Ο Leon Camier είναι μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στα paddock των Motul WSBK και για το 2021 αναλαμβάνει έναν εντελώς νέο ρόλο στα δρώμενα, καθώς στα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά των Superbikes στην πίστα της Jerez, θα είναι παρών ως Team Manager του Team HRC! Ο Camier αντικαθιστά τον Jaume Colom, ο οποίος είχε αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο όταν η Honda αποφάσισε την επιστροφή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Ο Βρετανός αναβάτης ανήκε πέρσι στην Barni Racing Team, αλλά ο τραυματισμός στον ώμο από τις περσινές χειμερινές δοκιμές λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, δεν του επέτρεψε να τρέξει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Phillip Island. Όσα επακολούθησαν λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας, δεν του έδωσαν την δυνατότητα για μια κανονική επιστροφή στους αγώνες, αλλά φέτος επιστρέφει μέσα από τον καινούργιο του ρόλο.
Ο Camier δήλωσε ότι στο παρελθόν είχε περάσει πολλά χρόνια με την ομάδα της Honda και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφει στην "οικογένεια" της Big-H, μ' αυτό που χαρακτηρίζει ως "μια τεράστια αλλαγή στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή". Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Honda που του εμπιστεύεται το project της στα Motul WSBK, ενώ δεσμεύτηκε να δουλέψει με την ίδια αφοσίωση και ζήλο, όπως και όταν ήταν εργοστασιακός αναβάτης.
Ο Camier πήρε μέρος σε 223 αγώνες του Παγκοσμίου Πτωαθλήματος Superbikes, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2009. Αν και δεν έχει γευτεί τη χαρά μιας νίκης, ήταν πολύ συχνά μέσα στις μάχεςγια μιαθέση στο βάθρο, πράγμα που το κατάφερε συνολικά εννιά φορές στην καριέρα του.
Motul WSBK: Ο Lorenzo Baldassarri παραμένει στην GoEleven Ducati και το 2027
Ανανέωση συμβολαίου για τον Ιταλό που συνεχίζει στα Superbikes
Από τον
Φίλιππο Σταυριδόπουλο
15/10/2026
Ο Lorenzo Baldassarri θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά με την GoEleven Ducati, μετά από μια σεζόν του 2026 που τον έφερε ξανά ανάμεσα στους πρωταγωνιστές του WorldSBK.
Ο Lorenzo Baldassarri θα παραμείνει στην ομάδα της GoEleven Ducati και για το 2027, καθώς οι δύο πλευρές συμφώνησαν στην ανανέωση της συνεργασίας τους για ακόμη μία σεζόν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Ο Ιταλός επέστρεψε φέτος στην κατηγορία και κατάφερε να διεκδικεί σταθερά θέσεις στο βάθρο, δικαιώνοντας την επιλογή της ανεξάρτητης ομάδας Ducati να του εμπιστευτεί τη θέση του Andrea Iannone.
Δύσκολη πρώτη χρονιά στα Superbike
Η πρώτη παρουσία του Baldassarri στο WorldSBK ήταν το 2023, όταν αγωνίστηκε με την GMT94 Yamaha και την R1. Η χρονιά αποδείχθηκε δύσκολη, καθώς ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα στην 18η θέση, με καλύτερα αποτελέσματα τρεις 12ες θέσεις: στον αγώνα Superpole του Misano, καθώς και στον πρώτο αγώνα και τον αγώνα Superpole της Jerez.
Στο τέλος του 2023 επέστρεψε στo WorldSSP για το 2024, χωρίς όμως να καταφέρει να επαναλάβει τις επιδόσεις του 2022, όταν είχε τερματίσει δεύτερος στη βαθμολογία.
Η επιστροφή στο paddock των MotoGP
Μετά τη δεύτερη θητεία του στα Supersport, ο Baldassarri επέστρεψε στο paddock των MotoGP, συμμετέχοντας στην κατηγορία ηλεκτρικών, MotoE. Στην τελευταία σεζόν του Παγκοσμίου Κυπέλλου MotoE κατέλαβε την έκτη θέση της βαθμολογίας, έχοντας σταθερή παρουσία στις πρώτες θέσεις και τρία βάθρα.
Μάλιστα, έχασε τη νίκη για μόλις 0,037 δευτερόλεπτα στον πρώτο αγώνα της Βαρκελώνης και για 0,106 δευτερόλεπτα στον πρώτο αγώνα της Balaton Park.
Δυναμική επιστροφή στο WorldSBK
Η επιλογή του 29χρονου Ιταλού από την GoEleven για το 2026 δεν ήταν από τις αναμενόμενες, ωστόσο ο Baldassarri φρόντισε να δικαιώσει την ομάδα από την πρώτη κιόλας εμφάνισή του. Στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Phillip Island, ανέβηκε για πρώτη φορά στο βάθρο του WorldSBK, ενώ ακολούθησε ακόμη μία παρουσία στην τριάδα στο Balaton Park.
Στη διάρκεια της σεζόν έχει καθιερωθεί ως σταθερή παρουσία στην πρώτη δεκάδα, επιβεβαιώνοντας ότι η επιστροφή του στην κατηγορία μπορεί να αποτελέσει μια νέα αφετηρία στην καριέρα του. Με το συμβόλαιό του για το 2027 εξασφαλισμένο, θα έχει την ευκαιρία να συνεχίσει πάνω στην ίδια βάση και να διεκδικήσει περισσότερα βάθρα τόσο στον τελευταίο γύρο της Jerez όσο και την επόμενη χρονιά.
Lorenzo Baldassarri: "Η ομάδα πίστεψε σε εμένα και πετύχαμε σπουδαία πράγματα"
Ο Ιταλός αναφέρθηκε με ικανοποίηση στην ανανέωση του συμβολαίου του, τονίζοντας τη σημασία της συνέχειας στη συνεργασία με την GoEleven.
"Είμαι πραγματικά χαρούμενος που ανανεώνω με την GoEleven. Χρειάστηκε να περιμένουμε λίγο μέχρι να διευθετηθούν οι τελευταίες λεπτομέρειες, αλλά περίμενα αυτή τη μέρα εδώ και πολύ καιρό. Συνεχίζουμε με το ίδιο πρότζεκτ και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.
Η φετινή σεζόν ήταν φανταστική, καθώς ήμουν σταθερά γρήγορος και ανταγωνιστικός. Ερχόμουν από μια δύσκολη περίοδο, κατά την οποία μου έλειπαν τόσο η αυτοπεποίθηση όσο και τα αποτελέσματα, έχοντας αλλάξει ομάδες, μοτοσυκλέτες και κατηγορίες. Η GoEleven πίστεψε σε εμένα και πετύχαμε σπουδαία πράγματα φέτος.
Έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας, αλλά πλέον διαθέτουμε μια σταθερή βάση για κάθε πίστα, οπότε θα είμαστε έτοιμοι σε κάθε αγωνιστικό Σαββατοκύριακο. Ανυπομονώ να ξεκινήσουμε άλλη μία χρονιά μαζί!"
Gianna Ramello: "Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να φύγει μετά από μόλις έναν χρόνο"
Η ιδιοκτήτρια της ομάδας, Gianna Ramello, εξήγησε ότι η ανανέωση ήταν ουσιαστικά μονόδρομος μετά τις επιδόσεις του Baldassarri.
"Ο Lorenzo απέδειξε μέσα στη σεζόν του 2026 ότι είναι γρήγορος και ανταγωνιστικός, προσφέροντάς μας μεγάλη ικανοποίηση. Ήταν ένα ρίσκο που πήρα στην αρχή της χρονιάς, καθώς πίστεψα σε αυτόν από την πρώτη στιγμή και εκείνος ανταπέδωσε την εμπιστοσύνη μας με μία από τις καλύτερες σεζόν που έχουμε κάνει ποτέ στο WorldSBK.
Δεν μπορούσαμε να τον αφήσουμε να φύγει μετά από μόλις έναν χρόνο ούτε να μην ανανεώσουμε το συμβόλαιό του για την επόμενη σεζόν. Είμαι βέβαιη ότι, με ακόμη μία χρονιά στην ομάδα μας, θα βελτιωθεί περισσότερο.
Το κλίμα στην ομάδα είναι εξαιρετικό, με ηρεμία και πραγματική ενότητα, κάτι που οφείλεται και στον υπέροχο χαρακτήρα του Lorenzo. Εύχομαι σε εκείνον και σε όλους εμάς στην ομάδα τα καλύτερα για το 2027. Έχουμε μεγάλες προκλήσεις μπροστά μας και θέλουμε να είμαστε έτοιμοι. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους όσοι πίστεψαν σε αυτό το εγχείρημα, τους συνεργάτες και τους χορηγούς μας, χάρη στους οποίους μπορούμε να συνεχίσουμε να ζούμε το όνειρό μας!"
Denis Sacchetti: "Μας εντυπωσίασε από τον πρώτο αγώνα"
Ο Διευθυντής της ομάδας GoEleven, Denis Sacchetti, στάθηκε στην εμπιστοσύνη που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στον Baldassarri και την ομάδα, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για την επόμενη σεζόν.
"Η σχέση που έχουμε χτίσει με τον Balda φέτος είναι εξαιρετική. Η αρμονία μέσα στο γκαράζ και η αμοιβαία εμπιστοσύνη στη δουλειά μας είναι τα βασικά στοιχεία που μας οδήγησαν στην απόφαση να συνεχίσουμε μαζί. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή δεν θα είχε νόημα.
Ο Balda μάς εντυπωσίασε από τον πρώτο κιόλας αγώνα της χρονιάς και πιστεύω ότι εντυπωσίασε πολύ κόσμο με όσα έδειξε στην πίστα. Θεωρούμε ότι, έχοντας πλέον μια ολόκληρη σεζόν εμπειρίας με την ομάδα, μπορούμε να έχουμε ένα πραγματικά συναρπαστικό 2027. Είμαστε ενθουσιασμένοι και αποφασισμένοι!"