WSBK 2020: Έτοιμοπόλεμη η Kawasaki για τον έκτο τίτλο!

Η παρουσίαση της ομάδας για τα Motul WSBK
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

7/2/2020

Η παρουσίαση των χρωμάτων της Kawasaki Racing Team θύμιζε late night show καθώς πραγματοποιήθηκε σε ένα άκρως φιλικό και χαλαρό κλίμα, στον πρόσφατα ανακαινισμένο χώρο των κεντρικών της KRT στην Ευρώπη. Σε αυτές τις εγκαταστάσεις οι “Πράσινοι” πραγματοποιούν και ένα μέρος απ’ τα μαγικά τους για την εξέλιξη της μοτοσυκλέτας, που τους έχουν χαρίσει πέντε συνεχόμενους τίτλους στα Superbikes απ’ το 2015.

Μετά από τη χειμερινή περίοδο, τόσο ο Jonathan Rea όσο και ο Alex Lowes άφησαν πίσω τους τις μαύρες φόρμες με την χιονονιφάδα που χρησιμοποιεί πάντα η Kawasaki Racing Team στις δοκιμές της, φορώντας τα χρώματα με τα οποία θα αγωνιστούν την φετινή περίοδο, με την κλασσική διχρωμία της Kawasaki με το μαύρο και το πράσινο lime, ενώ πλέον τονίζονται με τις χρυσές λεπτομέρειες. Πάνω στις αιχμηρές επιφάνειες της ZX-10RR υπάρχουν φυσικά και οι χορηγοί που ακολουθούν αρκετά χρόνια την ομάδα όπως οι Elf Total, Monster Energy και Showa.

Όπως είπε ο Jonathan Rea τα πράγματα έχουν μπει στην τελική ευθεία, ένα βήμα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, και στα πρόσωπα της ομάδας του διαγράφεται ξεκάθαρα πλέον η ανυπομονησία για να βρεθούν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις. “Αυτή η περίοδος είναι που όλα πραγματοποιούνται και πραγματικά είναι πολύ ταιριαστό που η παρουσίαση της ομάδας μας έγινε στα κεντρικά, εδώ που όλη η σκληρή δουλειά της προετοιμασίας της μοτοσυκλέτας μας υλοποιείται,” είπε ο πέντε φορές παγκόσμιος πρωταθλητής.

Από την άλλη, ο Alex Lowes αισθάνεται εξαιρετικά που είναι μέλος της ομάδας και του αρέσουν πάρα πολύ τα χρώματα της Kawasaki πάνω του. “Ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση, επειδή ήταν όλη η ομάδα παρούσα και ήμασταν στο εργασιακό της περιβάλλον,” τόνισε ο Lowes.

Ο Racing Manager της Kawasaki Motors Europe, Steve Guttridge, δημιούργησε τον απαραίτητο χρόνο στο πολυάσχολο πρόγραμμά του για να βρεθεί στην παρουσίαση και εντυπωσιάστηκε ιδιαίτερα απ’ τη δουλειά των ανθρώπων. “Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και εκπροσωπώ την Kawasaki και τους υπαλλήλους από όλη την υφήλιο, που υποστηρίζουν της Kawasaki Racing team και τους αναβάτες της. Πριν από οκτώ χρόνια ξεκινήσαμε ένα νέο κεφάλαιο και εκείνη την εποχή ήταν ένα μεγάλο βήμα για την Kawasaki Motors Europe. Σε συνεργασία με την Kawasaki Heavy Industries αναλάβαμε το δύσκολο έργο της διαχείρισης του επίσημου project της Kawasaki στα Superbike. Αναθέσαμε στην Provec Racing, με την υποστήριξη μιας μικρής αλλά έξυπνης ομάδας μηχανικών απ’ την KHI, να πάρουμε μέρος στη μεγάλη κατηγορία του πρωταθλήματος. Το 2012 ξεκινήσαμε την εξέλιξη της ZX-10RR και το 2013 πήραμε το πρωτάθλημα με τον Tom Sykes, ενώ την επόμενη σεζόν χάσαμε τον τίτλο για λίγο. Έπειτα ξεκίνησε η κούρσα με τους πέντε συνεχόμενους τίτλους με τον Rea.”

Για το 2020, η Kawasaki και οι αναβάτες της θα έρθουν αντιμέτωποι με νέες προκλήσεις και τον αυξημένο ανταγωνισμό, στοχεύοντας στην κατάκτηση ενός ακόμη πρωταθλήματος.

Ετικέτες

Motul WSBK, Misano: Εκτός μάχης ξανά ο Jake Dixon - Τον αντικαθιστά ο Ryan Vickers στη Honda HRC

Συνεχίζεται η ταλαιπωρία με τα προβλήματα τραυματισμού για τον Βρετανό
Vickers to replace Dixon
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

4/6/2026

Η πρώτη σεζόν του Jake Dixon στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike εξελίσσεται πολύ διαφορετικά από ό,τι θα περίμενε ο ίδιος και η Honda HRC. Ο Βρετανός αναβάτης, που έχασε το ξεκίνημα της χρονιάς λόγω σοβαρού τραυματισμού στον καρπό κατά τη διάρκεια των χειμερινών δοκιμών, θα απουσιάσει και από τον γύρο του Misano στις 12-14 Ιουνίου, καθώς η αποθεραπεία του απαιτεί περισσότερο χρόνο.

Ο πρώην διεκδικητής του τίτλου στη Moto2 πραγματοποίησε το πολυαναμενόμενο ντεμπούτο του με την εργοστασιακή Honda στον προηγούμενο αγώνα της Aragon, όμως η επιστροφή του αποδείχθηκε σύντομη.

Παρότι κατάφερε να ολοκληρώσει τον πρώτο αγώνα του Σαββατοκύριακου, οι ενοχλήσεις και η κόπωση στον τραυματισμένο καρπό αυξήθηκαν σημαντικά, με αποτέλεσμα να κριθεί ακατάλληλος για συμμετοχή στους αγώνες της Κυριακής μετά το warm-up.

Ο τραυματισμός εξακολουθεί να τον περιορίζει

Μετά την αποχώρησή του από την Aragon, ο Dixon είχε δηλώσει πως δεν διέθετε ακόμη την απαιτούμενη δύναμη για να αντέξει τις απαιτήσεις ενός πλήρους αγωνιστικού τριημέρου.

Η Honda είχε αρχικά εκφράσει την αισιοδοξία ότι ο Βρετανός θα επέστρεφε στο Misano δίπλα στον Somkiat Chantra, όμως η κατάσταση εξελίχθηκε διαφορετικά.

Στη νεότερη ενημέρωσή της, η Honda HRC ανέφερε ότι, “Παρά την ενθαρρυντική πρόοδο, ο Jake χρειάζεται να αξιοποιήσει στο μέγιστο το επόμενο στάδιο του προγράμματος αποκατάστασης κατά τις τέσσερις εβδομάδες που απομένουν έως τον αγώνα του Donington.”

Ως αποτέλεσμα, ο Dixon δεν θα λάβει μέρος στο Misano.

Dixon

Ο Ryan Vickers παίρνει τη θέση του

Η Honda έχει ήδη χρησιμοποιήσει αρκετούς αναβάτες ως αντικαταστάτες του Dixon κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Αρχικά επιστρατεύτηκε ο Jonathan Rea, ενώ αργότερα αγωνίστηκε και ο Yuki Kunii.

Για το Misano, όμως, η επιλογή της ομάδας είναι διαφορετική. Ο Ryan Vickers θα βρεθεί στο γκαράζ της Honda HRC δίπλα στον Somkiat Chantra, όπως επιβεβαίωσε επίσημα η ομάδα.

Ο Βρετανός διαθέτει ήδη εμπειρία από το WorldSBK, καθώς αγωνίστηκε ολόκληρη τη σεζόν του 2025 με τη Motocorsa Racing Ducati. Η καλύτερη επίδοσή του ήταν η έβδομη θέση στην Ουγγαρία, ενώ φέτος συμμετείχε ως wildcard στον εναρκτήριο αγώνα του Phillip Island με τη Honda, κατακτώντας έναν βαθμό χάρη στη 15η θέση.

Στόχος η επιστροφή στο Donington

Η απόφαση της Honda δείχνει ότι προτεραιότητα αποτελεί πλέον η πλήρης αποκατάσταση του Dixon και όχι μια βιαστική επιστροφή στη δράση.

Με το Donington Park να ακολουθεί μετά το Misano, η βρετανική πίστα θεωρείται πλέον ο πιο ρεαλιστικός στόχος για την επιστροφή του 29χρονου αναβάτη, ο οποίος εξακολουθεί να προσπαθεί να αφήσει πίσω του έναν τραυματισμό που έχει επηρεάσει καθοριστικά το ξεκίνημα της καριέρας του στο WorldSBK.

Μέχρι τότε, ο Ryan Vickers θα έχει την ευκαιρία να αποδείξει την αξία του απέναντι στον ανταγωνισμό της κορυφαίας κατηγορίας παραγωγής μοτοσυκλετών, εκπροσωπώντας τα χρώματα της Honda HRC στο Misano.