O Danilo Petrucci στα WSBK με τη Barni Ducati

Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε STK600 & STK1000
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/11/2022
Ο Danilo Petrucci θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL WSBK για το 2023, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με τη BARNI Spark Racing Team και θα αγωνιστεί με Ducati Panigale V4 R.
 
O Ιταλός αναβάτης είχε κάνει ποδαρικό στα WSBK το 2007, με το ντεμπούτο του στα STK600 (Superstock 600) με μοτοσυκλέτα της Yamaha, μένοντας στο Πρωτάθλημα για 3 σεζόν, με 6 pole positions και 3 νίκες. Το 2010 μετακόμισε στα STK1000 (Superstock 1000) για 2 σεζόν, την πρώτη με την Team Pedercini με μοτοσυκλέτα της Kawasaki, και τη δεύτερη με την Barni Ducati -την ίδια ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί στα WSBK το 2023. Με τη Barni πήρε 4 νίκες και 6 pole positions, ενώ κατετάγη 2ος στη τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος πριν μεταβεί στα MotoGP.
 
Η νομαδική ζωή του Petrux στους αγώνες είναι ίσως μοναδική στα χρονικά, αφού μετά τα MotoGP αγωνίστηκε στο Rally Dakar με την ΚΤΜ (κερδίζοντας και Stage), κατόπιν στα SBK του MotoAmerica (2ος στην τελική βαθμολογία του 2022 με Panigale V4 R), έτρεξε κι έναν αγώνα Enduro στην Ιταλία, έκανε και μια wildcard εμφάνιση στα MotoGP με τη Suzuki, και τώρα σειρά έχουν τα WSBK.
 
Μακάρι η μοτοσυκλέτα της Barni να αποδειχθεί ανταγωνιστική για το 2023 ώστε να έχει πιθανότητες διάκρισης ο Petrucci, καθώς για το 2022 οι 2 πιλότοι της ομάδας τερμάτισαν στις θέσεις 18 (Luca Bernardi) και 19 (Xavi Fores), οι τελευταίοι αναβάτες με Ducati στο Πρωτάθλημα.

Motul WSBK: Ένα βήμα από την ανανέωση με Ducati ο Iker Lecuona

Πληροφορίες για συμφωνία με την εργοστασιακή Aruba Ducati έως το τέλος του 2028
Lecuona
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

3/7/2026

Ο Iker Lecuona βρίσκεται πολύ κοντά στην ανανέωση της συνεργασίας του με την Aruba Ducati, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο πλευρές έχουν σχεδόν συμφωνήσει, ενώ απομείνει να διευθετήσουν μόνο τις τελευταίες λεπτομέρειες της νέας συμφωνίας. Εφόσον όλα κυλήσουν σύμφωνα με το πλάνο, οι υπογραφές ενδέχεται να πέσουν ακόμη και μέσα στις επόμενες ημέρες, πριν από τον αγώνα του Donington Park.

Ο Ισπανός διανύει μια εξαιρετική σεζόν, έχοντας αφήσει πίσω του τις δύσκολες χρονιές με τη Honda και πραγματοποιώντας μια εντυπωσιακή επιστροφή στην κορυφή με τη Ducati. Οι εμφανίσεις του το 2026 τον έχουν καθιερώσει ως τον βασικό αντίπαλο του Nicolο Bulega στη μάχη του τίτλου, με συνέπεια και σταθερότητα.

Από τον γύρο του Portimao μέχρι σήμερα, ο Lecuona έχει τερματίσει δεύτερος σε κάθε αγώνα, επιβεβαιώνοντας την αγωνιστική του συνέπεια και αποτελώντας έναν από τους πλέον σταθερούς αναβάτες του πρωταθλήματος.

Οι επιδόσεις αυτές έπεισαν τόσο τον ίδιο όσο και την Aruba Ducati να συνεχίσουν μαζί και τα επόμενα χρόνια. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται πλέον στην τελική ευθεία, με τις δύο πλευρές να ολοκληρώνουν τις τελευταίες λεπτομέρειες του νέου συμβολαίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Lecuona αναμένεται να λάβει σημαντική αύξηση στις αποδοχές του, ως επιβράβευση για τις φετινές του εμφανίσεις. Η νέα συμφωνία θα διατηρήσει τον Ισπανό στα κόκκινα της Ducati έως το τέλος του 2028, επεκτείνοντας το υπάρχον συμβόλαιό του.

Αν και οι υπογραφές δεν έχουν ακόμη πέσει, θεωρείται πιθανό η συμφωνία να ολοκληρωθεί μέσα στις επόμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας που προηγείται του αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike στο Donington Park. Η Aruba Ducati θα αποφασίσει στη συνέχεια πότε θα προχωρήσει στην επίσημη ανακοίνωση της ανανέωσης.