Motul WSBK: Ο Davies υπογράφει την απόλυσή του με νίκη στον 2ο αγώνα! Πτώση Rea!

Συγκινημένος ο Davies στον τελευταίο του αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/10/2020

Ημέρα με δυνατά συναισθήματα σήμερα στο MOTUL WSBK καθώς ο Davies πήρε μία μεγάλη νίκη αγκαλιάζοντας μετά με δάκρυα στα μάτια τους μηχανικούς του που επίσης βουρκωμένοι βίωναν κάπως πιο γλυκά σήμερα, την πίκρα του αποχαιρετισμού!

Η Kawasaki παραλίγο να χάσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών μετά από πτώση του Rea που από εχθές είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και για έκτη φορά στην καριέρα του!

Ο Razgatlioglou κέρδισε τον superpole ξεκινώντας πρώτος μαζί με τρεις Yamaha: Δεύτερος ο Gerloff και τρίτος ο van der Mark με τον Davies και τον Rea να ακολουθούν. Πίσω τους ο Redding με τον Bautista.

Ο Davies φάνηκε πως σήμερα ήταν όλα ή τίποτα από την εκκίνηση που μπήκε γρήγορα δεύτερος πίσω από Razgatlioglou. Κανονικά θα έπρεπε να είναι δύσκολο να τον περάσει, έχοντας ο αναβάτης της Yamaha κερδίσει τους αγώνες μέχρι τώρα, αλλά ο Davies καθάρισε με την μάχη αυτή στον δεύτερο γύρο και έκτισε και μία πολύ μικρή διαφορά.

MOTUL WSBK Estoril: Ο Rea παγκόσμιος πρωταθλητής 2020 από τον 1ο αγώνα! - Με νίκη Razgatlioglou

Τότε θα γινόταν ένα λάθος από την πλευρά του Rea με τρόπο που δεν μας έχει συνηθίσει. Στην τρίτη στροφή μπαίνει στην εσωτερική του Razgatlioglou, χάνει πρόσφυση και πέφτει με την μοτοσυκλέτα του να χτυπά ελαφρά τον πίσω τροχό της Yamaha και ήπια χωρίς κίνδυνο για κάτι χειρότερο να καταλήγει στην άκρη της πίστας. Προσπάθησε ο Rea να κρατήσει και τον συμπλέκτη αλλά εξαιτίας της περιστροφής της μοτοσυκλέτας πάνω στα πλευρά της, ήταν αδύνατο. Μέχρι να ξανά μπει είχε φτάσει 14ος ενώ ο Redding εκμεταλλεύτηκε το σκηνικό που έγινε μπροστά του, πλησίασε και μπήκε δεύτερος μπροστά από τον Razgaltlioglou κάνοντας ένα όμορφο βάθρο για την Ducati.

Όπως είπε και ο ίδιος ο Redding, και βλέποντας και την συγκίνηση στο box της Ducati, χάρηκε για την νίκη του Davies περισσότερο από το να κέρδιζε ο ίδιος!

Ο van der Mark έκλεισε και αυτός την θέση του στην Yamaha, μιας και πηγαίνει στην BMW για το 2021, με μία τέταρτη θέση ενώ αντίστοιχα Honda με Bautista και Ducati με Rinaldi τον ακολουθούσαν από μεγάλη απόσταση.

Παρόλο αυτά ο Rinaldi πάλεψε, κυρίως με τον Haslam κι έπειτα με Fores και Caricasulo. Δεν θα ήταν σημαντικό αν κάπου εδώ δεν εμπλεκόταν και η εξέλιξη του πρωταθλήματος. Διότι αν ο Fores δεν τα κατάφερνε ακριβώς όπως τώρα, τερματίζοντας 8ος ή ακόμη χειρότερα αν έπεφτε, τότε η Kawasaki θα έχανε ένα πολύ σίγουρο πρωτάθλημα κατασκευαστών! Μετά την πτώση του Rea η Ducati το είχε πιο σίγουρο από κάθε άλλη φορά!

Με τον παραπάνω αγώνα, πέφτει η αυλαία στο MOTUL WSBK, ένα επίσης ενδιαφέρον πρωτάθλημα που έδειξε αρχικά πως θα δυσκολέψει τον Rea να το κατακτήσει και που στα μισά και μετά, η πράσινη δυναμική φάνηκε καλύτερα – για ακόμη μία φορά!
 

Του χρόνου η Ducati θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο να σπάσει το σερί και τον τρομερό συνδυασμό των Rea-Kawasaki την ίδια στιγμή που η BMW, για δεύτερη φορά στην ιστορία και μάλλον πιο συνετά από παλιά, επενδύει εκ νέου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike!
 

Τελικός απολογισμός πρωταθλήματος MOTUL WSBK 2020:
 

1
Jonathan Rea
Kawasaki
360
 
2
Scott Redding
Ducati
305
-55
3
Chaz Davies
Ducati
273
-87
4
Toprak Razgatlioglu
Yamaha
228
-132
5
Michael Van Der Mark
Yamaha
223
-137
6
Alex Lowes
Kawasaki
189
-171
7
Michael Ruben Rinaldi
Ducati
186
-174
8
Loris Baz
Yamaha
142
-218
9
Alvaro Bautista
Honda
113
-247
10
Leon Haslam
Honda
113
-247
11
Garrett Gerloff
Yamaha
103
-257
12
Tom Sykes
BMW
88
-272
13
Xavi Fores
Kawasaki
61
-299
14
Federico Caricasulo
Yamaha
58
-302
15
Eugene Laverty
BMW
55
-305
16
Leandro Mercado
Ducati
24
-336
17
Marco Melandri
Ducati
23
-337
18
Jonas Folger
Yamaha
19
-341
19
Sandro Cortese
Kawasaki
14
-346
20
Sylvain Barrier
Ducati
12
-348
21
Maximilian Scheib
Kawasaki
11
-349
22
Takumi Takahashi
Honda
6
-354
23
Matteo Ferrari
Ducati
5
-355
24
Christophe Ponsson
Aprilia
4
-356
25
Roman Ramos
Kawasaki
4
-356
26
Lorenzo Zanetti
Ducati
3
-357
27
Valentin Debise
Kawasaki
2
-358
28
Eric Granado
Honda
1
-359
29
Xavier Pinsach
Kawasaki
1
-359
  
Ετικέτες

Motul WSBK 2026: Παρουσίαση Barni Ducati με Bautista και Montella

Η πρώτη παρουσίαση ομάδας για την φετινή σεζόν
Barni
Από τον

Παύλο Καρατζά

12/1/2026

Η νέα σεζόν του MOTUL FIM Superbike World Championship ξεκινά με την πρώτη παρουσίαση ομάδας για το 2026, αυτή της Barni Spark Racing Team. Με τη νέα Ducati Panigale V4, νέα χρώματα, και αναβάτες τους Alvaro Bautista και Yari Montella.

Αφού έκανε το ντεμπούτο του στο WorldSBK το 2019 με την εργοστασιακή ομάδα της Ducati, ο Bautista μετακόμισε στην Honda HRC για δύο σεζόν. Έπειτα επέστρεψε και πάλι στην Aruba – Ducati, κατακτώντας δύο σερί Παγκόσμια Πρωταθλήματα, το 2022 και 2023. Τις επόμενες δύο σεζόν ο Ισπανός αναβάτης τερμάτισε στην 3η θέση της γενικής κατάταξης, ενώ ταλαιπωρήθηκε ιδιαίτερα από τους νέους κανονισμούς για το βάρος αναβάτη-μοτοσυκλέτας, μην καταφέρνοντας να επαναλάβει τους θριάμβους των 22-23. Φέτος ο 41χρονος αναβάτης μετακόμισε στην Barni Ducati και δήλωσε μεταξύ άλλων: “είμαι πολύ ενθουσιασμένος για αυτή τη νέα πρόκληση. Σίγουρα θα υπάρξουν πολλές αλλαγές, μια νέα ομάδα και νέοι συνεργάτες. Δεν θα είναι εύκολο στην αρχή, αλλά πιστεύω ότι με αφοσίωση και φιλοδοξία όλα είναι εφικτά. Είμαι επίσης πολύ χαρούμενος που γίνομαι μέλος της οικογένειας Barni, γιατί, από έξω, φαίνεται μια πολύ ενωμένη ομάδα, που συνεχώς μεγαλώνει και γίνεται όλο και πιο ανταγωνιστική.

Bautista

Ο Barni είναι κάποιος που θέλει να κερδίζει και είναι πολύ αποφασιστικός, κάτι που αποτελεί μεγάλο κίνητρο για τους αναβάτες. Πιστεύω ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε σπουδαία δουλειά. Νιώθω ενθουσιασμένος, και είμαι έτοιμος να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου. Πρέπει να εργαστούμε για να βρούμε τη σωστή αίσθηση και να κατανοήσουμε τη νέα μοτοσυκλέτα. Η επίσημη υποστήριξη της Ducati είναι επίσης βασικό στοιχείο και προσθέτει μεγάλη αξία. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος και ελπίζω ότι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα και θέσεις, αλλά πάνω απ' όλα, να διασκεδάσουμε κάνοντας τη δουλειά μας”.

Montella

Ο Yari Montella προετοιμάζεται για τη δεύτερη σεζόν του στο WorldSBK. Ο Ιταλός δεν ήταν ιδιαίτερα σταθερός στην πρώτη του χρονιά στην κορυφαία κατηγορία και ελπίζει να έχει καλύτερη πορεία φέτος. Ο ίδιος δήλωσε “Προετοιμαζόμαστε καλά για τη σεζόν του 2026. Είμαι συγκεντρωμένος στο έργο που έχουμε μπροστά μας και χάρη στην εμπειρία που αποκτήσαμε το 2025, εργαζόμαστε για να ενισχύσουμε τα αδύνατα σημεία μας και να είμαστε έτοιμοι. Ο στόχος είναι να βελτιωθούμε σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ειδικά επειδή το 2026 θα είναι σημαντικό για την προσωπική και επαγγελματική μου πρόοδο. Είμαι συγκεντρωμένος, αλλά ήρεμος και ανυπόμονος να ξεκινήσω. Θα είναι επίσης πολύ ενθαρρυντικό να μοιραστώ το box με έναν αναβάτη όπως ο Alvaro. Σίγουρα θα έχω την ευκαιρία να μάθω και να συγκρίνω διαφορετικές προσεγγίσεις. Θα προσπαθήσω να απορροφήσω όσο το δυνατόν περισσότερα”.

Barni

Ο Marco Barnabo, επικεφαλής της ομάδας, δήλωσε κατά την παρουσίαση της ομάδας: “Είμαι πολύ περήφανος για τη θέση που έχουμε κατακτήσει η ομάδα μου και εγώ. Η σεζόν που μας περιμένει είναι ιδιαίτερα σημαντική: το 2026 θα ξεκινήσουμε με μια εντελώς νέα μοτοσυκλέτα, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την Ducati, και με δύο αναβάτες που θα αγωνιστούν στο WorldSBK. Για μια ιδιωτική ομάδα, αυτό αποτελεί ένα σημαντικό ορόσημο, αλλά και μια απαιτητική πρόκληση. Είμαι χαρούμενος που συνεχίζω το ταξίδι που ξεκινήσαμε με τον Yari Montella. Γνωρίζουμε ότι είναι ένας νέος και γρήγορος αναβάτης που απλά πρέπει να μεταφράσει σε αποτελέσματα τη δουλειά που έχουμε χτίσει μαζί τα τελευταία χρόνια.

Ταυτόχρονα, είμαστε εξαιρετικά ευχαριστημένοι που προσθέσαμε στην ομάδα έναν αναβάτη του επιπέδου του Alvaro Bautista. Ως τριπλός Παγκόσμιος Πρωταθλητής (σσ. θυμίζουμε πως εκτός από τους τίτλους WorldSBK το 22-23 o Ισπανός έχει κερδίσει και τα 125 GP το μακρινό 2006), είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα μαζί του και ότι η εμπειρία του θα μας βοηθήσει να αναπτυχθούμε περαιτέρω, κάνοντας ένα ακόμη βήμα μπροστά όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα. Αυτό που θαυμάζω ιδιαίτερα στον Bautista είναι η απίστευτη αποφασιστικότητα και αφοσίωσή του, που επιδεικνύει κάθε μέρα, παρά την εξαιρετική του επιτυχία. Είναι πραγματικά μια υποδειγματική στάση. Αξίζει να επιτύχει εξαιρετικά αποτελέσματα και θα εργαστούμε ακούραστα για να τα επιτύχουμε μαζί.