O Danilo Petrucci στα WSBK με τη Barni Ducati

Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε STK600 & STK1000
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/11/2022
Ο Danilo Petrucci θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL WSBK για το 2023, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με τη BARNI Spark Racing Team και θα αγωνιστεί με Ducati Panigale V4 R.
 
O Ιταλός αναβάτης είχε κάνει ποδαρικό στα WSBK το 2007, με το ντεμπούτο του στα STK600 (Superstock 600) με μοτοσυκλέτα της Yamaha, μένοντας στο Πρωτάθλημα για 3 σεζόν, με 6 pole positions και 3 νίκες. Το 2010 μετακόμισε στα STK1000 (Superstock 1000) για 2 σεζόν, την πρώτη με την Team Pedercini με μοτοσυκλέτα της Kawasaki, και τη δεύτερη με την Barni Ducati -την ίδια ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί στα WSBK το 2023. Με τη Barni πήρε 4 νίκες και 6 pole positions, ενώ κατετάγη 2ος στη τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος πριν μεταβεί στα MotoGP.
 
Η νομαδική ζωή του Petrux στους αγώνες είναι ίσως μοναδική στα χρονικά, αφού μετά τα MotoGP αγωνίστηκε στο Rally Dakar με την ΚΤΜ (κερδίζοντας και Stage), κατόπιν στα SBK του MotoAmerica (2ος στην τελική βαθμολογία του 2022 με Panigale V4 R), έτρεξε κι έναν αγώνα Enduro στην Ιταλία, έκανε και μια wildcard εμφάνιση στα MotoGP με τη Suzuki, και τώρα σειρά έχουν τα WSBK.
 
Μακάρι η μοτοσυκλέτα της Barni να αποδειχθεί ανταγωνιστική για το 2023 ώστε να έχει πιθανότητες διάκρισης ο Petrucci, καθώς για το 2022 οι 2 πιλότοι της ομάδας τερμάτισαν στις θέσεις 18 (Luca Bernardi) και 19 (Xavi Fores), οι τελευταίοι αναβάτες με Ducati στο Πρωτάθλημα.

MOTUL WSBK 2026 - Honda HRC: O Jonathan Rea θα αγωνιστεί στο Portimao δίπλα στον Somkiat Chantra

Επιστροφή στην ενεργό δράση για τον Βορειοϊρλανδό πρωταθλητή
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

17/3/2026

Η ομάδα Honda HRC επιβεβαιώνει ότι οι Somkiat Chantra και Jonathan Rea θα αποτελέσουν το δίδυμο των αναβατών της στον επερχόμενο δεύτερο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike 2026, ο οποίος θα διεξαχθεί στο Portimao στις 27-29 Μαρτίου.

Ο Somkiat Chantra θα επιστρέψει στη δράση με την εργοστασιακή CBR1000RR-R, έχοντας χάσει τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος λόγω τραυματισμού. Ο Ταϊλανδός αναβάτης συμμετείχε λίγες ημέρες νωρίτερα και στο τεστ που πραγματοποιήθηκε στην ίδια πίστα και θα πρέπει να περάσει τον τελικό ιατρικό έλεγχο της FIM πριν κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike.

Ο Jonathan Rea που είναι αναβάτης εξέλιξης της ομάδας, θα αντικαταστήσει τον Βρετανό αναβάτη Jake Dixon, ο οποίος συνεχίζει να αναρρώνει από τους τραυματισμούς που υπέστη κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο Phillip Island.

rea

Για τον Rea, ο αγώνας στο Portimao θα σηματοδοτήσει μια σημαντική επιστροφή στις αγωνιστικές δραστηριότητες με μοτοσυκλέτα Honda στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ο πολυπρωταθλητής αγωνίστηκε για τελευταία φορά με τη Honda στον τελευταίο αγώνα της σεζόν 2014 στο Κατάρ, όπου πήρε την τρίτη θέση στην γενική κατάταξη, μπροστά από τον Marco Melandri και πίσω από τον Tom Sykes και τον πρωταθλητή Sylvain Guintoli. Την επόμενη σεζόν ο Rea πήγε στην Kawasaki κατακτώντας έξι σερί τίτλους και γράφοντας το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία του WSBK.