WSBK 2020: Έτοιμοπόλεμη η Kawasaki για τον έκτο τίτλο!

Η παρουσίαση της ομάδας για τα Motul WSBK
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/2/2020

Η παρουσίαση των χρωμάτων της Kawasaki Racing Team θύμιζε late night show καθώς πραγματοποιήθηκε σε ένα άκρως φιλικό και χαλαρό κλίμα, στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο των κεντρικών της KRT στην Ευρώπη. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις οι “Πράσινοι” πραγματοποιούν και ένα μέρος απ’ τα μαγικά τους για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, που τους έχουν χαρίσει πέντε συνεχόμενους τίτλους στα Superbikes απ’ το 2015.

Μετά από τη χειμερινή περίοδο, τόσο ο Jonathan Rea όσο και ο Alex Lowes άφησαν πίσω τους τις μαύρες φόρμες με την χιονονιφάδα που χρησιμοποιεί πάντα η Kawasaki Racing Team στις δοκιμές της, φορώντας τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστούν την φετινή περίοδο, με την κλασσική διχρωμία της Kawasaki με το μαύρο και το πράσινο lime, ενώ πλέον τονίζονται με τις χρυσές λεπτομέρειες. Πάνω στις αιχμηρές επιφάνειες της ZX-10RR υπάρχουν φυσικά και οι χορηγοί που ακολουθούν αρκετά χρόνια την ομάδα όπως οι Elf Total, Monster Energy και Showa.

Όπως είπε ο Jonathan Rea τα πράγματα έχουν μπει στην τελική ευθεία, ένα βήμα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, και στα πρόσωπα της ομάδας του διαγράφεται ξεκάθαρα πλέον η ανυπομονησία για να βρεθούν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις. “Αυτή η περίοδος είναι που όλα πραγματοποιούνται και πραγματικά είναι πολύ ταιριαστό που η παρουσίαση της ομάδας μας έγινε στα κεντρικά, εδώ που όλη η σκληρή δουλειά της προετοιμασίας της μοτοσυκλέτας μας υλοποιείται,” είπε ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Από την άλλη, ο Alex Lowes αισθάνεται εξαιρετικά που είναι μέλος της ομάδας και του αρέσουν πάρα πολύ τα χρώματα της Kawasaki πάνω του. “Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, επειδή ήταν όλη η ομάδα παρούσα και ήμασταν στο εργασιακό της περιβάλλον,” τόνισε ο Lowes.

Ο Racing Manager της Kawasaki Motors Europe, Steve Guttridge, δημιούργησε τον απαραίτητο χρόνο στο πολυάσχολο πρόγραμμά του για να βρεθεί στην παρουσίαση και εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα απ’ τη δουλειά των ανθρώπων. “Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και εκπροσωπώ την Kawasaki και τους υπαλλήλους από όλη την υφήλιο, που υποστηρίζουν της Kawasaki Racing team και τους αναβάτες της. Πριν από οκτώ χρόνια ξεκινήσαμε ένα νέο κεφάλαιο και εκείνη την εποχή ήταν ένα μεγάλο βήμα για την Kawasaki Motors Europe. Σε συνεργασία με την Kawasaki Heavy Industries αναλάβαμε το δύσκολο έργο της διαχείρισης του επίσημου project της Kawasaki στα Superbike. Αναθέσαμε στην Provec Racing, με την υποστήριξη μιας μικρής αλλά έξυπνης ομάδας μηχανικών απ’ την KHI, να πάρουμε μέρος στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος. Το 2012 ξεκινήσαμε την εξέλιξη της ZX-10RR και το 2013 πήραμε το πρωτάθλημα με τον Tom Sykes, ενώ την επόμενη σεζόν χάσαμε τον τίτλο για λίγο. Έπειτα ξεκίνησε η κούρσα με τους πέντε συνεχόμενους τίτλους με τον Rea.”

Για το 2020, η Kawasaki και οι αναβάτες της θα έρθουν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και τον αυξημένο ανταγωνισμό, στοχεύοντας στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Ετικέτες

Jonathan Rea The Greatest: Ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων για τον κορυφαίο αναβάτη του WSBK

Ένας αναβάτης με έξι πρωταθλήματα, ένα ντοκιμαντέρ με έξι επεισόδια
wsbk rea the greatest
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

1/7/2026

Πολλοί έχουν γράψει τα ονόματά τους με χρυσά γράμματα στην ιστορία του WSBK καταφέρνοντας σημαντικά ρεκόρ και επιτυχίες, ουδείς όμως φτάνει αυτό που κατόρθωσε ο Jonathan Rea σε μια καριέρα 17 σεζόν στο MOTUL FIM Superbike World Championship.

Το ντοκιμαντέρ που παρουσιάζουν οι διοργανωτές του πρωταθλήματος WSBK μας αφηγείται την ιστορία του σπουδαίου αυτού πρωταθλητή, απλωμένη σε έξι επεισόδια με διάρκεια από 10 ως 15 λεπτά έκαστο. Σε αυτά περιλαμβάνονται 18 συνεντεύξεις από φίλους, συγγενείς, αντιπάλους και εχθρούς και, φυσικά, τον ίδιο τον πρωταγωνιστή.

Η ιστορία μας ξεκινά στα τέλη του 2007, όταν ο 20χρονος Rea προερχόμενος από το αγγλικό πρωτάθλημα BSB φτάνει στο γραφείο του Ronald Ten Kate, ιδιοκτήτη της ομώνυμης ομάδας, για να του ζητήσει μια θέση στο WSBK.

Στο πρώτο επεισόδιο διατρέχουμε την επταετή περίοδο που πέρασε ο Rea με τις μοτοσυκλέτες της Honda, ως το 2014 και την απόφαση να μετακινηθεί στην Kawasaki

Στο δεύτερο επεισόδιο ανακαλύπτουμε τις άγνωστες πτυχές της αντιπαλότητας του Rea με τον Chaz Davies, Βορειοϊρλανδός εναντίον Ουαλού, Kawasaki εναντίον Ducati.

Στο τρίτο μέρος του ντοκιμαντέρ θυμόμαστε την άφιξη του Alvaro Bautista με τη Ducati Panigale V4, αλλά και έναν τίτλο που κατακτήθηκε κόντρα στις πιθανότητες, ενώ στο τέταρτο επεισόδιο ο ήδη εξάκις πρωταθλητής συναντά για πρώτη φορά τον Toprak Razgatlioglu. Ο Τούρκος καβαλά τη μοτοσυκλέτα της Kawasaki υπό τις οδηγίες του Rea και λίγα χρόνια αργότερα, το 2021 φτάνει η στιγμή που καταφέρνει να τον νικήσει.

Το πέμπτο και προτελευταίο επεισόδιο μας βγάζει από την πίστα και μας βάζει στην προσωπική ζωή του Rea, δίνοντας μικρόφωνο στους ανθρώπους που τον στήριξαν σε όλη αυτή την πορεία, την οικογένεια, τους φίλους, τους συνεργάτες.

Το τελευταίο μέρος του ντοκιμαντέρ μας θυμίζει το τελευταίο αγωνιστικό κεφάλαιο του Rea, τη μετακίνηση στη Yamaha και μια σειρά τραυματισμών και ατυχιών που τον συνόδευσαν στο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας.

Η σειρά των ντοκιμαντέρ ‘The Greatest’ είναι ήδη διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του WSBK και την ενότητα WorldSBK VideoPass, δηλαδή είναι προσβάσιμη μόνο από τους συνδρομητές της υπηρεσίας.