WSBK - Ο Iker Lecuona αποχωρεί από την Honda στο τέλος του 2025 - Αναμένει η Ducati

Τέλος στη τετραετή συνεργασία αναβάτη - εργοστασίου
Iker Lecona
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

25/8/2025

Ο Ισπανός αναβάτης Iker Lecuona και η Honda Racing Corporation (HRC) χωρίζουν τους δρόμους τους στο τέλος της σεζόν 2025

Ο Lecuona πέρασε από το MotoGP στο WSBK με την Honda το 2022 και έκτοτε κατάφερε να κατακτήσει δύο βάθρα για την εταιρεία.

Σε ανακοίνωσή της, η Honda ανέφερε:
“Η Honda Racing Corporation (HRC) και ο αναβάτης Iker Lecuona θα τερματίσουν τη συνεργασία τους στο τέλος της σεζόν 2025 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Superbike. Από το 2022, ο Lecuona απέδειξε το πάθος και το αγωνιστικό του πνεύμα, συνεργαζόμενος στενά με την ομάδα του για συνεχή βελτίωση και σταθερή μάχη στις πρώτες δέκα θέσεις. Τα καλύτερά του αποτελέσματα στο WorldSBK περιλαμβάνουν δύο βάθρα, στο Assen το 2022 και στο Estoril το 2024. Ο Lecuona υπηρέτησε πιστά τον ρόλο του ως αναβάτης της Honda, συμμετέχοντας σε διάφορους αγώνες MotoGP ως αναπληρωματικός και στη νικηφόρα ομάδα της Honda στον διάσημο αγώνα αντοχής Suzuka 8 Hours το 2022, οδηγώντας την CBR1000RR-R SP. Η Honda ευχαριστεί τον Iker Lecuona για την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του αυτά τα τέσσερα χρόνια.”

Η ανακοίνωση έρχεται παράλληλα με πληροφορίες ότι ο Lecuona έχει δεχτεί πρόταση μονοετούς συμβολαίου από την ομάδα Aruba.it Racing – Ducati για το πρωτάθλημα World Superbike του 2026. Με την αποχώρησή του από την Honda να είναι πλέον επίσημη, η αντίστοιχη ανακοίνωση της συνεργασίας με τη Ducati αναμένεται σύντομα.

Motul WSBK: Honda HRC και Somkiat Chantra συνεχίζουν μαζί και το 2027

Ο Ταϊλανδός παραμένει στη σέλα της εργοστασιακής Fireblade για δεύτερη σεζόν στo WSBK
Chantra
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

7/10/2026

Ο Somkiat Chantra θα συνεχίσει με τη Honda HRC στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike και το 2027, με την ομάδα να ανανεώνει τη συνεργασία μαζί του, μετά την πρώτη του σεζόν στη διοργάνωση.

Η Honda HRC ανακοίνωσε την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Somkiat Chantra για το 2027, κλείνοντας ακόμη μία εκκρεμότητα στην αγορά αναβατών του WSBK. Ο Ταϊλανδός αναβάτης θα παραμείνει στην ομάδα για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας περάσει μια δύσκολη πρώτη σεζόν στη διοργάνωση, η οποία επηρεάστηκε και από τραυματισμούς.

Ο Chantra βρίσκεται στην πρώτη του πλήρη σεζόν στo WSBK, έχοντας αφήσει τo MotoGP για να αγωνιστεί με τη Honda CBR1000RR-R SP. Παρά το περιορισμένο πρόγραμμα προετοιμασίας πριν από τη σεζόν, λόγω των καιρικών συνθηκών, σταδιακά έχει αποκτήσει μεγαλύτερη εμπειρία τόσο με τη μοτοσυκλέτα όσο και με τις πίστες του πρωταθλήματος Superbike.

Στον τελευταίο γύρο στην Cremona ο Chantra ισοφάρισε το καλύτερο φετινό του αποτέλεσμα, τερματίζοντας 13ος και στους τρεις αγώνες του τριημέρου. Παράλληλα, βελτίωση παρουσίασε και ο teammate του, Jake Dixon, με τη Honda HRC να δείχνει καλύτερο ρυθμό στους τελευταίους γύρους της σεζόν.

Η ανανέωση έρχεται λίγες ημέρες μετά την έκτακτη επιστροφή του Chantra στo MotoGP, όπου αγωνίστηκε ως wildcard και κατάφερε να ισοφαρίσει το καλύτερο αποτέλεσμά του στη μεγάλη κατηγορία. Πλέον, η Honda HRC επιθυμεί να συνεχίσει την εξέλιξη του project στo WSBK με το ίδιο δίδυμο και το 2027.

"Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω με τη Honda HRC στo WSBK για ακόμη μία σεζόν. Αυτή η χρονιά ήταν μια νέα πρόκληση για εμένα, με ένα νέο Πρωτάθλημα, μια νέα μοτοσυκλέτα και πολλές νέες πίστες που έπρεπε να μάθω, αλλά βήμα-βήμα απέκτησα εμπειρία και καλύτερη κατανόηση της CBR1000RR-R SP", δήλωσε ο Chantra.

"Εκτιμώ πραγματικά την εμπιστοσύνη που συνεχίζει να μου δείχνει η Honda HRC και θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για όλη τη δουλειά και την υποστήριξή της. Πιστεύω ότι έχουμε ακόμη μεγάλο περιθώριο βελτίωσης μαζί και είμαι ανυπόμονος να συνεχίσω να δουλεύω, να κάνω ακόμη μεγαλύτερη πρόοδο και να πετύχω καλύτερα αποτελέσματα το 2027."

Ο Γενικός Διευθυντής της Honda HRC, Taichi Honda, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα βλέπει περιθώριο εξέλιξης στη συνεργασία με τον Chantra: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα συνεχίσουμε με τον Somkiat για τη σεζόν του 2027. Φέτος αντιμετώπισε την πρώτη του σεζόν στo WSBK με μεγάλη προσήλωση και πολύ θετική στάση, δουλεύοντας στενά με την ομάδα και τους μηχανικούς μας καθώς προσαρμοζόταν σε ένα νέο Πρωτάθλημα.

"Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη σημαντικό περιθώριο να εξελιχθούμε μαζί και η συνέχεια του ίδιου δίδυμου αναβατών θα είναι σημαντική καθώς η Honda HRC συνεχίζει να δουλεύει για την ενίσχυση του project της στo WSBK. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε αυτή τη διαδρομή με τον Somkiat και να τον δούμε να κάνει ακόμη περισσότερα βήματα μπροστά το 2027."