Άλεξ Παπαγεωργίου - Μια 1η και μια 2η θέση στην κατηγορία SSP600 στο Pleven για το BMU 2024

Ο Έλληνας αναβάτης παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας στην πολύ ανταγωνιστική κατηγορία των Supersport 600
Άλεξ Παπαγεωργίου
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/9/2024

Στην πολυπληθή (18 συμμετοχές) κατηγορία των Supersport 600, για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας BMU 2024, ο Άλεξ Παπαγεωργίου έδειξε για μια ακόμη φορά την κλάση του, τερματίζοντας 1ος και 2ος στον διπλό αγώνα που έγινε στη Βουλγαρία, παραμένοντας παράλληλα στην κορυφή της βαθμολογίας.

Στον πρώτο αγώνα, το Σάββατο 31 Αυγούστου, ο Έλληνας αγωνιζόμενος τερμάτισε στη πρώτη θέση, σε έναν αγώνα-φωτιά με δυνατές μάχες με τον Denis Braescu (2ος μόλις 0.014 δευτερόλεπτα πιο πίσω), τον Σπύρο Μάριο Φουρθιώτη (3ος, 0,378 δευτερόλεπτα πίσω από τον Άλεξ) αλλά και με τον 4ο Axel Ismail.

Στον δεύτερο αγώνα, την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου, ο Παπαγεωργίου τερμάτισε τελικά 2ος, ένα αποτέλεσμα που κρίθηκε και πάλι μετά από δυνατές μάχες, στην τελευταία στροφή της πίστας! Ο Άλεξ παραμένει πρώτος στη γενική βαθμολογία των Supersport 600.

Επόμενος αγώνας στη Σλοβακία, στις 21 22 Σεπτεμβρίου. 

Α.Μ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΜΟΤΟ - Peristeras Nikos Tyres - ZenOne Racing - Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories - Dunlop Yamaha Racing - Pandora alarms - Ermax - ARP racing academy - Ms.Speedie - Georgopoulos Racing - ΛΙΠΑΝΤΙΚΑ QUANTUM - axcell Energy - TZIOLAS REKTIFIE

Βάθρο για τον Valentino Rossi στις 12 Ώρες του Bathurst

Ξεκίνημα με το δεξί στο Intercontinental GT Challenge 2026 για τη BMW και τον Ιταλό θρύλο του MotoGP
Team WRT BMW Rossi
Από τον

Σπύρο Τσαντήλα

16/2/2026

Το Intercontinental GT Challenge έτρεξε τον πρώτο του αγώνα στη διοργάνωση του 2026 στην πίστα του Bathurst στην Αυστραλία, έναν 12ωρο αγώνα αντοχής που ανοίγει το πρόγραμμα τεσσάρων αγώνων της φετινής χρονιάς.

Η ομάδα Team WRT των Rossi, Augusto Farfus (Βραζιλία) και Raffaele Marciello (Ελβετία) με το αυτοκίνητο BMW M4 GT3 EVO υπό τον αριθμό #46 κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα στην τρίτη θέση.

Team WRT BMW Rossi

Ο αγώνας με διάρκεια 12 ώρες είχε αρκετές διακοπές εξαιτίας ατυχημάτων, με πολλές κίτρινες σημαίες στη διάρκειά του και μια διακοπή που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.

Team WRT BMW Rossi

Η κατάκτηση της τρίτης θέσης από το ένα αυτοκίνητο της ομάδας ήρθε ενόσω το δεύτερο (#32) έχασε πολλές θέσεις εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα ατύχημα αμέσως μετά την εκκίνηση του αγώνα, καθώς χρειάστηκε να παραμείνει στα πιτς για αρκετή ώρα ώστε να γίνουν οι απαραίτητες επισκευές, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο. Πέρυσι η Team WRT είχε θριαμβεύσει στον ίδιο αγώνα κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις.

Το Intercontinental GT Challenge 2026 θα συνεχιστεί με τον δεύτερο (από τέσσερεις) αγώνες από 14 ως 17 Μαΐου με τις 24 Ώρες του Nurburgring στη Γερμανία.

Ετικέτες