WSBK Test: Ταχύτερος ο Bulega, ακολουθεί ο Razgatlioglu – Φωτογραφίες της νέας Ducati Panigale V4 R του 2026

Ένα διήμερο ανεπίσημο τεστ διεξάγεται χτες και σήμερα στην πίστα της Aragon
test
Από τον

Παύλο Καρατζά

26/8/2025

Αρκετοί αναβάτες, μεταξύ τους και πρωτοκλασσάτοι όπως οι Nicolo Bulega, Toprak Razgatlioglu, Alvaro Bautista και Sam Lowes βρέθηκαν στην Ισπανία και συγκεκριμένα στην πίστα της Aragon για να ζεσταθούν ενόψει της αγώνα που διεξάγεται αρχές Σεπτεμβρίου στην Γαλλία.

Ο Nicolo Bulega ήταν ο ταχύτερος και μάλιστα είχε την ευκαιρία να δοκιμάσει τη νέα Ducati Panigale V4 R – δείτε φωτογραφίες στο τέλος του άρθρου - με την οποία θα τρέχει στο πρωτάθλημα Superbike την επόμενη σεζόν. Το ίδιο έκανε και ο Alvaro Bautista, που ανακοινώθηκε από την Barni team που συμμετέχει επίσης με Ducati.

Δεύτερος ήταν ο Toprak Razgatlioglu που είναι πρωτοπόρος στην βαθμολογία αυτή τη στιγμή και θέλει να πάρει ένα ακόμη πρωτάθλημα πριν μεταβεί στο MotoGP το 2026. Τρίτος ήταν ο Sam Lowes και τέταρτος ο Alvaro Bautista, ενώ συμμετείχαν και αναβάτες κι από άλλες κατηγορίες του παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το τεστ είναι διήμερο και θα συνεχιστεί σήμερα.

Αναλυτικά παρακάτω οι καλύτεροι χρόνοι ανά αναβάτη:

Θέση

Αναβάτης

Μοτοσυκλέτα

Χρόνος

1

Nicolo Bulega

Ducati

1,48,829

2

Toprak Razgatlioglu

BMW

1,49,374

3

Sam Lowes

Ducati

1,49,517

4

Alvaro Bautista

Ducati

1,49,681

5

Xavi Vierge

Honda

1,50,046

6

Michael van der Mark

BMW

1,50,073

7

Garrett Gerloff

Kawasaki

1,50,111

8

Sergio Garcia

Honda

1,51,218

9

Jeremy Alcoba

Kawasaki SSP

1,55,039

10

Ondrej Vostatek

Ducati SSP

1,55,113

11

Marcel Schrotter

Ducati SSP

1,55,242

12

Corantin Perolari

Honda SSP

1,55,620

13

Ana Carrasco

Honda SSP

1,57,497

 

Somkiat Chantra - Έσπασε το χέρι του σε προπόνηση

Σε κακή χρονική στιγμή, λίγο πριν το ντεμπούτο του στο WorldSBK 2026
Chantra τραυματίας
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/1/2026

Μετά από μια εξαιρετικά κακή σεζόν στο MotoGP 2025 και την κακήν-κακώς μεταγραφή του στο WorldSBK, ο Ταϊλανδός αναβάτης της Honda, Somkiat Chantra είχε μια άσχημη πτώση σε προπόνηση, λίγο πριν την έναρξη της σεζόν, με αποτέλεσμα να σπάσει το χέρι του.

Το ατύχημα συνέβη σε προπόνηση στην πίστα της Sepang, με τον Chantra να οδηγεί ένα πολιτικό Honda CBR1000RR-R. Μετά την πτώση του, ο αναβάτης της ιαπωνικής εταιρείας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Κουάλα Λουμπούρ, όπου οι γιατροί διέγνωσαν κάταγμα στον δεξιό του πήχη.

Με την εσπευσμένη επιστροφή του στην Ταϊλάνδη, ο Chantra θα εξεταστεί περαιτέρω και η Honda HRC αναμένεται να εκδώσει επίσημα ιατρικό ανακοινωθέν συντόμως.

Υπενθυμίζουμε πως η σεζόν WorldSBK 2026 ξεκινά με τις δοκιμές στη Jerez στις 21-22 Ιανουαρίου και συνεχίζει στο Portimao με τις δοκιμές που λάβουν χώρα στις 28-29 του ίδιου μήνα.

Σίγουρα αυτός δεν ήταν ο ιδανικός τρόπος για να ξεκινήσει η σεζόν του 26 για τον 27χρονο Chantra (είχε πρόσφατα γιορτάσει τα γενέθλιά του τον Δεκέμβριο), που ζητά απεγνωσμένα να αφήσει το σημάδι του στους αγώνες Παγκοσμίου, χωρίς μέχρι στιγμής να τα καταφέρνει.

Ετικέτες