MOTUL WSBK: Πρωτοφανής κακοκαιρία κλείνει το Aragon - Πρόβλημα για BMW και Bimota

Οι δύο ομάδες ήταν έτοιμες για πολύ σημαντική δοκιμή
MOTUL WSBK: Πρωτοφανή κακοκαιρία κλείνει το Aragon – Πρόβλημα για BMW και Bimota
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

30/10/2024

Η BMW και η Bimota, δηλαδή η νέα ομάδα της Kawasaki στα WSBK, είχαν ετοιμαστεί αναλόγως για να δοκιμάσουν νέα μέρη στις μοτοσυκλέτες που θα πρωταγωνιστήσουν στην αγωνιστική σεζόν του 2025, όμως τα πυκνά σύννεφα βροχής δεν τους επέτρεψαν να πραγματοποιήσουν τις δοκιμές τους.

Η Ισπανία και συγκεκριμένα το Aragon αποτελούν πεδία δοκιμών για όλο τον χώρο της μοτοσυκλέτας, όχι μόνο τον αγωνιστικό, με κυρίαρχο πλεονέκτημα τον καιρό και τις πολλές πίστες. Σπανίως συμβαίνει να υπάρχει κακοκαιρία και έντονη βροχόπτωση, ή τουλάχιστον σπανίως συνέβαινε, πλέον είναι πιο συχνό φαινόμενο που δημιουργεί ανησυχία για το αυστηρό πρόγραμμα δοκιμών.

Ο Alex Lowes ενώ περίμενε το τεστ στην πίστα της Aragon για να πάρει νέα δεδομένα και να δοκιμάσει σημαντικές αλλαγές στη μοτοσυκλέτα του 2025, αποκάλυψε ότι τα σύννεφα βροχής εμπόδισαν τα σχέδιά τους. Επιπρόσθετα ο Toprak Razgatlioglu, είχε σκοπό να δοκιμάσει την νέα BMW M1000 RR του 2025 για πρώτη φορά εχθές. Ακόμη πιο συγκεκριμένα η BMW, ήλπιζε να έχει την ευκαιρία να εργαστεί στις ρυθμίσεις του φρένου κινητήρα, αλλά δυστυχώς δεν είχε την ευκαιρία.

Η προεργασία που είχαν κάνει οι αναβάτες εξέλιξης Sylvian Guintoli και Markus Reiterberger δεν μπόρεσε να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο με τις παρατηρήσεις του Razgatlioglu και του ομόσταβλου Michael van der Mark.

Ο Alex Lowes και ο Axel Bassani, οι οποίοι δοκίμασαν τις μοτοσυκλέτες τους Bimota την περασμένη εβδομάδα στη Jerez, δεν μπόρεσαν ούτε αυτοί να προβούν σε δοκιμή. Οι μοτοσυκλέτες της Bimota σηματοδοτούν μία νέα εποχή για την Kawasaki καθώς δεν θα είναι απλά μία δεύτερη ομάδα αλλά θα ενσωματώνουν όλη την τεχνογνωσία της Bimota στην κατασκευή πλαισίων και θα έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά και χαρακτήρα. Το θετικό είναι ότι Lowes και ο Bassani έχουν ήδη εμπειρία από την απόδοση και την συμπεριφορά ενός Kawasaki ZX-10RR και έτσι η γνωριμία τους με τις Bimota δεν ξεκινά από το αρχικό στάδιο.

Ετικέτες

MOTUL WSBK 2026, 2ος γύρος, Portimao: Πρόγραμμα μεταδόσεων - Όλες οι κατηγορίες – Παρών και ο Γιάννης Περιστεράς

Ο αγώνας έχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, ενώ επανέρχεται αγωνιστικά και ο πολυπρωταθλητής Jonathan Rea
wsbk
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/3/2026

Μετά το GP της Αυστραλίας και την πλήρη επικράτηση του Nicolo Bulega, μεταφερόμαστε στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην πίστα του Portimao, που θα διεξαχθεί ο δεύτερος γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike.

Στον γύρο αυτόν θα δούμε να αγωνίζεται ξανά ο πολυπρωταθλητής Jonathan Rea που είναι πλέον αναβάτης εξέλιξης της Honda και θα αντικαταστήσει τον Βρετανό Jake Dixon που είναι τραυματίας. Μάλιστα ο αγώνας θα έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς μαζί με τον δεύτερο γύρο του WSBK, θα διεξαχθεί ο πρώτος γύρος της κατηγορίας World Sportbike (WorldSPB), όπου αγωνίζεται ο “δικός μας” Γιάννης Περιστεράς. Ο Έλληνας αναβάτης θα αγωνιστεί Aprilia RS 660 Factory και την υποστήριξη της ομάδας MMR.

Ακολουθεί το επίσημο πρόγραμμα του GP του Portimao, με την ώρα Ελλάδας για κάθε event.

Παρασκευή 27/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

11:00-11:25

WorldWCR

Free Practice

11:40-12:05

WorldSPB

Free Practice

12:20-13:05

WorldSBK

Free Practice 1

13:20-14:00

WorldSSP

Free Practice

15:30-15:55

WorldWCR

Superpole

16:10-16:35

WorldSPB

Superpole

17:00-17:45

WorldSBK

Free Practice 2

18:00-18:40

WorldSSP

Superpole

Σάββατο 28/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

11:00-11:10

WorldWCR

Warm-Up

11:20-11:30

WorldSPB

Warm-Up

11:40-12:00

WorldSBK

Free Practice 3

12:10-12:20

WorldSSP

Warm-Up

13:15-13:30

WorldSBK

Superpole

12:00

WorldWCR

Race 1

13:00

WorldSPB

Race 1

14:00

WorldSSP

Race 1

15:30

WorldSBK

Race 1

Κυριακή 29/3

Ωράριο

Κατηγορία

Event

10:55-11:05

WorldWCR

Warm-Up

11:15-11:25

WorldSBK

Warm-Up

11:35-11:45

WorldSPB

Warm-Up

11:55-12:05

WorldSSP

Warm-Up

13:10

WorldSBK

Superpole Race

14:00

WorldWCR

Race 2

15:00

WorldSPB

Race 2

16:00

WorldSSP

Race 2

17:30

WorldSBK

Race 2