Ο Hamilton με superbike!

Είχε και πτώση στην Jerez
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

3/12/2018

Ο πέντε φορές πρωταθλητής της F1, Lewis Hamilton, πήρε μέρος στις ιδιωτικές δοκιμές που διοργάνωσε η ομάδα Pata Yamaha που συμμετέχει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Superbikes και η βρετανική εταιρεία διοργάνωσης track day "No Limits", οδηγώντας ένα μαύρο YZF-R1, έχοντας πάνω της το νούμερο με το οποίο τρέχει στην F1 (44). Οι δοκιμές έγιναν το περασμένο Σάββατο στην πίστα της Jerez και υπάρχει η πληροφορία ότι ο Hamilton είχε μια πτώση στην πέμπτη στροφή της πίστας, από την οποία όμως βγήκε αλώβητος. Παρόλα αυτά δεν πτοήθηκε και συνέχισε την οδήγηση το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οδηγεί μοτοσυκλέτα μέσα σε πίστα ο Βρετανός πιλότος.


Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει κι ο ίδιος, είναι φαν των μοτοσυκλετών –και ιδιαίτερα των MotoGP- ενώ ήταν και πρεσβευτής της MV Agusta, έχοντας μάλιστα στην κατοχή του μια σπέσιαλ έκδοση, την F4 LH 44, που δημιούργησε το εργοστάσιο γι' αυτόν. Νωρίτερα μέσα στην φετινή χρονιά, είχε οδηγήσει και πάλι μια μοτοσυκλέτα superbike, παρέα αυτή την φορά με τον Cal Crutchlow, σε ένα event της Monster που διοργανώθηκε στην Καλιφόρνια.

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Χάνει και το Most ο Jake Dixon της Honda HRC – Στη θέση του ξανά ο Yuki Kunii

Η ατυχία συνεχίζεται για την ιαπωνική ομάδα
yuki-kunii
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (15-17/5) διεξάγεται ο 5ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στο Most της Τσεχίας και ο Jake Dixon δεν θα αγωνιστεί ούτε εκεί, καθώς δεν έχει αναρρώσει ακόμη. Στη θέση του θα αγωνιστεί ο Yuki Kunii.

Ο Ιάπωνας αναβάτης αντικατέστησε τον Dixon και στη Balaton Park, χωρίς όμως να καταφέρει να μαζέψει βαθμούς στο ντεμπούτο του στα WSBK, αφού τερμάτισε 21ος το Σάββατο και 16ος την Κυριακή. Οι συνθήκες δεν είναι καθόλου καλές φέτος για την ιαπωνική ομάδα, με τον Dixon να τραυματίζεται στο Phillip Island τον Φεβρουάριο πριν καν αρχίσει η σεζόν και τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra πότε να πέφτει και πότε να τερματίζει στις τελευταίες θέσεις, ενώ ο παλαίμαχος Jonathan Rea είναι ο πιο πετυχημένος αναβάτης της, με 4 βαθμούς που πήρε αντικαθιστώντας τον Dixon για έναν αγώνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Honda HRC:

“Ο Dixon συνεχίζει να εργάζεται σκληρά στο πρόγραμμα αποκατάστασής του μετά τον τραυματισμό που υπέστη νωρίτερα αυτή τη σεζόν. Αν και η διαδικασία αποκατάστασης προχωράει καλά, ο Βρετανός αναβάτης δεν είναι ακόμη έτοιμος να επιστρέψει στη δράση και, ως εκ τούτου, θα παραμείνει εκτός του γύρου στο Most, καθώς επικεντρώνεται στην πλήρη αποκατάσταση της φυσικής του κατάστασης.”