MOTUL WSBK: Με Sykes και van der Mark η BMW το ’21!

Χτίζεται η «αντίσταση»
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

27/8/2020

Η BMW χτίζει σιγά σιγά την αντίστασή της στους Ιάπωνες και την Ducati που κυριαρχούν στο MOTUL WSBK. Ο Tom Sykes θα παραμείνει για μία ακόμη σεζόν, ανανεώνοντας για ένα χρόνο το συμβόλαιό του, και μαζί του ο Michael van der Mark που έχει ανέβει αρκετά αυτή την προβληματική σεζόν, χαρίζοντας δυνατές μάχες, και θα αφήσει την Yamaha.

Η ανανέωση του Tom Sykes δεν αποτελεί έκπληξη γιατί είναι και εξαιρετικός αναβάτης που φέρνει αποτελέσματα, αν προσμετρήσει κανείς το γεγονός πως η BMW είναι πρακτικά μία νέα ομάδα που βρίσκει τον ρυθμό της σεζόν με σεζόν.

Αυτό που αποτέλεσε σκληρή διαπραγμάτευση ήταν η «αρπαγή» του Ολλανδού από την PATA YAMAHA φέτος που πηγαίνει καλύτερα από άλλες χρονιές! Η BMW είναι πεπεισμένη να φέρει δυνατότερα αποτελέσματα στο MOTUL WSBK και εκτός από μία καλή μοτοσυκλέτα και γρήγορους αναβάτες, πρέπει να χτίσει την ομάδα σαν λειτουργία και να την στελεχώσει κατάλληλα, πράγμα που αποτελεί εξίσου δύσκολο βήμα.

Για αυτό και ο διευθυντής του αγωνιστικού τμήματος της BMW Motorrad, Marc Bongers, δήλωσε πως είναι ευτυχείς με την ανανέωση του Sykes για μία ακόμη χρονιά, καθώς κρατούν μία συνέχεια της πορείας που αν κοβόταν θα επηρέαζε την ομαλή εξέλιξη. Από τον Δεκέμβριο του 2018, η νέα παρουσία της BMW στους αγώνες προχωρά με σταθερά βήματα. Παράλληλα η έλευση του van der Mark στην ομάδα θα φέρει την απαραίτητη ανανέωση, ιδιαίτερα από την στιγμή που έρχεται από μία ευθέως ανταγωνιστική Ιαπωνική μοτοσυκλέτα.

Με την εμπειρία του Sykes στην μοτοσυκλέτα και την φρέσκια ματιά του van der Mark, στόχος της BMW το 2021 είναι να κλείσει την ψαλίδα με τους πρώτους. Κυρίως η Kawasaki θα είναι δύσκολη υπόθεση, χωρίς να εξαιρεί κανείς την πανίσχυρη μοτοσυκλέτα της Ducati. Η Yamaha βρίσκεται ήδη εκεί που θέλει η BMW να φτάσει το 2021 και η Honda έρχεται ολοταχώς στο νέο δικό της άνοιγμα στα WSBK με μία μοτοσυκλέτα που μπορεί να κερδίσει.

Ήδη αυτή η σεζόν έχει δυνατό ανταγωνισμό, η επόμενη σεζόν -όπως όλα δείχνουν- θα γίνει μία από τις καλύτερες των MOTUL WSBK!

Ετικέτες

Motul WSBK - O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού

Το βάπτισμα του πυρός θα πάρει ο Nicholas Spinelli που προέρχεται από τη MotoE
motomag Motul WSBK – O Petrucci θα χάσει το Assen λόγω τραυματισμού
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

16/4/2024

Ο Danilo Petrucci ο οποίος φιγουράρει στην έκτη θέση της βαθμολογίας του Motul WSBK, δεν θα βρίσκεται στον αγώνα τoυ Assen, καθώς αναρρώνει από τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη κατά τη διάρκεια προπόνησης motocross στην Ιταλία.

Ο αναβάτης της Barni Spark Racing Team ο οποίος δήλωσε πως είχε την πιο τρομακτική πτώση στην ζωή του με motocross μοτοσυκλέτα, θα χρειαστεί να μείνει στα “pits” για μερικές εβδομάδες καθώς μετά το ατύχημα απέκτησε αρκετά παράσημα -σπασμένα δόντια, σπασμένο σαγόνι σε δύο σημεία καθώς και σπασμένη κλείδα και ωμοπλάτη.

Το θετικό για τον Ιταλό αναβάτη είναι πως ο θεσμός του Motul WSBK μετά τον αγώνα του Assen θα έχει επτά εβδομάδες διάλειμμα κάτι που σημαίνει πως ο Petrux θα προλάβει τον εντός έδρας αγώνα στο Misano.

Spinelli

Τη θέση του τραυματία Petrucci θα πάρει ο συμπατριώτης του Nicholas Spinelli ο οποίος αγωνίζεται στην MotoE με την Tech3 E-Racing. O Spinelli θα έχει δύσκολο έργο καθώς δεν έχει αγωνιστεί ξανά στη μεγάλη κατηγορία, με τον ίδιο όμως να έχει κερδίσει δύο φορές το πρωτάθλημα CIV Moto3 ενώ πέρυσι αγωνίζονταν στο WorldSSP με την ομάδα της Yamaha.

Ο Spinelli έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως αντικαταστάτης του Petrucci: "Λυπάμαι πολύ για το ατύχημα του Danilo και του εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, θα προσπαθήσω να κάνω το καλύτερο δυνατό για να τα πάω καλά και να απολαύσω αυτή την εμπειρία”.

Η ατυχία του ενός είναι η ευκαιρία του άλλου στον Μηχανοκίνητο Αθλητισμό και αυτό θέλει να εκμεταλλευτεί ο Nicholas Spinelli το προσεχές Σαββατοκύριακο στον αγώνα της Ολλανδίας.

Spinelli
Ετικέτες