WSBK - Στη Jerez o τελευταίος αγώνας της χρονιάς

Επιστροφή του Πρωταθλήματος στην ισπανική πίστα μετά το 2021
WSBK Jerez
Από το

motomag

2/8/2023

Η FIM και η Dorna WSBK ανακοίνωσαν πως η πίστα της Jerez θα φιλοξενήσει τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς καθώς όπως είχατε διαβάσει στο MOTO, ο προγραμματισμένος αγώνας που ήταν να διεξαχθεί στην Αργεντινή στις 13 – 15 Οκτωβρίου ακυρώθηκε λόγω των επερχόμενων βουλευτικών εκλογών που θα λάβουν χώρα στην Αργεντινή τον Οκτώβριο.

Έτσι μετά από τις παραπάνω εηελίξεις, στις 27-29 Οκτωβρίου στην πίστα Circuito de Jerez - Angel Nieto θα λάβει χώρα ο δωδέκατος και τελευταίος γύρος του WSBK, με την Ισπανία να φιλοξενεί για τρίτη φορά φέτος αγώνα του θεσμού (Grand Prix Καταλονίας και Grand Prix Αραγονίας).

Ο Arturo Bernal, Υπουργός Τουρισμού, Πολιτισμού και Αθλητισμού της περιοχής Χούντα της Ανδαλουσίας δήλωσε: "Η συνεργασία μας με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM Superbike είναι μακρά και διαρκής. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να ανακοινώσουμε αυτόν τον τελευταίο αγώνα της χρονιάς, ο οποίος σίγουρα θα προσελκύσει πολλούς φίλους των αγώνων στο Circuito de Jerez. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος από την Ανδαλουσία για να φιλοξενήσει αυτόν τον αγώνα. Η περιοχή μας αποτελεί εγγύηση επιτυχίας στη διοργάνωση μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Θέλω να ευχαριστήσω τη στενή συνεργασία μεταξύ της Junta de Andalucía, του Δημοτικού Συμβουλίου της Jerez και της Dorna, ώστε να δοθεί ακόμη μεγαλύτερη σημασία σε μια πόλη που είναι ήδη γνωστή σε όλο τον κόσμο για τη σύνδεσή της με τον μηχανοκίνητο αθλητισμό.”

WSBK Jerez

Η María José García Pelayo, δήμαρχος της Jerez de la Frontera, σχολίασε: "Αποτελεί μεγάλη ευκαιρία για τη Jerez και την πίστα να δούμε την επιστροφή του WorldSBK. Η Jerez τοποθετείται και πάλι ως παγκόσμιο σημείο αναφοράς της μοτοσυκλέτας, ως εμβληματική πίστα για τους αναβάτες, τις ομάδες και τους οπαδούς. Με την επιστροφή του WorldSBK, ξεκινά μια νέα δυναμική περίοδο για την πίστα. Η φιλοξενία του τελευταίου γύρου που αρχικά είχε προγραμματιστεί στην Αργεντινή στη Jerez αποτελεί ορόσημο, χάρη στη συνεργασία του Δημοτικού Συμβουλίου, της Junta de Andalusia και της Dorna. Και τα τρία μέρη γνωρίζουν ότι η Jerez είναι ένα σύμβολο για την παγκόσμια μοτοσυκλέτα και ότι όλες οι μεγάλες διοργανώσεις μηχανοκίνητων αγώνων πρέπει να περνούν από το Circuito de Jerez.”

Ο εκτελεστικός διευθυντής του WorldSBK, Gregorio Lavilla, πρόσθεσε: "Είμαστε στην ευχάριστη θέση να φέρουμε το πρωτάθλημα WorldSBK πίσω στις ρίζες του στο θρυλικό Circuito de Jerez - Angel Nieto για τον τελευταίο γύρο της σεζόν. Η Jerez κατέχει μια ξεχωριστή θέση στην ιστορία του αθλήματός μας και είναι σωστό να ολοκληρώσουμε αυτή την αξιοσημείωτη σεζόν σε μια πίστα με τόσο πλούσια κληρονομιά. Ανυπομονούμε να παρακολουθήσουμε τον σκληρό ανταγωνισμό και να γιορτάσουμε την κληρονομιά του αθλήματος με τους παθιασμένους οπαδούς στην Ανδαλουσία.”

Ετικέτες

Motul WSBK & MotoGP – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία

Παραμένει ως γύρος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, μέχρι και το 2031 τουλάχιστον
motomagMotul WSBK – Το θρυλικό Assen θα συνεχίσει να γράφει ιστορία
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

2/5/2024

Τα Motul WSBK ανακοίνωσαν την ανανέωση του συμβολαίου με την θρυλική πίστα του Assen, η οποία θα συνεχίσει να αποτελεί μέρος του προγράμματος τουλάχιστον μέχρι και το 2031, ενώ αντίστοιχη επέκταση θα ισχύσει και στα MotoGP.

Μετά την ολοκλήρωση του ολλανδικού γύρου για το 2024, η πίστα TT του Assen και τα Motul WSBK, όπου έδωσαν το παρόν 56.734 θεατές κατά την διάρκεια του τριημέρου, οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν την συνέχιση της συνεργασίας τους. Εξασφαλίζεται έτσι, ότι o “Καθεδρικός Ναός της Ταχύτητας”, ο οποίος μετρά ήδη πάνω από 30 χρόνια συνεχούς παρουσίας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, θα συνεχίσει να γράφει την δική του ιστορία.

Η πίστα του Assen φιλοξενεί τα Motul WSBK από το 1992, με την μόνη χρονιά που δεν έλαβε χώρα αγώνας εκεί να είναι το 2020, που ο COVID είχε επιβάλει τους δικούς του κανόνες. Αποτελεί μάλιστα την έδρα μερικών εκ των αναβατών που αυτή τη στιγμή αγωνίζονται στην μεγάλη κατηγορία, όπως των Michael van der Mark και Jeffrey Buis, αλλά και ανερχόμενων ταλέντων όπως οι Loris Veneman και Glenn van Straalen. Ο τελευταίος μάλιστα, σημείωσε φέτος την πρώτη του νίκη στην κατηγορία WSSP.

Η ανανέωση αυτή, αφορά και τα MotoGP, για τα οποία η πίστα TT αποτελεί έναν κομβικό σταθμό στην ιστορία τους, από το 1949 όταν ο θεσμός ξεκίνησε την πορεία του, με μόνη χρονιά που τα εργοστασιακά πρωτότυπα δεν ταξίδεψαν μέχρι εκεί να είναι… καλά το μαντέψατε, το 2020. Αρχικά, οι αναβάτες των GP αγωνίζονταν στους δημόσιους δρόμους της ολλανδικής πόλης, στην ίδια χάραξη που χρησιμοποιούνταν ήδη από το 1926 για το Ολλανδικό TT. Το 1955 ήταν η χρονιά που η πίστα θα έπαιρνε εν μέρει την μορφή που γνωρίζουμε σήμερα, κρατώντας ένα τμήμα από τον δημόσιο δρόμο, δίνοντας όμως χώρο για πτώσεις.

Από τότε, πέρασαν τόνοι νερού από το αυλάκι, που το μετέτρεψαν σε ποτάμι. Όσες, όμως, αλλαγές και να έχουν γίνει στην πάροδο των χρόνων, ο “Καθεδρικός της Ταχύτητας” παραμένει ένας ιστορικός σταθμός για το Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων μοτοσυκλέτας, έχοντας γράψει τα δικά του ξεχωριστά κιτάπια, στις χρυσές σελίδες του αθλήματος.

Ετικέτες