducati Panigale V4 R
2

Ετικέτες

Motul WSBK - O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο Nicholas Spinelli που προέρχεται από τη MotoE
motomag Motul WSBK – O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Ο Danilo Petrucci ο οποίος φιγουράρει στην έκτη θέση της βαθμολογίας του Motul WSBK, δεν θα βρίσκεται στον αγώνα τoυ Assen, καθώς αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης motocross στην Ιταλία.

Ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team ο οποίος δήλωσε πως είχε την πιο τρομακτική πτώση στην ζωή του με motocross μοτοσυκλέτα, θα χρειαστεί να μείνει στα “pits” για μερικές εβδομάδες καθώς μετά το ατύχημα απέκτησε αρκετά παράσημα -σπασμένα δόντια, σπασμένο σαγόνι σε δύο σημεία καθώς και σπασμένη κλείδα και ωμοπλάτη.

Το θετικό για τον Ιταλό αναβάτη είναι πως ο θεσμός του Motul WSBK μετά τον αγώνα του Assen θα έχει επτά εβδομάδες διάλειμμα κάτι που σημαίνει πως ο Petrux θα προλάβει τον εντός έδρας αγώνα στο Misano.

Spinelli

Τη θέση του τραυματία Petrucci θα πάρει ο συμπατριώτης του Nicholas Spinelli ο οποίος αγωνίζεται στην MotoE με την Tech3 E-Racing. O Spinelli θα έχει δύσκολο έργο καθώς δεν έχει αγωνιστεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία, με τον ίδιο όμως να έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα CIV Moto3 ενώ πέρυσι αγωνίζονταν στο WorldSSP με την ομάδα της Yamaha.

Ο Spinelli έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως αντικαταστάτης του Petrucci: "Λυπάμαι πολύ για το ατύχημα του Danilo και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα πάω καλά και να απολαύσω αυτή την εμπειρία”.

Η ατυχία του ενός είναι η ευκαιρία του άλλου στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Nicholas Spinelli το προσεχές Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Ολλανδίας.

Spinelli
Ετικέτες