Motul WSBK: Ο Davies υπογράφει την απόλυσή του με νίκη στον 2ο αγώνα! Πτώση Rea!

Συγκινημένος ο Davies στον τελευταίο του αγώνα!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

18/10/2020

Ημέρα με δυνατά συναισθήματα σήμερα στο MOTUL WSBK καθώς ο Davies πήρε μία μεγάλη νίκη αγκαλιάζοντας μετά με δάκρυα στα μάτια τους μηχανικούς του που επίσης βουρκωμένοι βίωναν κάπως πιο γλυκά σήμερα, την πίκρα του αποχαιρετισμού!

Η Kawasaki παραλίγο να χάσει το πρωτάθλημα των κατασκευαστών μετά από πτώση του Rea που από εχθές είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής, έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα και για έκτη φορά στην καριέρα του!

Ο Razgatlioglou κέρδισε τον superpole ξεκινώντας πρώτος μαζί με τρεις Yamaha: Δεύτερος ο Gerloff και τρίτος ο van der Mark με τον Davies και τον Rea να ακολουθούν. Πίσω τους ο Redding με τον Bautista.

Ο Davies φάνηκε πως σήμερα ήταν όλα ή τίποτα από την εκκίνηση που μπήκε γρήγορα δεύτερος πίσω από Razgatlioglou. Κανονικά θα έπρεπε να είναι δύσκολο να τον περάσει, έχοντας ο αναβάτης της Yamaha κερδίσει τους αγώνες μέχρι τώρα, αλλά ο Davies καθάρισε με την μάχη αυτή στον δεύτερο γύρο και έκτισε και μία πολύ μικρή διαφορά.

MOTUL WSBK Estoril: Ο Rea παγκόσμιος πρωταθλητής 2020 από τον 1ο αγώνα! - Με νίκη Razgatlioglou

Τότε θα γινόταν ένα λάθος από την πλευρά του Rea με τρόπο που δεν μας έχει συνηθίσει. Στην τρίτη στροφή μπαίνει στην εσωτερική του Razgatlioglou, χάνει πρόσφυση και πέφτει με την μοτοσυκλέτα του να χτυπά ελαφρά τον πίσω τροχό της Yamaha και ήπια χωρίς κίνδυνο για κάτι χειρότερο να καταλήγει στην άκρη της πίστας. Προσπάθησε ο Rea να κρατήσει και τον συμπλέκτη αλλά εξαιτίας της περιστροφής της μοτοσυκλέτας πάνω στα πλευρά της, ήταν αδύνατο. Μέχρι να ξανά μπει είχε φτάσει 14ος ενώ ο Redding εκμεταλλεύτηκε το σκηνικό που έγινε μπροστά του, πλησίασε και μπήκε δεύτερος μπροστά από τον Razgaltlioglou κάνοντας ένα όμορφο βάθρο για την Ducati.

Όπως είπε και ο ίδιος ο Redding, και βλέποντας και την συγκίνηση στο box της Ducati, χάρηκε για την νίκη του Davies περισσότερο από το να κέρδιζε ο ίδιος!

Ο van der Mark έκλεισε και αυτός την θέση του στην Yamaha, μιας και πηγαίνει στην BMW για το 2021, με μία τέταρτη θέση ενώ αντίστοιχα Honda με Bautista και Ducati με Rinaldi τον ακολουθούσαν από μεγάλη απόσταση.

Παρόλο αυτά ο Rinaldi πάλεψε, κυρίως με τον Haslam κι έπειτα με Fores και Caricasulo. Δεν θα ήταν σημαντικό αν κάπου εδώ δεν εμπλεκόταν και η εξέλιξη του πρωταθλήματος. Διότι αν ο Fores δεν τα κατάφερνε ακριβώς όπως τώρα, τερματίζοντας 8ος ή ακόμη χειρότερα αν έπεφτε, τότε η Kawasaki θα έχανε ένα πολύ σίγουρο πρωτάθλημα κατασκευαστών! Μετά την πτώση του Rea η Ducati το είχε πιο σίγουρο από κάθε άλλη φορά!

Με τον παραπάνω αγώνα, πέφτει η αυλαία στο MOTUL WSBK, ένα επίσης ενδιαφέρον πρωτάθλημα που έδειξε αρχικά πως θα δυσκολέψει τον Rea να το κατακτήσει και που στα μισά και μετά, η πράσινη δυναμική φάνηκε καλύτερα – για ακόμη μία φορά!
 

Του χρόνου η Ducati θα προσπαθήσει ακόμη περισσότερο να σπάσει το σερί και τον τρομερό συνδυασμό των Rea-Kawasaki την ίδια στιγμή που η BMW, για δεύτερη φορά στην ιστορία και μάλλον πιο συνετά από παλιά, επενδύει εκ νέου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbike!
 

Τελικός απολογισμός πρωταθλήματος MOTUL WSBK 2020:
 

1
Jonathan Rea
Kawasaki
360
 
2
Scott Redding
Ducati
305
-55
3
Chaz Davies
Ducati
273
-87
4
Toprak Razgatlioglu
Yamaha
228
-132
5
Michael Van Der Mark
Yamaha
223
-137
6
Alex Lowes
Kawasaki
189
-171
7
Michael Ruben Rinaldi
Ducati
186
-174
8
Loris Baz
Yamaha
142
-218
9
Alvaro Bautista
Honda
113
-247
10
Leon Haslam
Honda
113
-247
11
Garrett Gerloff
Yamaha
103
-257
12
Tom Sykes
BMW
88
-272
13
Xavi Fores
Kawasaki
61
-299
14
Federico Caricasulo
Yamaha
58
-302
15
Eugene Laverty
BMW
55
-305
16
Leandro Mercado
Ducati
24
-336
17
Marco Melandri
Ducati
23
-337
18
Jonas Folger
Yamaha
19
-341
19
Sandro Cortese
Kawasaki
14
-346
20
Sylvain Barrier
Ducati
12
-348
21
Maximilian Scheib
Kawasaki
11
-349
22
Takumi Takahashi
Honda
6
-354
23
Matteo Ferrari
Ducati
5
-355
24
Christophe Ponsson
Aprilia
4
-356
25
Roman Ramos
Kawasaki
4
-356
26
Lorenzo Zanetti
Ducati
3
-357
27
Valentin Debise
Kawasaki
2
-358
28
Eric Granado
Honda
1
-359
29
Xavier Pinsach
Kawasaki
1
-359
  
Ετικέτες

Bimota - Επιστρέφει στα Motul WSBK το 2025!

Με κινητήρα από το ZX-10RR, αλλά με διαφορετικό πλαίσιο - Ένα βήμα παραπάνω από την πρακτική του Pierer Group στο MotoGP
motomagBimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/4/2024

Η Bimota, μετά από πολλά χρόνια απουσίας από το Παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα, επιστρέφει μέσω της συνεργασίας της με την Kawasaki στα Motul WSBK το 2025, με το πλαίσιο να είναι ιταλικής κατασκευής, ενώ ο κινητήρας -και τα περισσότερα μέλη της ομάδας- θα προέρχονται από το Akashi.

Οι παλαιότεροι θα γνωρίζουν ότι η Bimota δεν είναι άσχετη με τους αγώνες μοτοσυκλέτας, μετρώντας ήδη από το 1980, εφτά μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 350 κυβικά, με τον Jon Ekerold να οδηγεί στην κορυφή μία δίχρονη, δικύλινδρη Bimota YB3. Η επιτυχία συνεχίστηκε το 1987 με τον θρύλο Virginio Ferrari καβάλα στο YB4R να κατακτά το πρωτάθλημα στην κατηγορία TT Formula 1. Το 1988 ήταν η χρονιά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK έκανε την εμφάνισή του, με τους Davide Tardozzi και Stephane Mertens να ανεβαίνουν 7 φορές συνολικά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, στην παρθενική χρονιά του WSBK. Μετά από κάποια χρόνια αγωνιστικής ανομβρίας, ο ταλαντούχος εκλιπών Anthony Gobert με ένα SB8R είδε πρώτος την καρό σημαία στο υγρό Philip Island, το 2000.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Μετά από 25 χρόνια, η Bimota σε συνεργασία με την Kawasaki επανέρχεται στο Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων, ξεκινώντας από τη σεζόν του 2025. Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας, που ακόμα δεν έχει εμφανιστεί, θα είναι της Bimota, σχεδιασμένο εντός των εγκαταστάσεών της, με τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα να έρχεται από το Ninja ZX-10RR. Και όχι μόνο αυτός, καθώς πολλά μέλη από την εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki KRT θα μεταπηδήσουν στο box της Bimota. Ένα ορόσημο για την Kawasaki Racing Team, η οποία μετρά σχεδόν σαράντα χρόνια αγωνιζόμενη με μοτοσυκλέτες που μπορείς να αγοράσεις στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία.

Η ονομασία της νέας ομάδας θα είναι "Bimota by Kawasaki Racing Team", όχι μόνο εξαιτίας της πράσινης ιστορίας στον θεσμό των Motul WSBK, αλλά και χάρη στο μειοψηφικό πακέτο του 49,9%της Bimota, το οποίο ανήκει στο Akashi από το 2019. Όπως είναι λογικό, ένας βασικός στόχος για τη δημιουργία της νέας ομάδας είναι η διαφήμιση της Bimota, καθώς μέσα από τους αγώνες θα μπορέσει να προωθήσει καλύτερα τις μοτοσυκλέτες της (και πρώτα απ' όλα κάποια μελλοντική replica της αγωνιστικής της μοτοσυκλέτας), αγγίζοντας ένα ευρύτερο κοινό. Με τη σειρά του, η αύξηση της δημοφιλίας της ιταλικής εταιρείας που κατασκευάζει μοτοσυκλέτες-έργα τέχνης στο χέρι, με εξαιρετική προσοχή στην λεπτομέρεια, αναμένεται να φέρει γενικότερη αύξηση στις πωλήσεις μοτοσυκλετών Bimota και περισσότερα έσοδα στα ταμεία.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Το επόμενο λογικό βήμα λοιπόν έγινε, από την στιγμή που η Kawasaki απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της ιταλικής εταιρείας. Σε αντίθεση με το παρελθόν, αυτή την φορά η Bimota έχει ισχυρότερη οικονομική επιφάνεια, χάρη στην στήριξη του Akashi. Ταυτόχρονα, η τεχνογνωσία των πράσινων, οι οποίοι μετρούν ήδη 7 Παγκόσμιους τίτλους, θα αποτελέσει σημαντικό υποστηρικτικό παράγοντα, γλιτώνοντας χρόνο, κόπο και χρήμα από την δημιουργία ενός τμήματος R&D από το μηδέν.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Αν και η αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Bimota δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί, δεν περιμένουμε να δούμε στις πίστες το ιδιόρρυθμο hub-steering μπροστινό του εργοστασίου από το Rimini. Αν και με πολλά πλεονεκτήματα, το βασικό μειονέκτημα της απουσίας σωστής πληροφόρησης τέτοιου είδους συστημάτων διεύθυνσης για το τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από τον μπροστινό τροχό, έχει αφήσει το πιο απλό κατασκευαστικά τηλεσκοπικό πιρούνι να κυριαρχήσει στους αγώνες.

Ετικέτες