Τέλος και το WSBK από το Phillip Island!

Μετακομίζει σε νέα πίστα ο Αυστραλιανός γύρος του WSBK από το 2028, καθώς όλα δείχνουν πως δεν θα ανανεωθεί η σύμβαση με το Phillip Island που λήγει το 2027
The Bend racetrack
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

20/2/2026

Αν και ακόμη δεν έχουν γίνει επίσημες ανακοινώσεις επί του θέματος, θεωρείται βέβαιο πως η συνεργασία αυτή δεν θα επεκταθεί και μετά το 2027, με τον αγώνα της επόμενης χρονιάς να φέρεται ως ο τελευταίος του WSBK που θα φιλοξενηθεί στην ιστορική αυτή πίστα που βρίσκεται νότια της Μελβούρνης.

Τη θέση της θα πάρει η πίστα The Bend η οποία κατασκευάστηκε το 2017, βρίσκεται περίπου μια ώρα οδήγησης έξω από την Αδελαΐδα και ήδη φιλοξενεί αγώνα του Αυστραλιανού πρωταθλήματος Superbikes (ASBK). Η σχεδίασή της περιλαμβάνει διάφορους συνδυασμούς διαδρομών με μήκος που φτάνει ως και τα 7.77 χιλιόμετρα (GT Circuit) και χρησιμοποιείται κυρίως για αγώνες αυτοκινήτων, ενώ για τα Superbikes η κατάλληλη διαδρομή είναι η International Circuit με μήκος 4.95 χιλιόμετρα, δεξιόστροφη φορά και 18 στροφές.

the bend racetrack

Δεν είναι επίσημο ακόμη, αλλά πρόκειται για μια εξέλιξη που συνόδευε όλες τις πληροφορίες περί μετακόμισης του MotoGP στην Αδελαΐδα που ανακοινώθηκε χτες, Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2026.

Δοθέντος πως πλέον MotoGP και WSBK διοργανώνονται υπό την κοινή σκέπη των Liberty Media και MotoGP Sports Entertainment Group (πρώην Dorna Sports), η ρήξη στη σχέση τους με τη διοίκηση του Phillip Island είναι δεδομένη και κοινός παράγοντας για αμφότερα τα παγκόσμια πρωταθλήματα μοτοσυκλέτας που διοργανώνει.

the bend racetrack

Μπορεί στην περίπτωση του MotoGP ένα βασικό ζητούμενο για τη Liberty Media να ήταν ο αγώνας σε δημόσιους δρόμους – κάτι που έχει ακουστεί και για το Las Vegas (ΗΠΑ) επίσης – ωστόσο και για τα δύο πρωταθλήματα ένα επιπλέον αγκάθι είναι η απαίτηση για επενδύσεις σε υποδομές στο Phillip Island.

Παρότι η τοπική κυβέρνηση της πολιτείας Victoria προσπάθησε να κρατήσει το MotoGP στο Phillip Island προτείνοντας να χρηματοδοτήσει η ίδια την επένδυση στην (ιδιωτική) πίστα, αυτό δεν άλλαξε την κατάσταση και πλέον αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε κατά πόσο μπορεί να διαφοροποιηθεί κάτι στην περίπτωση του WSBK, μιας και ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα η λήξη αυτής της συνεργασίας.

Ετικέτες

MOTUL WSBK: Ανανέωσε ο Lecuona με Ducati για δύο ακόμη χρόνια

Στο WSBK και στα κόκκινα θα παραμείνει ο Ισπανός ως το 2028
aruba
Από τον

Παύλο Καρατζά

23/7/2026

Η ομάδα Aruba.it Racing – Ducati ανακοίνωσε την ανανέωση της συμφωνίας της με τον Iker Lecuona, ο οποίος θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα χρώματα της ιταλικής ομάδας για τις επόμενες δύο σεζόν του WSBK, οδηγώντας την εργοστασιακή Ducati Panigale V4 R.

Η επιβεβαίωση της παραμονής του Ισπανού αναβάτη αποτελεί ένδειξη συνέχειας σε μια κοινή πορεία που, από την αρχή της σεζόν του 2026, έχει αποφέρει εξαιρετικά αποτελέσματα, με 20 βάθρα και την πρώτη του νίκη στα Superbikes που κατακτήθηκε στον πρώτο αγώνα του Donington Park.

Stefano Cecconi (Διευθυντής της ομάδας Aruba.it Racing – Ducati)

“Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι που συνεχίζουμε αυτή την πορεία με τον Iker. Από την πρώτη στιγμή πιστέψαμε στο ταλέντο του, αλλά αυτό που μας κέρδισε πραγματικά ήταν ο τρόπος με τον οποίο εντάχθηκε στην ομάδα: προσαρμόστηκε στη μοτοσυκλέτα και στην ομάδα με εκπληκτική φυσικότητα, επιδεικνύοντας πάντα το ίδιο πάθος, την ίδια αφοσίωση και το ίδιο ομαδικό πνεύμα που χαρακτηρίζουν το γκαράζ μας. Το γεγονός ότι έχουμε μπροστά μας άλλες δύο σεζόν μαζί είναι μια φανταστική προοπτική. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας και έχουμε κάθε πρόθεση να τον διανύσουμε μέχρι το τέλος, με τη φιλοδοξία να αγωνιστούμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.”

Luigi Dall'Igna (Γενικός Διευθυντής της Ducati Corse)

“Η επιβεβαίωση της παραμονής του Iker για τις επόμενες δύο σεζόν αποτελεί σημαντικό μήνυμα για ολόκληρο το πρόγραμμα της Ducati στο WorldSBK. Μέσα σε λίγους μόνο μήνες, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αξιοποιήσει στο έπακρο τη Panigale V4R, μετατρέποντας γρήγορα το δυναμικό του σε συγκεκριμένα αποτελέσματα και παρουσιάζοντας σταθερή πρόοδο τόσο από τεχνικής όσο και από αγωνιστικής άποψης. Τα τρέχοντα θεμέλια είναι πολύ σταθερά και το περιθώριο ανάπτυξης είναι ενδιαφέρον. Ο Iker έχει φέρει ταχύτητα, ευαισθησία στην οδήγηση και εμπειρία, όλα θεμελιώδη στοιχεία σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται ολοένα και πιο ανταγωνιστικό. Τώρα ο στόχος είναι να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μεθοδικά, προσπαθώντας να ανεβάσουμε ακόμη περισσότερο το επίπεδο σε όλους τους τομείς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι, με αυτή τη φιλοδοξία και τη συνέχεια, μπορεί να αποτελέσει έναν από τους πρωταγωνιστές στις σημαντικότερες προκλήσεις που μας περιμένουν στο εγγύς μέλλον.”

Iker Lecuona (Aruba.it Racing – Ducati #7)

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος. Έχω ήδη πει πολλές φορές πως η ζωή μου έχει αλλάξει εντελώς από τότε που εντάχθηκα σε αυτή τη μεγάλη οικογένεια. Για αυτόν τον λόγο η ανανέωση του συμβολαίου μου με την Aruba.it Racing – Ducati με ικανοποιεί βαθιά. Θέλω να ευχαριστήσω την Aruba και τη Ducati που μου δίνουν αυτή τη νέα ευκαιρία. Είναι υπέροχο να σκέφτομαι ένα κοινό μέλλον, αλλά το πιο σημαντικό τώρα είναι να ολοκληρώσουμε αυτή τη σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προσπαθώντας να διασκεδάσουμε, να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τις επιδόσεις μας και, πάνω απ’ όλα, να πετυχαίνουμε όλο και πιο σημαντικά αποτελέσματα.”