WorldSBK 2024, Aragon FP1 - Toprak Razgatlioglu: σαν να μην πέρασε μια μέρα

Κατευθείαν ταχύτερος όλων, μετά από απουσία 2 γύρων λόγω τραυματισμού
Toprak Razgatlioglu
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2024

Λίγο πριν την επιστροφή του στην αγωνιστική δράση στο Aragon, ο Toprak είχε δηλώσει πως η φυσική του κατάσταση έχει επανέλθει στο 100%. Μια δήλωση που φρόντισε να επιβεβαιώσει στα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά, όπου βρέθηκε ταχύτερος όλων με διαφορά 0.465 δευτερολέπτων από τον δεύτερο!

Λες και δεν πέρασε μια μέρα πριν από τον τραυματισμό του “El Turco”, με τον εργοστασιακό αναβάτη της RoKiT BMW Motorrad WorldSBK Team να ηγείται στα FP1 της Αραγονίας, κάνοντας το 1-2 για την BMW με την βοήθεια του Garet Gerloff. Αξιοσημείωτη η παρουσία δυο Honda στις θέσεις 3-4, και μένει να δούμε αν οι αναβάτες της ιαπωνικής εταιρείας συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό και στα χρονομετρημένα.

Λίγο πριν το τέλος των FP1 ο Toprak έγραψε 1:49.021, για να πάρει την πρωτιά, με τον Αμερικανό Gerloff δεύτερο μόλις 0.007 δευτερόλεπτα πίσω του.

Εξαιρετική η τρίτη θέση του Xavi Vierge της Team HRC, με τον Ισπανό να βρίσκεται λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου μπροστά από τον ομόσταυλό του, Iker Lecuona.

Ο Πρωταθλητής 2023 Alvaro Bautista ήταν 5ος, μπροστά από τον Andrea Iannone της Team GoEleven. Ο Nicolo Bulega, που βρίσκεται δεύτερος στη βαθμολογία και αποτελεί τον κύριο αντίπαλο του Toprak για τον τίτλο, σημείωσε τον 10ο ταχύτερο χρόνο με 1:49.981, έχοντας χάσει τα πρώτα 15 λεπτά λόγω ηλεκτρικού προβλήματος.

Νωρίς είναι όμως ακόμα, και περιμένουμε τα χρονομετρημένα για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα για το ποιος θα πρωταγωνιστήσει στην Ισπανία.

Ετικέτες

MOTUL WSBK 2026 - Honda HRC: Οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της [Video]

Μόνες τους οι μοτοσυκλέτες, χωρίς τους αναβάτες στη φωτογράφηση
Honda
Από τον

Παύλο Καρατζά

5/2/2026

Η Honda HRC παρουσίασε σήμερα τη νέα εμφάνιση της Honda CBR1000RR-R SP, με την οποία οι εργοστασιακοί αναβάτες Jake Dixon και Somkiat Chantra θα αγωνιστούν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike 2026.

Το κόκκινο χρώμα κυριαρχεί στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της Honda HRC, με την εμφάνιση να συνοδεύετε από μπλε, λευκά και μαύρα κομμάτια. 

Το δίδυμο της Honda HRC αποτελούταν πέρυσι από τους Xavi Vierge και Iker Lecuona που πήραν την 7η και 13η θέση αντίστοιχα και δεν κατάφεραν να κατακτήσουν ούτε ένα βάθρο. Φέτος, οι Ιάπωνες άλλαξαν και τους δύο τους αναβάτες και έφεραν δύο rookies στον θεσμό, περιμένοντας καλύτερα αποτελέσματα. Πρόκειται για τον Ταϊλανδό Somkiat Chantra που είχε μία απογοητευτική σεζόν στο MotoGP και δεν κατάφερε να πείσει σε καμία στιγμή και για τον Βρετανό Jake Dixon που έκανε μία αρκετά καλή σεζόν στη Moto2 και τερμάτισε στην 5η θέση. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Chantra θα απουσιάσει λόγω τραυματισμού από τον πρώτο γύρο που διεξάγεται 20 – 22 Φεβρουαρίου στο Phillip Island και θα αντικατασταθεί από τον Tetsuta Nagashima.

Η παρουσίαση των μοτοσυκλετών έγινε χωρίς τους αναβάτες! Έτσι, θα υπάρξει και δεύτερη παρουσίαση στις 14 Φεβρουαρίου με τους Jake Dixon και Somkiat Chantra να είναι τότε παρόντες.

Παρακάτω δείτε το βίντεο της παρουσίασης: