Προσπάθησε στο Most ο Περιστεράς - Τερμάτησε 18ος & 23ος

Είχε χάσει για λόγους υγείας τους δύο πρώτους Αγώνες.
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/8/2022

Έγινε στην Τσέχικη πίστα του Most ο 7ος & 8ος Αγώνας για την κατηγορία WSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος WSBK. O 17χρονος Γιάννης Περιστεράς που συμμετέχει με την Yamaha R3 της ομάδας ProGP Racing Team, έκανε την 5η & 6η φετινή προσπάθειά του, καθώς είχε χάσει για λόγους υγείας τους δύο πρώτους Αγώνες.
Ξεκινώντας από την 31η θέση γνώριζε ότι θα έπρεπε να κάνει πολύ καλές εκκινήσεις για να φτάσει στο γκρουπ των οδηγών που θα έδινε τη μάχη για τις 15 πρώτες θέσεις.
Το Σάββατο με τη βροχή να πέφτει την ώρα της εκκίνησης και την πίστα να είναι μισοβρεγμένη, η ομάδα προτίμησε να ακολουθήσει συντηρητική στρατηγική και να αγωνιστεί ο Έλληνας οδηγός με βρόχινο ελαστικό μπροστά και σλικ πίσω, παρά να ρισκάρει την επιλογή των σλικ που έκαναν οι 15 από τους 31 οδηγούς.
Ο 17χρονος εκμεταλλεύτηκε αυτήν την επιλογή και στους δύο πρώτους γύρους έκανε 10 προσπεράσματα και βρέθηκε να δίνει τη μάχη για την 20η θέση. Αργότερα η πίστα άρχισε να στεγνώνει περισσότερο και οι οδηγοί με τα σλικ, έκαναν διαφορά μπροστά, ενώ ο Περιστεράς έδωσε τη μάχη για την 16η θέση και τελικά πέρασε τη γραμμή του τερματισμού στη 18η θέση.


Στον Αγώνα της Κυριακής ο Περιστεράς έκανε μια καλή εκκίνηση και από την 31η θέση βρέθηκε γρήγορα στη μάχη για την 20η θέση, όμως λίγο αργότερα η διακοπή του Αγώνα με κόκκινη σημαία, διέκοψε την προσπάθεια του Έλληνα οδηγού.
Στην επανεκκίνηση ο Περιστεράς και πάλι κέρδισε αρκετές θέσεις, όμως κάποιος συναθλητής του τον έβγαλε εκτός πίστας στην πρώτη στροφή και έμεινε τελευταίος. Προσπάθησε να ανακάμψει σε ρυθμό και άρχισε να φτάνει και πάλι τους οδηγούς μπροστά του, όμως και πάλι ο Αγώνας διακόπηκε με δεύτερη κόκκινη σημεία, με αποτέλεσμα να μετρήσουν μόνο 6 γύροι και ο οδηγός της ProGP να τερματίσει μόλις στην 23η θέση.
Ήταν λοιπόν ένας δύσκολος και περίπλοκος Αγώνας, σε μια πίστα που τη γνώριζε ελάχιστα, αλλά συγχρόνως έδωσε την ευκαιρία για συλλογή εμπειριών στο μόνο Έλληνα οδηγό που συμμετέχει σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα τα τελευταία 26 χρόνια.



ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Yamaha R3

“Είμαι στεναχωρημένος για το πως κύλησε το δεύτερο μέρος του Αγώνα της Κυριακής και για το ότι γενικά δυσκολεύτηκα σε αυτήν την πίστα. Επίσης δεν βοήθησε καθόλου το ότι δεν προλάβαμε να αλλάξουμε τα βρόχινα λάστιχα σε σλικ στις Κατατακτήριες και έτσι ξεκίνησα τελευταίος. Στα θετικά μπορώ να κρατήσω μόνο το ότι έκανα και πάλι αρκετά προσπεράσματα μέσα στον Αγώνα.”

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΣΤΑΣ – Κόουτς ομάδας

“Σίγουρα ήταν ένας Αγώνας που δεν πήγε όπως θα θέλαμε, αλλά πρέπει να κρατήσουμε το θετικό αποτέλεσμα του Σαββάτου. Ο Γιάννης έκανε πολύ καλές εκκινήσεις και τις δύο φορές, αλλά ήταν και διπλά άτυχος στη δεύτερη φάση του Αγώνα, μετά την κόκκινη σημαία. Η ομάδα είναι ευχαριστημένη με τη συνολική απόδοση ενός οδηγού που είναι νεοφερμένος στην κατηγορία. Εμείς έχουμε εντοπίσει τα σημεία στα οποία πρέπει να βελτιωθούμε και μέχρι τον επόμενο Αγώνα τον Σεπτέμβριο στο Magny Cours θα δουλέψουμε σκληρά και στην πίστα και στη φυσική κατάσταση του οδηγού.”



Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres.
#racing4greece #visitgreece

Ετικέτες

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

Η BMW δίνει πολλά για να τον κρατήσει στα World Superbikes και τον επόμενο χρόνο
WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

8/4/2025

Το τρέχον συμβόλαιο του περσινού πρωταθλητή (περισσότερα εδώ) με τον Γερμανό κατασκευαστή λήγει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν 2025 και οι αναγνωριστικές διεργασίες ανάμεσα σε Razgatlioglu και τα MotoGP ώθησαν τη BMW να προσφέρει στον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Superbike ένα μεγάλο συμβόλαιο για το 2026.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, η βαυαρική εταιρεία έχει βάλει στο τραπέζι μια προσφορά 2 εκατομμυρίων ευρώ ανά σεζόν για τον εν ενεργεία πρωταθλητή που εκτός από αυτό περιλαμβάνει και μπόνους νικών.

Το ποσό είναι πολύ κοντά στα συμβόλαια που προσφέρουν οι ομάδες στα MotoGP εκτός τριών-τεσσάρων ονομάτων της πρώτης γραμμής που έχουν ήδη τίτλους και των αναβατών εκτός 15άδας.

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

Η ημερομηνία λήξης του συμβολαίου του έχει κάνει τις αντίπαλες εταιρείες να επιθυμούν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους και παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε μόλις στον Απρίλιο, το όνομα του Razgatlioglu έχει ήδη συνδεθεί με την πλειοψηφία των κατασκευαστών για τη σεζόν 2026.

Βέβαια, ο κατασκευαστής που φαίνεται να βρίσκεται πιο κοντά από όλους σε αυτή τη «κούρσα» είναι η Honda, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες προτίθεται να τον εντάξει στα MotoGP το αργότερο έως το 2027.

Με πρόσθετο δέλεαρ για τον  Razgatlioglu την επικείμενη αλλαγή κυβισμού που θα ισιώσει κάπως, τις διαφορές μεταξύ νέων και βετεράνων στην κορυφαία κατηγορία των MotoGP.

Η εξερεύνηση της συνεργασίας των δύο τράβηξε τόσο, που άρχισε να μεταδίδεται πως υπάρχει ήδη συμφωνία με τη Honda για τη σεζόν 2026. Ωστόσο, ο ίδιος διέψευσε αυτούς τους ισχυρισμούς στον πορτογαλικό γύρο του World Superbike.

Μέχρι στιγμής στη σεζόν 2025 του World Superbike, ο Razgatlioglu έχει κατακτήσει τρεις νίκες σε έξι αγώνες και είναι δεύτερος στη βαθμολογία, 29 βαθμούς πίσω από τον Nicolo Bulega, παραμένοντας όμως το φαβορί και για τον φετινό τίτλο.

WorldSBK: Η BMW προσφέρει στον Toprak Razgatlioglu ένα τεράστιο συμβόλαιο για το 2026

 

Ετικέτες