Motul WSBK: Ο Davies υπογράφει την απόλυσή του με νίκη στον 2ο αγώνα! Πτώση Rea!

Συγκινημένος ο Davies στον τελευταίο του αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/10/2020

Ημέρα με δυνατά συναισθήματα σήμερα στο MOTUL WSBK καθώς ο Davies πήρε μία μεγάλη νίκη αγκαλιάζοντας μετά με δάκρυα στα μάτια τους μηχανικούς του που επίσης βουρκωμένοι βίωναν κάπως πιο γλυκά σήμερα, την πίκρα του αποχαιρετισμού!

Η Kawasaki παραλίγο να χάσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών μετά από πτώση του Rea που από εχθές είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και για έκτη φορά στην καριέρα του!

Ο Razgatlioglou κέρδισε τον superpole ξεκινώντας πρώτος μαζί με τρεις Yamaha: Δεύτερος ο Gerloff και τρίτος ο van der Mark με τον Davies και τον Rea να ακολουθούν. Πίσω τους ο Redding με τον Bautista.

Ο Davies φάνηκε πως σήμερα ήταν όλα ή τίποτα από την εκκίνηση που μπήκε γρήγορα δεύτερος πίσω από Razgatlioglou. Κανονικά θα έπρεπε να είναι δύσκολο να τον περάσει, έχοντας ο αναβάτης της Yamaha κερδίσει τους αγώνες μέχρι τώρα, αλλά ο Davies καθάρισε με την μάχη αυτή στον δεύτερο γύρο και έκτισε και μία πολύ μικρή διαφορά.

MOTUL WSBK Estoril: Ο Rea παγκόσμιος πρωταθλητής 2020 από τον 1ο αγώνα! - Με νίκη Razgatlioglou

Τότε θα γινόταν ένα λάθος από την πλευρά του Rea με τρόπο που δεν μας έχει συνηθίσει. Στην τρίτη στροφή μπαίνει στην εσωτερική του Razgatlioglou, χάνει πρόσφυση και πέφτει με την μοτοσυκλέτα του να χτυπά ελαφρά τον πίσω τροχό της Yamaha και ήπια χωρίς κίνδυνο για κάτι χειρότερο να καταλήγει στην άκρη της πίστας. Προσπάθησε ο Rea να κρατήσει και τον συμπλέκτη αλλά εξαιτίας της περιστροφής της μοτοσυκλέτας πάνω στα πλευρά της, ήταν αδύνατο. Μέχρι να ξανά μπει είχε φτάσει 14ος ενώ ο Redding εκμεταλλεύτηκε το σκηνικό που έγινε μπροστά του, πλησίασε και μπήκε δεύτερος μπροστά από τον Razgaltlioglou κάνοντας ένα όμορφο βάθρο για την Ducati.

Όπως είπε και ο ίδιος ο Redding, και βλέποντας και την συγκίνηση στο box της Ducati, χάρηκε για την νίκη του Davies περισσότερο από το να κέρδιζε ο ίδιος!

Ο van der Mark έκλεισε και αυτός την θέση του στην Yamaha, μιας και πηγαίνει στην BMW για το 2021, με μία τέταρτη θέση ενώ αντίστοιχα Honda με Bautista και Ducati με Rinaldi τον ακολουθούσαν από μεγάλη απόσταση.

Παρόλο αυτά ο Rinaldi πάλεψε, κυρίως με τον Haslam κι έπειτα με Fores και Caricasulo. Δεν θα ήταν σημαντικό αν κάπου εδώ δεν εμπλεκόταν και η εξέλιξη του πρωταθλήματος. Διότι αν ο Fores δεν τα κατάφερνε ακριβώς όπως τώρα, τερματίζοντας 8ος ή ακόμη χειρότερα αν έπεφτε, τότε η Kawasaki θα έχανε ένα πολύ σίγουρο πρωτάθλημα κατασκευαστών! Μετά την πτώση του Rea η Ducati το είχε πιο σίγουρο από κάθε άλλη φορά!

Με τον παραπάνω αγώνα, πέφτει η αυλαία στο MOTUL WSBK, ένα επίσης ενδιαφέρον πρωτάθλημα που έδειξε αρχικά πως θα δυσκολέψει τον Rea να το κατακτήσει και που στα μισά και μετά, η πράσινη δυναμική φάνηκε καλύτερα – για ακόμη μία φορά!
 

Του χρόνου η Ducati θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο να σπάσει το σερί και τον τρομερό συνδυασμό των Rea-Kawasaki την ίδια στιγμή που η BMW, για δεύτερη φορά στην ιστορία και μάλλον πιο συνετά από παλιά, επενδύει εκ νέου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike!
 

Τελικός απολογισμός πρωταθλήματος MOTUL WSBK 2020:
 

1
Jonathan Rea
Kawasaki
360
 
2
Scott Redding
Ducati
305
-55
3
Chaz Davies
Ducati
273
-87
4
Toprak Razgatlioglu
Yamaha
228
-132
5
Michael Van Der Mark
Yamaha
223
-137
6
Alex Lowes
Kawasaki
189
-171
7
Michael Ruben Rinaldi
Ducati
186
-174
8
Loris Baz
Yamaha
142
-218
9
Alvaro Bautista
Honda
113
-247
10
Leon Haslam
Honda
113
-247
11
Garrett Gerloff
Yamaha
103
-257
12
Tom Sykes
BMW
88
-272
13
Xavi Fores
Kawasaki
61
-299
14
Federico Caricasulo
Yamaha
58
-302
15
Eugene Laverty
BMW
55
-305
16
Leandro Mercado
Ducati
24
-336
17
Marco Melandri
Ducati
23
-337
18
Jonas Folger
Yamaha
19
-341
19
Sandro Cortese
Kawasaki
14
-346
20
Sylvain Barrier
Ducati
12
-348
21
Maximilian Scheib
Kawasaki
11
-349
22
Takumi Takahashi
Honda
6
-354
23
Matteo Ferrari
Ducati
5
-355
24
Christophe Ponsson
Aprilia
4
-356
25
Roman Ramos
Kawasaki
4
-356
26
Lorenzo Zanetti
Ducati
3
-357
27
Valentin Debise
Kawasaki
2
-358
28
Eric Granado
Honda
1
-359
29
Xavier Pinsach
Kawasaki
1
-359
  
Ετικέτες

Jonathan Rea-Motul WSBK 2026 - Τελικά θα αγωνιστεί και του χρόνου!

Η HRC έχει αποφασίσει για τους επιλεγμένους αγώνες που θα τρέξει ο έξις φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής
rea_hrc
Από τον

Παύλο Καρατζά

28/11/2025

Έχει περάσει λίγος καιρός από την ημέρα που ανακοινώθηκε πως ο Jonathan Rea υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την εργοστασιακή ομάδα της Honda ως αναβάτης εξέλιξης αφού έδωσε τέλος στην αγωνιστική του καριέρα. Ωστόσο θα τον απολαύσουμε ξανά σε δράση τη νέα σεζόν καθώς αναμένεται να συμμετέχει σε δύο αγώνες τουλάχιστον.

Από το 2015 έως το 2020, ο Rea ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του WSBK, κατακτώντας τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος έξι σερί χρονιές. Ο 38χρονος πλέον αναβάτης είναι ο πιο επιτυχημένος αναβάτης του WSBK όλων των εποχών, με 6 παγκόσμιους τίτλους, 119 νίκες και 264 βάθρα στο ενεργητικό του.

Η Honda προφανώς πιστεύει πως ο πολύπειρος αναβάτης μπορεί να βοηθήσει την ιαπωνική εταιρεία να βελτιώσει την CBR1000RR-R και ήδη σχεδιάζει να ρίξει τον Rea και στην μάχη των αγώνων. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για την αρχή που θα γίνει στην πίστα του Portimao στο τέλος Μαρτίου και στο Donington Park στα μέσα Ιουλίου. Rea και Honda θέλουν να συλλέξουν δεδομένα και υπό πραγματικές αγωνιστικές συνθήκες και αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ο Βορειοϊρλανδός... διαψεύδει τον εαυτό του χωρίς να έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που ανακοίνωσε ότι κρεμάει το αγωνιστικό του κράνος. 

Δυστυχώς ο πολυπρωταθλητής που επέστρεψε φέτος στη Honda, δεν μπόρεσε να συμμετάσχει στο διήμερο τεστ της Jerez εξαιτίας του χειρουργείου που έκανε στο γόνατό του, λίγες εβδομάδες νωρίτερα, όμως πλέον περιμένουμε να τον δούμε και πάλι στην πίστα, καθώς θα συμμετέχει στο τεστ που θα γίνει στις 21 και 22 Ιανουαρίου στην Jerez και μία εβδομάδα αργότερα στο τεστ στο Portimao.