MV Agusta: Τα παράτησε ο Randy Krummenacher και το έμαθαν από τις ειδήσεις!

Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

13/7/2020

Ένα ασυνήθιστο δελτίο τύπου έφτασε στο γραφείο μας από την MV Agusta όπου μας ενημέρωνε πως… δεν έχουν ιδέα γιατί αποφάσισε να “σπάσει” το συμβόλαιό του ο Randy Krummenacher, αναβάτης της ιδιωτικής ομάδας MVRC S.r.l., η οποία όμως υποστηρίζεται απευθείας από την MV Agusta. Μάλιστα προσθέτουν, πως για την αποχώρησή του ενημερώθηκαν από τους δημοσιογράφους και όχι από τον ίδιο τον αναβάτη και δεν υπήρχε έως τώρα κανένα σημάδι που να έδειχνε τέτοια πρόθεση. Η  MVRC S.r.l. έχει δύο αναβάτες και συμμετέχει στην κατηγορία Supersport στο παγκόσμιο Πρωτάθλημα, όπου πρόλαβε να γίνει ένας αγώνας στην αρχή της χρονιάς στο Phil Island και να τερματίσει στη δεύτερη θέση με τον Raffaele De Rosa. Το δελτίο τύπου της MV Agusta κλείνει με την πρόθεση της ιταλικής εταιρείας να κινηθεί νομικά, με σκοπό να προστατεύσει τα συμφέροντα και το κύρος της, αν και υπογραμμίζει πως η ίδια δεν έχει συμβόλαιο με τον Randy Krummenacher. 

WSBK Ο Razgatlioglu ξεπέρασε Fogarty και Haga σε pole και ταχύτερους γύρους – O πόλεμος των στατιστικών

Ο Mr.Endo γράφει ιστορία με νίκες-ορόσημα, ενώ η Ducati γίνεται η πρώτη κατασκευάστρια με 1000 συμμετοχές στο WorldSBK
WSBK Balaton Statistics
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/7/2025

Στον πρώτο γύρο του WorldSBK στην Ουγγαρία από το 1990 και στο ντεμπούτο της πίστας Balaton Park στο πρωτάθλημα, ο Toprak Razgatlioglu κατέκτησε την 1000ή κούρσα της ιστορίας και άφησε πίσω του δύο θρύλους στα στατιστικά, τον Carl Fogarty στις pole και τον Noriyuki Haga στους ταχύτερους γύρους. Παράλληλα, ο Sam Lowes πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο σε κανονικό αγώνα, ενώ η Ducati μπήκε σε ένα μοναδικό club.

Το MOTUL FIM Superbike World Championship γιόρτασε τους 1000 αγώνες στο Tissot Superpole Race της Ουγγαρίας, με τον Razgatlioglu να γράφει ιστορία και να επιβεβαιώνει τον τίτλο του “κυνηγού των milestone”. Η Ducati έγινε η πρώτη κατασκευάστρια που συμπληρώνει 1000 συμμετοχές “κλέβοντας” την διάκριση από την  Kawasaki σταμάτησε προσωρινά στις 999, καθώς ο Garrett Gerloff κρίθηκε ακατάλληλος να τρέξει μετά τον πρώτο αγώνα.

Ο Toprak είναι ο μόνος στην ιστορία που έχει κερδίσει και τα τρία τελευταία «στρογγυλά» ορόσημα: τον 800ό αγώνα με την Kawasaki, τον 900ό με τη Yamaha και τον 1000ό με την BMW.

WSBK Balaton Statistics

Στα στατιστικά-κλειδιά από την Ουγγαρία:

499: Η Ιταλία απέχει μόλις ένα βάθρο από το να φτάσει τα 500 στην ιστορία του WSBK.

120: Ο Alvaro Bautista έφτασε τα 120 βάθρα.

83: Bautista και Razgatlioglu έχουν μοιραστεί το βάθρο 83 φορές, δύο λιγότερες από το ρεκόρ Rea–Razgatlioglu.

59-61: Στον πρώτο αγώνα, ο Toprak ξεπέρασε τον Haga στους ταχύτερους γύρους (59) και έφτασε ήδη τους 61.

44: Ο Nicolò Bulega έχει 44 βάθρα σε 60 αγώνες (ποσοστό 73,3%).

38: Ο Andrea Locatelli έγινε ο αναβάτης με τις περισσότερες 4ες θέσεις πίσω μόνο από Rea (39) και Alex Lowes (45).

22: Ο Toprak ξεπέρασε τον Carl Fogarty στις pole (22 έναντι 21).

15: Έχει κερδίσει σε 15 διαφορετικές πίστες – ισοφάρισε Polen και Bautista, με το ρεκόρ Rea να είναι 22.

15: Οι 15 νίκες του φέτος είναι η δεύτερη καλύτερη σεζόν του μετά το 2024 (18 νίκες).

13: Ο Bulega τερμάτισε 13ος στο Superpole Race, η χειρότερη θέση του όταν τερματίζει.

10: Ο Toprak έχει πλέον 10 hat-trick νικών, ισοφαρίζοντας τον Bautista.

9: Είναι σερί με 9 συνεχόμενες νίκες. Στο Aragón μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ του (13) και να το ξεπεράσει στη Magny-Cours – αν και δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί, ενώ η BMW από το 2013.

4-1: Ο Sam Lowes πήρε τα 3ο και 4ο βάθρα του στο WSBK, με το τέταρτο να είναι το πρώτο του σε κανονικό σκέλος.

Ο γύρος της Ουγγαρίας δεν ήταν απλά γιορτή για το WorldSBK, αλλά και επιβεβαίωση ότι ο Toprak Razgatlioglu συνεχίζει να γράφει ιστορία.