WSBK Test Jerez - Οι ταχύτεροι χρόνοι των πρώτων δοκιμών του 23

Τρεις ομάδες, δυο εργοστάσια, τέσσερις αναβάτες και βροχή
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

5/12/2022

Στο πρώτο τεστ για τη σεζόν 2023 του WSBK, στην πίστα της Jerez βρέθηκαν η KRT, η Kawasaki Puccetti και η BMW, με τη βροχή να δυσχεραίνει τα πράγματα και να περιορίζει τον χρόνο των δοκιμών.

Τελικά μόνο ο Scott Redding βγήκε στην πίστα και τις δύο ημέρες του τεστ, με τους αναβάτες των Kawasaki να οδηγούν μόνο τη μία, λόγω της βροχής την πρώτη ημέρα.

Ο Jonathan Rea της Kawasaki Racing Team σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο του τεστ, με 1:39.911, ενώ ήταν και ο μοναδικός αναβάτης που έπεσε κάτω από το 1:40, στους 50 γύρους που “έγραψε” τη δεύτερη μέρα.

Τον δεύτερο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Scott Redding, με 1:40.104, ενώ ο Βρετανός έκανε πολλά χιλιόμετρα στη Jerez, αφού στους 56 βρόχινους γύρους της πρώτης ημέρας (ταχύτερος γύρος 1:45.675) πρόσθεσε 91 ακόμα στο 8ωρο session της στεγνής δεύτερης, για ένα σύνολο 144 γύρων.

Ο τρίτος ταχύτερος αναβάτης ήταν ο Alex Lowes της KRT με 1:40.342, ενώ δοκίμασε το ZX-10RR του 2023 για συνολικά 50 γύρους.

Στην πρώτη του επιστροφή στα παλιά του λημέρια, ο Tom Sykes σημείωσε 1:40.949 με τη μοτοσυκλέτα της ιδιωτικής ομάδας Kawasaki Puccetti Racing, ενώ ήταν ο αναβάτης με τον μικρότερο χρόνο δοκιμών στο τεστ, καθώς παρέμεινε στην πίστα για μόλις 35 γύρους.

Ο Rea ανέφερε σε δηλώσεις του πως δοκίμασαν τρία ή τέσσερα σημαντικά νέα εξαρτήματα, για τα οποία έπρεπε να αποφανθούν αν θα τα χρησιμοποιήσουν στη σεζόν του 23 ή όχι, ενώ η εξέλιξη των ηλεκτρονικών για το νέο ZX-10RR βρίσκεται στα αρχικά της βήματα.

Αν τώρα η Kawasaki έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες, δηλώσεις και δελτία τύπου, η BMW αντίθετα δεν έκανε τίποτα από τα τρία, ενώ ούτε το site του Πρωταθλήματος είχε φωτογραφίες από τη νέα M 1000 RR. Αν θέλετε updates από τη BMW... μεταβείτε στο instagram του Redding.

Motul WSBK - Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Αγώνας δρόμου για να προλάβει τον επόμενο αγώνα στο Portimao
motomag Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο αναβάτης της Honda, Xavi Vierge o οποίος λίγο έλειψε να μπει στη δεκάδα στον αγώνα της Τσεχίας υποβλήθηκε στη Βαρκελώνη σε εγχείρηση για να αντιμετωπίσει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα γνωστό και ως arm pump.

O Vierge δεν κατάφερε να αποφύγει τελικά το νυστέρι καθώς ο πόνος στο δεξί του χέρι στους δύο τελευταίου αγώνες -Ηνωμένο Βασίλειο και Τσεχία- ήταν αφόρητος. Ο Ισπανός αναβάτης της Honda χειρουργήθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus με τον Dr. Xavier Mir να είναι ο υπεύθυνος ιατρός.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda

Ο Vierge τώρα έχει δύο εβδομάδες μπροστά του ώστε να αναρρώσει και να επιστρέψει στον επόμενο γύρο του WSBK στο Portimao ο οποίος θα διεξαχθεί από τις 9 έως τις 11 Αυγούστου 2024.

Motul WSBK – Χειρουργήθηκε για arm pump o Xavi Vierge της Honda
Ετικέτες