ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team 2026 – Με Petrucci και Oliveira

Στη δύσκολη προσπάθεια αναπλήρωσης του κενού που άφησε ο Toprak
BMW Motorrad WorldSBK Team
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

28/1/2026

Το πρώην μεγάλο αστέρι της BMW στο WorldSBK, Toprak Razgatlioglu, αποχαιρέτισε την ομάδα για χάρη του MotoGP μετά την κατάκτηση των τίτλων του 2024 και 2025, και το 2026 οι Danilo Petrucci και Miguel Oliveira καλούνται να βγάλουν το φίδι από την τρύπα, με το δελτίο τύπου των Βαυαρών να επικαλείται τον δύσκολο στόχο για σταθερή παρουσία στο βάθρο και με τους δυο αναβάτες στη νέα σεζόν.

Για την ώρα, το βροχερό τεστ της Jerez έδωσε ανάμικτα αποτελέσματα στις προσδοκίες των δυο αναβατών της γερμανικής ομάδας, αφού ναι μεν ο Petrux ήταν ταχύτερος όλων στη δυνατή βροχή, όταν στέγνωσε η πίστα, αμφότεροι οι αναβάτες έμειναν πολύ πίσω στους χρόνους, με τον δοκιμαστή Michael Van Der Mark να “σώζει την τιμή” της ομάδας.

Το 2026 θα είναι η παρθενική σεζόν για τον πρώην MotoGP αναβάτη Miguel Oliveira. Ο 31χρονος Πορτογάλος, πέντε φορές νικητής σε αγώνα MotoGP, είναι αδιαμφισβήτητα ταχύς, όμως τώρα πρέπει να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του WorldSBK και στη νέα του μοτοσυκλέτα.

Oliveira

Miguel Oliveira: “Είμαι ενθουσιασμένος. Δεν ξέρω ακριβώς τι να περιμένω. Ξέρω ότι θα είναι ένα δύσκολο, πολύ ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο στόχος μου είναι να ανταποκριθώ στην πρόκληση και να παλέψω για τις πρώτες θέσεις με όσο το δυνατόν ταχύτερη προσαρμογή.»

Στο πλευρό του, ο Ιταλός Danilo Petrucci μετακινήθηκε φέτος από την Barni–Ducati στη BMW, μετά από την 5η θέση του Πρωταθλήματος Αναβατών το 2025, θέση που ίσως θα ήταν ακόμα καλύτερα αν ο Petrux δεν είχε τραυματιστεί στον καρπό. Ο Ιταλός επέστρεψε από το MotoGP στο WorldSBK το 2023 και σε τρεις σεζόν με ανεξάρτητη ομάδα κατέκτησε 20 βάθρα και τρεις νίκες.

Petrux

Danilo Petrucci: “Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που εντάσσομαι στη ROKiT BMW Motorrad WorldSBK Team. Είναι η ομάδα που κατέκτησε τα τελευταία Πρωταθλήματα και είμαι περήφανος που αποτελώ μέρος της. Ανυπομονώ να αγωνιστώ με αυτή τη μοτοσυκλέτα. Κάναμε μερικές δοκιμές και στη βροχή ήμασταν πολύ δυνατοί. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο σε στεγνό, γιατί δεν είχαμε αρκετές ευκαιρίες. Υπάρχουν πολλές προσδοκίες, αλλά πάνω απ’ όλα θέλω να το απολαύσω. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο αποτέλεσμα στο μυαλό μου, θέλω απλώς να είμαι όσο πιο γρήγορος γίνεται και να βελτιώσω τα περσινά αποτελέσματα.”

Η βιαστική φωτογράφηση με τις λίγες φωτογραφίες είναι αποτέλεσμα της επίσης βιαστικής μετακίνησης της ομάδας από την πίστα του Portimao όπου αναμενόταν δυνατή βροχή στη Valencia, για να μπορέσουν οι αναβάτες να κάνουν όσο το δυνατόν περισσότερους στεγνούς γύρους για την προετοιμασία τους.

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Χάνει και το Most ο Jake Dixon της Honda HRC – Στη θέση του ξανά ο Yuki Kunii

Η ατυχία συνεχίζεται για την ιαπωνική ομάδα
yuki-kunii
Από τον

Παύλο Καρατζά

8/5/2026

Το επόμενο Σαββατοκύριακο (15-17/5) διεξάγεται ο 5ος γύρος του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Superbike στο Most της Τσεχίας και ο Jake Dixon δεν θα αγωνιστεί ούτε εκεί, καθώς δεν έχει αναρρώσει ακόμη. Στη θέση του θα αγωνιστεί ο Yuki Kunii.

Ο Ιάπωνας αναβάτης αντικατέστησε τον Dixon και στη Balaton Park, χωρίς όμως να καταφέρει να μαζέψει βαθμούς στο ντεμπούτο του στα WSBK, αφού τερμάτισε 21ος το Σάββατο και 16ος την Κυριακή. Οι συνθήκες δεν είναι καθόλου καλές φέτος για την ιαπωνική ομάδα, με τον Dixon να τραυματίζεται στο Phillip Island τον Φεβρουάριο πριν καν αρχίσει η σεζόν και τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra πότε να πέφτει και πότε να τερματίζει στις τελευταίες θέσεις, ενώ ο παλαίμαχος Jonathan Rea είναι ο πιο πετυχημένος αναβάτης της, με 4 βαθμούς που πήρε αντικαθιστώντας τον Dixon για έναν αγώνα.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Honda HRC:

“Ο Dixon συνεχίζει να εργάζεται σκληρά στο πρόγραμμα αποκατάστασής του μετά τον τραυματισμό που υπέστη νωρίτερα αυτή τη σεζόν. Αν και η διαδικασία αποκατάστασης προχωράει καλά, ο Βρετανός αναβάτης δεν είναι ακόμη έτοιμος να επιστρέψει στη δράση και, ως εκ τούτου, θα παραμείνει εκτός του γύρου στο Most, καθώς επικεντρώνεται στην πλήρη αποκατάσταση της φυσικής του κατάστασης.”