WSBK 2020: Έτοιμοπόλεμη η Kawasaki για τον έκτο τίτλο!

Η παρουσίαση της ομάδας για τα Motul WSBK
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/2/2020

Η παρουσίαση των χρωμάτων της Kawasaki Racing Team θύμιζε late night show καθώς πραγματοποιήθηκε σε ένα άκρως φιλικό και χαλαρό κλίμα, στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο των κεντρικών της KRT στην Ευρώπη. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις οι “Πράσινοι” πραγματοποιούν και ένα μέρος απ’ τα μαγικά τους για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, που τους έχουν χαρίσει πέντε συνεχόμενους τίτλους στα Superbikes απ’ το 2015.

Μετά από τη χειμερινή περίοδο, τόσο ο Jonathan Rea όσο και ο Alex Lowes άφησαν πίσω τους τις μαύρες φόρμες με την χιονονιφάδα που χρησιμοποιεί πάντα η Kawasaki Racing Team στις δοκιμές της, φορώντας τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστούν την φετινή περίοδο, με την κλασσική διχρωμία της Kawasaki με το μαύρο και το πράσινο lime, ενώ πλέον τονίζονται με τις χρυσές λεπτομέρειες. Πάνω στις αιχμηρές επιφάνειες της ZX-10RR υπάρχουν φυσικά και οι χορηγοί που ακολουθούν αρκετά χρόνια την ομάδα όπως οι Elf Total, Monster Energy και Showa.

Όπως είπε ο Jonathan Rea τα πράγματα έχουν μπει στην τελική ευθεία, ένα βήμα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, και στα πρόσωπα της ομάδας του διαγράφεται ξεκάθαρα πλέον η ανυπομονησία για να βρεθούν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις. “Αυτή η περίοδος είναι που όλα πραγματοποιούνται και πραγματικά είναι πολύ ταιριαστό που η παρουσίαση της ομάδας μας έγινε στα κεντρικά, εδώ που όλη η σκληρή δουλειά της προετοιμασίας της μοτοσυκλέτας μας υλοποιείται,” είπε ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Από την άλλη, ο Alex Lowes αισθάνεται εξαιρετικά που είναι μέλος της ομάδας και του αρέσουν πάρα πολύ τα χρώματα της Kawasaki πάνω του. “Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, επειδή ήταν όλη η ομάδα παρούσα και ήμασταν στο εργασιακό της περιβάλλον,” τόνισε ο Lowes.

Ο Racing Manager της Kawasaki Motors Europe, Steve Guttridge, δημιούργησε τον απαραίτητο χρόνο στο πολυάσχολο πρόγραμμά του για να βρεθεί στην παρουσίαση και εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα απ’ τη δουλειά των ανθρώπων. “Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και εκπροσωπώ την Kawasaki και τους υπαλλήλους από όλη την υφήλιο, που υποστηρίζουν της Kawasaki Racing team και τους αναβάτες της. Πριν από οκτώ χρόνια ξεκινήσαμε ένα νέο κεφάλαιο και εκείνη την εποχή ήταν ένα μεγάλο βήμα για την Kawasaki Motors Europe. Σε συνεργασία με την Kawasaki Heavy Industries αναλάβαμε το δύσκολο έργο της διαχείρισης του επίσημου project της Kawasaki στα Superbike. Αναθέσαμε στην Provec Racing, με την υποστήριξη μιας μικρής αλλά έξυπνης ομάδας μηχανικών απ’ την KHI, να πάρουμε μέρος στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος. Το 2012 ξεκινήσαμε την εξέλιξη της ZX-10RR και το 2013 πήραμε το πρωτάθλημα με τον Tom Sykes, ενώ την επόμενη σεζόν χάσαμε τον τίτλο για λίγο. Έπειτα ξεκίνησε η κούρσα με τους πέντε συνεχόμενους τίτλους με τον Rea.”

Για το 2020, η Kawasaki και οι αναβάτες της θα έρθουν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και τον αυξημένο ανταγωνισμό, στοχεύοντας στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Ετικέτες

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport: Πρωταθλήτρια η Yamaha στο ντεμπούτο της R9!

Με σημαντική διαφορά από Ducati και Triumph - Προηγείται και στους αναβάτες με τον Stefano Manzi
World_Championscover
Από τον

Παύλο Καρατζά

10/9/2025

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η Yamaha πήρε το πρωτάθλημα Κατασκευαστών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Supersport για 11η φορά στην ιστορία της, με την R9 να κατακτά τον τίτλο στην πρώτη της σεζόν, με τρεις γύρους να απομένουν.

Πλέον η Yamaha είναι η κατασκευάστρια εταιρεία με τους περισσότερους τίτλους στην κατηγορία, καθώς μέχρι και τον Γαλλικό γύρο ισοβαθμούσε με την Honda έχοντας και οι δύο από 10 πρωταθλήματα.

Ήταν μια εξαιρετική πρώτη σεζόν για τη νέα, τρικύλινδρη R9, η οποία φέτος αντικατέστησε την Yamaha R6 που οδήγησε τη Yamaha σε 10 τίτλους κατασκευαστών.

Ακολουθεί η βαθμολογία των Κατασκευαστών, με 3 γύρους να απομένουν:

Θέση

Κατασκευαστής

Βαθμοί

1

YAMAHA

430

2

DUCATI

257

3

TRIUMPH

241

4

MV AGUSTA

214

5

KAWASAKI

128

6

HONDA

79

Στους αναβάτες προηγείται ο Stefano Manzi που έχει συγκεντρώσει 344 βαθμούς με δεύτερο τον Can Oncu με 275 βαθμούς, μάλιστα και οι δύο αναβάτες οδηγούν Yamaha R9.

Ο Michael van Zomeren, Διευθυντής Μάρκετινγκ & Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, Yamaha Motor Europe δήλωσε: “Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή για τη Yamaha, καθώς γιορτάζουμε τη νίκη στο πρωτάθλημα κατασκευαστών WorldSSP με το ολοκαίνουργιο R9 στην πρώτη του σεζόν. Ήταν μια αξιοσημείωτη χρονιά για το R9, που ξεκίνησε με τη νίκη του Stefano Manzi στον πρώτο αγώνα στην Αυστραλία. Το πακέτο εντυπωσίασε καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, με συνολικά 14 νίκες μεταξύ Manzi και Can Öncü, καθώς και ισχυρές επιδόσεις από τον Lucas Mahias και τους νεοφερμένους Roberto Garcia και Aldi Satya Mahendra. Ευχαριστούμε τις ομάδες μας, Pata Ten Kate Racing, Yamaha BLU CRU Evan Bros WorldSSP team και GMT94 Yamaha για τη σκληρή δουλειά και την αποφασιστικότητά τους. Συγχαρητήρια επίσης στους συναδέλφους μας του τμήματος Motorsport για την ανάπτυξη μιας αγωνιστικής μοτοσυκλέτας που κατάφερε να κερδίσει στην πρώτη της σεζόν, καθώς και για τη συγκρότηση μιας ομάδας αναβατών ικανών να επιτύχουν αυτό το εξαιρετικό αποτέλεσμα. Ας ελπίσουμε για το Triple Crown”.