O Danilo Petrucci στα WSBK με τη Barni Ducati

Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε STK600 & STK1000
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/11/2022
Ο Danilo Petrucci θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL WSBK για το 2023, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με τη BARNI Spark Racing Team και θα αγωνιστεί με Ducati Panigale V4 R.
 
O Ιταλός αναβάτης είχε κάνει ποδαρικό στα WSBK το 2007, με το ντεμπούτο του στα STK600 (Superstock 600) με μοτοσυκλέτα της Yamaha, μένοντας στο Πρωτάθλημα για 3 σεζόν, με 6 pole positions και 3 νίκες. Το 2010 μετακόμισε στα STK1000 (Superstock 1000) για 2 σεζόν, την πρώτη με την Team Pedercini με μοτοσυκλέτα της Kawasaki, και τη δεύτερη με την Barni Ducati -την ίδια ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί στα WSBK το 2023. Με τη Barni πήρε 4 νίκες και 6 pole positions, ενώ κατετάγη 2ος στη τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος πριν μεταβεί στα MotoGP.
 
Η νομαδική ζωή του Petrux στους αγώνες είναι ίσως μοναδική στα χρονικά, αφού μετά τα MotoGP αγωνίστηκε στο Rally Dakar με την ΚΤΜ (κερδίζοντας και Stage), κατόπιν στα SBK του MotoAmerica (2ος στην τελική βαθμολογία του 2022 με Panigale V4 R), έτρεξε κι έναν αγώνα Enduro στην Ιταλία, έκανε και μια wildcard εμφάνιση στα MotoGP με τη Suzuki, και τώρα σειρά έχουν τα WSBK.
 
Μακάρι η μοτοσυκλέτα της Barni να αποδειχθεί ανταγωνιστική για το 2023 ώστε να έχει πιθανότητες διάκρισης ο Petrucci, καθώς για το 2022 οι 2 πιλότοι της ομάδας τερμάτισαν στις θέσεις 18 (Luca Bernardi) και 19 (Xavi Fores), οι τελευταίοι αναβάτες με Ducati στο Πρωτάθλημα.

WSBK: Jonathan Rea- "Φλερτάρω με την ιδέα του motocross, αλλά φοβάμαι ότι δεν θα κλείσω το γκάζι"

Ο εξάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής WorldSBK Jonathan Rea λέει ότι πάντα φλερτάρει με την ιδέα να αγωνιστεί στο motocross
Rea MX
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

13/8/2025

Ο επίσης αναβάτης της Yamaha, Jack Miller, που αγωνίζεται στην ομάδα Pramac Yamaha στο MotoGP, είχε πάρει μέρος σε έναν γύρο του πρωταθλήματος Aus Pro MX στο Toowoomba το 2024, όταν ακόμη οδηγούσε για την KTM. Όμως, για τον Rea, που πριν λίγους μήνες βρέθηκε στο Desertmartin οδηγώντας μια Yamaha YZ250, ένας επίσημος αγώνας στο χώμα δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ, κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο World Superbike

Ο Βορειοϊρλανδός αναβάτης, που μεγάλωσε κάνοντας motocross πριν στραφεί στους ασφάλτινους αγώνες ταχύτητας, εξηγεί ότι, παρόλο που φλερτάρει με την ιδέα να τρέξει σε κάποιον αγώνα motocross για μια φορά, γνωρίζει ότι αυτό θα ήταν δύσκολο να γίνει αποδεκτό από την ομάδα του.

"Πάντα φλερτάρω με την ιδέα", δήλωσε ο Rea . "Αλλά, με βάση το συμβόλαιό μου και με σεβασμό προς αυτό, είναι πάντα κακή ιδέα, γιατί έχω εκείνο το κακό που όταν ο άγγελος λέει “Έχεις αγώνα την επόμενη εβδομάδα”, ο διάβολος λέει “Μπορείς να περάσεις αυτόν τον τύπο στην επόμενη στροφή...”, και θα το προσπαθήσω.

"Είναι το δεύτερο αγαπημένο μου άθλημα αλλά νομίζω ότι θα ήταν ένα δύσκολο τηλεφώνημα για να δηλώσω πως έχω τραυματιστεί”.

"Άλλο η προπόνηση, όπου μπορείς να ελέγξεις το περιβάλλον, και άλλο ο αγώνας, αν υπάρχει μια προσπέραση στον τελευταίο γύρο για τη 10η θέση, θα την κάνω!

"Πέρυσι έκανα έναν μικρό διασκεδαστικό αγώνα με τον γιο μου στο Donegal. Υπήρχαν τρεις αγώνες εκείνη τη μέρα, έτρεξα στους δύο, κέρδισα και τους δύο, και ήμουν πολύ χαρούμενος που τερμάτισα και δεν έτρεξα στον τελευταίο, ώστε να πάμε στην τοπική πιτσαρία με την οικογένεια."

Ο Rea πρόσθεσε ότι τελευταία έχει βάλει στο μάτι το Σκωτσέζικο Πρωτάθλημα Motocross.
"Το Σκωτσέζικο Πρωτάθλημα Motocross έχει χτίσει πραγματική δυναμική – εξαιρετικές πίστες, καλά προετοιμασμένες, οπότε ίσως στο μέλλον", είπε.
"Πλησιάζω στην κατηγορία των βετεράνων, οπότε ίσως στην Vets +40. Θα πρέπει να περιμένω μέχρι τότε για να το κάνω!"