MOTUL WSBK: Και ο Γιάννης Περιστεράς στη νέα κατηγορία Sportbike!
Θα συμμετέχει στο νεοσύστατο πρωτάθλημα με Aprilia RS 660 Factory της MMR
Από τον
Παύλο Καρατζά
27/11/2025
Η διοργάνωση ανακοίνωσε τους 33 αναβάτες που θα συμμετέχουν στο νέο πρωτάθλημα/κατηγορία και ανάμεσα τους βρίσκεται και ο Γιάννης Περιστεράς.
Για την συμμετοχή του Έλληνα αγωνιζόμενου είχατε διαβάσει και εδώμε τον συναγωνισμό στο νέο πρωτάθλημα να αναμένεται πολύ έντονος και βλέπουμε έξι διαφορετικούς κατασκευαστές να κατεβάζουν τα "όπλα" τους, με τις Yamaha, Kawasaki, Suzuki, Kove, Triumph και Aprilia να είναι έτοιμες να αναμετρηθούν.
Η σεζόν ξεκινάει επίσημα στις 27 Μαρτίου, στην πίστα του Portimao και οι 33 ταλαντούχοι αναβάτες των 18 διαφορετικών ομάδων προετοιμάζονται φυσικά από τώρα για να είναι όσο το δυνατό πιο έτοιμοι.
Ανάμεσα στις 33 συμμετοχές διακρίνουμε και τον "δικό" μας Γιάννη Περιστερά, ο οποίος θα αγωνίζεται με Aprilia RS 660 Factory (την δοκιμή της οποίας μπορείτε να τη διαβάσετε στο τεύχος #671) και την υποστήριξη της ομάδας MMR.
Παρακάτω αλλά και εδώμπορείτε να δείτε την λίστα με τις συμμετοχές
Jonathan Rea: Η καριέρα μου στο MOTUL WSBK ήταν "σαν όνειρο"
Έτοιμος για “επιστροφή” λίγο μετά από το “αντίο” του
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
29/12/2025
Ο Jonathan Rea αποχαιρέτησε το WorldSBK στο τέλος του 2025, κλείνοντας μια καριέρα-ρεκόρ που, όπως ο ίδιος λέει, ήταν "σαν όνειρο" ενώ είναι ήδη έτοιμος για την επιστροφή του στις πίστες μέσα στο ερχόμενο μήνα, σε νέο πλέον ρόλο
Η σπουδαία καριέρα του Jonathan Rea στο WorldSBK μπορεί να ολοκληρώθηκε με δύο δύσκολες χρονιές στη Yamaha, ωστόσο ο ίδιος δεν κρύβει ότι, κοιτάζοντας πίσω, το συνολικό ταξίδι ήταν κάτι παραπάνω από μοναδικό.
Ο Βορειοϊρλανδός ολοκλήρωσε 17 συνεχόμενες σεζόν πλήρους απασχόλησης στο WorldSBK, καταγράφοντας 119 νίκες και έξι παγκόσμιους τίτλους, επιδόσεις που τον τοποθετούν αδιαμφισβήτητα στην κορυφή όλων των εποχών τόσο σε νίκες όσο και σε τίτλους.
Το φινάλε αυτό ήρθε μετά από δύο σεζόν με τη Yamaha, οι οποίες σημαδεύτηκαν από τραυματισμούς και χαμηλή απόδοση. Στο διάστημα αυτό, ο Rea κατέγραψε μόλις ένα βάθρο και μία pole position με τη Yamaha R1, ενώ αναγκάστηκε να απουσιάσει από πέντε αγωνιστικά τριήμερα λόγω τραυματισμών.
Παρά τη δύσκολη κατάληξη, ο Rea μίλησε με θετικά λόγια για την πορεία του, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου πριν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς στην Ισπανία, που σήμανε και το τέλος της σεζόν 2025.
"Σαν όνειρο", απάντησε όταν ρωτήθηκε να συνοψίσει την καριέρα του.
"Ναι, σαν όνειρο. Οι γονείς μου με ανάγκασαν να πηγαίνω σχολείο, έπρεπε να πηγαίνω σχολείο.”
"Νομίζω όμως, ότι αυτό το σπορ, μου έμαθε περισσότερα για τη ζωή, τις φιλίες, τις σχέσεις, τις επιχειρήσεις, τη νίκη, την ήττα, απ’ όσα θα μπορούσε να μου διδάξει οποιαδήποτε ακαδημαϊκή εκπαίδευση. Είμαι απλώς ευγνώμων. Ήταν ένα όνειρο".
Εμείς περιμένουμε να τον δούμε σύντομα και πάλι στην πίστα, καθώς θα συμμετέχει με την Honda στο τεστ που θα γίνει στις 21 και 22 Ιανουαρίου στην Jerez και μία εβδομάδα αργότερα στο τεστ στο Portimao.