Παρουσιάστηκε το SBK 22 Official Video Game

10 χρόνια μετά την τελευταία εκδοχή του παιχνιδιού!
Από το

motomag

14/6/2022
Στον 4ο γύρο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος SBK 2022, και συγκεκριμένα στην πίστα του Misano, η Milestone παρουσίασε μια νέα έκδοση του επίσημου Videogame για το WSBK, δέκα ολόκληρα χρόνια μετά το τελευταίο. 
 
Στην παρουσίαση έδωσαν το παρών οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου, μέχρι αυτή τη στιγμή, Alvaro Bautista και Jonathan Rea, που βοήθησαν και στην ανάπτυξη του Video Game με τις παρατηρήσεις τους, αλλά και οι Andrea Basilio, υπεύθυνος σχεδιασμού του παιχνιδιού και ο Michele Caletti, διοικητικό στέλεχος της Milestone.
 
Το παιχνίδι προβλέπεται να γίνει διαθέσιμο στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 και θα περιλαμβάνει τις ομάδες και τους αναβάτες από τη χρονιά αυτή. Ο παίκτης θα έχει τη δυνατότητα να παίξει είτε μόνος του με την επιλογή Single Player, είτε με άλλους μέσω του Multiplayer mode. 
Το επίσημο παιχνίδι του Motul FIM WSBK θέλει να αποτελέσει ένα ακριβές virtual αντίγραφο του Πρωταθλήματος, χρησιμοποιώντας το αυθεντικό αγωνιστικό ημερολόγιο, τις πίστες, τους αναβάτες αλλά και τα pits της κάθε ομάδας με φωτορεαλιστικά εφέ και animation.
 
Έτσι ο κάθε ένας μπορεί να τρέξει με τον αναβάτη ή τη μοτοσυκλέτα που επιθυμεί, βιώνοντας την ένταση που υπάρχει κατά τη διάρκεια όλου του Σαββατοκύριακου, αφού περιλαμβάνονται όλοι οι αγώνες και τα προκριματικά για κάθε γύρο του πρωταθλήματος.
 
Με το Career Mode ο παίκτης μπορεί να διαχειριστεί την καριέρα του αγαπημένου του αναβάτη, να πάρει τον έλεγχο των ρυθμίσεων της μοτοσυκλέτας του, να προσλάβει προσωπικό όπως Personal Manager, Αρχιμηχανικό, και φυσικά Αναλυτή Δεδομένων Τηλεμετρίας (Data Analyst).
 
Ακόμη, μπορεί να επιλέξει τη στολή, τα γραφικά της μοτοσυκλέτας και του αναβάτη όπως επίσης και τον αριθμό του, το ψευδώνυμό του, το ραφτό που βλέπουν οι κάμερες στον… πισινό του, και πολλά ακόμα.
Άλλες ρεαλιστικές λεπτομέρειες περιλαμβάνουν την επιλογή ελαστικών / ελαστικών εξέλιξης της Pirelli, για οδήγηση σε στενγό και βρεγμένο, στρατηγική καυσίμου, κ.α.
 
Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης (AI), A.N.N.A System, βασίζεται στα νευρικά δίκτυα και την μηχανική μάθηση, και εγγυάται μια μοναδική εμπειρία παιχνιδιού, ελέγχοντας τους αντιπάλους με έξυπνο τρόπο, ανάλογα με τις προσωπικότητες τους, και… εκπαιδεύοντας τους, καθώς συλλέγουν δεδομένα και εμπειρία. 
 
To SBK 22 έχει σχεδιαστεί και για επικούς multiplayer αγώνες, στους οποίους μπορούν να λάβουν μέρος έως και 12 παίκτες. 
 
Σημειώστε πως οι παίκτες μπορούν ακόμα και να αλλάξουν τους κανονισμούς, να βγάλουν από το παιχνίδι τον αγώνα Superpole, κ.α.
 
Το SBK 22 θα κυκλοφορήσει στις 15 Σεπτεμβρίου 2022 για PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S και Steam.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και προ-παραγγελίες, δείτε ΕΔΩ.

Motul WSBK - Μεταγραφικός πυρετός παντού και η Bimota by Kawasaki Racing Team στο προσκήνιο

Ο μόνος που δεν έχει πρόβλημα για να βρει ομάδα αν και χωρίς συμβόλαιο για το 2025 είναι ο Bautista
motomag Motul WSBK  - Μεταγραφικός πυρετός παντού και Bimota by Kawasaki Racing Team στο προσκήνιο
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Όπως και στο MotoGP έτσι και στο Motul WSBK το μεταγραφικό παζάρι έχει ξεκινήσει πιο νωρίς από ποτέ, με τις φημολογούμενες μετακινήσεις των αναβατών να δίνουν και να παίρνουν ενώ έγινε ξεκάθαρο πως η μέχρι πρότινος Kawasaki Racing Team WorldSBK από το 2025 θα δώσει τη θέση της στην Bimota by Kawasaki Racing Team, κίνηση της Kawasaki η οποία αποσκοπεί στο να τονώσει την εμπορική αξία της Bimota, ενώ κάτω από το φαίρινγκ θα βρίσκεται όπως όλα δείχνουν το ZX-10RR.

Τι και αν έχουν πραγματοποιηθεί μόλις τρεις γύροι στο φετινό Πρωτάθλημα, το grid του 2025 έχει ξεκινήσει να σχηματίζεται σιγά σιγά ενώ πολλοί αναβάτες των οποίων τα συμβόλαια λήγουν φέτος προσπαθούν μέσω των δηλώσεων τους και μέσω των μάνατζερ τους να πετύχουν συμφωνίες οι οποίες θα τους προσφέρουν αγωνιστική στέγη για την επόμενη χρονιά.

Motul WSBK  - Μεταγραφικός πυρετός παντού και Bimota by Kawasaki Racing Team στο προσκήνιο

Πριν φτάσουμε σε αυτούς που δεν έχουν εξασφαλισμένη θέση για το 2025 ας δούμε αυτούς που έχουν συμβόλαιο και για το επόμενο έτος. Θα ξεκινήσουμε με την πρωταθλήτρια ομάδα της Aruba.it Racing – Ducati, και τον Nicolo Bulega. O rookie του πρωταθλήματος έχει ήδη καπαρωμένη την σέλα της Panigale V4 R ενώ και τα αποτελέσματα του είναι ελπιδοφόρα αν σκεφτούμε πως πριν λίγο καιρό ήταν πρώτος στη βαθμολογία ενώ μετά το Assen φιγουράρει στην τρίτη θέση του πρωταθλήματος.

Στο στρατόπεδο της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team τα πράγματα ξεκαθάρισαν όσον αφορά τον Toprak Razgatlioglu, ο νέος αναβάτης της BMW έχει δύο χρόνια συμβόλαιο οπότε και την επόμενη χρονιά θα τον δούμε πάνω στην M 1000 RR.

Στην Pata Prometeon Yamaha οι Jonathan Rea και Andrea Locatelli έχουν εξασφαλισμένη θέση και του χρόνου ενώ και στην Team HRC, η οποία δεν διάγει και τις καλύτερες μέρες της θα δούμε το 2025 τους Iker Lecuona και Xavi Vierge.

Motul WSBK  - Μεταγραφικός πυρετός παντού και Bimota by Kawasaki Racing Team στο προσκήνιο

Με την Kawasaki Racing Team WorldSBK το 2025 να γίνεται Bimota by Kawasaki Racing Team εξασφαλισμένη θέση στην ομάδα για του χρόνου έχει ο Axel Bassani από τον οποίο η αλήθεια είναι πως οι Ιάπωνες περίμεναν πολλά περισσότερα. Τονίζουμε εδώ πως όπως δείχνει το άρθρο για τις μεταγραφές στον ιστότοπο του WSBK, το Akashi δεν θα έχει δική του αυτόνομη ομάδα για την Kawasaki (KRT) το 2025, αλλά στην ίδια ομάδα θα συνυπάρχουν τα ονόματα των Bimota και Kawasaki, κυρίως με το ίδιο προσωπικό της KRT. Αυτό γίνεται φυσικά για αύξηση της αναγνωρισιμότητας του ονόματος της Bimota, και για τους τίτλους που θα προκαλέσει η επιστροφή ενός θρυλικού ονόματος στο WSBK, όμως κάτω από την... προβιά της Bimota θα κρύβεται ο... λύκος της Kawasaki (ZX-10RR) και μένει να δούμε αν θα έχει κάποια (οποιαδήποτε) αλλαγή από το 2024, πέραν του χρώματος και του συνδυασμού των ονομάτων των δυο εταιρειών. Θυμηθείτε και τις μοτοσυκλέτες των Husqvarna & GASGAS στο MotoGP.

Και έφτασε η στιγμή να δούμε ποιοι θα πρέπει να μοχθήσουν για να υπογράψουν νέο συμβόλαιο ώστε να βρίσκονται και του χρόνου στο grid του Motul WSBK. Αυτός που δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα είναι ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Alvaro Bautista. Ο αναβάτης της Aruba.it Racing - Ducati, επέλεξε πέρυσι να υπογράψει μονοετές συμβόλαιο καθώς ο ίδιος σκέφτεται πολλά όπως έχει ήδη πει, ακόμα και την απόσυρσή του από τους αγώνες -δύσκολο αν συνεχίσει να κερδίζει.

Από την μία ο Bautista λέει πως δεν ξέρει τι θέλει να κάνει, από την άλλη σε δηλώσεις του πριν λίγες μέρες ανέφερε πως αν η Ducati τον θέλει θα είναι τιμή για αυτόν να παραμείνει στην ομάδα ενώ στο τέλος είπε πως θα πάρει την απόφαση του σύντομα… άβυσσος το μυαλό του Bautista.

Motul WSBK  - Μεταγραφικός πυρετός παντού και Bimota by Kawasaki Racing Team στο προσκήνιο

Στην GYTR GRT Yamaha WorldSBK Team, οι Dominique Aegerter και Remy Gardner έχουν συμβόλαιο μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ο Gardner ανέφερε πως βρίσκεται πολύ κοντά στο να υπογράψει με την ομάδα ενώ ο Aegerter δήλωσε πως οι συνθήκες θα πρέπει να είναι σωστές ώστε να συνεχίσει με την τωρινή του ομάδα καθώς ο ίδιος έχει και άλλες επιλογές.

Ντόρος γίνεται γύρω από το όνομα του Andrea Iannone (Team GoEleven), o Ιταλός ο οποίος δείχνει ξεκάθαρα πως μπορεί σύντομα να παίζει σε κορυφαίο επίπεδο έχει μονοετές συμβόλαιο ενώ υπάρχουν φήμες πως ο αναβάτης που είναι γνωστός και ως "The Maniac" θα βρεθεί στην ομάδα της ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team.

Ο δεύτερος αναβάτης της ROKiT Michael van der Mark του οποίου το συμβόλαιο λήγει φέτος ανέφερε πως θα πρέπει να φέρει αποτελέσματα για να κρατήσει τη θέση του ενώ ο Razgatlioglu όταν ρωτήθηκε δήλωσε πως είναι ευχαριστημένος με τον teammate του.

Motul WSBK  - Μεταγραφικός πυρετός παντού και Bimota by Kawasaki Racing Team στο προσκήνιο

Ο Alex Lowes ο οποίος ηγείται της φετινής προσπάθειας της Kawasaki έχει συμβόλαιο μέχρι το τέλος του έτους ωστόσο σύμφωνα με τις δηλώσεις του θα ανακοινώσει περισσότερα λίγο πριν τον αγώνα της Ιταλίας με το πιθανότερο σενάριο να θέλει τον ίδιο να βρίσκεται το 2025 στην Bimota by Kawasaki Racing Team.

Τα συμβόλαια των Tito Rabat (Kawasaki Puccetti Racing), Michael Ruben Rinaldi (Team Motocorsa Racing), Danilo Petrucci (Barni Spark Racing Team), Bradley Ray (Yamaha Motoxracing WorldSBK Team), Philipp Oettl (GMT94 Yamaha), Sam Lowes (ELF Marc VDS Racing Team) και Garrett Gerloff (Bonovo Action BMW) λήγουν επίσης το 2024 οπότε είτε θα δούμε αρκετούς από αυτούς να μένουν εκτός Motul WSBK είτε θα τους δούμε να ανανεώνουν τα συμβόλαια τους για ακόμη έναν χρόνο αν φυσικά πετύχουν τα αποτελέσματα που αναζητούν οι τωρινές τους ομάδες, είτε θα δούμε κάποιους από αυτούς να... ανταλλάζουν θέσεις μεταξύ τους.

Motul WSBK  - Μεταγραφικός πυρετός παντού και Bimota by Kawasaki Racing Team στο προσκήνιο
Ετικέτες