O Danilo Petrucci στα WSBK με τη Barni Ducati

Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε STK600 & STK1000
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

24/11/2022
Ο Danilo Petrucci θα κάνει το ντεμπούτο του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα MOTUL WSBK για το 2023, καθώς υπέγραψε συμβόλαιο με τη BARNI Spark Racing Team και θα αγωνιστεί με Ducati Panigale V4 R.
 
O Ιταλός αναβάτης είχε κάνει ποδαρικό στα WSBK το 2007, με το ντεμπούτο του στα STK600 (Superstock 600) με μοτοσυκλέτα της Yamaha, μένοντας στο Πρωτάθλημα για 3 σεζόν, με 6 pole positions και 3 νίκες. Το 2010 μετακόμισε στα STK1000 (Superstock 1000) για 2 σεζόν, την πρώτη με την Team Pedercini με μοτοσυκλέτα της Kawasaki, και τη δεύτερη με την Barni Ducati -την ίδια ομάδα με την οποία θα αγωνιστεί στα WSBK το 2023. Με τη Barni πήρε 4 νίκες και 6 pole positions, ενώ κατετάγη 2ος στη τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος πριν μεταβεί στα MotoGP.
 
Η νομαδική ζωή του Petrux στους αγώνες είναι ίσως μοναδική στα χρονικά, αφού μετά τα MotoGP αγωνίστηκε στο Rally Dakar με την ΚΤΜ (κερδίζοντας και Stage), κατόπιν στα SBK του MotoAmerica (2ος στην τελική βαθμολογία του 2022 με Panigale V4 R), έτρεξε κι έναν αγώνα Enduro στην Ιταλία, έκανε και μια wildcard εμφάνιση στα MotoGP με τη Suzuki, και τώρα σειρά έχουν τα WSBK.
 
Μακάρι η μοτοσυκλέτα της Barni να αποδειχθεί ανταγωνιστική για το 2023 ώστε να έχει πιθανότητες διάκρισης ο Petrucci, καθώς για το 2022 οι 2 πιλότοι της ομάδας τερμάτισαν στις θέσεις 18 (Luca Bernardi) και 19 (Xavi Fores), οι τελευταίοι αναβάτες με Ducati στο Πρωτάθλημα.

Motul WSBK: Εξετάζεται επιστροφή στις ΗΠΑ

Ενδεχόμενες αλλαγές στο καλεντάρι θα μπορούσαν να ανοίξουν θέση για το Barber Motorsports Park
USA
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

9/9/2026

Το WSBK δεν έχει επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2019 και τη Laguna Seca.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbikes (WSBK) θα μπορούσε να επιστρέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα χρόνια, με το Barber Motorsports Park στο Birmingham της Alabama να έχει εκφράσει δημόσια το ενδιαφέρον του για τη φιλοξενία ενός γύρου του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Το πρωτάθλημα δεν έχει πραγματοποιήσει αγώνα στις ΗΠΑ από το 2019, όταν ο γύρος διεξήχθη στη Laguna Seca. Η απουσία της αμερικανικής αγοράς από το καλεντάρι έχει αποτελέσει θέμα συζήτησης, ιδιαίτερα για τους κατασκευαστές που συμμετέχουν στο WSBK.

WSBK

Ο Διευθυντής της BMW Motorrad, Markus Flasch, αναφέρθηκε πρόσφατα στην περιορισμένη γεωγραφική παρουσία του πρωταθλήματος, δηλώνοντας ότι το WSBK έχει στην πράξη εξελιχθεί σε ένα πρωτάθλημα με έντονα ευρωπαϊκό χαρακτήρα.

"Ως παγκόσμιος κατασκευαστής, έχουμε φυσικά ενδιαφέρον να αγωνιζόμαστε σε μια παγκόσμια σειρά. Στην πραγματικότητα, το WSBK έχει πλέον γίνει ένα ευρωπαϊκό πρωτάθλημα", δήλωσε ο Flasch.

USA

Η προσθήκη ενός νέου γύρου στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι, ωστόσο, απλή υπόθεση. Το σημερινό καλεντάρι περιλαμβάνει 12 γύρους και η διοργάνωση λειτουργεί με συγκεκριμένο προϋπολογισμό για αυτόν τον αριθμό αγώνων. Επιπλέον, η διεξαγωγή ενός γύρου εκτός Ευρώπης συνεπάγεται σημαντικά υψηλότερο κόστος για όλους τους συμμετέχοντες.

Μία πιθανή ευκαιρία θα μπορούσε να προκύψει εάν κάποιος από τους υπάρχοντες αγώνες δεν διατηρηθεί στο μελλοντικό καλεντάρι. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, οι γύροι σε Balaton Park και Jerez είναι μεταξύ εκείνων των οποίων η μελλοντική παρουσία δεν θεωρείται δεδομένη.

Σε περίπτωση που ανοίξει θέση, αυτή θα μπορούσε να καλυφθεί από μία νέα πίστα. Αν και η επέκταση του πρωταθλήματος προς την Ασία θεωρείται εξίσου, αν όχι περισσότερο, πιθανή επιλογή, η επιστροφή στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν αποκλείεται.

USA

Το Barber Motorsports Park έχει δείξει εδώ και χρόνια ενδιαφέρον για τη φιλοξενία ενός γύρου WSBK. Σύμφωνα με πληροφορίες, άνθρωπος της πίστας δήλωσε ότι υπάρχουν "μεγάλα σχέδια", ενώ έχει αναφερθεί ακόμη και το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας διάρκειας πέντε ετών.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την επιστροφή του WSBK στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ενδιαφέρον του Barber Motorsports Park είναι δεδομένο, όμως η τελική απόφαση θα εξαρτηθεί από τις επιλογές των διοργανωτών για τη διαμόρφωση του μελλοντικού αγωνιστικού ημερολογίου.

USA