Παρουσιάστηκε το SBK 22 Official Video Game

10 χρόνια μετά την τελευταία εκδοχή του παιχνιδιού!
Από το

motomag

14/6/2022
Στον 4ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK 2022, και συγκεκριμένα στην πίστα του Misano, η Milestone παρουσίασε μια νέα έκδοση του επίσημου Videogame για το WSBK, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο. 
 
Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου, μέχρι αυτή τη στιγμή, Alvaro Bautista και Jonathan Rea, που βοήθησαν και στην ανάπτυξη του Video Game με τις παρατηρήσεις τους, αλλά και οι Andrea Basilio, υπεύθυνος σχεδιασμού του παιχνιδιού και ο Michele Caletti, διοικητικό στέλεχος της Milestone.
 
Το παιχνίδι προβλέπεται να γίνει διαθέσιμο στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 και θα περιλαμβάνει τις ομάδες και τους αναβάτες από τη χρονιά αυτή. Ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να παίξει είτε μόνος του με την επιλογή Single Player, είτε με άλλους μέσω του Multiplayer mode. 
Το επίσημο παιχνίδι του Motul FIM WSBK θέλει να αποτελέσει ένα ακριβές virtual αντίγραφο του Πρωταθλήματος, χρησιμοποιώντας το αυθεντικό αγωνιστικό ημερολόγιο, τις πίστες, τους αναβάτες αλλά και τα pits της κάθε ομάδας με φωτορεαλιστικά εφέ και animation.
 
Έτσι ο κάθε ένας μπορεί να τρέξει με τον αναβάτη ή τη μοτοσυκλέτα που επιθυμεί, βιώνοντας την ένταση που υπάρχει κατά τη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου, αφού περιλαμβάνονται όλοι οι αγώνες και τα προκριματικά για κάθε γύρο του πρωταθλήματος.
 
Με το Career Mode ο παίκτης μπορεί να διαχειριστεί την καριέρα του αγαπημένου του αναβάτη, να πάρει τον έλεγχο των ρυθμίσεων της μοτοσυκλέτας του, να προσλάβει προσωπικό όπως Personal Manager, Αρχιμηχανικό, και φυσικά Αναλυτή Δεδομένων Τηλεμετρίας (Data Analyst).
 
Ακόμη, μπορεί να επιλέξει τη στολή, τα γραφικά της μοτοσυκλέτας και του αναβάτη όπως επίσης και τον αριθμό του, το ψευδώνυμό του, το ραφτό που βλέπουν οι κάμερες στον… πισινό του, και πολλά ακόμα.
Άλλες ρεαλιστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν την επιλογή ελαστικών / ελαστικών εξέλιξης της Pirelli, για οδήγηση σε στενγό και βρεγμένο, στρατηγική καυσίμου, κ.α.
 
Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI), A.N.N.A System, βασίζεται στα νευρικά δίκτυα και την μηχανική μάθηση, και εγγυάται μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού, ελέγχοντας τους αντιπάλους με έξυπνο τρόπο, ανάλογα με τις προσωπικότητες τους, και… εκπαιδεύοντας τους, καθώς συλλέγουν δεδομένα και εμπειρία. 
 
To SBK 22 έχει σχεδιαστεί και για επικούς multiplayer αγώνες, στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος έως και 12 παίκτες. 
 
Σημειώστε πως οι παίκτες μπορούν ακόμα και να αλλάξουν τους κανονισμούς, να βγάλουν από το παιχνίδι τον αγώνα Superpole, κ.α.
 
Το SBK 22 θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και Steam.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και προ-παραγγελίες, δείτε ΕΔΩ.

Motul WSBK: "Βροντολόγιο" 2023 - Ποιός έπεσε περισσότερες φορές!

Ποιός αναβάτης είναι στην κορυφή, οι πίστες και οι στροφές-παγίδες
motomagMotul WSBK – Τα στατιστικά των πτώσεων για το 2023
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/11/2023

Μετά την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος 2023 του Motul WSBK, ήρθε η ώρα να δούμε ποιοι σημείωσαν τις περισσότερες πτώσεις, ποιες πίστες δυσκόλεψαν περισσότερο τους αναβάτες, αλλά και ποιες είναι οι στροφές που "παγίδεψαν" τους περισσότερους αναβάτες.

Στο σύνολό τους, οι πτώσεις και στις τρεις κατηγορίες WSBK, WSSP και WSSP300, φτάνουν τις 523. Από αυτές οι 172 ανήκουν στην μεγάλη κατηγορία WSBK, ενώ οι 131 στην μικρότερη WSSP300. Στην κορυφή, όσον αφορά το σύνολο, βρίσκεται η μεσαία κατηγορία WSSP, η οποία έκλεισε την σεζόν του 2023 με 217 πτώσεις!

Όσον αφορά την WSBK βλέπουμε ότι ο αριθμός είναι αρκετά χαμηλότερος από τις 217 που είχαμε το 2022, ενώ ο μέσος όρος ανέρχεται στις 14 πτώσεις ανά γύρο, αν τις διαιρέσουμε με τους 12 γύρους του πρωταθλήματος της φετινής αγωνιστικής σεζόν. Αντίθετα, στην WSSP έχουμε σχεδόν διπλάσιες πτώσεις από τις 120 πέρυσι. Τέλος, στην WSSP300 βλέπουμε 12 λιγότερες πτώσεις από τις 143 της σεζόν του 2022, με κατά μέσο όρο 16 πτώσεις σε κάθε έναν από τους 8 γύρους όπου έτρεξε η μικρή κατηγορία.

Motul WSBK – Τα στατιστικά των πτώσεων για το 2023

Περνάμε τώρα στους αναβάτες, όπου βλέπουμε ότι στις πτώσεις δεν υπολογίζονται οι wildcard συμμετοχές, αλλά ούτε και οι αναβάτες που αντικατέστησαν τους τραυματίες. Ένα τέτοιο στοιχείο επηρεάζει και τον τελικό συνολικό αριθμό – συνήθως προς τα κάτω. Ξεκινώντας από την WSBK οι δύο πρώτοι ανήκουν σε εργοστασιακές ομάδες, με τον Alex Lowes (Kawasaki Racing Team WSBK) να ηγείται με 15 πτώσεις και τον Iker Lecuona (Team HRC) πίσω του με δύο λιγότερες. Τρίτος έρχεται ο Lorenzo Baldassari (GMT94 Yamaha), με τον Iταλό να πέφτει 11 φορές, μία περισσότερη από τις 10 του Πρωταθλητη του 2023 Alvaro Bautista (Aruba.it Racing Ducati). Ο Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) είδε από κοντά την άσφαλτο 9 φορές, κάτι που τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση. Εκτός της πρώτης δεκάδας βρίσκεται ο Toprak Razgatlioglu, ο οποίος έπεσε μόλις δύο φορές σε όλη την σεζόν. Μία στην Αυστραλία, όπου ενεπλάκη σε μία σύγκρουση με τον Lowes και η άλλη ήταν στο Most, όταν ένα προβληματικό ελαστικό τον έβγαλε από το κυνήγι της πρώτης θέσης.

Στην κατηγορία WSSP, πρώτος είναι ο Bahattin Sofuoglu (MV Agusta Reparto Corse) με 15 πτώσεις, ενώ από κοντά τον ακολουθεί ο Glenn van Straalen (EAB Racing Team) με 14. Τρεις αναβάτες βρίσκουμε στην τρίτη θέση με 11 πτώσεις, οι Tom Edwards (Yart-Yamaha WorldSSP Team), Adrian Huertas (MTM Kawasaki) and Jorge Navarro (Ten Kate Racing Yamaha). Στην WSSP300 ο Ruben Bijman (Arco Motor University Team) σημείωσε 12 πτώσεις, παίρνοντας την πρώτη θέση, με τον φετινό rookie, Loris Veneman (MTM Kawasaki) στην δεύτερη με 10. Τέσσερις αναβάτες είχαν από 6 πτώσεις ο καθένας με τον Samuel Di Sora (ProDina Kawasaki Racing), τον ομόσταυλό του Mattia Martella, τον Fenton Seabright (Kawasaki GP Project) και τον Juan Pablo Uriostegui (Sublime Racing by MS Racing) να μοιράζονται την τρίτη θέση.

15

Alex Lowes

13

Iker Lecuona

11     

Lorenzo Baldassarri

10   

Alvaro Bautista

 9

Loris Baz, Garrett Gerloff, Jonathan Rea, Michael van der Mark

 8 

Michael Ruben Rinaldi

 7

Dominique Aegerter, Eric Granado, Xavi Vierge

 6

Axel Bassani, Remy Gardner, Oliver Konig

 5 

Philipp Oettl, Scott Redding, Tom Sykes

4

Andrea Locatelli, Tito Rabat, Bradley Ray

3

Danilo Petrucci

2

Toprak Razgatlioglu, Isaac Vinales

Motul WSBK – Τα στατιστικά των πτώσεων για το 2023

Δύο πίστες με πάνω από 60 πτώσεις στο τριήμερο – Αυτή του Most στην κορυφή

Για το 2023 δύο ήταν οι πίστες που δυσκόλεψαν περισσότερο τους αναβάτες όλων των κατηγοριών, έχοντας καταγράψει πάνω από 60 πτώσεις στο τριήμερο η κάθε μία. Η πίστα του Most βρίσκεται στην κορυφή με 65, με 23 να έχουν οι WSBK και WSSP300 κατηγορίες, ενώ οι υπόλοιπες 19 ανήκουν στην WSSP. Λίγο πιο πίσω είναι η πίστα της Imola με συνολικά 63 πτώσεις, με τις 33 να ανήκουν στην WSSP, οι 16 στην WSBK και οι 14 στην WSSP300. Τρίτη η πίστα του Misano με 58 πτώσεις, που χωρίζονται σε 21 για την WSSP300, 20 για την WSSP και 17 για την WSBK.

Motul WSBK – Τα στατιστικά των πτώσεων για το 2023

Οι πρώτες και οι τελευταίες στροφές είχαν τις περισσότερες πτώσεις – Η Imola στην κορυφή

Όσον αφορά τις στροφές με τις περισσότερες πτώσεις, πρώτη είναι εδώ η Imola με το δεύτερο κομμάτι στο τελευταίο εσάκι Variante Bassa πριν την ευθεία εκκίνησης-τερματισμού να έχει 17 πτώσεις, ενώ λίγο πιο πίσω με 16 έρχεται η κλειστή Στροφή 5 στην γαλλική πίστα Magny-Cours. Την τρίτη θέση μοιράζονται δύο στροφές με την 1 στο Most και τη 10 στην Βαρκελώνη να έχουν από 14 πτώσεις.

Ετικέτες