Ο Leon Camier Team Manager στο HRC!

Αλλαγή ρόλου για τον Βρετανό αναβάτη
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

18/1/2021

Ο Leon Camier είναι μια από τις πιο γνωστές προσωπικότητες στα paddock των Motul WSBK και για το 2021 αναλαμβάνει έναν εντελώς νέο ρόλο στα δρώμενα, καθώς στα πρώτα επίσημα δοκιμαστικά των Superbikes στην πίστα της Jerez, θα είναι παρών ως Team Manager του Team HRC! Ο Camier αντικαθιστά τον Jaume Colom, ο οποίος είχε αναλάβει τον συγκεκριμένο ρόλο όταν η Honda αποφάσισε την επιστροφή της στο παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Ο Βρετανός αναβάτης ανήκε πέρσι στην Barni Racing Team, αλλά ο τραυματισμός στον ώμο από τις περσινές χειμερινές δοκιμές λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, δεν του επέτρεψε να τρέξει στον πρώτο αγώνα της χρονιάς, στο Phillip Island. Όσα επακολούθησαν λόγω του ξεσπάσματος της πανδημίας, δεν του έδωσαν την δυνατότητα για μια κανονική επιστροφή στους αγώνες, αλλά φέτος επιστρέφει μέσα από τον καινούργιο του ρόλο.

Ο Camier δήλωσε ότι στο παρελθόν είχε περάσει πολλά χρόνια με την ομάδα της Honda και είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που επιστρέφει στην "οικογένεια" της Big-H, μ' αυτό που χαρακτηρίζει ως "μια τεράστια αλλαγή στην επαγγελματική και την προσωπική του ζωή". Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την Honda που του εμπιστεύεται το project της στα Motul WSBK, ενώ δεσμεύτηκε να δουλέψει με την ίδια αφοσίωση και ζήλο, όπως και όταν ήταν εργοστασιακός αναβάτης.

Ο Camier πήρε μέρος σε 223 αγώνες του Παγκοσμίου Πτωαθλήματος Superbikes, έχοντας κάνει το ντεμπούτο του το 2009. Αν και δεν έχει γευτεί τη χαρά μιας νίκης, ήταν πολύ συχνά μέσα στις μάχες για μια θέση στο βάθρο, πράγμα που το κατάφερε συνολικά εννιά φορές στην καριέρα του.

WSBK Ο Razgatlioglu ξεπέρασε Fogarty και Haga σε pole και ταχύτερους γύρους – O πόλεμος των στατιστικών

Ο Mr.Endo γράφει ιστορία με νίκες-ορόσημα, ενώ η Ducati γίνεται η πρώτη κατασκευάστρια με 1000 συμμετοχές στο WorldSBK
WSBK Balaton Statistics
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

31/7/2025

Στον πρώτο γύρο του WorldSBK στην Ουγγαρία από το 1990 και στο ντεμπούτο της πίστας Balaton Park στο πρωτάθλημα, ο Toprak Razgatlioglu κατέκτησε την 1000ή κούρσα της ιστορίας και άφησε πίσω του δύο θρύλους στα στατιστικά, τον Carl Fogarty στις pole και τον Noriyuki Haga στους ταχύτερους γύρους. Παράλληλα, ο Sam Lowes πανηγύρισε το πρώτο του βάθρο σε κανονικό αγώνα, ενώ η Ducati μπήκε σε ένα μοναδικό club.

Το MOTUL FIM Superbike World Championship γιόρτασε τους 1000 αγώνες στο Tissot Superpole Race της Ουγγαρίας, με τον Razgatlioglu να γράφει ιστορία και να επιβεβαιώνει τον τίτλο του “κυνηγού των milestone”. Η Ducati έγινε η πρώτη κατασκευάστρια που συμπληρώνει 1000 συμμετοχές “κλέβοντας” την διάκριση από την  Kawasaki σταμάτησε προσωρινά στις 999, καθώς ο Garrett Gerloff κρίθηκε ακατάλληλος να τρέξει μετά τον πρώτο αγώνα.

Ο Toprak είναι ο μόνος στην ιστορία που έχει κερδίσει και τα τρία τελευταία «στρογγυλά» ορόσημα: τον 800ό αγώνα με την Kawasaki, τον 900ό με τη Yamaha και τον 1000ό με την BMW.

WSBK Balaton Statistics

Στα στατιστικά-κλειδιά από την Ουγγαρία:

499: Η Ιταλία απέχει μόλις ένα βάθρο από το να φτάσει τα 500 στην ιστορία του WSBK.

120: Ο Alvaro Bautista έφτασε τα 120 βάθρα.

83: Bautista και Razgatlioglu έχουν μοιραστεί το βάθρο 83 φορές, δύο λιγότερες από το ρεκόρ Rea–Razgatlioglu.

59-61: Στον πρώτο αγώνα, ο Toprak ξεπέρασε τον Haga στους ταχύτερους γύρους (59) και έφτασε ήδη τους 61.

44: Ο Nicolò Bulega έχει 44 βάθρα σε 60 αγώνες (ποσοστό 73,3%).

38: Ο Andrea Locatelli έγινε ο αναβάτης με τις περισσότερες 4ες θέσεις πίσω μόνο από Rea (39) και Alex Lowes (45).

22: Ο Toprak ξεπέρασε τον Carl Fogarty στις pole (22 έναντι 21).

15: Έχει κερδίσει σε 15 διαφορετικές πίστες – ισοφάρισε Polen και Bautista, με το ρεκόρ Rea να είναι 22.

15: Οι 15 νίκες του φέτος είναι η δεύτερη καλύτερη σεζόν του μετά το 2024 (18 νίκες).

13: Ο Bulega τερμάτισε 13ος στο Superpole Race, η χειρότερη θέση του όταν τερματίζει.

10: Ο Toprak έχει πλέον 10 hat-trick νικών, ισοφαρίζοντας τον Bautista.

9: Είναι σερί με 9 συνεχόμενες νίκες. Στο Aragón μπορεί να ισοφαρίσει το ρεκόρ του (13) και να το ξεπεράσει στη Magny-Cours – αν και δεν έχει κερδίσει ποτέ εκεί, ενώ η BMW από το 2013.

4-1: Ο Sam Lowes πήρε τα 3ο και 4ο βάθρα του στο WSBK, με το τέταρτο να είναι το πρώτο του σε κανονικό σκέλος.

Ο γύρος της Ουγγαρίας δεν ήταν απλά γιορτή για το WorldSBK, αλλά και επιβεβαίωση ότι ο Toprak Razgatlioglu συνεχίζει να γράφει ιστορία.