Ο Hamilton με superbike!

Είχε και πτώση στην Jerez
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/12/2018

Ο πέντε φορές πρωταθλητής της F1, Lewis Hamilton, πήρε μέρος στις ιδιωτικές δοκιμές που διοργάνωσε η ομάδα Pata Yamaha που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes και η βρετανική εταιρεία διοργάνωσης track day "No Limits", οδηγώντας ένα μαύρο YZF-R1, έχοντας πάνω της το νούμερο με το οποίο τρέχει στην F1 (44). Οι δοκιμές έγιναν το περασμένο Σάββατο στην πίστα της Jerez και υπάρχει η πληροφορία ότι ο Hamilton είχε μια πτώση στην πέμπτη στροφή της πίστας, από την οποία όμως βγήκε αλώβητος. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε και συνέχισε την οδήγηση το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγεί μοτοσυκλέτα μέσα σε πίστα ο Βρετανός πιλότος.


Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει κι ο ίδιος, είναι φαν των μοτοσυκλετών –και ιδιαίτερα των MotoGP- ενώ ήταν και πρεσβευτής της MV Agusta, έχοντας μάλιστα στην κατοχή του μια σπέσιαλ έκδοση, την F4 LH 44, που δημιούργησε το εργοστάσιο γι' αυτόν. Νωρίτερα μέσα στην φετινή χρονιά, είχε οδηγήσει και πάλι μια μοτοσυκλέτα superbike, παρέα αυτή την φορά με τον Cal Crutchlow, σε ένα event της Monster που διοργανώθηκε στην Καλιφόρνια.

Ετικέτες

Honda HRC WorldSBK Team 2026 - Chantra, Dixon και CBR1000RR-R [VIDEO]

Δύσκολη σεζόν προσαρμογής για τους δυο νέους αναβάτες της Honda, νέος και ο Team Manager
Honda HRC WorldSBK Team 2026
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/2/2026

Μετά από την πρώτη παρουσίαση της CBR1000RR-R που έγινε στις 5/2 χωρίς τους αναβάτες, το HRC μας δείχνει τώρα την πλήρη σύνθεση ομάδας-μοτοσυκλετών, ενώ στο τεστ που ξεκίνησε σήμερα 16/2 στο Phillip Island συμμετέχει μόνο ο Dixon, καθώς ο Chantra αναρρώνει ακόμα από τραυματισμό, και στην Αυστραλία τον αντικαθιστά ο δοκιμαστής της ομάδας, Tetsuta Nagashima.

Στην προσπάθειά της για να ξαναβρεθεί κοντά στην κορυφή στο Πρωτάθλημα, η Honda ποντάρει για φέτος σε ολοκαίνουργια σύνθεση ομάδας, με αναβάτες που μπορεί να έχουν δείξει ελπιδοφόροι σε κατηγορίες μικρότερης εμβέλειας, όμως μένει ακόμα να δείξουν αν μπορούν να σταθούν σε πιο δύσκολα Πρωταθλήματα όπως το WorldSBK.

Από τη μία βρίσκεται ο Ταϊλανδός Somkiat Chantra, που πέρυσι έκανε ένα καταστροφικό ντεμπούτο στο MotoGP, τερματίζοντας τελευταίος πριν τους δοκιμαστές, ενώ στην προετοιμασία του για τα Superbike είχε τραυματισμό με αποτέλεσμα να χειρουργηθεί και στα δύο χέρια, χάνοντας τον πρώτο γύρο του 2026, στην Αυστραλία.

Chantra

Η τελευταία ενημέρωση από τη Honda είναι πως αφαιρέθηκαν τα ράμματα από τα χέρια του Chantra, με τον Ταϊλανδό να έχει ήδη ξεκινήσει φυσιοθεραπεία.

Στο Phillip Island ο Ιάπωνας αναβάτης εξέλιξης Tetsuta Nagashima αντικαθιστά τον Chantra, έχοντας γράψει τον 17ο ταχύτερο γύρο την πρώτη ημέρα, ενώ αξίζει να σημειωθεί και η δουλειά που θα κάνει ο Jonathan Rea ως δοκιμαστής κατά τη διάρκεια του 2026.

Dixon

Ο Βρετανός Jake Dixon έχει περάσει από το BSB όπου είχε ως καλύτερο τερματισμό μια 2η θέση στο Πρωτάθλημα πίσω από τον Leon Haslam, ενώ τα τελευταία χρόνια αγωνιζόταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Moto2 όπου το 2025 τερμάτισε στην 5η θέση. Την πρώτη ημέρα του τεστ της Αυστραλίας, ο Dixon ήταν με μεγάλη διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης με Honda, σημειώνοντας τον 9ο χρόνο.

Yuji Mori

Πέρα από τους δυο νέους αναβάτες, η ομάδα του HRC για το 2026 έχει και νέο Team Manager, τον Yuji Mori. Ο Ιάπωνας έχει δουλέψει προηγουμένως στην ομάδα της Honda WorldSBK, σε τεχνικό ρόλο, ενώ τώρα αναλαμβάνει τα ηνία του project. Πέρα από το WorldSBK ο Mori έχει εμπειρία τόσο από MotoGP όσο και από τις 8 ώρες της Suzuka.

Η προετοιμασία τελειώνει, και στις 20-22 Φεβρουαρίου το Πρωτάθλημα ξεκινά, με τη Honda να βρίσκεται μπροστά σε μια δύσκολη σεζόν, με νέα σύνθεση ομάδας και αναβάτες που ακόμα δεν έχουν λάμψει, προσπαθώντας να ανταγωνιστούν την παντοδύναμη Ducati, αλλά και την Bimota, την BMW, την Kawasaki και την Yamaha.

Βαθμός δυσκολίας 10 στα 10, και η σκυτάλη πλέον στους Dixon και Chantra.

 

Ετικέτες