WSBK - Στη Jerez o τελευταίος αγώνας της χρονιάς

Επιστροφή του Πρωταθλήματος στην ισπανική πίστα μετά το 2021
WSBK Jerez
Από το

motomag

2/8/2023

Η FIM και η Dorna WSBK ανακοίνωσαν πως η πίστα της Jerez θα φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς καθώς όπως είχατε διαβάσει στο MOTO, ο προγραμματισμένος αγώνας που ήταν να διεξαχθεί στην Αργεντινή στις 13 – 15 Οκτωβρίου ακυρώθηκε λόγω των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών που θα λάβουν χώρα στην Αργεντινή τον Οκτώβριο.

Έτσι μετά από τις παραπάνω εηελίξεις, στις 27-29 Οκτωβρίου στην πίστα Circuito de Jerez - Angel Nieto θα λάβει χώρα ο δωδέκατος και τελευταίος γύρος του WSBK, με την Ισπανία να φιλοξενεί για τρίτη φορά φέτος αγώνα του θεσμού (Grand Prix Καταλονίας και Grand Prix Αραγονίας).

Ο Arturo Bernal, Υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της περιοχής Χούντα της Ανδαλουσίας δήλωσε: "Η συνεργασία μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike είναι μακρά και διαρκής. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να ανακοινώσουμε αυτόν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος σίγουρα θα προσελκύσει πολλούς φίλους των αγώνων στο Circuito de Jerez. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Ανδαλουσία για να φιλοξενήσει αυτόν τον αγώνα. Η περιοχή μας αποτελεί εγγύηση επιτυχίας στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Θέλω να ευχαριστήσω τη στενή συνεργασία μεταξύ της Junta de Andalucía, του Δημοτικού Συμβουλίου της Jerez και της Dorna, ώστε να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε μια πόλη που είναι ήδη γνωστή σε όλο τον κόσμο για τη σύνδεσή της με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.”

WSBK Jerez

Η María José García Pelayo, δήμαρχος της Jerez de la Frontera, σχολίασε: "Αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τη Jerez και την πίστα να δούμε την επιστροφή του WorldSBK. Η Jerez τοποθετείται και πάλι ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς της μοτοσυκλέτας, ως εμβληματική πίστα για τους αναβάτες, τις ομάδες και τους οπαδούς. Με την επιστροφή του WorldSBK, ξεκινά μια νέα δυναμική περίοδο για την πίστα. Η φιλοξενία του τελευταίου γύρου που αρχικά είχε προγραμματιστεί στην Αργεντινή στη Jerez αποτελεί ορόσημο, χάρη στη συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου, της Junta de Andalusia και της Dorna. Και τα τρία μέρη γνωρίζουν ότι η Jerez είναι ένα σύμβολο για την παγκόσμια μοτοσυκλέτα και ότι όλες οι μεγάλες διοργανώσεις μηχανοκίνητων αγώνων πρέπει να περνούν από το Circuito de Jerez.”

Ο εκτελεστικός διευθυντής του WorldSBK, Gregorio Lavilla, πρόσθεσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε το πρωτάθλημα WorldSBK πίσω στις ρίζες του στο θρυλικό Circuito de Jerez - Angel Nieto για τον τελευταίο γύρο της σεζόν. Η Jerez κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του αθλήματός μας και είναι σωστό να ολοκληρώσουμε αυτή την αξιοσημείωτη σεζόν σε μια πίστα με τόσο πλούσια κληρονομιά. Ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τον σκληρό ανταγωνισμό και να γιορτάσουμε την κληρονομιά του αθλήματος με τους παθιασμένους οπαδούς στην Ανδαλουσία.”

Ετικέτες

WSSP – Βροντερό παρόν ΖΧΜΟΤΟ με διπλή νίκη στο Portimao

Ο Valentin Debise έβαλε για τα καλά στον χάρτη του παγκοσμίου Supersport την 820RR
zxmoto debise
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

30/3/2026

Το φετινό ντεμπούτο της κινέζικης εταιρείας ΖΧΜΟΤΟ – του Zhang Xue, πρώην ηγέτη της Kove – στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Supersport έγινε αρκετά αθόρυβα στην Αυστραλία στα τέλη του Φλεβάρη, καθώς από τους δύο αναβάτες της ομάδας μόνο ο Federico Caricasulo βαθμολογήθηκε, κατακτώντας τη 14η θέση στο πρώτο σκέλος του Phillip Island (19ος το δεύτερο σκέλος).

Με αυτούς τους δύο βαθμούς του Ιταλού αναβάτη και ένα στρογγυλό μηδενικό από τον Γάλλο Valentin Debise με τη δεύτερη 820RR, έχοντας τερματίσει στις θέσεις 24 και 25 στα δύο σκέλη της Αυστραλίας, η ΖΧΜΟΤΟ ήρθε στην Πορτογαλία για να συνεχίσει την εκμάθηση και την προσαρμογή της στο WSSP.

zxmoto

Και οι εκπλήξεις άρχισαν από νωρίς. Στις κατακτήριες δοκιμές ο Debise πήρε τη δεύτερη θέση στη σχάρα εκκίνησης, την ώρα που και ο Caricasulo βρέθηκε ψηλά με την 9η θέση που πήρε.

Εκεί ωστόσο που έγινε η μεγάλη ανατροπή ήταν στα δύο αγωνιστικά σκέλη της κατηγορίας, όπου ο Debise έλαμψε με δύο καθαρές νίκες επί του πρωτοπόρου της κατάταξης, του Jaume Masia με Ducati Panigale V2.

zxmoto debise

Στο πρώτο σκέλος ο Γάλλος άφησε σχεδόν 3,7 δευτερόλεπτα πίσω του τον Masia, ενώ στο δεύτερο η μάχη ήταν πιο σφικτή μεν, αλλά επέτρεψε στον Debise να κερδίσει με 7 δέκατα από τον Ισπανό αντίπαλό του.

Το αποτέλεσμα αυτό δεν άλλαξε κάτι δραματικά στην κεφαλή της βαθμολογίας, όπου διατηρείται ο Masia με 71 βαθμούς και ο Albert Arenas με Yamaha R9 τον καταδιώκει με 65, ωστόσο έφερε αίφνης τον Debise τρίτο στο πρωτάθλημα με 50 βαθμούς.

zxmoto debise

Ακόμη περισσότερο όμως, ανέβασε τη ΖΧΜΟΤΟ στην τρίτη θέση της κατάταξης Κατασκευαστών, όπου με 50 βαθμούς είναι πίσω από Ducati και Yamaha, αλλά και μπροστά από Triumph, Kawasaki, Honda και MV Agusta!

Η δυνατή παρουσία της ΖΧΜΟΤΟ εμπλουτίζει το ενδιαφέρον σε ένα πρωτάθλημα που προαλειφόταν ως μονομαχία Ducati Panigale V2 εναντίον Yamaha R9, καθώς η κινέζικη ομάδα έχει δύο έμπειρους αναβάτες στο ρόστερ της που μπορούν να γίνουν παράγοντές του με μια ικανή μοτοσυκλέτα από κάτω τους, κάτι που αρχίζει να φαίνεται πως διαθέτουν στη μορφή της τρικύλινδρης 820RR των 150 ίππων.

Ετικέτες