O Axel Bassani στη θέση του Jonathan Rea - Νέο σενάριο στο σήριαλ

Μετά τις πρώτες πληροφορίες που έκαναν λόγο για Scott Redding ή Adrian Huertas
Axel Bassani
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

13/9/2023

Ο Axel Bassani, της δορυφορικής ομάδας της Ducati, Motocorsa Racing, προκρίνεται πλέον ως η πιθανότερη επιλογή για να καλύψει την κενή θέση που αφήνει για το 2024 στην Kawasaki Racing Team ο Jonathan Rea.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει, ο Jonathan Rea, λίγο πριν την επανέναρξη του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WSBK μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, ανακοίνωσε επίσημα την αποχώρησή του από την Kawasaki. Λίγες ώρες αργότερα, ήρθε η επίσημη ανακοίνωση της Yamaha για την απόκτηση του έξι φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, στην θέση του Toprak Razgatlioglu που του χρόνου θα τρέχει με την BMW.

Ο Axel Bassani, αγωνίζεται για τη σεζόν του 2023 με τη δορυφορική Motocorsa Racing, πάνω σε μία Ducati Panigale V4 R και αυτή την στιγμή βρίσκεται 5ος στη γενική κατάταξη.

Axel Bassani

Ο Basani είχε δείξει από νωρίς το ταλέντο του, ανεβαίνοντας στο πρώτο του βάθρο στα SBK το 2023, τη χρονιά του ντεμπούτου του. Τα τελευταία τρία χρόνια, έχει καταφέρει να ανέβει 6 φορές στο βάθρο, δείχνοντας ταυτόχρονα ικανός να βρίσκεται σταθερά μέσα στην πρώτη πεντάδα, όντας η δεύτερη ταχύτερη Ducati μετά τον Bautista.

Ωστόσο, αντί για τον Basani, η Ducati επέλεξε να ανεβάσει τον Nicolo Bulega από την κατηγορία SSP κατ’ ευθείαν στην εργοστασιακή της ομάδα, Aruba.it Racing στα SBK, προκειμένου να καλύψει την θέση του Rinaldi, ο οποίος δεν είχε πείσει με τα αποτελέσματα του τις προηγούμενες 3 σεζόν -και μένει ακόμα να δούμε πού θα καταλήξει.

Έτσι, η φιλοδοξία του Basani για εργοστασιακή θέση είναι λογικό να τον οδηγήσει στην KRT, ενώ παράλληλα το Akashi σίγουρα εκτιμά το ταλέντο του Ιταλού.

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Ο Jonathan Rea θα αγωνιστεί για την Honda HRC και στο Assen

Ο Dixon θα επιστρέψει λογικά στο Balaton Park στις αρχές Μαΐου
Honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

7/4/2026

Ο έξι φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Rea θα αγωνιστεί ξανά με τη Honda HRC στο GP της Ολλανδίας στα μέσα του μήνα, αφού αντικαθιστά τον τραυματία Dixon που στοχεύει να αγωνιστεί στο Balaton Park στις αρχές Μαΐου.

Ο Jonathan Rea που είναι από φέτος αναβάτης εξέλιξης της Honda HRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, θα αγωνιστεί και στο ολλανδικό GP στα μέσα Απριλίου. Ο Βορειοϊρλανδός αντικατέστησε και στον προηγούμενο αγώνα στο Portimao τον τραυματία Dixon και μάζεψε τους πρώτους του 4 βαθμούς την φετινή σεζόν, αφού στον δεύτερο αγώνα πήρε την 12η θέση. Μάλιστα, το Assen είναι από τις αγαπημένες του πίστες, αφού έχει κατακτήσει εκεί 17 νίκες και 25 βάθρα συνολικά. Φυσικά μαζί του θα συμμετέχει και ο Somkiat Chantra που τερμάτισε 15ος στον δεύτερο αγώνα του Portimao και πήρε τον πρώτο του βαθμό.

Θυμίζουμε πως ο Jonathan Rea μέχρι και την περσινή χρονιά αγωνιζόταν στο WSBK με την Pata Yamaha και από φέτος έχει ενταχθεί στην ομάδα Honda HRC ως αναβάτης εξέλιξης, ενώ τις ένδοξες στιγμές της καριέρας του τις έζησε στην Kawasaki, που κατέκτησε 6 σερί Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2015 – 2020).

Η ανακοίνωση της Honda HRC ανέφερε: “Η ομάδα της Honda HRC θα αγωνιστεί με τους Somkiat Chantra και Jonathan Rea στον αγώνα της Pirelli στην Ολλανδία, στο Assen (17-19 Απριλίου), με τον αναβάτη δοκιμών Rea να αντικαθιστά και πάλι τον Jake Dixon, ο οποίος βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης. Η ανάρρωση του Dixon εξελίσσεται ομαλά και σύμφωνα με τις προσδοκίες. Ο στόχος για την επιστροφή του Βρετανού αναβάτη είναι ο 4ος γύρος, ο Motul Hungarian Round (1-3 Μαΐου), υπό την προϋπόθεση της τελικής ιατρικής έγκρισης”.